reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

nie moge sie od was uwolnic:-D:-D:-D:-D
co do pobudek-Weronika wczoraj w nocy tez plakal przezsen ale troche se napila i zasnela z moja reka w jej lozeczku:-)dobrze ze mam tuz za glowa.dzis niestety nie poskutkowalo.musialam w koncu wstac i chcialam ja wziac do siebie do lozka polozyca ona nie tylko "mama" i tak splama na siedzaco na sofie godzine.potem ja przelozylam do lozeczka i dalej spi:szok:
Paulina tez spi:szok::szok::szok::szok::szok:
dzis tylko poodkurzam,polece na zakupy a na obiad to niewiem.dla dziewczyn mam jeszcze zupe i chyba plackow ziemniaczanych nas,aze bo chodza za mna starsznie:-)
teraz juz odpadam na prawde:-)

reklama
któraś tam pisała, że wszędzie była burza:confused:nieprawda bo u mnie nie bylo, pobłyskało się trochę i poszło dalej:-D:-D:-D

a ja mam dzisiaj paskudny dzień, zaczeło sie od tego,że się obudziłam bo mi drzwi od piwnicy stukały a mi nie chciało się wstać żeby poprawić i nie śpię już od 4:szok::szok::szok::szok: potem jak umyłam włosy to nie chiały mi się ułożyć i mam dzisiaj na głowie jakieś siano:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i poza tym dziecko mnie wnerwiło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie chciała wstać, nie chciała zjeść śniadania i zrobiła taką awanturę, ze chyba pół okolicy ją słyszało bo tak się darła, potem wyła i dostała spazmów a ja myślałam że wyjdę z siebie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wszyscy myślą że ja jestem bardzo spokojna i wyważona a mnie strasznie łatwo wyprowadzić z równowagi:zawstydzona/y:i dzisiaj to się stało bo powiedziałam do własnego dziecka żeby zamknęła dziób i że jest durna:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:a teraz mi tak strasznie wstyd, co ze mnie za matka:-:)-:)-:)-:)-(i mam doła
kochana wiem że to przykre i że się potem żałuje ale na pocieszenie ci napiszę ze wszystkie mamy pewnie takie grzeszki za uszami bynajmniej ja tak:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

i jeszcze mi się telefon rozładował a nie mam przy sobie ładowarki i jestem wkurzona bo nie mam kontaktu ze światem:no::no::no::no:co za dzień :wściekła/y:i wróciłam się do domu po parasolkę, co jeszcze mnie dziś spotka?

agunia spotka cię jeszcze przystojny brunet i zaprosi na kawę:rofl2:
toniś zasnoł w 3 sekundy więc biorę się za zupkę pomidorową i za ogarnianie porannego burdello a i wyprasuje to co wczoraj wyprałam i nastawię następną pralkę......ech życie matki polki........

któraś tam pisała, że wszędzie była burza:confused:nieprawda bo u mnie nie bylo, pobłyskało się trochę i poszło dalej:-D:-D:-D

a ja mam dzisiaj paskudny dzień, zaczeło sie od tego,że się obudziłam bo mi drzwi od piwnicy stukały a mi nie chciało się wstać żeby poprawić i nie śpię już od 4:szok::szok::szok::szok: potem jak umyłam włosy to nie chiały mi się ułożyć i mam dzisiaj na głowie jakieś siano:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i poza tym dziecko mnie wnerwiło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie chciała wstać, nie chciała zjeść śniadania i zrobiła taką awanturę, ze chyba pół okolicy ją słyszało bo tak się darła, potem wyła i dostała spazmów a ja myślałam że wyjdę z siebie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wszyscy myślą że ja jestem bardzo spokojna i wyważona a mnie strasznie łatwo wyprowadzić z równowagi:zawstydzona/y:i dzisiaj to się stało bo powiedziałam do własnego dziecka żeby zamknęła dziób i że jest durna:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:a teraz mi tak strasznie wstyd, co ze mnie za matka:-:)-:)-:)-:)-(i mam doła
eh kochana. nie martw sie, kady moze mice gorszy dzien:tak::tak::-)

toniś zasnoł w 3 sekundy więc biorę się za zupkę pomidorową i za ogarnianie porannego burdello a i wyprasuje to co wczoraj wyprałam i nastawię następną pralkę......ech życie matki polki........
ja wlasnie jestem w trakcie prasowania 5 pran wczorajszych:-):-):-) ladnie wsystko mi wczoraj poschnęło bo była ładna pogoda:-):-):-)

pati wstał to pranie rzucam na razie ide wyprostowac wlowy zrobie mu płatki i lece na zakupyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!:-D:-D:-D

dzwoniłam do siebie do firmy tzn do GOPS-u i poprosiłam koleżankę żeby mi jak krowie na rowie wytłumaczyła co i jak mam złożyc do rodzinnego wychowawczego itp..no więc adam dodatek z tytułu rozpoczęia roku szkolnego ma z urzędu płatne we wrześniu julka muszę dostarczyć zaświadczenie ze szkoły że się uczy i wypełnić druk odesłać im do 5 września to wtedy też jeszcze we wrześniu jej wypłacą to 100zł:tak:
co do rodzinnego i wychowawczeg to należy złożyć papiery do końca października i wtedy nie ma przerw w wypłacaniu świadczeń (ale wiadomo im szybciej tym lepiej)wypełnić druki ale uwaga z dniem 1 września wchodzą nowe druki i one obowiązują więc stare jak macie to nie wypełniajcie bo będziecie musiały od nowa składać:baffled:do druku dołączyć zaświadczenie-nia od dochodach za 2008 rok z urzędu skarbowego i to wsio nie trzeba kserować już aktów urodzenia i dowodu no chyba że składa się pierwszy raz:tak:
od listopada świadczenia będą większe tzn na dziecko do lat 5 będzie coś koło 60 zł na dziecko od 5 do 18(lub dokąd sie uczy) coś koło 95 zł dodatek wychowawczy bez zmian 400zł i dodate z tytułu wychowania dziecka w rodzinie wielodzietnej (na 3 i kolejne dziecko)bez zmian 80zł...wzrosną też pielęgnacyjne o około 30 zł .....coś jeszcze hmmmmm............a od stycznia kryterium dochodowe ma wzrosnąć z 504 na 630 zł ale tego jeszcze nie przegłosował rząd:baffled:
a jeszcze da tych naszych brzuchatek ..becikowe jedno to co się należy wszystkim (ma to jednak ulec zmianie i być nie dla wszystkich:baffled:) jest wypłacane w kwocie nie zmienionej 1000zł jeżeli kobieta zaszła w ciążę przed 1 listopada 2009 nie musi mieć zaświadczenia od lekarza że była u niego przed 10 tyg i nie dajcie sobie wmówić że to obowiązuje od 1 listopada tzn że jak urodzisz po 1 listopada to musisz mieć zaświadczenie że do 10 tyg byłaś u lekarza (zresztą przepis mają ten z dniem 1 stycznia 2010 odwołać:tak:) drugie becikowe to zależne od dochodu do 1 stycznia to jest 504 zł na osobe jeżeli przekraczasz się nie należy to becikowe to też 1000zł i jest też 3 becikowe którego kwota jest zależna od tego ile dana gmina i miasto ustali w mojej gminie jest to 1300zł (też trzeba spełniac kryterium 504 zł na osobę) i mnie niestety nie sięgneło bo wprowadzili je od 1 czerwca:wściekła/y: ale nie wszystkie miasta i gminy je dają jest to zależne od danego samorządu:tak:
no to chyba wsio mam nadzieję że zrozumiale napisałam a jak nie to pytajcie:tak:

kochana wiem że to przykre i że się potem żałuje ale na pocieszenie ci napiszę ze wszystkie mamy pewnie takie grzeszki za uszami bynajmniej ja tak:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ja niestety tez:no::no::no:
Ja tez mam suche pranie na balkonie ale nawet nie chce mi sie go sciagac a co dopiero prasowac:szok::szok::szok::-D
A na obiad pomyslu brak:no:
i jeszcze mi się telefon rozładował a nie mam przy sobie ładowarki i jestem wkurzona bo nie mam kontaktu ze światem:no::no::no::no:co za dzień :wściekła/y:i wróciłam się do domu po parasolkę, co jeszcze mnie dziś spotka?
Oj to rzeczywiscie masz peszka dzisiaj:no::no::no:

A mi dzisiaj wlasciciel powiedzial ze jakiemus lokatorowi przeszkadza ze dzieci biegaja po parkingu:szok::szok::szok:Niech ja sie tylko dowiem ktoremu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Chyba ktos tu ma alergie na dzieci alboe nie wiem:angry::angry::angry:

reklama
Do góry