reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
To co wyschło to zaraz tez poprasowałam -sama sobie sie dziwie bo zwykle prasuje jek juz Zuzia nie ma w czym chodzic:zawstydzona/y:
Nie wiem skąd ten power bo dziś @@@ dostałam:baffled:

No nie zrobi ale siedzi przed kompem i zajac sie nie moze.
Ja dzisiaj sie nawet wykapac nie moglam bo jak mały płakał to przyniósł mi go do łazienki.

Wrrrr... A zlew pełen garow i ciuchy nie wyprasowane a mamy isc na obiad do mojej mamy na 15.

Miłek spi :)A ja sobie kupilam jeszcze dzisiaj Balsam Nivea Brązujący Summer Beauty Piękne Nogi Jasna Karnacja a co :)

Ja dzisiaj sie nawet wykapac nie moglam bo jak mały płakał to przyniósł mi go do łazienki.

Wrrrr... A zlew pełen garow i ciuchy nie wyprasowane a mamy isc na obiad do mojej mamy na 15.

Miłek spi :)A ja sobie kupilam jeszcze dzisiaj Balsam Nivea Brązujący Summer Beauty Piękne Nogi Jasna Karnacja a co :)
to dlaczego mu na to pozwalasz?????
ja bym sie postawiła.co to ty tylko jesteś rodzicem,on też więc ma tez obowiązki i powinien tez zajmowac sie waszym dzieckiem.co to znaczy przyniósł Ci dziecko do łazienki?:szok::szok::szok::szok::szok:ja bym go chyba rozszarpała,by popamiętał :tak::tak::tak::tak: nie dawaj sie tak wykorzystywać:tak::tak::tak:

Oj ja bym sobie na to w zyciu nie pozwolila:no::no::no::no:

Ależ skąd;-),dobra zmusiłam się żeby chociaż poskładać:-p:tak::-D.Miłego popołudnia,bo potem porcjowanie świnki mnie czeka:baffled:.

Dawaj tu kawałek kiełbaski swojskiej:-D:-D:-D

Mój A. jaki jest taki jest ale zjmie sie Zuzią i na spacer zabierze. Raz musiał wykąpać to jak wczoraj po kościele do Mamy na kawe poszłam to zadzwonił czy przyjade do 20. Powiedziałam że nie-przyjeżdżam a Zuzia wykapana-druga jego kapiel ale juz coś;-)

Nadrobiłam wczorajszy dzień a na dzisiejszy niemam zabardzo czasu
Moje wlsnie tez usnely a ja sobie posprzatalam wczseniej łazienke i ugotowala juz spaghetti:tak::tak::tak:
Mialam wyjsc na basen ale jakos mi sie nie chcialo to wzielam sie za cos w domu:szok::szok::szok:

JA ROWNIEZ DOLACZAM SIE DO ZYCZEN:tak::tak::tak:

To moze idz chociaz do lekarza rodzinnego i niech zapisze Tobie Bromocorm:tak::tak::tak:
To sa tabletki na zatrzymanie pokarmu-dzialaja prawie od razu:-):tak:
Ja je bralam jak mialam mega za duzo i mi super pomogly
Dzięki w sumie wczoraj trochę ściągnełam a dziśaj nic nie boli ale dzięki za nazwe

Wróciłaaaaam!!!Wybaczcie,ale nadrobienie 52 stron to z cudem graniczy:sorry2:;-):tak:.Tylko Malinkę poprosze o małe;-) streszczenie.
U Zuzkus było super,a nawet rewelacyjnie,nigdy tyle piffska się nie opiłam i nazwiedzałam.Relację zdam w sobotę a fotki jeszcze nie zgrane:sorry2:,bo wczoraj dostępu nie miałam:no:,chłopaki zasiedli:angry: :angry::wściekła/y::wściekła/y:.Dzisiaj w pracy i w poniedziałek też i we wtorek to nawet na 7-mą będę miała -dobrze,że M brumka zostawia,bo nie wyrobiłabym.W niedzielę na Lublin a w sobotę na Śląsk jedziemy na te chrzciny:cool2:.Wieczorkiem jak się pośpią to będę i obiecane % postawię:-p;-):tak::-D.
No witam PANIĄ po urlopie
gdyby była ponad normę to by przekroczyła 97 centyl :tak::-):-)
Nie masz się co martwić wszystko jest w porządku.
Według wago ma między 75 a 90 centylem ,czyli wszystko w normie.
Jest po prostu duża.
Stosunek wzrostu do wagi jest taki sam,czyli wszystko idealnie.:tak::tak:

U nas to samo było z naszym chrześniaczkiem i też ciągle kropelki dawali i masaże kazali robić .Robiło się zakażenie bakteryjne ,a potem okazało się,że był kanalik łzowy niedrożny i trzeba było zabieg robić.
U dzieci do 6 tygodni chyba robią to na żywca w gabinecie i trwa dosłownie kilka chwil a już u takich jak Mateusz to trzeba było pod znieczuleniem i z pobytem w szpitalu.
Sprawdź sama czy jak ona płacze to jej łzy kanalikiem odpływają do noska czy od razu wypływają z oczka.
Może to być przyczyną.:dry:
Mój mały też miał zatkany kanalik ale naszczęście pomogły kropelki i masaż. Najpierw jak pediatra przepisałk krople to nie pomogło i jak poszłam do okulistki to okazało się że te krople są do dupy. Jak ona przepisala i pokazała dokładnie jak robić ten masaż to pomogło

To prezent na chrzest od M bo za tydzień do chrztu będzie małego (3m-ce) trzymał:tak:.Rodziców poinformowałam,że u nas w zwyczaju jest to ,że chrzestny kupuje świecę i za chrzest płaci i tak coś do 150zł max szukam;-):tak:.
Nerwa mam:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry:,bo do wózka Jula ktoś mi petów nawsadzał i paczkę z zużytymi chusteczkami higienicznymi a jak przyczepiłam tablicę rejestracyjną na wózek to z jednej strony ktoś odkleił a jak przyczepiłam znowu to jak wyszłam na klatkę to na wózku nie było tylko na skrzynce od gazu na górze leżało:angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.W poniedziałek do spółdzielni idę zgłosić,co komu wózek przeszkadza - stoi cały czas w kącie i tyle:baffled:.
Co za chamstwo

Reszta fotek jutro ;-):tak:bo będę miała duuuuuuuuuuużo czasu sama dla siebie:cool2:,bo M jedzie świnkę bić na wieś i małych zabiera:-p:-D.
A co do prezentu to zastanawiam się nad krzesełkiem do karmienia ale nie drewnianym:no:.
Plastikowe fajna sprawa, ja też szukam. A na chrzest fajny pomysł bo na pewno jeszcze nie mają bo za wcześnie na kupno i się przyda. Na allegro widziałam już za 200 zł

Inhalator to podstawa!!! Szczególnie że mój Maciek od razu oskrzela łapie więc w domu mam dyżurny berodual i flexitide i jak słyszę świsty to od razu inhalator w ruch, bo Krzyśkowi to wystarczylo z soli fizjologicznej inhalacje robić

już Ci mialam wczoraj pisać, ja też miałam długo po każdym przestaniu karmienia...ale nic z tym nie robiłam...nie lało się tylko jak ścisnęłam pierś to psikało

Zdrowia życzę!!!

Ulalala ale metraże:szok: napisz czy faktycznie fajne jest:tak:
Gratki dla zębolka!:-)

Siły dla Ciebie i zdrowia dla Mamy i teściowej!!!

póżno:sorry2: ale dołączam się serdecznie do życzeń wszystkiego dobrego!

widzę że power do roboty dziś miałaś podobnie jak ja:-):tak:

miałam wpisać ten sam przepis:-D:szok::tak::tak: ja nacieram tymiankiem, bazylią i majerankiem plus sól i pieprz

na dowód ja wkleję fotkę

Tulaski i poprawy nastroju życzę!!!

Pozdrawiam i znikam!
Od poniedziałku...wtorku powinnm być już regularnie bo starszaków nie będzie to więcej czasu będę miała
Fotka fajna a z tym pokarmem to raczej już lepiej

reklama
A teraz się witam. Dzisiaj tak późno bo postanowiłam do porannej kawki nie włączać netu bo potem robota nie idzie;-). A tak to mam już prawie wszystko zrobione jeszcze jedno pranie powiesić i chce Sebkowi poukładać w szafce. Jutro jedziemy z teściami w góry prawdopodobnie do Szklarskiej poręby i jutro wracamy taka wycieczka. Więc muszę jeszcze wszystko przygotować. Dzisiaj u nas festyn ale nie wiem czy pojdziemy jak mamy jutro jechać, bo na chwilę to raczej nie da rady.

Do góry