reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A to na poprawę humorku Anabubka ;-):tak:
misiaczek

reklama
A moja bąbelinka właśnie wstała, dostała kaszkę i leży na tatusiowym miejscu. ja będę musiała za obiad się zabrać i do Moni podejsdę, dawno nie byłam.

no wlasnie co u niej?pozalatwiala juz cos?
npisz na zamknietym

co tam słychac na bb tęśkniłyscie za mną

no ja jestem rzadko ale Ty w ogole malo

U mnie spokojnie dni leca od wczoraj pada deszcz.:wściekła/y:no i juz nie długo mężus przyjedzie bedziemy kupowac martynce łóżko a my wkoncu bedziemy spać razem :happy2::happy2:A tak to nic ciekawego nic mi sie dzisiaj nie chce a mówiłam wam ze Kamilek sam chodzi:confused:
gratki dla Kamilka:-):-):-):-):-):-)

kochana do biedrony po pampersy i może jeszcze cuś ale pampki i chusteczki to podstawa:tak:

julka do adama "adam jeżeli myślisz że ja za ciebie posprzątam to sie mylisz ja jestem kobieta mam swoje prawa ":-D:-D:-D:-D:-D

Jula jak zwuykle the best ale to po mamusi:-D:-D:-D:-D

ja kupilam ostatnio pamparesy Dada i poki co jestem zadowolona.dzis na noc mala miala i sa ok.nic nie przemieklo i w ogole.ale rozimar ?Junior musialam brac:szok::szok::szok::szok::szok:

no i chuteczki tez,ale juz kiedys ich uzywalam
a moje dziecko dzis caly dzien nie nasiklao w pielche ale jak zostala z tatusiem,jak pojechalam do swojej mamy to ten zapomnial i sie zesikala no.a tak juz ladnie szlo:wściekła/y:

Dajcie spokuj, ja rozumiem, ze okazja, ale po trupach, zadławi sie później tą bułką, mówie wam, albo zapcha papieem toaletowym i peknie suka jak nic

co za mendy

nie nastawiaj sie aż tak ze będzie boleć.wiadomo że będzie ale trzeba sie nastawić ze idziesz tam po to aby zrobić swoją robotę jak najlepiej aby pomóc dziecku wyjść na swiat ,da sie przetrzymać :tak::tak::tak::tak: a potem o tym bu;lu to się zapomina od razu jak dziecko kładą Ci na piersi,to coś cudownego.każdy ból jest w tedy wynagrodzony :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

oj racja.ja ostatnio przy tej osemce wylam jak bobr ze na oczy ledwo widzialam.a przy porozie mimo najwikeszego bolu nie da sie uronic nawqet lezki.chyba daltego ze czeka piekny koniec meczarni:-):-):-):-)

w realu to promocji nie musi być a ludzie i tak jak świnie się pchają:tak:są kasy dla uprzywilejowanych tzn dla brzuchatek dzieciatek niepełnosprawnych szybkie kasy tzn do 10 produktów i normalne ja zawsze podchodzę dla uprywilejowanych a tm kolejka ale zwykłych klijentów to ja zawsze na głos o mamo ale ciężarnych i niepełnosprawnych a ile z małymi dziećmi i mówię przepraszam przepraszam i do przodu ludzie psuoczą marudzą czasami krzykną odwracam się pokazuje baner nad kasą pytsam beszczelnie która grupa inwalidzka albo faceta który miesiąc ciąży i na taśme z koksem:-D:-D

i bardzo dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja to bym musiala ludziom legitymacje pokazywac bo by nie uwierzyli ze dzicko niepelnosprawne.
ja ostatnio babke z dzieckiem w biedronce przepuszczalam bo wiadomo malenstwo ze 3 mieisace moze mialo a ona w koszyku doslownie z 5 rzeczy a ja gorowty....
zreszta wiem jak to jest w takich sytuacjach iel razy ja stalam w koljce,czasami ktos przepuscil.wiec pamietajcie kobiety-ja wy komus pomozecie to do was wroci0podwojnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam ziewając. Ale miałam nockę masakra. Seweryn od wczoraj wymiotował i w nocy też. Usnęliśmy ok1 a po 4 Sebastian mnie obudził i Seweryn zaraz po 5 i znowu wymiotował i potem zasną. Bidulek mój malutki. I już nie śpią. Sebek wstał po 7 a Sewery po 8 ja to bym jeszcze pospała. Idę robić kawkę i kleik dla synka

wspolczuje.lepiej juz troche?jakiesgos wirusa zlapali?

A ja sobie zaprawiłam buraczki i lecę się myc zaraz i połozyć bo niewyspana jestem od jakiegoś czasu:no:
Byłam u Siostry. Biedna juz 2 tyg. nie spi. Mała ciągle na cycu wisi a juz było dobrze 2 dni...Przez 2,5tyg przybrała 500gr, ale ulewa jej teraz i dzisiaj popłakiwała. Budzi sie popłacze, gazy odejda i juz jest dobrze. Pewnie Siorka cos zjadła-mówi że tylko zupe pomidorową ale zaciągła ja śmietaną 30% bo innej nie miała poza tym kefir. To może przez tą zupe te wzdęcia???:confused::confused:

Mamita,dobrze z tatą troszkę lepiej:tak:.
Makunga,a ta Twoja zerówka to w szkole czy przedszkolu:confused:?Bo w naszym przedszkolu to trzeba tylko ręczniczek,kubeczek,szczoteczka do zębów i pasta, teczka z gumką na prace i zeszyt 16 kartkowy w kratkę i w 3 linie a resztę dzieci mają z przedszkola:tak:.
Mniejszy wydatek!:-):-)

jak dobrze jest miec małe dzieci :-D:-D:-D:-D:-D

u mnie kicha, jutro chyba już do pracy nie idę, jeszcze się zastanawiam :confused::confused::confused:
kurde baba taka nieprzyjemna ze szok :szok::szok::szok::szok::szok:
tam jest stołówka i trzeba miec takie abonamenty (dalej tego nie rozumiem do końca) jak dziewczyna ich nie oddała to była masakra, ta sie tak na nia darła kur...ła ze szok aż mi uszy więdły :tak::tak::tak::tak::tak:
a na sali jedna dziewczyna, jako jedyna trzyma sie tam juz prawie rok, a za kazdym razem jak ktos przyjdzie to sie zmywa do domu bo niemiło jest :dry::dry::dry::dry:
i dziewczyna pracuje od 10 do 20 za dwie, nie ma wolnego ani chorobowego ani nic, baba powinna ją po stopach całować a nie tak na nią najeżdzać :no::no::no::no:
zawołała mnie bo mialam isc do sklepu po buraki i schab i od razu sie wyżaliła że ta ela (dziewczyna z restauracji) to jakas niedouczona czy co, nic nie potrafi, a ja se mysle to ją zwolnij zobaczymy kto ci bedzie dupe ratował :no::no::no::no:
jak ludzie potrafia byc niewdzięczni, nie do pomyślenia :no::no::no::no:
zreszta godziny takei 10-18 lub 12-20 wiec nie zabardzo bo obudze sie zjemy i musze juz jechac a jak przyjade to dziecko musze juz kapac i do spania :sorry2::sorry2::sorry2:
ani chwili razem :no::no::no::no:
Eee, znam takich prywaciarzy- sama zapierd... po 18 godz przez miesiąc świątek, piątek a pensja? 1500na ręke:wściekła/y::szok:

My dzisiaj bylismy na działce z Miloszkiem i bylo jeszcze 1 małzenstwo z corka 2 tygodnie starsza bylo fajnie poki moj maz sie nie napil i teraz juz spi....
Współczuję Ci:-)Nie dosyć że pożytku żadnego to jeszcze wstyd Ci za niego jeszcze było?:confused:

Dobranoc Kobitki bo jutro wcześnie musze wstac;-)

Mój mały poszedł spać dopiero po 22 ale przynajmniej zasnął od razu bez marudzenia :-)
Mąż kończy prace dopiero o 1 w nocy, w domu koło 2 będzie i nie chce mi się na niego czekać bo jestem zmęczona po dzisiejszym dniu... :huh:

DOBRANOC wszystkim :-)

Joanna73 robiłam wczoraj twoje naleśniki wyszły super a zawsze miałam problem z ciastem naleśnikowym:baffled:.
Ja na razie spadam idę się wykąpać, bo Sebek śpi a Seweryn poszedł do babci oglądać bajki na cyfrowym polsacie

ja dzis zrobilam gofry,dawno nie byloi calkiem dobre byly.dla nas na mleku dla mlaje na wodzoe.jakmnie nie bylo to zjadla prawie cala miche zupy i 6 gofrow zaraz potem:szok::szok::szok::szok::-D

Witam ponownie! :-)

Jestem mamą 3 letniego Sebastiana, obecnie mieszkamy w jednym domu z litwinami ktorzy maja 2 dzieciakow w wieku 2 i 5 lat wiec synek ma sie z kim pobawic.
Wczoraj sie dowiedzialam ze meza nie bedzie przez 2 dni w domu(wroci w srodku nocy) stawiaja scene na jakis koncert kolo Bergen...robota od 7 rano do 1 lub 2 w nocy... :-(
Jestem zalamana...nie mam sie nawet do kogo tu odezwac i nawet auto maz zabral i nie mamy sie jak ruszyc z domu...:-(

Pozdrawiam i dzieki za mile powitanie

witam bo sie nie zanmy,dawno mnie tu nie bylo

dowikluś dawaj szczypiory do mnie gwarantuję ci że sie z moją szarańczą dogadają:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a ja zaliczyłam super sprzątanie jak ja lubie jak jest tak czysto:tak:zakupy w biedronce i tym sposobem obiad dziś na szybko toniek słoiczek a my biedronkowe pierogi:-):-):-):-)
bosz jak mi dziś ten dzień zleciał zaraz pietruszka wraca potem obiadek kawulec chwilę pogadamy i ja do pracy a potem to juz noc i tylko sex ewentualnie i wstanę rano znów o dzień starsza:-D:-D:-Dale zawsze to dzień bliżej do emerytury:cool2::cool2::cool2:a wtedy zaatakuję o lasce jakiś sklep bo będą akuratnie promocje:-D:-D:-Dboziu jaką ja mam głupawkę i to skąd:confused::cool2::cool2::cool2:

ja wczoraj mialam obiad biedronkowy-spagetti:-):-):-)

Wyobraźcie sobie że pampers dla dorosłej osoby kosztuje 4zł 1szt:szok: A na recepte grosze. Więc mama poszła do przychodni po recepte i nie chcieli jej wypisac bo skoro tata jest w szpitalu to powienien miec od nich pampersy ale oni nie mają. A w aptece powiedzieli że musi byc zgoda z NFZ na darmowe pampersy,a najbliższa jednostka nfz jest 80km od nas:no::wściekła/y:Masakra jakaś.
Jutro musze auto do mechanika odstawic bo coś mi dzisiaj szwankowało-aż się boję kosztów:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

cala polska:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wzielam sie dzisiaj za zmywanie paznokci u stop ale na zmyciu i spiłowaniu jednego paznokcia sie skonczylo- za bardzo mi brzuch przeszkadza i boli:dry: może jutro sie wezme dalej:-D:-D
chociaz jutro za brdzo ni ebede miala kiedy bo rano do gina a potem posprzatac bo przychodza goście:-):-)

ja do konca sama sobie obcnilama.ale kochana musisz noge prawie calkiem na bok albo stanac przy kiblu,noge tak okrakiem na kibel postawic i po jednym paznkoci wyprost i odedech i kolejny paznokiec:-):-):-):-)

Hejka!!!
Ja potrzebować pokój nad morzem na weekend=2dni!!!

dzwon albo pisz do madziulanatasza na tel.moze u niej cos jest i kawka przy okazji:-)
sama z malzem?

A to na poprawę humorku Anabubka ;-):tak:
misiaczek

dzieki:-)

Byłam u Siostry. Biedna juz 2 tyg. nie spi. Mała ciągle na cycu wisi a juz było dobrze 2 dni...Przez 2,5tyg przybrała 500gr, ale ulewa jej teraz i dzisiaj popłakiwała. Budzi sie popłacze, gazy odejda i juz jest dobrze. Pewnie Siorka cos zjadła-mówi że tylko zupe pomidorową ale zaciągła ja śmietaną 30% bo innej nie miała poza tym kefir. To może przez tą zupe te wzdęcia???:confused::confused:
)

niestety i koncetrat pomidorowy czy same pmidory moga powodowac nadwrazliwosc a smeitana to juz calkiem.skoro mala mocno ulewa i ma wzdecia to albo mawrzaliwe jelita albo dopada ja skaza bialkowa.moja Weronika strsznie pierzdiala jak z kalasznikowa i jak ja cos z nabialu zjadlam to ona za dluzsza chwile po jezieniu i jeszcze pozniej wymiotowala i bardzoi mozno ulewala.lepiej niech sopra zrezygnuje z nabialu,przynamnjej ze smietany.moze nie zrobi probe.niech pare dni nie je i nie pije nabialu i jak bedzie ok to po jakims tygodniu-dwoch nie zrobi prowokacje inapisje sie mleka.jak sie powtorzy to trzeba nabial wyeliminowac.
albo niech je bardziej prztworzony.niech duuuuuuzo pije-mleko niekoniecznie

Mamitko,tyle,że co m-c trzeba płacić czesne;-)ale ja i tak mniej,bo obiady Olek ma bezpłatne;-):tak:.Co do Siorki to niech mlekiem zabiela zupę:tak:,bo rzeczywiście na małej może się to odbijać:sorry2::tak:.

ja juz sie nauczylam ze zaprawiam sama maka przez to ze mala nie moze.albo jej odlewam i maka a nam smietana w drugim garnku.dlugo mi sie laduje

Wyobraźcie sobie że pampers dla dorosłej osoby kosztuje 4zł 1szt:szok: A na recepte grosze. Więc mama poszła do przychodni po recepte i nie chcieli jej wypisac bo skoro tata jest w szpitalu to powienien miec od nich pampersy ale oni nie mają. A w aptece powiedzieli że musi byc zgoda z NFZ na darmowe pampersy,a najbliższa jednostka nfz jest 80km od nas:no::wściekła/y:Masakra jakaś.
Jutro musze auto do mechanika odstawic bo coś mi dzisiaj szwankowało-aż się boję kosztów:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
kochana ja 10 lat pracowałam opiekując sie ludzmi starszymi więc wiem jak to jest z tymi pampersami.niech mama podejdzie do lekarza pierwszego kontaktu on jej da wniosek mama go wypełni doktor podbije wypełni swoje rubryczki zaznaczą jakie jest zapotrzebowanie na pampki tzn rozmiar i ilość sztuk ile dziennych ile nocnych i z tym do nfz (można pocztą) i oni wydadzą decyzję )jeszcze nie sppotkałam się z negatywną)i już a i najlepiej niech mama zamówi sobie z transportem do domu nfz to pokrywa i wtedy w wybrany dzień m-ca będą je przywozić do domu:tak:jak tata będzie w domu leżał niech mama załatwia sonbie dla taty łóżko i materac antyodleżynowy i opiekunkę która mamę trochę odciąży jak to załatwić jak będziesz chciała wiedzieć to ci napiszę:tak:
wzielam sie dzisiaj za zmywanie paznokci u stop ale na zmyciu i spiłowaniu jednego paznokcia sie skonczylo- za bardzo mi brzuch przeszkadza i boli:dry: może jutro sie wezme dalej:-D:-D
chociaz jutro za brdzo ni ebede miala kiedy bo rano do gina a potem posprzatac bo przychodza goście:-):-)
i teraz do gina z jednym zmytym paznokciem:-D:-D:-Dja sobie w dniu terminu jeszcze malowałam sama bo chciałam ładne do szpitala a że urodziłam po terminie to już nie były takie śliczne:cool2:
Udało nam się wyjśc do południa na podwórko ( wyjątkowo nie padał deszcz), Sebastian pobawił się z kolegami, później wspólnymi siłami wykombinowaliśmy coś na obiadek a teraz siedzimy w domu, malujemy kolorowanki (coraz lepiej już mojemu synkowi to wychodzi bo coraz mniej za linie wychodzi). Pogoda jakaś taka nie ciekawa... strasznie wiatr wieje i ciemne chmury, może się znowu rozpada ale chyba spróbujemy wyjść jeszcze na troszkę na dwór...

Życzę wszystkim miłej nocki...:-)
kochana wstaw sobie suwaczek jakoś łatwiej bsię czyta jak jest suwaczek i wiesz ile dziecko ma lat:tak:
hej laski.
wpadlam sie przywitac;)
Weronika dostala goraczk,ciekawe od czego.mam nadziejej ze to gardlo albo cos lekkiego a nie po szczepince.zobaczymy jaka bedzie noc.
ja chwilowo u mamy.
Makunga-ta lista co podala Malinka jest ok ale u nas plasteliny to Paulina 3opakowania zuzyla w ciagu roku.a bbul;y ttylko 2 kolry bo panie zbiarlay i potem rozdawaly co potrzeba,ale niestaty tego tle jest:tak::tak::tak::tak:kochana ze 100-150zl musisz szykjowac
oj to może być po szczepieniu?????? no i witaj kochana:-):-):-)
nmo tak jak ja jestem to zadnej nie ma.szkoda.
a gdzie te smski???????????????????????
pa
kochana musę doładować konto:tak:
Mamita,dobrze z tatą troszkę lepiej:tak:.
Makunga,a ta Twoja zerówka to w szkole czy przedszkolu:confused:?Bo w naszym przedszkolu to trzeba tylko ręczniczek,kubeczek,szczoteczka do zębów i pasta, teczka z gumką na prace i zeszyt 16 kartkowy w kratkę i w 3 linie a resztę dzieci mają z przedszkola:tak:.
ale w przedszkolu się płaci składki co miesiąć a w szkole teoretycznie już nie:confused:
jak dobrze jest miec małe dzieci :-D:-D:-D:-D:-D

u mnie kicha, jutro chyba już do pracy nie idę, jeszcze się zastanawiam :confused::confused::confused:
kurde baba taka nieprzyjemna ze szok :szok::szok::szok::szok::szok:
tam jest stołówka i trzeba miec takie abonamenty (dalej tego nie rozumiem do końca) jak dziewczyna ich nie oddała to była masakra, ta sie tak na nia darła kur...ła ze szok aż mi uszy więdły :tak::tak::tak::tak::tak:
a na sali jedna dziewczyna, jako jedyna trzyma sie tam juz prawie rok, a za kazdym razem jak ktos przyjdzie to sie zmywa do domu bo niemiło jest :dry::dry::dry::dry:
i dziewczyna pracuje od 10 do 20 za dwie, nie ma wolnego ani chorobowego ani nic, baba powinna ją po stopach całować a nie tak na nią najeżdzać :no::no::no::no:
zawołała mnie bo mialam isc do sklepu po buraki i schab i od razu sie wyżaliła że ta ela (dziewczyna z restauracji) to jakas niedouczona czy co, nic nie potrafi, a ja se mysle to ją zwolnij zobaczymy kto ci bedzie dupe ratował :no::no::no::no:
jak ludzie potrafia byc niewdzięczni, nie do pomyślenia :no::no::no::no:
zreszta godziny takei 10-18 lub 12-20 wiec nie zabardzo bo obudze sie zjemy i musze juz jechac a jak przyjade to dziecko musze juz kapac i do spania :sorry2::sorry2::sorry2:
ani chwili razem :no::no::no::no:
a buuu co to za pracodawca dobrze że się w to nie pakiujesz:tak:
hej babki wcieło was :confused::confused::confused::confused::-D:-D:-D:-D

czy mężowie was wcinają :confused::confused::confused:

a moze wasza szarancza was wcina :confused::confused::confused::confused::-D:-D:-D:-D
dobre:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Hejka!!!
Ja potrzebować pokój nad morzem na weekend=2dni!!!
ty dzwonić do madziulintaszy ona ci załatwić:tak::tak::tak:albo pod numer 091 38 64 289;-)
My dzisiaj bylismy na działce z Miloszkiem i bylo jeszcze 1 małzenstwo z corka 2 tygodnie starsza bylo fajnie poki moj maz sie nie napil i teraz juz spi....
oj ty zacznij szkolić tego małża co by ci się nie rozpasał za bardzo:confused:
Zapomniałam sie pochwalić Oliwce przebiły się 2 dolne trójki :tak::tak::tak::tak: już widać dwa małe szpiczaste kiełki :tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D
ale super gratki:tak:
Moj brat niedawno pojechal:tak::tak::tak:No ale zrobil nam kolacyjke:szok::-)Usmazył jajecznice z pomidorkiem:-pale sie objadlam:-);-)
Wykapalam sobie mlodych i teraz wszyscy u mnie siedza:no:Mam nadzieje ze niedługo zaczna padac:-D:-D:-D
dowiklus ty to sie umiesz ustawić zapraszasz gości i kolację ci robią:-D:-D:-D:-D
aaaacha :-D:-D:-D:-D:-D:-D a myślałam że wygrałam jakąś kasę i nic o tym nie wiem :-D:-D:-D:-D:-D:-D
ha ha ha ha :-D:-D:-D:-Doj agnes płacili na bb 5 tyz dla najbardziej aktywnych:-D:-D:-D
helo helo moje kochane;)))))))))))))))))
Pati kochana dziekuje za smskal;)
laski konbinowalam kombinowalam i cos wymyslilalm.
nie bede z wami od rana do nocy ale bede codziennie:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

mam drugi numer od siory i z reguly z niego dzownie jak jest cos na koncie.w mixplusie.i tam internet jest tanszy=pakiet 100mb jest za 10zl a w orange za 10zł jest 20mb.wiec troche sobie posiedze.nie bede sciagac filmow czy cos ale zawsze to dobre
bo normalnie 2tyg bez was to koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie ma z kim pogadac i z czego sie posmiac a wy jestescie lkiem na wszytskie smutki:-):-):-):-):-):-):-)

mala placze wie zaraz wracam.nie uciekajcie
no i to jest dobry pomysł:tak::tak::tak::tak::tak:jupi:-):-):-):-):-):-)
u mnie noc koszmar:cool2::cool2:toniek znów zrobił sobie przerwę w spaniu od 2 do 5 tym razem i choroba wie o co kamman:confused::confused::confused::confused:chodzę do tyłu bo jak zasnoł o 5:confused:.10 to o 6.30 już wstal wyspany i do tej pory szaleje:szok::szok::szok:
idę jeszcze do rowu a wy wstawać:-)

reklama
hejka :-)
my dzis pobudka o 7.00 więc nie az tak tragicznie :tak::tak::tak:
za to pogoda od rana do d....... leje cały czas :tak::tak::tak::tak::tak:

moje dziecię siedzi mi na kolanach i chce ze mna klikać :-D:-D:-D:-D:-D:-Doj marudna dziś jest z rana :tak::tak::tak::tak::tak:

a M jak zwykle w najlepsze sobie śpi :no::no::no::no::no:

Do góry