Mała miała bilirubine w górnej granicy normy i dlatego ta jej powiedziała że ma dawac glukozę. Teraz juz śpi w dzień po 2 godz. nawet tylko jakoś w nocy tylko przy cycuA po dopajać?
Dopaja się przy wysokiej bilirubinie ,bo glukoza pomaga oczyszczać organizm.
Jeśli już chce przepajać to niech podaje czystą wodę przegotowaną.
Choć ja sensu takiego postępowania nie widzę.
Jak mój mały chciał to przystawiałam go nawet co 15 minut i jakoś żyję.
Wiadomo na początku jest cięzko,ale potem się do tego przyzwyczaja człowiek i jest już normalnie.![]()

Polecam dla dzieci jagody-mozna kupić z bobov. desrek z czarnymi jagodami-pomaga:-)no tak ale dzieciak jeszcze roku nie ma
kazda inaczej ale zobacz ze wiekszosc z nas radzi karmic i czekac az sie unormuje.ja podobnie mialam ze starsza Paulina ale to bylo ponad 9 lat temu.i tez chciala ciagle jesc ,a nikt mi nie powiedzial ze zeby miec pokarm rzeba duzo pic,najlepiej wody,nie pic herbaty bo wysusza,nie bylo takich herbate mlekopednych,trzeba sie dobrze odzywiac,bo jak ona wcale nie jje to skad ma miec pokarm?niech karmi maluszka i sama jednoczesnie je.musi jesc cos gotowanego bo z kanapek to chudy pokarm bedzie.
no i z Paulina po mieisacu zaczelam doakrmiac,bo tak bylo najszybciej,i po 3 mieisacach wacle juz nie mialam pokarmu.
a z Weronika =tez glodomor,ale jakos pierwszy tydzien przetrwalam.w chwilach kiedy juz nic nie mialam w piersiach a ona glodna to owszem-dawalam troche wody z glukoza ale ona za ardzo tego pic nie chciala.dawalam tez koperekalbo sama wode.na troche pomagalo.
pozniej sie unormowalo.
w 2 i 3 miesacu byl skok rozwojowy wiec ok3 misieaca 1raz dzinnie dawalam jej butle,ale nie zawsze.tak przed wieczorem zeby po kapaniu cos w cycach bylo.
a Twoja siostra nie miala nawalu mlecznego?
Nawał ją jakoś ominął-może dlatego że mała ciągle przy cycu leżała

Ja też karmiłam tylko piersią do 5m-ca bo musieliśmy wcześniej wprowadzić zupki ze względu na niedokrwistość, która się wlekła od urodzenia.

Idę chyba wcześniej spać bo wykończona jestem-jeszcze gości mieliśmy do 21 i @@@ dostałam juz z rańca