reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dziewczyny wczoraj rozmawiałam z kierownikiem dekorcji i on mówił że w całej polsce w casto pod koniec roku sa wyprzedaże przed inwetaryzacyjne się one nazywaja i np w ubiegłym roku szafki łazienkowe były przecenione z 460 zł na 100 zł :szok:duże mieli przeceny mebli kuchennych dywanów wykładzin firan tapet zasłon farb i takich dupereli łazienkowo kuchennych typu koszyczki półeczki zawieszki o doniczki no i teraz mają np kiermasz świąteczny piękne lampki choinkowe ozdoby śieczniki świeczuszki choineczki itp niektóre naprawde tanio a najlepiej kupować koło 20 grudnia bo wtedy dużo taniej na kiermaszu świąecznym:tak:więc zobaczcie w swoich casto:tak:

reklama
dziewczyny wczoraj rozmawiałam z kierownikiem dekorcji i on mówił że w całej polsce w casto pod koniec roku sa wyprzedaże przed inwetaryzacyjne się one nazywaja i np w ubiegłym roku szafki łazienkowe były przecenione z 460 zł na 100 zł :szok:duże mieli przeceny mebli kuchennych dywanów wykładzin firan tapet zasłon farb i takich dupereli łazienkowo kuchennych typu koszyczki półeczki zawieszki o doniczki no i teraz mają np kiermasz świąteczny piękne lampki choinkowe ozdoby śieczniki świeczuszki choineczki itp niektóre naprawde tanio a najlepiej kupować koło 20 grudnia bo wtedy dużo taniej na kiermaszu świąecznym:tak:więc zobaczcie w swoich casto:tak:

Dzięki za info :tak: będę musiała się wybrać :tak: Tylko niech M jakąś kaske na konto dostanie :-p

Witam po dwu dniowej przerwie :tak: nie nadrobię zaległości po pewnie żeście tyle naskrobały że bym siedziała do wieczora :-D komputer mi szwankuje i już mnie szlag z nim trafia :no: co chwilę jakieś wirusy ściąga i nic się nie da zrobić bo ojciec jakieś do dupy antywirusy ściąga :wściekła/y: a mówić do niego to jak grochem o ścianę :crazy: M pojechał na resztę badań a ja jak zwykle sama w domu z dzieckiem i wszystko na mojej głowie :no: ale tylko dwa prania muszę zrobić i położyć Kubka spać i będę miała wolne :tak: idę go przewinąć bo coś wali mi dzisiaj chyba na zęby :sorry: a już mi się lakcid skończył :no: ach jakoś trzeba będzie sobie poradzić :tak: zajrzę potem jak mi komputer da :tak:

czy wy naprawdę nie widziałyście tego obrazka ze szkoły polskiej z flaszkami???????

Nic a nic:no::no::no:

na polsacie cyfrowym jest od kilu dni nowy kanał z bajkami jim jam moje maluchy uwialbiaja adam cierpi bo ma kare na bajki ale julka z antkiem codziennie zaliczają 40 minutowy poranek bajkowy z naciskiem na julka zalicza bo antka ruszają tylko piosenki na konću i początku bajki:-D:-D

U nas na kablówce też jest ten program, ale niestety Maja ma szlaban na bajki do odwołania:-p:-p:-p

Kurcze, ja najbliżej mam w Bydgoszczy-za daleko. A przydałoby mi sie wymienić kran w łazience, kuchni i jakąś zajefajną wielką słuchawkę do prysznica.
A tak mi eise przypomnialo, dziewczyny, gdyby któraś znalazła gdzieś zawieszki na magnes, żeby na lodówkę powiesić ( tak jak na ręcznik). Kuźwa no szukam i znaleźć nie mogę. Teściowa gdzieś dostała ostatnią sztukę kieeeedyś i już też nie ma tam.
Witam po dwu dniowej przerwie :tak: nie nadrobię zaległości po pewnie żeście tyle naskrobały że bym siedziała do wieczora :-D komputer mi szwankuje i już mnie szlag z nim trafia :no: co chwilę jakieś wirusy ściąga i nic się nie da zrobić bo ojciec jakieś do dupy antywirusy ściąga :wściekła/y: a mówić do niego to jak grochem o ścianę :crazy: M pojechał na resztę badań a ja jak zwykle sama w domu z dzieckiem i wszystko na mojej głowie :no: ale tylko dwa prania muszę zrobić i położyć Kubka spać i będę miała wolne :tak: idę go przewinąć bo coś wali mi dzisiaj chyba na zęby :sorry: a już mi się lakcid skończył :no: ach jakoś trzeba będzie sobie poradzić :tak: zajrzę potem jak mi komputer da :tak:

Oj współczuję, nie ma to jak zaśmiecony komp. A z tymi wirusami trza by było zrobić porządek bo mogą rozwalić dysk twardy.

Wkoncu udało mi sie dotrzec:tak::tak::tak:Jak rano wyszlam o 10;15 z domu tak wrocilam prze18:szok::tak::tak::tak:Potem musialam troszke ogarnac i przyszła kolezanka do mnie:-)Niedawno poszla i szybko kladlam mlodych:tak::tak::tak:Teraz juz leze w wyrku i jem kolacje hehe
widze ze kochana caly dzionek zajeta bylas ale ja lubie takie dzionki
ANABUBKA pomysle o tym barku Ale najgorsze to to ze oni nie bardzo maja dac te rzeczy gdzies indziej Ale pomysle i pogadam z mama o tym Dzieki za pomysl

Tylko tu jest kwestia ze ona jak cokolwiek sie jej zabroni to taka histerie urzadza :eek:

Mialam dzis juz 2 spotkania odnosnie mojej nowej pracy Zapowiada sie ok Oczywiscie to ile zarobie zalezy od tego jak sbie poradze W sobote moze bede miala szkolenie Musze sie czegos o tym dowiedziec aby wiedziec co klientom przez telefon powiedziec :tak:Ale jestem zwarta i gotowa do pracy Choc powiem wam ze jak tak z nimi gadalam to nie jest to taki pryszcz jaki myslalam :-paHA I ONI JUZ MI PROPONOWALI JEZDZENIE DO KLIENTOW ALE Z TYM TO SIE ZOBACZY JAK SOBIE PORADZE Z TELEFONOWANIEM ale fajnie bo jak cos to juz mam jakas prace na oku :tak:I moze w przyszlosci nie bedzie tak zle

Oli spi juz od 19,50 Niedawno plakala Ale herbatka i smok i dalej spi Zaraz ja przenosimy do drugiego pokoju I spac DOBRANOC MAMUSKI :tak:
odrazu mi sie na jezyk rzuca przyslowie...jak praca taka placa... mam nadzieje ez swiuetnie Ci pojdzie trzymam kciuki
ANABUBKA
No cos trzeba robic nie ???

Pisalam dzisiaj z PATRYSIA
A wiec u Nich wszystko ok.Koncza juz kafelkowanie,na sobote planuja malowanie,wanna juz stoi i oczywiscie jest juz przetestowana;-)
PATRYSIA czuje sie dobrze i strasznie za nami teskni.Kazala Was pozdrowic:tak:A i kupili sobie pieska,szczeniaczka husky:tak::tak::tak:
milo ze u patrysi wszystko ok spiesza sie a piesek napewno cudny
Krupniczek pychotka, szkoda tylko że nikt oprócz mnie go nie lubi:crazy::crazy::crazy:
mniammmmm

zgadza sie ale to w wiekszowci sklepow tak jest zeby do remamentu bylo mniej:tak:

MH ale pycha ciasto

Luna to jest krem od 30 wiec ja juz sie rozgladam:-D

nadrobilam to teraz moge sie przywitac

witam z rana:-)

Laura dzis pobila rekord w spaniu jak wczoraj zasnela o 19:30 tak dzis wstala o 10:szok::szok:
Jak sie obudzilam to patrzalam czy oddycha :tak:
dzis napewno w poludnie nie pojdzie spac wiec wyruszam z nia na spacerek tak zeby sie zmeczyla i znow tak pieknie spala:laugh2:

Na obiadek mam fasolke po bretonsku bo u nas do 13 nie ma wody wiec juz sie nie bede meczyla:cool2:
Lali wlasnie mi pranie sciaga z suszarki:rofl2: pomocna dziewczynka:-)

reklama
ANABUBKA
No cos trzeba robic nie ???

Pisalam dzisiaj z PATRYSIA
A wiec u Nich wszystko ok.Koncza juz kafelkowanie,na sobote planuja malowanie,wanna juz stoi i oczywiscie jest juz przetestowana;-)
PATRYSIA czuje sie dobrze i strasznie za nami teskni.Kazala Was pozdrowic:tak:A i kupili sobie pieska,szczeniaczka husky:tak::tak::tak:
dzięki za wieści od niej.
A z tym psem to nie fajny pomysł :no::no:.
To nie rasa do bloku niestety...:no:
Ten pies potrzebuje terenuuuuu ogromnego i dodatkowego ruchu w formie biegu albo zaprzęg conajmniej na 2 godziny dziennie.
Zje jej mieszkanie centymetr po centymetrze i psa szkoda ,bo się tylko męczył będzie w takich warunkach.:sorry::sorry:

No jestem, ale się namęczyłam, coś się z MOzilla popierniczyło i zasiałam panikę w sercu swym:-D:-D:-D
Ale pomyśłałam, i zainstalowałam na nowo.
Wię cwczorajszy dzień, no szok. Wstałam skoro świt bo o 7, pomyśłałam, że polecę na zakupy bez małej skoro jeszcze śpi, ranek do kitu, to pośpi jak nic do 10. Wymalowana, uczesana, spakowana ale jeszcze w gaciorkach i staniczku paraduje po chaciedzwonek do drzewi. Patrze gość z aktóweczką, no nic trza otworzyc-gość z PZU w sprawie zalania. Najpierw dostał ochrzan, że nie zadzwonili, okazało się ze sąsiad nie przekazał:no:. No nic
Jak juz wszedł to obudził Wiki, ta sie zaraz rozbiera i nago lata:-D, rozsmiesza go, biedny numer polisy 3 razy sprawdzał czy dobrze wpisał:-D.
Jak juz mi plany pokrzyzował, to uszykowałam mała i poszłyśmy do Carrfoura. A tam krzyczą, że dzis i jutro promocja nan zabawki 40 % taniej, no to się dużo nie zastanawiałam, Piotr przyniósł bony na święta, ja gotówki miałam 10zł, więc się rzuciłam i kupiłam małej tablice magnetyczną do pisania ze stempelkami i w ogóle radoch z tego nieziemska( 45zł). Ale po drodze tak licze w głowie, coś mi za mało wydała, ja patrze na wejsciowe drzwi a tam jak byk, że jak kupisz zabawek za 100! zł to dostajesz bony za 40zł. No nic, mała głodna idziemy do domu. Po drodze dzwoni teściowa, że mam urlop ( bo remont , a malarz już skończył), czy nie ide na zakupy. No pójdę zaraz dokupić coś, bo szkoda stracić. No to się spotkamy. No i poszłysmy , oddałyśmy ta tablicę ( bo nie można sumować paragonów ) kupiłam ją jescze raz, dokupiłyśmy koszyk klocków, ciuchcie z torami, brakowało do stówy 4zł to wrzuciła mała maskotke za 15zł . Jeszcze jakieś inne zakupy, idziemy do kasy, nabiła, idziemy na manchatan szaleć, hihi. Ale tak myśłę, kurcze paragonu na bony nie wymieniłam, to ta mówi, że pójdziemy do mnie, ona zostanie z małą a ja sama szybko skocze. No ok, ale w ogóle nie posprzatane, łóżko rozkopane:-D. Przyszłyśmy, zrobiłam kawe, ona przyniosła ciasto ( pycha ), wzięła się za sprzatanie mojej kuchni, wyniosa śmieci ( za P )-no tego bym w życiu nie powiedziala, czekałam raczej na konkretną zjebkę za niepozmywane naczynie:-D.
Ale myśłę, ładna pogoda, pójdziemy razem do Carrfoura, wymieniu paragon, odprowadzimy babcie. Ja tak patrze, a na paragonie za zabawki 131zł. No jak? maskotka nie 15 jak było na półce, a 35zł!!! Wściakłam się bo za 15 czy cm maskotke i taka kase kupiłabym duuuuza w hurtowni, albo inna zabawke, no krew mnie zalała. Uspokjala mnie jak mogla:-D:-D:-Dno nie wyszło
Poszłyśy, weszłam samam do sklepu sprawdzam, no na zadnej półce takiej ceny niema, ide do obsługi klienta i tłumacze, no ale chyba widziały jak mi para idzie z uszu al egrzeczna byłam, to wymieniłam Miki na 2 inne zabawki, dostałam bony i jeszcze na tych wymianach zamiast 10zł gotówki mam 60, bo kupowałam za boy a oddawali gotówkę. W domu już bez tesciowej bylysmy po 17! Piotr dostał na obiad frytki i gotowca ( szynka w serze zapiekana ), no pycha, ale jemu nie smakowało:-(.
No i koniec na tym.
A teraz czekam, az otworza poczte, polece paczke wysłać pói mała spi, bo leje jak :szok:. No.
Ależ miałaś dzień....:no:
A teściowa spoko --jak widać też się z teściową dogadać można i nawet ludzką twarz przybiera ;-):tak::-):-)

witam porannie
przy kawce oczywiscie:tak::-D
duza w szkole,mala jeszcze spi i niech spi,tzn po 6 zjadla kasze:rofl2:juz tak sie ustawila ze 6-7 zoladek burczy:-p

p spi po pracy.pogoda poki co fajna.10stopni i sloneczko,ale po polduniu ponoc ma lac.
zab mnie nie boli bo plukalam dentoseptem:-D:-D
ale nie znaczy ze nie bedzie.zaraz zadzwonie zapytam dokladnei do kktorej dentsytka dzis jest zebysmy sie nie minely.

pozdrow ja ode mnie
piesek fajnie,ale husky to nie jest pies do blokow:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:
ten pies musi miec miejsce zeby duuuuuuuuuuuuuuuuzo biegac,rozwali im pol chalupy jak zacznie rosnac.nieprzemysleli tej decyzji.siostra cioteczna ma huskego i mieszka w normlanym domu z odwokiem.ile oni sie mieli z tym psem jak bl mniejszy.jak tylko go spuscli ze smyczy zeby gdzies pobiegal po lesie to spiepszal az sie za nim kurzylo.a biegl pare km i wcale nie sluchal wlascieieli.a wiadomo ze biegiem taiego psa nie dogonisz.oj naszukali sie go.
i to nie jest przede wszytskim pies ktory spokojnie w domu posiedzi.juz lepszy bylyby labrador:tak::tak::tak::tak:

no ale ich decyzja,teraz juz po ptakach.

oj kochana to Ci tesciowa zroila psikusa:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

widac wie ze rano baagan,tylko potem trzeba go popsrzatac:rofl2:
mila niespodzianka co?
co do psa 1000 % racji

no to teraz się przywitam cześć laseczki:happy::happy::happy:
nocka no taka w miarw ok antek obudził się 2 razy koło 23 zanim ja zasnełam a potem do 7 rano spał ciągiem:tak::tak::tak::tak:
u nas w casto wczoraj była mega wyprzedaż firanek i kupiłam dzieciakom firankę w auta 2 metry za 6 zł nam do pokoju też 2 metry za 6 zł i zamówiłam na dziś kuchenną i w kubusia puchatka jak będą :tak:bo wiadomo najpierw rozprowadzają między swoimi a potem dla klientów:-p:-pa cena tych firn z autem przed przeceną to 45 zł za metr:szok:taką przecenę to ja rozumiem:tak:
za oknem mam piękne słonko i 10 stopni na plusie wiatru mocnego brak więc jak toniek się wyśpi to pewnie na spacer pójdziemy:tak::tak::tak::tak:
super okazja

Witam,

ja dzisaJ POSPAŁAM DO 9 :-p
Ale nockę muialam paskudną :eek: Niki pól nocy przy cycku:eek:

Dziewczyny cisteczko do kawki dla was :rofl2:

p1130634.jpg

By lola_lu, shot with DMC-FX07 at 2009-11-26

Pakuj dziewczyny i przyjeżdżaj :tak:
A fronty stare, tylko tak wyszły na zdjęciu :-D

Niestery tak kosztują te zabawki :eek: Ja kupiłam Mikiego bo Helenka uwielbia, teraz sie z nim nierozstaje, ale cena nie była sympatyczna :eek:

Nigdy w zyciu sernika nie robiłam :szok::-D No ale kiedyś musi byc ten pierwszy raz :-p
fajna kuchnia i ciasto wygląda na pyszniutkie.:tak::-p

jami jakie ciacho:-)a na serniczek poczekam bo uwielbiam:-p

jak antek zaśnie umyje u dzieciaków okno i powiem ci jaka jest ich długość ok??

nie nie widziałyśmy:no::no:
na polsacie cyfrowym jest od kilu dni nowy kanał z bajkami jim jam moje maluchy uwialbiaja adam cierpi bo ma kare na bajki ale julka z antkiem codziennie zaliczają 40 minutowy poranek bajkowy z naciskiem na julka zalicza bo antka ruszają tylko piosenki na konću i początku bajki:-D:-D
gdzie znaleźć ten kanał?
Małemu odszukam :happy::rofl2:

Nie tylko w casto są wyprzedaże ,w praktikerze też i pewnie w pozostałych dużych sklepach również.
Kupowaliśmy w sobotę markizę na taras i za taką 4,5 m zapłaciliśmy 140 zł a normalnie prawie 500 zł kosztuje.
Drzwi wejściowe są po 100 zł a zwykłe po 30 zł i szereg innych różnych rzeczy powystawianych z ekspozycji.:tak:

Witam się kochane w czwartek.

Do góry