reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Słuchajcie, obdzwoniłam chyba z 15 poradni laryngologicznych w Łodzi - w większości chcieli mnie zapisać na przełom czerwca i lipca, w pozostałych najwcześniej w przyszłym tygodniu i tylko w jednej pani mi powiedziała, że jutro przyjmuje laryngolog, ale ma już full pacjentów, więc muszę przyjść między 9.00 a 11.00 i czekać, to może mnie przyjmie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No kurna, na co my te pieniądze dajemy? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
oj myszunia skąd ja to znam....... antoni musi być w lipcu u okulisty tak mu wyznaczyła wizytę pani doktor jak byliśmy z nim w przychodni jak miał 3 m-ce był to luty więc wiadomo pani nie zapisała w rejestracji na konkretną datę tylko kazała dzwonić w czerwcu a nawet lipcu ..no ok dzwonię tam wczoraj a pani do mnie z tekstem że ona może mnie zapisać na październik bo numerków nie ma :wściekła/y::wściekła/y:wściekłam sie mówię jej że tak kazała dzwonić a ona a możliwe możliwe ale już za późno no chyba że prywatnie:wściekła/y:a na co ja kuźwa płacę składki i akurat mnie stać prywatnie....w poniedziałek jak będzie ciepło to się tamm osobiście pofatyguję i termin się najdzie tak jak i sie cudem znalał u ortopedy jak pierdyknełam łapą w blat w rejestracji:zawstydzona/y:

Słuchajcie, obdzwoniłam chyba z 15 poradni laryngologicznych w Łodzi - w większości chcieli mnie zapisać na przełom czerwca i lipca, w pozostałych najwcześniej w przyszłym tygodniu i tylko w jednej pani mi powiedziała, że jutro przyjmuje laryngolog, ale ma już full pacjentów, więc muszę przyjść między 9.00 a 11.00 i czekać, to może mnie przyjmie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No kurna, na co my te pieniądze dajemy? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No Kochana z tego co słyszałam to kobieta w ciąży powinna mieć jakieś specjalne przywileje w przychodniach itp. No niestety nie wszyscy tak uważają:wściekła/y:

myszunia ja również dziękuję :-D:tak::tak::tak:

malinka1 masz racje bo czasem to właśnie trzeba ostro bo inaczej się nie da:wściekła/y: Człowiek próbuje być uprzejmy, miły itd. to oni mają cię często tam gdzie słońce nie dochodzi:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
kurcze jak ogladałam fotki brzuszków dziewczyn na paźdierniku to sie zdiwiłam jkie laski tam mają brzuszki.....:szok:
ja tez niby mam, ale nie taaaaaki ogromny jak wekszosc, a jedna now w 20 tyg nie ma wogóle:szok: chudzinka taka:szok:
i jeszcze jedna ma baaaardzo duży ale sam bruszek nic z tylu boku a pod cycami też chudzinka straszna:szok::szok::szok::szok:

kurcze jak ogladałam fotki brzuszków dziewczyn na paźdierniku to sie zdiwiłam jkie laski tam mają brzuszki.....:szok:
ja tez niby mam, ale nie taaaaaki ogromny jak wekszosc, a jedna now w 20 tyg nie ma wogóle:szok: chudzinka taka:szok:
i jeszcze jedna ma baaaardzo duży ale sam bruszek nic z tylu boku a pod cycami też chudzinka straszna:szok::szok::szok::szok:
No właśnie ciekawe jak każdy brzuszek się dużo różni.Ja w obu ciążach miałam mały brzuszek. W drugiej tylko trochę większy, może dlatego, że po pierwszym dużo zeszczuplałam.:tak: A teraz czekam aż się choć troszkę zaokrągli hehehe:laugh2:

No Kochana z tego co słyszałam to kobieta w ciąży powinna mieć jakieś specjalne przywileje w przychodniach itp. No niestety nie wszyscy tak uważają:wściekła/y:
...
Podobno kobiety w ciąży wszędzie powinny mieć przywileje i co z tego. Ludzie są tak znieczuleni, że jak widzą kobietę w ciąży to wzrok odwracają, żeby przypadkiem czegoś od nich nie chciała. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A jak kiedyś w supermarkecie przepuściłam w kolejce do kasy kobietę w bardzo zaawansowanej ciąży to myślałam, że zostanę zlinczowana. :no::no::no:

myszunia ja również dziękuję :-D:tak::tak::tak:

malinka1 masz racje bo czasem to właśnie trzeba ostro bo inaczej się nie da:wściekła/y: Człowiek próbuje być uprzejmy, miły itd. to oni mają cię często tam gdzie słońce nie dochodzi:wściekła/y:
niestety takie są nasze realia:cool2:mój piotr się czasami śmieje że jak trzeba oś załatwić to mnie posyła bo ja zawsze jakimś cudem załatwię:tak:
tylko nasza dentystka odkąd zrobiłam jej awanturę jak rozborowała juli zęba i zostawiła ją z bólem patrzy na mnie jakoś dziwnie ale przynajmniej traktuje nas jak należy:-p

Podobno kobiety w ciąży wszędzie powinny mieć przywileje i co z tego. Ludzie są tak znieczuleni, że jak widzą kobietę w ciąży to wzrok odwracają, żeby przypadkiem czegoś od nich nie chciała. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A jak kiedyś w supermarkecie przepuściłam w kolejce do kasy kobietę w bardzo zaawansowanej ciąży to myślałam, że zostanę zlinczowana. :no::no::no:
No niestety takie są smutne realia. :-( Ale co zrobić.
O.k. Ja zmykam bo obiecałam małym bajkę na kompie , a sama powoli szykuję się na zakupki :-) Miłego i słonecznego dnia kobietki:tak: Do później:-)
malinka1 dokładnie to samo chciałam napisać o tych realiach hehhee.

meduska ja w pierwszej ciąży z adamem byłam jak słoniątko cła wielka z julią jakoś tak tylko w brzuch szło ale był big big a z antonim nic nie przytyłam a brzuszek był ale najmniejszy z wszystkich 3 ciąż a najdłużej byłam w ciąży bo 41 tygodni:rofl2:

reklama
NO TO NIEDOBRZE:-p
JUZ IDZ WCINAĆ SNIADANKO:-p
ja juz drugie zjadłam:-D:-D:-D:-D

ide teraz tez sobie zrobic kawke, bo mi smaka zrobiłas:tak::tak::tak:
nie umiem tak jesc od razu jak wstane musze jakis vczas odczekac bo zyganie murowane :tak:
Pati mno Ty juz powinnas najpierw zjesc sniadanie a potem kawke.nie zapominaj sie:-)
a kwas foiliwy bierzesz?
kwas biore... juz dawno...
a nie umiem tak zjesc sniadania od razu jak wstane musze troche odczekac bo bym zygla :-)
Kochana i co u lekarza bo ja nic nie wiem?? jak tam fasolka??

No to witam was kochane po krodkiej przerwie ale widze ze nawet nie zauwarzylyscie mojej nieobecnosci:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:;-);-);-);-)
Ja bylam wczoraj na tych urodzinach u chrzesnicy i nawet bylo fajnie myslalam ze bedzie gorzej:tak::tak::tak: ale co mnie za kazdym razem zaskakuje jak na urodzinach dziecka rodzice stawiaja wodke itd ja tego nie rozumiem to przeciez urodziny dziecka a nie jakas impreza zeby wszyscy sie upili:szok::szok::szok::szok: nie wiem jak inni ale ja na urodzinach dziecka alkoholu miec nie bede:no::no::no::no:

M ma w koncu tydzien urlopu wiec mam nadzieje ze fajnie ten czas razem spedzimy i moze byc ze troszke was zaniedbam wybaczcie mi:tak::tak::tak:
fasolka ma sie dobrze jak zauwazylas mam nowy suwaczek...
slyszalam bicie serduszka... no super... :-D
ale zagladaj czasem do nas :tak:;-)
Oliwka porozrzucała wszędzie książki,kazałam jej sprzątnąć ale uparta bestia z niej,troche krzyknełam i od razu układa na półkę :-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale u niej ze sprzątaniem zabawek to na razie ciężko,a Wasze dzieciaki sprzątają?
mi jeszcze Sewi nie sprzata :sorry:
wlasnie dzownil p
ma zapalneie splotu barkowego,dostal zastrzyki
dobrze ze nie gips.ufffffffffff:-)
zdrowka
Nie było mnie trohcę ale większośc nadrobiłam:tak:Lena 4 dzień na antybiotyku powoli jest lepiej czwartek/piątek mamy być na kontroli
Laura wróciła do domuw niedzielę a wczoraj już miałam z nią zgrzyty , mieli dyskotekę na zakończenie 6 klas w szkole i moje dziecko ubrało ssię nawet ładnie na luzie ale do tego zjechane adidasy i tłumacze że to nie pasuje a ona ,że jej rządze i mówię co ma ubierać a na koneic najlepszy tekst" wiesz my nie możemy żyć razem bo ty mnie ograniczasz , narzucasz swoje zdanie i mnie stresujesz" :eek: no cóż może i nei możemy ale póki co jest jeszzcze na mnie skazana :rofl2: niech juz jej minie ten głupi wiek bo czasem nie wyrabiam:no:
fajnie ze Lence juz lepiej
a Laura Ci tekstem zarzucila hahah dobra jest :-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Ma któraś z Was wieści od Aleksi??????
nie nic mi nie odp :-:)-:)-:)-(
ja jestem po obiadku wlasnie-pospratane mam ladnie- tyle ze w kuchni nie chce mi sie po obiedzie.. i koncyc panierowac pieczarek juz mi sie nie chce dla m.. on bedzie dopiero kolo 17 wiec mam czas....

a wogole to co z joe alex? tyle casu jej nie było.. juz chyba połowa o niej zapomniała:confused:
ja o niej nie zapomnialam pisalam kiedys gdzies do niej ale nic - cicho....
powiem Ci ze ja przy Sewku mialam duzy brzuszek i tylko on mi rosl potem przy koncu poszlo mi troche na buzie... i nos :sorry::szok:
teraz tez podejrzewam ze bede miala duzy :tak: bo u mne oprzy mlodym juz w 3 miechu bylo widaxc ze jestem w ciazy :tak:

Do góry