reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
...
trzymajcie sie cioteczki.
odezwe sie jak tylko bede mogla

Odzywaj się Anabubka jak najczęściej, bo brakuje tu ciebie, oj brakuje! :tak:

Myszunia mnie tu nie bylo ale szczere mimo ze spoznione najlepsze zyczenia:-)
...

Dziękować, dziękować :tak::tak::tak::tak::tak:

Cześc kochane i od razu przepraszam, ze nie poczytałam, ale postaram się nadrobić nieco jutro z pracy, szef wziął wolne a burak mam nadzieję, że się jeszcze pourlopuje:-D:-D:-D:-D

Mam mega NIUSA:szok::szok::szok:idę zaraz do teściowej na obiad:szok::szok::szok::szok:po raz pierwszy, a jestem 6 lat po ślubie, rok narzeczeństwa i 3 lata chodzenia:tak::tak::tak::tak:to znaczy że idę po raz pierwszy od 10-iu lat:-) Jakiś przełom. Ale pomalutku sobie na to pracuję nieco urabiając teściówkę:-D:tak::tak::-D

Reszta w poniedziałek

Miłej niedzieli dziewczynki dla Was, dzieciaczków i mężusiów;-);-)

Oooooo, a czemu to tak? Kiepsko się dogadujecie z teściówką? :confused:
To koniecznie zdaj relację jak poszło! ;-)

...
Udalo mi sie zarezerwowac pokoj w Grzybowie od 20-23 sierpnia:tak::tak::tak:Dzieciaki juz sie ciesza:-)

Suuuper! :-)

MALINUS
Widze ze robisz niezła furore w pracy:-D:-D:-DTak trzymaj Kochana;-):-)

A z tym zamknieciem dzieci i w pokoju i pojsciem na plaze to super pomysł:tak::tak::tak:Dzieki:-);-)

Malinka ma zawsze dobre pomysły! :-D:-D:-D

Witam wieczorem!

Ja wpadłam się tylko przywitać :tak: pochwalę się że wczoraj zostałam ciocią moja siostra urodziła o 15.40 :-D:-D:-D zdjęcie jutro wkleję :tak: bo dziś to tak szybko. Kubek coś spać nie chce w dzień od dwóch dni :no: dzisiaj półtorej godziny tylko spał. teraz już na szczęście śpi :tak: a ja jem na szybkiego zrobione spaghetti z makaronu na łazanki i penne :-D:-D nie chciało mi się szukać ;-);-);-) Kubkowi lada dzień wyjdzie ząbek u góry z prawej strony i dwójka też :tak:będzie głupio wyglądał hehe :-D:-D

Lecę bo padam na pysk dzisiaj :baffled: dobranoc spokojnej nocki życzę :-D:-D:-D

Gratulacje ciociu! :-) Czekamy na więcej informacji i zdjęcia maluszka! :tak:

Cześć Dziewczyny:-)
Od rana netu nie miałam:no:i myślałam że nie nadrobię ale nie było aż tyle tego:tak:
Potem pojechaliśmy do Taty-nie wiadomo czy będzie chodził bo wody w organiźmie tyle się nazbierało i jest usisk na mózg:baffled:. Jest załamany-powiedział ze nie chce żyć -dzisiaj chciał sobie żyły podciąć...:baffled: W ogóle cos nie teges chwilami mówi niedorzecznie, normalnie delikatnie mówiąc dostaje na głowe. KLtos musi byc przy Nim 24h. Boshh tak się boję.:no: A taki nerwowy że wszystkich wygania ze szpitala, nie każe się odwiedzać wcale.:baffled:

Bylismy troszkę z Zuzka nad jeziorkiem-pospacerowaliśmy ale nie mam miru coś.
Jutro do neurologa na kontrolę. Jestem ciekawa co powie bo ostatnio mówiła że Zuzka nie będzie mówić, ale już zaczęła tata, dziadzia, baba. Mam nadzieje że będzie dobrze:confused: Lecę bo oczy mi się zamykają same, a jutro podróż do lekarza 80km-mam nadzieję że nie będzie aż tak gorąco-bo klimy w aucie nie ma a południe wyjeżdżamy:no:
Dobranoc. Jutro zdam relację co i jak:blink:

Przykro mi z powodu twojego taty. Myślę, że jak już sobie jakoś to wszystko poukłada to będzie lepiej. Szczerze mówiąc to trochę go rozumiem, bo sama gdybym miała być do końca życia całkowicie zależna od innych to też chyba miałabym myśli samobójcze. :-( Spróbuj podesłać mu psychologa, może rozmowa z fachowcem poprawi sytuację.
Gratulacje dla Zuzki - gadułki! No i proszę - mamy żywy przykład na to jak często lekarze się mylą! :tak:

witam laski jestem pierwsza:happy2::happy2::happy2:
wstawać:-D:-D:-D:-D
ale miałam noc antek od 1 do 4.30 zrobił sobie przerwe w spaniu a teraz yeż nie śpi od 6 i cholera wie o co chodzi:confused:

Jak to o co chodzi - no chyba o to, żeby się mamusi nie nudziło! :-D:-D:-D

meduska o mamo tobie już tylko 69 dni zostało:szok:ale ten czas leci:szok:
powiem ci co mi powiedziała położna jak rodziłam antka była wolna wanna i mogłam w niej rodzić gdybym chciała i powiedziała troszkę złagodzi ból to napewno ale poród średnio trwa 4-5 godzin dłużej bo woda łagozi ból ale rozleniwia mięśnie:tak:więc ja zrezygnoałam a dziewczyna która jak ja rodziła 3 dziecko chciała bardo w wodzie i jak weszła na porodówkę godzinkę po mnie z mega skurczami ja chodziłam a ona siedziała w wodzie ja rodziłam o 24.15 a ona następnego dnia o 16:szok:pytałam się położnej czemu tak długo a położna z noworodków powiedziała mi wiadomo tak jest jak się rodzi w wodzie:baffled:

Nigdy nawet mi przez myśl nie przeszedł poród w wodzie, bo ja się boję wody. :zawstydzona/y: Ale swoją drogą - nie miałam pojęcia, że aż tak bardzo się wydłuża w wodzie. :szok:

dziewczyny macie buziaczki od aguni:happy2:jest w pracy chciała z nami popisać ale komp w pracy padł :-(burak wrócił z urlopu więc cisza martwa w pokoju:-Dw domu tez z nami za bardzo nie popisze bo ma internet z i plusa i coś jej gubi zasięg:-(

Dziękujemy, dziękujemy - przekaż jej pozdrowionka no i zapytaj jak było u teściówki na obiedzie! :-)

A My bylismy 2 dni w Szczecinku i bylo super nad jeziorkami.
Teraz musze nadrobic zaleglosci na forum :)
Mały 4 dzien bez 2 dzemek,w dzien troszke jest uciążliwy ale dajemy rade.

Nad jeziorkami - super! :-)

Hej ja tylko an chwilke...
za niedlugo idziemy do banku zalatwiac z tym kredytem...

ale musze Wam cos powiedziec dzis rano jaks ie obudzilam to mala mi tak buszowala w brzuszku ze po lewej stronie mialam taka kulke tam mi sie tam wepchnela... :-D

Powodzenia z kredytem! :-)
Twoja mała to niezła jest, żeby już w 16 tygodniu tak sobie skakać :-D:-D:-D Kiedy poczułaś pierwsze ruchy? Bo ja już się nie mogę doczekać ;-)

Cześć Dziołchy. Wpadłam tylko się przywitać, bo mam dużo roboty w domy. Na giełdzie kupiliśmy w sumie nic takiego . Sobie kupiłam 9 talerzyki za 10 zł (bo w domu na stanie miałam tylko 4:szok:). A Sewerynowi hulajnogę na pompowanych kołach za 25zł. Był fajny fotelik ale głupia myślałam że znajdę coś lepszego i ktoś inny go kupił a kosztował tylko 60zł i moze jeszcze bym cos stargowała. No i nie mogę przeboleć torby z przebijakiem za 10zł a to już przez mojego męża:wściekła/y:. W sobotę mieliśmy jechać na grilla ale nie pojechaliśmy za to zrobiliśmy sobie ze znajomymi ognicho było super. A wczoraj prawie standardowo na rybkach, więc dzisiaj jemy rybkę. Dobra spadam postaram odezwać się pużniej

No to mieliście intensywny weekend! :tak:

...
mąz sie ze mnie smieje ze jak ja jem szproty to wszystko wyrzucam, bo ja tez nie moge patrzec jak oni jedza, z tym wszystkim tylko glowe i ogon zostawiają :baffled::baffled::baffled::baffled:
tak wiec jak ja jem to wyciągam kazda osteczke i kregoslup :tak::tak::tak::tak:
a ostatnio to nawet ta krew wyrzucałam :tak::tak::tak::tak:
moje jedzenie szprot bardziej przypomina dłubanie słonecznika :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ja też tak jem szproty, a właściwie to wszystkie ryby! :-D:-D:-D:-D Dlatego najczęściej jadam filety, bo jakoś nie przemawiają do mnie te, z których muszę wydłubywać ości, szczególnie wtedy, kiedy jestem głodna :-D:-D:-D:-D

Witam wpadam tylko na chwilę bo zaraz wyjeżdżamy do lekarza. Upał jak nie wiem co:angry:
ja mam dzisiaj na obiad żurek:-):-):-) zachciało mi sie bo dawno nie jadłam:-):-)
Uwielbiam Zurek:tak:

dowikluś znaczy się standartowy poranek niewyspanej matki która najchętniej zamkneła by dzieci na balkonie i wypuściła przed wieczornym spaniem:-D:-D:-D:-D(znam to z autopsji:-D)
:-D:-D:-D:-DA co jak ktoś balkonu nie ma?:baffled::-):-)

Będę wieczorkiem:-)

asia moja mama też adama z julką nie chce razem bo oni się między sobą kłóca adam dogryza julce ta nie pozostaje mu dłużna:confused:no standart rodzeństwo:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
myszuńka juz 13 tydzień to ruchy niebawem poczujesz:tak:ja czułam od 12 tygodnia a gin nie chciał wierzyć dopiero jak robił mi usg i pokazałam mu gdzie jest dzidzia to sie zdiwił że już czuję:tak::tak:a jak Piotruś reaguje na rodzeństwo????ja moim powiedziałam jak buyłam w 20 tygodniu a i tak myśę że za wcześnie bo nie mogły się doczekać jak byłam w ciąży z julką to adasiowi powiedziałam od razu czyli tak w 5 tygodniu i potem nie mógł sie doczekac i codziennie pytał kiedy urodzę:cool2:

A tak w ogóle to dzień dobry! :-) Bo nawet się dobrze przywitać nie zdążyłam. :tak:

Wczoraj po południu pojechaliśmy z Piotrusiem do Manufaktury. Zrobili tam całkiem sporą plażę, więc Piotrunio pohasał trochę na piachu - to sobie wakacje przypomniał :-D:-D:-D Później wstąpiliśmy jeszcze do Kinder-planety - to taki duży plac zabaw dla maluchów. Byliśmy tam po raz pierwszy, ale chyba będziemy częściej bywać, bo nie tylko nasze dziecko się świetnie bawiło :-p:-p:-p Poskakałam sobie na trampolinie i po wspinałam się z Piotrusiem po kolorowych poduchach. Układaliśmy duże klocki no i Piotruś pojeździ sobie na konikach, samochodzikach i karuzelkach :-D:-D:-D Faaaaajnie było! :-D

A dziś rano odwieźliśmy m do pracy i zabraliśmy mu samochód, bo po południu jadę na test PAPP'a, bo ostatnio dostałam skierowanie. :tak:

Mieszkanko ogarnięte, Piotruś śpi, na obiad będzie dziś spaghetti ze słoika, więc się nie narobię. :-D

Za to dziś wieczorkiem będziemy składać nowe łóżeczko Piotrusia, bo jakąś godzinkę temu właśnie dostaliśmy przesyłkę. :tak: Ciekawe, czy będzie mu się podobało! :-)

asia moja mama też adama z julką nie chce razem bo oni się między sobą kłóca adam dogryza julce ta nie pozostaje mu dłużna:confused:no standart rodzeństwo:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
myszuńka juz 13 tydzień to ruchy niebawem poczujesz:tak:ja czułam od 12 tygodnia a gin nie chciał wierzyć dopiero jak robił mi usg i pokazałam mu gdzie jest dzidzia to sie zdiwił że już czuję:tak::tak:a jak Piotruś reaguje na rodzeństwo????ja moim powiedziałam jak buyłam w 20 tygodniu a i tak myśę że za wcześnie bo nie mogły się doczekać jak byłam w ciąży z julką to adasiowi powiedziałam od razu czyli tak w 5 tygodniu i potem nie mógł sie doczekac i codziennie pytał kiedy urodzę:cool2:

Od 12 tygodnia :szok::szok::szok::szok: To bardzo wcześnie czułaś! :tak:

Piotruś chyba nie bardzo rozumie, że będzie miał rodzeństwo. :sorry2: Czasem jak mu mówię, że u mamy w brzuszku jest dzidzia to mnie po nim głaszcze, ale nie wiem, czy tak do końca wie o co chodzi. :sorry2:

to ma łazienkę(czytaj ja nie mam balkonu:-p):-D:-D
trzymam kiki napisz wieczorkiem co i jak z zuzinką:tak::tak::tak:i jak tata:tak:

Ja też nie mam balkonu, nad czym bardzo boleję, bo ubrania muszę suszyć w pokoju i zimą jest o tyle dobrze, że szybko schną przy grzejniku, ale latem jak dżinsy upiorę to i ze 3 dni muszę czekać żeby wyschły :baffled::baffled::baffled: W łazience nie mam szans suszyć, bo jest maleńka i raczej wilgotna, więc tam to i po tygodniu by nie wyschło. :dry:

Ja bylam z mlodymi na podworku ale dokladnie chwilke:no:bo juz dostawalam wscieklizny z Nimi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Dominik oczywiscie wymyslił zabawe w bardzo brudnym piasku na parkingu no i moje dzieci wygladały gorzej niz zle:no::no::no:A wiec wzielam wszystkich do chaty i pod kran:no:
Tearz wyja,krzycza i wszystko inne co jest tylko mozliwe:no::no::no:Bo Dominik porozkladal Im koce i reczniki na dywanie i sie polozyly a teraz Im to zabral i pochowal:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A niech sobie robia co chca bo ja sie wylaczylam juz:-p:-);-)

A tak w ogóle to dzień dobry! :-) Bo nawet się dobrze przywitać nie zdążyłam. :tak:

Wczoraj po południu pojechaliśmy z Piotrusiem do Manufaktury. Zrobili tam całkiem sporą plażę, więc Piotrunio pohasał trochę na piachu - to sobie wakacje przypomniał :-D:-D:-D Później wstąpiliśmy jeszcze do Kinder-planety - to taki duży plac zabaw dla maluchów. Byliśmy tam po raz pierwszy, ale chyba będziemy częściej bywać, bo nie tylko nasze dziecko się świetnie bawiło :-p:-p:-p Poskakałam sobie na trampolinie i po wspinałam się z Piotrusiem po kolorowych poduchach. Układaliśmy duże klocki no i Piotruś pojeździ sobie na konikach, samochodzikach i karuzelkach :-D:-D:-D Faaaaajnie było! :-D

A dziś rano odwieźliśmy m do pracy i zabraliśmy mu samochód, bo po południu jadę na test PAPP'a, bo ostatnio dostałam skierowanie. :tak:

Mieszkanko ogarnięte, Piotruś śpi, na obiad będzie dziś spaghetti ze słoika, więc się nie narobię. :-D

Za to dziś wieczorkiem będziemy składać nowe łóżeczko Piotrusia, bo jakąś godzinkę temu właśnie dostaliśmy przesyłkę. :tak: Ciekawe, czy będzie mu się podobało! :-)

Od 12 tygodnia :szok::szok::szok::szok: To bardzo wcześnie czułaś! :tak:

Piotruś chyba nie bardzo rozumie, że będzie miał rodzeństwo. :sorry2: Czasem jak mu mówię, że u mamy w brzuszku jest dzidzia to mnie po nim głaszcze, ale nie wiem, czy tak do końca wie o co chodzi. :sorry2:

Ja też nie mam balkonu, nad czym bardzo boleję, bo ubrania muszę suszyć w pokoju i zimą jest o tyle dobrze, że szybko schną przy grzejniku, ale latem jak dżinsy upiorę to i ze 3 dni muszę czekać żeby wyschły :baffled::baffled::baffled: W łazience nie mam szans suszyć, bo jest maleńka i raczej wilgotna, więc tam to i po tygodniu by nie wyschło. :dry:
znam ten ból też nie mam balkonu:baffled::baffled::baffled:
Ja bylam z mlodymi na podworku ale dokladnie chwilke:no:bo juz dostawalam wscieklizny z Nimi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Dominik oczywiscie wymyslił zabawe w bardzo brudnym piasku na parkingu no i moje dzieci wygladały gorzej niz zle:no::no::no:A wiec wzielam wszystkich do chaty i pod kran:no:
Tearz wyja,krzycza i wszystko inne co jest tylko mozliwe:no::no::no:Bo Dominik porozkladal Im koce i reczniki na dywanie i sie polozyly a teraz Im to zabral i pochowal:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A niech sobie robia co chca bo ja sie wylaczylam juz:-p:-);-)
kochana witaj w klubie adam wysypał klocki a jak julka z antkiem zaczeli się bawić to zebrał do pudła i skończył zabawę a ci wyją:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Do góry