reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja tylko na chwile bo sie fatalnie czuje przy @ słabośc mnie dopadla bleee.Mały zasnął,dalej trzymamy sie 1 drzemki mimo ze mąz znowu chcial go polozyc juz na 2 bo obudzil sie o 7 rano,i mimo ze to mi słabo to maz sie zle czuje ;/
Ide troszke polezakowac poki moge.

reklama
maksymilian:-p

a co to za badanie?

Amniopunkcja to inwazyjne badanie genetyczne. Pod kontrolą USG nakłuwają ci pęcherz płodowy i pobierają wody do badania. Po ok dwóch tygodniach dostajesz wyniki, badają czy dziecko nie ma jakiejś choroby genetycznej i między innymi podają też płeć dziecka. Ale nie polecam, bo prywatnie trzeba zapłacić za to około 1500zł, a w dodatku każda amniopunkcja niesie za sobą ryzyko poronienia, więc jeśli nie ma potrzeby, to nie robią.
Ja miałam robioną około 20 tygodnia, bo w badaniach krwi wyszedł mi mocno podwyższony poziom AFP (ale nie pytaj co to, bo sama nie wiem :-p) no i było podejrzenie jakiejś choroby genetycznej. Na szczęście amniopunkcja rozwiała wszelkie obawy! :tak:

Amniopunkcja to inwazyjne badanie genetyczne. Pod kontrolą USG nakłuwają ci pęcherz płodowy i pobierają wody do badania. Po ok dwóch tygodniach dostajesz wyniki, badają czy dziecko nie ma jakiejś choroby genetycznej i między innymi podają też płeć dziecka. Ale nie polecam, bo prywatnie trzeba zapłacić za to około 1500zł, a w dodatku każda amniopunkcja niesie za sobą ryzyko poronienia, więc jeśli nie ma potrzeby, to nie robią.
Ja miałam robioną około 20 tygodnia, bo w badaniach krwi wyszedł mi mocno podwyższony poziom AFP (ale nie pytaj co to, bo sama nie wiem :-p) no i było podejrzenie jakiejś choroby genetycznej. Na szczęście amniopunkcja rozwiała wszelkie obawy! :tak:
aha:-) ja nawet nie mam na 4d zeby sie dowiedziec wiec musze czekac do padziernika:-p:-p

to spadam.....
poprawic sobei humor czyms słodkim:-D:-D:-D

reklama
Fuck!!!!!!!!!!!!!!!!

wlasnie sie dowiedziałam że bede miała chłopca:szok:

ja juz ***** w nic nie wierze i sram-czekam do padziernika- 2 razy mowila ze dziewczynka raz ze nie jest pewna na poccztku ze dziewczynka potem ze moze jednak chlopiec a dzisiaj ze chlopiec- to nic ze ja mam polowe rzeczy na dziewczynke:confused:

powiedzialam jej e i tak bedzie dziewczynka i ze zobaczy w pazdzierniku:-D:-D:-D

bo tak szczere mowiac to ja na tym usg nic nie widzialam co by wyglądało mi na chlopca:-D:-D:-D
\tyle ze z malowaniem pokoju sie wstrzymamy do porodu i jak bed w szpitalu to m pomaluje na szybko
:tak::-)
tylko nei wiem w co ja go będe ubierac jesli to bedzie chlopiec:confused::confused::confused::confused:
ale zonk:-D:-D:-D

a tak marzylam o dziołszce.....:sorry:

ode mnie tez wszystkiego naj!!!!!!!!!!!!!!!!
KOchna, jeszcze nic straconego i tak sie nie nerwój bo jak dzidzia wyczuje a bedzie chlopak to sie obrazi i wyjsc nie bedzie chcial!!! A powaznie, ja jak spojrzałam na test to wiedzialam, ze WIKI i byla, choc mówili różnie. W 8 mieś ne był pewien, tak sie wiercila i rozne zeczy widzieli, u 2 bylam i zaden na 100% powiedziec nie potrafił. Życze Ci kochanan dziołszki i jak Malina urok odczyni to będzie!!!

Mała zasnęła, ja już na dziś obiad mam gotowy tylko wstawić w odpowiednim czasie na gaz, gar zupy pomodore na jutro juz sie gotuje , tez bede miala luz. Po poludniu lece do przychodni odebrac tablety bratowej, wpadne do nich na kawke i do domu cos kolo 17 musze zladowac. Jutro moj do 14 pracuje, wiec z niczym jak zwykle sie nie wyrobie i na BB czasu az do poniedzialu pewnie nie bedzie, ech, co zrobic-choc mi sie to nie podoba, nie ma mocnych.

Do góry