reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

skoda ze zadna z Was nie jest z czestochowy albo okolic bo fajny tani wózek używany jest na allegro z cz-wy - tyle że te zdjęcia nie wiem czy są realne czy nie i kurcze wogóle wkurzams ie ze teraz nie mam kasy bo za 2 dni sie konczy aukcja.. jak bedzie niedrogi to w sumie mam tydzien na wplate to ew po wyplacie zaplacimy a potem bede myslec skąd wziac na życie:-D:-D:-D:-D
POKARZ

Witam poniedziałkowo .
Dopiero godzinkę temu się obudziłam,a w zasadzie to telefon mnie obudził.:-D:-D:-D
Mąż na 11 do pracy zaspał :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
O 12 mam dzis wizytę u naszego Burmistrza Miasta.
Trzymajcie kciuki ,żeby zgodził się na tę klasę integracyjną w naszej szkole,bo się mocno wykręca.:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i tu jest tak samo.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Idę z Nim pogadać.Postawię go pod ścianą :angry::angry::-D:-D
Wczoraj dyrektorka szkoły do mnie dzwoniła i powiedziała jak to rozwiązać.
1.To nasz rejon,więc w zasadzie łaski nie robi,bo szkoła spełnia wszystkie warunki.
2.W innej szkole nie ma miejsc i tam też muszą robić kolejną klasę integracyjną czyli koszty takie same.
3.W tej szkole były już dzieci z takimi problemami i kadra sobie bez problemu poradziła,więc mają duże doświadczenie.
4.Jak się nie zgodzi to mamy wystąpić o indywidualne nauczanie dzieci w naszych domach a to oczywiście też podniesie koszty (mam nadzieję,że ten argument go przekona).
Ech ta biurokracja.....:angry::angry::angry:
Zajrzę wieczorkiem.
Miłego dnia.:-)
trzymam kciuki
E]

Witam sie z rana:-)
Ale sobie dzisiaj pospalismy:tak::tak::tak:Dopiero zjedlismy sniadanko i zamierzam zabrac sie za jakies porzadki:szok::rofl2:

Nie nadrobie wszystkiego co napisałyscie bo szczerze to mi sie nie chce:no:i za duzo tego jest:szok:

Fotki dodaje na razie na nk po troszku ale jak znajde chwilke to dodam tez tutaj
Ja Ciebie chyba nie mam na NK

właśnie m zadzwonił z "druzgoczącą" wiadomościa:baffled::baffled::baffled::baffled: naprawa laptopa potrwa co najmniej 3 tygodnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:padła płyta główna, ale się wkurzyłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mogę do Was zajrzeć tylko w godzinach pracy a wtedy nikogo praktycznie nie ma:-:)-:)-:)-( nie zapominajcie o mnie:-(
oj nie dobrze

mam ale taki prawie niewidoczny paseczek- nie ciemny- minimalnie cieniejszy od skóry nie widac go- wiem bo juz wyatrywalam go od poczatku sie zastaawialam czy bede miec:-p:-p:-p a czarne włosy pod pępkiem od zawse mi rosna i zawsze depiluję:-p:-p:-p:-p
U mnie nie było żadnego paska ani włosków a urodziłam dwóch chłopaków

Pranie się pierze, naczynia umyłam i takie tam jeszcze podłogi zostały ale to już jak sebek wstanie

reklama
JADZKA
To dawaj namiary to wysle Tobie zaproszonko:-);-)

Mlode juz chyba spia,Dominik u siebie wiec zmykam zrobic sobie kawulca bo juz jakos splywam przy tym laptopie:szok::szok::szok:

ja tylko na chwile aby podpisac swoją obecność :-D:-D:-D:-D:-D
na nic nie mam czasu :no::no::no::no: jak mam trójkę dzieciaków na głowie,jak oni są w trójkę to diabły w nich wstepuja :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

nigdy nie będe miec trójki dzieci :no::no::no::no::no::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

malinka,dowikla jak wy dajecie radę??????? :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
najwidoczniej to nie mi pisana jest taka gromadka,mówię wam idzie zwariować,co sprzątne to juz bałagan,nie nadążam.

jak ja przetrwam ten tydzień ????? :-D:-D:-D:-D:-D

udanego dnia wam życze kochane.

dowikla fajnie że wypad sie udał :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
dawaj fotki :tak::tak::tak::tak::tak:
kochana 3 dzieci t jest to:-D:-D:-D
skoda ze zadna z Was nie jest z czestochowy albo okolic bo fajny tani wózek używany jest na allegro z cz-wy - tyle że te zdjęcia nie wiem czy są realne czy nie i kurcze wogóle wkurzams ie ze teraz nie mam kasy bo za 2 dni sie konczy aukcja.. jak bedzie niedrogi to w sumie mam tydzien na wplate to ew po wyplacie zaplacimy a potem bede myslec skąd wziac na życie:-D:-D:-D:-D
dawaj linka do tej aukcji pooglądamy:tak:a częstochowa to zagłębie wózkowe:tak:
Witam poniedziałkowo .
Dopiero godzinkę temu się obudziłam,a w zasadzie to telefon mnie obudził.:-D:-D:-D
Mąż na 11 do pracy zaspał :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
O 12 mam dzis wizytę u naszego Burmistrza Miasta.
Trzymajcie kciuki ,żeby zgodził się na tę klasę integracyjną w naszej szkole,bo się mocno wykręca.:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i tu jest tak samo.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Idę z Nim pogadać.Postawię go pod ścianą :angry::angry::-D:-D
Wczoraj dyrektorka szkoły do mnie dzwoniła i powiedziała jak to rozwiązać.
1.To nasz rejon,więc w zasadzie łaski nie robi,bo szkoła spełnia wszystkie warunki.
2.W innej szkole nie ma miejsc i tam też muszą robić kolejną klasę integracyjną czyli koszty takie same.
3.W tej szkole były już dzieci z takimi problemami i kadra sobie bez problemu poradziła,więc mają duże doświadczenie.
4.Jak się nie zgodzi to mamy wystąpić o indywidualne nauczanie dzieci w naszych domach a to oczywiście też podniesie koszty (mam nadzieję,że ten argument go przekona).
Ech ta biurokracja.....:angry::angry::angry:
Zajrzę wieczorkiem.
Miłego dnia.:-)
trzymam kciukasy i widadomo jak niewiadomo o co chodzi to napewno chodzi o pieniądze:tak:
właśnie m zadzwonił z "druzgoczącą" wiadomościa:baffled::baffled::baffled::baffled: naprawa laptopa potrwa co najmniej 3 tygodnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:padła płyta główna, ale się wkurzyłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mogę do Was zajrzeć tylko w godzinach pracy a wtedy nikogo praktycznie nie ma:-:)-:)-:)-( nie zapominajcie o mnie:-(
3 tygodnie:szok::szok::szok:dobrze że z pracy możesz bo ja bym chyba do kafejki biegała internetowej:rofl2:
[$QUOTE=Mama Helenki;4079171]Ja po spacerku :tak:
Helenka w obie strony piechotą :tak::tak::tak: Pierwszy raz :tak::tak::tak:

Obżeram się właśnie galaretką z kurczka, ale pycha :-p

As, kciuki zaciśnięte :happy2:
Lunka, dużo zdrówka :tak:
Agnes, to masz niezłe urwanie głowy :sorry2:

Dawaj link :-p:tak:

To kicha z tym komputerem :baffled:

M zadzwonił i powiedział, że wraca dopiero w czwartek :no: W e wtorek zamiast do domu, jedzie do Lublina, a w środę do Szczecina, i z stamtąd dopiero do domu :wściekła/y:[/QUOTE]
bedzie w szczecinie to zapraszam na kawkę:tak:
a ja dostałam dzisiaj paczkę od aguni moje dzieciaki aż piszczały z radości agunia jeszcze raz dziękuję:tak::tak::tak:
prawie wszystko zrobiłam wyprasowałam posprzątałam wyprałam obiadek dochodzi sacer zaliczony:tak:

reklama
Kochani wróciłam od burmistrza.

Wydaje mi się,że jednak go przekonałam.
Wymyśliłam jeszcze swoje argumenty,które go chyba położyły ,bo widziałam,że naprawdę się przejął.
Opowiedziałam mu troszkę od strony własnej i medycznej jak ja to widzę i jakie mogą być zagrożenia i konsekwencje ze zmiany szkoły.
Chciał się dowiedzieć to mu powiedziałam:
1.Kuba nie lubi a wręcz nienawidzi jeździc autobusem,więc dla nas droga do szkoły to męka będzie(wyzywanie ludzi w autobusie,bieganie,skakanie,krzyk,płacz)
2.Po takiej podróży dziecko jest zmęczone i podenerwowane.Na wyciszenie po takiej akcji obcej osobie będzie potrzeba z godzinę czasu.
A co z zajęciami w tym czasie dla innych dzieci?
Burmistrz nie potrafił odpowiedzieć :-D:-D
3.Do tej szkoły ja Kubusia przygotowywałam już od 2 lat.
Chodził do tej szkoły na Klaudii akademie,poznawał ludzi,nauczycieli,sale ,świetlicę.
I zapytałam czy wie,że dziecko z Aspergerem rzucone na inny grunt niż przygotowany wcześniej niesie za sobą możliwe konsekwencje w postaci regresu rozwoju.
Co za tym idzie nastąpi cofnięcie jego umiejętności i ja wtedy już bez żadnych ogródek oskarżę ich za obecny stan zdrowia mojego dziecka i wystąpię o odszkodowanie za szkody moralne i opłatę rehabilitacji i terapii.

4.Kuba wymaga pracy prawie zupełnej indywidualnej z nauczycielem ,więc normalna klasa integracyjna nie spełnia tych funkcji.

5.Kuba wymaga nauczyciela bardziej błyskotliwego niż on sam,żeby go potrafił okiełznać,intelektualnie(gadatliwość nie na temat ,ale bardzo szczegółowo i konkretnie),szybkościowo (uciekanie z miejsca przebywania)i społecznie (wyłaczenia z rzeczywistości w niedogodnych warunkach).:-D:-D:-D

6.Jeśli nie ma możliwości ,by młody chodził do tej szkoły to ja występuję o skierowanie na nauczanie indywidualne w domu,które Kubuś od psychiatry dostanie prawie automatycznie.

7.Jak mu opisałam,co Kubuś przeszedł w dzieciństwie i jak go z tego wyprowadziłam i powiedziałam,że stanę na uszach ,żeby młody nie chodził do tej szkoły ,bo mi ona nie odpowiada to wymiękł i powiedział,że jeśli to by od Niego tylko zależało,to klasa by powstała już dziś. :szok::szok::-D:-D:-D
A na koniec powiedział,że mnie podziwia za wytrwałość i upór i wie,że ze mną nie będzie tak łatwo.:szok::szok::-D:-D:-D:-D

A to odpowiedział Burmistrz :

Na jutro mam napisać pismo w mojej sprawie,by na czwartek na zebranie Rady Miasta burmistrz miał się na czym posiłkować.
Rozmawiałam w tej sprawie z dyrektorką szkoły i jutro o 8 rano dyrektorka będzie czekała u siebie w szkole.
Powiedziała,że razem napiszemy to pismo.;-):-D:-D

To tyle z mojego małego Placu Boju :tak::-D:-D:-D
Już wiem ,że wygram :rofl2::rofl2::rofl2:

Ostatnia edycja:
Do góry