reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Adam z Julka poszli na podwórko otworzyłam sobie okno piszę z wami zagaduje Antka i słyszę jak gadają na dole o biedronkach i nagla Adam do Julki patrz jak się te biedronki ruchają:wściekła/y::wściekła/y:Julka a co to znaczy????adam no uprawiaja sex:-):-)a julka to chodź idziemy stąd nie będziemy im przeszkadzać w masowej produkcji dzieci:-D:-D:-D:-D
słuchajcie jutro kupuję zeszyt i zaczynam ich dialogi monologi zapisywać będą mieli pamiątkę a ja będe miała ich czym szantarzoać jak będą narzekać na swoje dzieci:-D:-D:-Dbo mój tata i mama mówią że ja byłam taka wygadana jak oni ale dowodów nie mają:rofl2:chociaż jak dziś pamiętam jak miałam 12-13 lat i zapytałam taty co to sex analny tata nie chciał mi powiedzieć chyba sie wstydził i zapytałam naszego biologa:zawstydzona/y::-)
:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-DAle sie usmialam:-D:-D:-D
Ja nie moge,poprostu rewelacyjne teksciory;-):-)
No i napewno po mamusce:-D:-D:-D:-D:tak:

reklama
No to super MALINUS:tak::tak::tak:
Po moich widac ze sa wczesniakami ale najwazniejsze ze sa zdrowe:-):tak::tak::tak:
Alergie tez maja ale tak jak napisalas wiekszosc dzieci ja teraz ma:no:

Moje tez rozwijaly sie super az rehabilitantka byla w szoku:tak::tak::tak:Bo siedzialy jak mialy 5,5 miesiaca i 6 miesiecy a byly wtedy takie malusienkie bo nosily ubranka rozmiar 50 i wazyly wtedy 4300 i 4500:szok::szok::szok:
dowikluś ale jak takie maluzki chodzą to dopiero to musi wyglądać super:tak::tak::tak::tak::tak:
moja julia zaczeła siadać jak miała 8 m-cy a chodzić jak miała 16 m-cy wiec później ale adam tez późno zaczął chodzić ja zresztą też:tak:
ciekawe jak toniek????może podepcze roczek bo przy meblach zaczyna chodzić a ma 9 m-cy:tak:

Mi ostatnio Emily pobija rekordy w spaniu normalnie chodzila zawsze tak ok 12 i spala do 14 a potem o 17 i spala do 18 a teraz spi tylko raz dziennie ale za to od 12 do 15 30 lub 16 wczoraj to juz ja musialam obudzic po 16 bo by chyba caly dzien przespala mi to odpowiada ze chodzi raz dziennie spac ale za to dlugo bo jak chodzila 2 razy dziennie to musialam byc w domu o jej poze spania bo ona tylko w swoim lozeczku chce spac w wozku nie usnie a jak juz usnie to sie najpierw strasznie dlugo meczy a w domu to ja klade wychodze i juz spi:-D:-D:-D:-D
No i tak lepiej

AGNES
Moje tez spia z "przytulasami":tak::tak::tak:Dominik jak byl maly to tez tylko z tetrowka:-)

Wlasnie Je polozylam i robie sobie kawke:-)
Seweryn ma pełno maskotek i nieraz sobie któraś brał do spania a wczoraj kupiłam mu w biedronce pieska podusie za 14,90. Jak ma być maskotką to zapina się guzik na brzusiu i siedzi a jak podusia to się odpina. Super jest i teraz cały czas go nosi i oczywiście o spania obowiązkowo

tak mamy piec,więc porabiemy i bedzie na opał a sporo tego będzie bo facet na oko powiedział ze to ok 17-18m wysokosci :tak::tak::tak::tak:

słuczaj to chociaz w to miejsce zaoszczędzicie na zakupie drzewa:tak:

siedzi moja julka na podłodze i patzry się na ścinę i tak minuta dwie trzy nic nie mówi nie rusza się patrzę na nią i myślę ale złapała zawiechę:-)za chwilę julka wypaliła "echchchchch takie życie....."ja wyje ze smiechu pytam julia a o czym ty tak myślałaś ??????co z tym, życiem nie tak a moję dziecię"mamuś za stara jesteś żeby to zrozumieć....":szok::szok::szok::szok::szok::szok:
:-D:-D:-D

ja też zawijam kiece i lecę ale robić obiad :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

bo moja Oliwcia już usnęła:tak::tak::tak::tak: i M też :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dziś robię kotleciki mielone z mizerią i ziemniaczkami:-)
pychota

Za mala puszke ktora ma 450 gr place okolo 12 zl czyli wychodzi taniej niz zwykle mleko modyfikowane:tak::tak::tak:
Te mleka HA tez dla alergikow ale nie na recepte sa drogie bo ta sama puszka kosztuje okolo 28 zł:szok::szok::szok::no:
Jest rużnica

Ja moje od urodzenia dokarmialam mlekiem bebilon to taka puszka(ta duza) wystarczala mi na dwa tygodnie albo i wiecej,ale One pily mi po jakies 30-40 ml i to co jakies 4-5 godzin:baffled:
Teraz ta puszka nawet nie wiem na ile mi wystarcza a pija kaszke tylko wieczorem ze 180 ml wody
Mi taka puszka starcza na trochę wiencej niż tydzień ale dawałam jeszcze trochę cyca. Teraz nie daje ale daje kaszkę owocową łyżeczką raz dziennie i jakiś odiadek albo deserek. Właśnie zaraz muszę ugotować mu jabuszko. A mleka zjada 180 i dodaję trochę kleiku kukurydzianego

Adam z Julka poszli na podwórko otworzyłam sobie okno piszę z wami zagaduje Antka i słyszę jak gadają na dole o biedronkach i nagla Adam do Julki patrz jak się te biedronki ruchają:wściekła/y::wściekła/y:Julka a co to znaczy????adam no uprawiaja sex:-):-)a julka to chodź idziemy stąd nie będziemy im przeszkadzać w masowej produkcji dzieci:-D:-D:-D:-D
słuchajcie jutro kupuję zeszyt i zaczynam ich dialogi monologi zapisywać będą mieli pamiątkę a ja będe miała ich czym szantarzoać jak będą narzekać na swoje dzieci:-D:-D:-Dbo mój tata i mama mówią że ja byłam taka wygadana jak oni ale dowodów nie mają:rofl2:chociaż jak dziś pamiętam jak miałam 12-13 lat i zapytałam taty co to sex analny tata nie chciał mi powiedzieć chyba sie wstydził i zapytałam naszego biologa:zawstydzona/y::-)
I wiadomo po kim kacy artyści:-D

dowikla a z tym sprzątaniem to trochę potrwa, bo Sebek jak wcześniej spał to sąsiadka wpadła na ploty i nici ze sprzątania. Sebek się obudził i nic z tego. Teraz śpi więc zamiast tu klikać to morze za coś bym się wziela?:confused:

a tak apropo's bebilonu pepti był czas kiedy Julka musiała to pić i nigdy nie zapomnę jak zrobiłam jej to mleko pierwszy raz i chodziłam po pokoju i się rozglądałam bo mi śmierdziało brudnymi skarpetkami:rofl2::rofl2::rofl2:julce to mleko wcale nie pasowło miała odruch wymiotny a lekarka kazałe jej je podawać bo jako wcześniak i alergik było dla niej najlepsze ale się kiedyś wkurzyłam jak ona się męczyła z tym mlekiem i kupiłam jej sama na własną rękę bebilon comfort i piła nic jej nie było i to jej smakowało :tak:za to jak miała rok smakował jej sinlact jak dla mnie to była obrzydliwość a jak miała 1.5 roku nie dała sobie wcisnąć ani grama mleka z butli:no:a antek teraz ije mleczko z butli tylko rano i to mało chętni on chce wszystko łyżeczką jeść:tak:
Oliwka też uwielbiała sinlact i mi też smakował,bo czasem jej podjadałam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Oliwka odrzuciła butle w wieku 11mies,od tamtego czasu tylko kaszki łyzeczką :tak::tak::tak::tak:

no tak staruszko:-D:-D:-D:-D
niam mizeria-mniam mielone:-D a mi sie nie chce robic nic poza tym zapmniałam wyjc cokolwiek z amrażarki dlatego u mnie dzisiaj pierogi z mięsem z biedronki:-D:-D:-D:-D

recepte trzeba miec na mleko??:confused::szok:

medeuska na te mleka dla alergików recepta jest konieczna :tak::tak::tak:

A my dzisiaj wychodzimy wkoncu sami :) od 2 lat gdzies wyjde wieczorem bez dziecka :) tylko z męzem na dłuzej :)

a gdzie sie wybieracie? a komu zostawiacie dziecko?udanego wam wypadu życzę:-)

Za mala puszke ktora ma 450 gr place okolo 12 zl czyli wychodzi taniej niz zwykle mleko modyfikowane:tak::tak::tak:
Te mleka HA tez dla alergikow ale nie na recepte sa drogie bo ta sama puszka kosztuje okolo 28 zł:szok::szok::szok::no:
ceny sa powalające :tak::tak::tak::tak::tak:

oni są boscy i ich teksty :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dale jak widać mają to po mamusi :tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D

No to super MALINUS:tak::tak::tak:
Po moich widac ze sa wczesniakami ale najwazniejsze ze sa zdrowe:-):tak::tak::tak:
Alergie tez maja ale tak jak napisalas wiekszosc dzieci ja teraz ma:no:

Moje tez rozwijaly sie super az rehabilitantka byla w szoku:tak::tak::tak:Bo siedzialy jak mialy 5,5 miesiaca i 6 miesiecy a byly wtedy takie malusienkie bo nosily ubranka rozmiar 50 i wazyly wtedy 4300 i 4500:szok::szok::szok:
słodko to musiało wygladac jak takie kruszynki siedzą a później chodzą :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

zjadł toni miskę zupy zrobiłam mu piciu i poszłam siusiu a on siedział na podłodze i telrtubisie oglądał wchodzę a on śpi:szok::szok::szok:oby pospał z 2 godzinki:tak::tak::tak:ide na podwórko powiedzieć szarańczy co by nie wbiegali jak apacze do domu:rofl2:

Witam!

Ja tylko wpadłam się przywitać. Od trzech dni umieram bo brzuch mnie boli :baffled::baffled::baffled: zjadłam sobie ostatnio na kolację kukurydzę aż dwie. P 10 minutach je oddałam z powrotem :no::no::no: ach to była godzina 22.30 :no: masakra. Wczoraj zjadłam dwie kromki chleba przez cały dzień, dzisiaj już jest lepiej ale nadal lecę na wodzie gazowanej :no::no::no: masakra :baffled:

Kubkowi trzeci ząbek wyszedł i zaraz mu dwójka wyjdzie :tak: ale będzie głupio wyglądać hehe :-D Ta pogoda mnie dobije. Z miłą chęcią bym cały czas spała :tak:

Nie nadrobię zaległości więc z góry przepraszam. Mam zdjęcia ze ślubu jak dam radę to dzisiaj wieczorem je wrzucę :-D

Miłego dnia życzę papa :-)

reklama
dowikluś ale jak takie maluzki chodzą to dopiero to musi wyglądać super:tak::tak::tak::tak::tak:
moja julia zaczeła siadać jak miała 8 m-cy a chodzić jak miała 16 m-cy wiec później ale adam tez późno zaczął chodzić ja zresztą też:tak:
ciekawe jak toniek????może podepcze roczek bo przy meblach zaczyna chodzić a ma 9 m-cy:tak:
Teraz to juz wyglada normalnie:tak::tak::tak:Ale jak Klaudia zaczynala chodzic jak miala 11 miesiecy i jakies 5,5 kg i moze z 60 cm to wygladało smiesznie:-D:-D:-D:-D
a jak:-):-D:-D:-D:-D

no i sofa juz stoi:-) narazie na środku pokoju- a jak m wróci to wyniesie starą umyje sobie i pozamiatam i wstawimy nowa:-)
fajni Ci z trasportu....:sorry2::-D:-D
już tez chcieli testowac:-D:-D:-D:-Dale złożoną:sorry2::-D
Z Toba chcieli testowac:confused:;-)

MALINUS
Widze ze Twoj Antos tak jak moja Klaudia lubi spac na podłodze:-D:-D:-D

My juz po obiadku:-)Dziewczynki ze sloiczka a my kotleciki schabowe:tak::tak::tak:
Pozniej kupie jakies bulki jak wyjde bo musze na chwilek podjechac do tesciowki:-):tak:Bo Oni zawsze kupuja mi chleb z takeij mojej ulubionej piekarni i albo sama odbieram albo mi przywoza:-)Pozniej wkladam do zamrazalnika i wyciagam po jednym

Do góry