reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Jeju-ale ja mam u was braki :-(
Wybaczycie mi?
Jutro na 12 mam zamówione auto :-) No i jutro pierwsza noc w nowym mieszkaniu :-) Nawet nie wiecie jak się cieszę....Centralne ogrzewanie,ciepła woda cały czas,a nie jak bojler załączę...Kurcze,dla niektórych to zwykłe codzienne rzeczy,a ja się cieszę jak głupia :-D
W ogóle to wywalamy już Anulce dziecięce łóżeczko...Będzie spała na takim niskim tapczaniku ;-)
Mam tylko nadzieję że nie będzie żadnych wycieczek okołonocnych urządzać :-D
No i właściwie to trochę zła jestem...Bo sama będę tę przeprowadzkę robiła...Tzn.z ekipą-ma byc 4 facetów bo mąż mój w pracy będzie...Chciałam żeby cały weekend + piątkowe wolne było dla nas,więc wpadłam na szalony pomysł wyprowadzki jutro :-D
A nie mam nic spakowane,na dodatek mam okropnego lenia i mi się pakować nie chce...
eh
Aha,Anulka zdrowiutka,przeszły jej te problemy z katarkiem...zobaczymy...Powinno być już teraz dobrze :-)
Tym bardziej że zostawiamy tutaj zagrzybiałą meblościankę którą kupiliśmy w sierpniu za 600zł...Wściekła o to jestem no ale...

reklama
Ja tez sobie nie wyobrazam nie przyjac chorego dziecka :wściekła/y:
MAM nadzieje ze Oliwce nic nie bedzie
MH co sie dzieje pisz nam tu szybko Nie smutaj sie kochana :tak:
MEDEUSKA dokladnie ja waze 51 kg przy 167 cm i jestem strasznie chuda Normalnie szkiletor I ja czuje ze schudlam Poprostu taki wiekszak ze mnie Ale zgodze sie z tym ze ja tez nam osoby ktore wzrostowo sa podobne jak ja I widac ze sa grubsze odemnie a waza mniej niz ja

Oliwka szaleje Ciagnie nogawke od rajstop i sie denerwuje ze nie umie tego sciagnac :-D:-D:-D
Ja juz prawie wsio zrobilam Jeszcze musze tylko dywan w pokoju wyczyscic z wlosow od psa:wściekła/y:
Obiadu dzis nie robie To dzis moja mama robi hihihi Wiec mam luz A dla Oliwki mam uz zupke od wczoraj I ziemniaczki tylko jej ugotuje i sosik zrobie a miesko ma w zupce :tak:

Hej u nas nocka masakra Pol nocy Oli nie spala Bo chciala sie bawic A pol poplakiwala jakby cos ja bolalo No ale zyjemy hihihi
AS o tej cukrzycy to ja to tez tak wiem ale Ty to super opisalas :tak:

A CO DO SZCZEPIENIA TO NIE BADALA NAS NASZA PANI DOKTOR ALE WIEDZIALA ZE MIALA ANTYBIOTYK
NIE PISZCIE MI NAWET O JAKIS SKUTKACH UBOCZNYCH BO JA JUZ WIECEJ O MARTWIENIE SIE O ZDROWIE OLIWKI TO JUZ NIE WYTRZYMAM WIEC MAM NADZIEJE ZE NIC JEJ NIE BEDZIE PO TYM SZCZEPIENIU
Napiszcie tylko czy skoro do teraz jest ok to juz tak bedzie???????????
Oliwka patrzy na bajki Zaraz jakies sniadanie i Brzydule z wczoraj zobacze

A skuli tego szczepienia Jak jej do teraz nic nie ma to mam nadzieje ze nic jej nie bedzie Wczoraj to Oliwka byla taka fajna MALA SMIESZKA teraz tez jest ok :tak:
Mojego zaszczepili i dostał paraliżu ,potem zaszczepili i ma autyzm.a lekarz nie widział przeciwskazań.Wyszło po ok.miesiącu.
Klaudia po szczepieniu w przeciągu miesiąca miała zapalenie opon i sepsę.
No cóz,mamy pecha.:sorry::wściekła/y::wściekła/y:

Do miesiąca czasu mogą wystąpić powikłania poszczepienne.

Witam z rana:-):-):-)
Maja w przedszkolu i chyba ten wczorajszy ból brzuszka to była wymówka żeby do przedszkola nie iść bo jak tylko mąż ją odwiózł to szalała w domu i na nic się nie skarżyła:tak::tak::tak:
Ja dzisiaj wreszcie po prezent mikołajkowy jadę i przy okazji może też coś sobie kupię:-p:-p:-p

Nie panikuj, samo częste picie jeszcze o niczym nie świadczy, moja Maja też dużo pije i jest zdrowa:tak::tak::tak:

Pierwsze koty za płoty i dobrze że na samym początku udało ci się kogoś umówić na spotkanie - to motywuje do dalszej pracy:tak::tak::tak:

Ja też uważam że moja stanowczo za mało śpi:-p:-p

Będę to miała na uwadze i jak zacznie się jeszcze skarżyć to pójdę z nią do lekarza:tak::tak::tak:

Oj tak to jest jak chłopak od początku zaniedbany, a tak swoją drogą to gdzie jest jego matka i dlaczego z nią nie mieszka?

Współczuję przeżyć i oby to nic groźnego nie było:tak::tak::tak:

Współczuję nieprzespanej nocki, a skoro lekarz wyraził zgodę na szczepienie Oliwki to chyba wiedział co robi:sorry::sorry:
Ból brzucha może być kolką wzrostową.
Moja Klaudia takie miewała,że wstawała w środku nocy na bacznosc i się darła w niebogłosy,albo lekko ją kłuło.
Trwa etapami ok.2-3 lat i potem w okresie następnego intensywnego wzrostu.
Atak trwa od kilku sekund do kilkunastu minut.
Tego się nie leczy.
A co lekarzy szczepiących...
Hmmm.pozostawię bez komentarza :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

będę musiała uderzyć do alergologa jakiegoś ,ale on jest na zirtecu wiec niby nie powinien mieć alergoicznego kartaru ,a wilgoć ,w sumie nie ma choć na jednej ścianie w przy podłodze coś wychodzi zimą m mówi że to przemarzanie bo coś tam żle zrobili ,no nie wiem w zeszłym roku aż tak nie chorował:no:
Jeśli coś wyłazi to plesc co za tym idzie to grzyb= alergia

witam kobietki:happy:
zaznaczyłam cytaty i mnie wywaliło:wściekła/y: drugi raz nie zaznaczam:no:
anabubka babo no tyle czasu:szok::szok:a wózek kobieto toż to czołg:-D:-D:-D
makunga to już z góreczki do porodu:tak::tak::tak::tak:ale poczekajcie do stycznia w święta pojesz i zawsze to rocznik 2010:-)
madziula no wyje nadepnełaŚ I AUTKO KAPUT:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
MH no nie smutaj się:happy:
meduska ty się diecisz no ok ale twoja waga to dla mnie jakiś matrix:-D:-Dja tam jak będe mieć 60 to będe szczęśliwa na maxa;-)
no i reszty nie pamiętam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
nocka ok :-)
pietruszka w pracy od 7 do 15.30 więc zdąże z nim kawkę popołudniu wypić:-)
julina ma gorączkę w przychodni numerków brak wizyt domowych już brak więc jadę z nimi do przychodni dyżurnej :sorry:ale to koszt bo taxi ...ech no nic czekać nie będe bo julka jest 3 tydzień chora a zresztą jeszcze spróbuję koło 14 zadzwonić bezpośrednio do pani doktor bo ta baba w rejestracji to:wściekła/y:
@ mi się wczoraj skończyła więc dziś będe pietruszkę bałamucić jupi:-):-):-):-)
za oknem słonko a ja muszę z tym moim szpitalem w domku siedzieć:sorry:
zdrówka

Witam.
Medeuska czy Patryk miał robione testy w Poradni psychologiczno-pedagogicznej?

Zostawiłam coś w rowie,
uciekam ,bo dogoterapię mam o 12 a jeszcze wełosów nie umyłam i o śniadaniu to narazie marzę.
Nic mi nie wchodzi z tych nerwów :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam!
Dawno mnie nie było:sorry: ale ostatnio na nic nie mam czasu:confused2: Mąż był w domu więc na neta mało czasu. Teraz pojechał do nowej pracy ale nie wiem czy z niej nie wróci bo coś mu się nie widzi!

Pozdrawiam wszystkie i postaram się częściej zagldać i wdrożyć bo głupio tak wpaść i tylko o sobie

Mój m też ma smakowitego lizaka:-D;-):-D
Luna kawały pierwsza klasa ,kameleon jest najlepszy:-D:-D
kawkę spijam ,coś zamiotłam coś ułożyłam ,wytarłam ,ba nawet popiól z kominak wybrałam ,no i na tym moja wena na dziś sie chyba skończyła,ale mam leniaaaa....
jak my się wspaniale rozumiemy:-D
A owiem Ci madziula, że i tak zrobiłas całkiem sporo. MNie mała wciągnęła pod kołderkę , psituliła się do mami i nie chciała puścić, dopiero wstałam od niej, nic nie zrobione, a ja jak zwykle do kompa, ech... leń.

No Agunia no to trzymamy kciuki za przeprowadzkę i pierwszą noc, pamiętaj co Ci się śniło, ponoć to ważne, mi nie miało szans nic się śnić:-D:-D:-D:-D:-D, byliśmy mocno zajęci:-D:-D:-D.

Teraz juz na prawdę spadam, do później

Witam. U mnie słoneczko świeci, ale nie za ciepło jest bo tylko 5 stopni :sorry: Kubek właśnie zasnął i mam nadzieję że durna sąsiadka nie zacznie znowu wiercić :tak: obiadek mam zrobiony, pranie, odkurzone, podłogi umyte i chyba sobie okno w kuchni umyje jak zachce mi się wstać z fotela :tak::-D a ja korzystając z chwili wytchnienie siedzę z sernikiem i jabłecznikiem i ciepłe mleczko w kubku :tak: trzeba sobie jakoś życie umilać hehe :-D a mi coś zimno w ręce cały czas, chyba coś z krążeniem mam nie tak :sorry: a teraz idę na allegro za jakimś łóżkiem dla Kubka bo już w łóżeczku mu się chyba nie podoba :no: wczoraj zasnął mi dopiero o 22.30 i o 23.00 się budził z płaczem nie mógł się uspokoić więc go wzięłam do łóżka, położył się na mamie i zasnął :tak: z czego ja nie spałam do 4, przeniosłam go do łóżeczka się zaczął kręcić o 6 więc spałam tylko 2 godziny :crazy: a że w dzień nie potrafię spać więc chodzę naładowana jak elektrownia jądrowa :crazy:

Witam!
Dawno mnie nie było:sorry: ale ostatnio na nic nie mam czasu:confused2: Mąż był w domu więc na neta mało czasu. Teraz pojechał do nowej pracy ale nie wiem czy z niej nie wróci bo coś mu się nie widzi!

Pozdrawiam wszystkie i postaram się częściej zagldać i wdrożyć bo głupio tak wpaść i tylko o sobie
Witamy:tak:
AS dzieki ale kochana wole tego nie czytac Jak cos sie bedzie dzialo to i tak do lekarza pojde Na szczescie ta co nam wczoraj badala do szczepienia to nie nasza pani doktor :tak:

Dziewczyny wy to normalnie zboczone jestescie hihihihi

Oliwka spi Ja ide ten dywan wyczyscic Obejze wczorajszy odcinek Na wspolnej I cos zjem A pozniej jak Oli bedzie jeszcze spala to moze gdzies zadzwonie
3 majcie kciuki

AS powiec mi bo ja tez mam grzyba w domu Glownie on jest w jednym pokoju i w tym pokoju z nim walczymy Ale przez jakis czas bylo go duzo Ale w tym czasie z Oliwka tam bardzo malo przebywalismy
Zaywalismy ze grzyb pomalu robi sie w kuchni :-(
I na oknach w innych pokojach Na okolo okna sie robi Zdzieramy go itp Musze jeszcze jeden srodek na niego kupic bo sie jeden skonczyc Ale powiedzcie mi co grzb moze powodowac Jakies choroby? alergie?
Ja wiem ze to nie zdrowe I sie wsiekam ze go mamy

I jak tylko net mi naladuja to zaczne pomalu rozgladac sie za innym mieszkaniem Wiem ze nie wyprowadzimy sie na juz ,na szybko ale bede szukala i jak sie cos nadazy to skorzystamy bo ja nie chce mieszkac z tym grzybem

AGUNIA rozumiem cie ze sie cieszysz z przeprowadzki I na swieta bedzie w nowym mieszkaniu :tak:

reklama
Witamy:tak:
AS dzieki ale kochana wole tego nie czytac Jak cos sie bedzie dzialo to i tak do lekarza pojde Na szczescie ta co nam wczoraj badala do szczepienia to nie nasza pani doktor :tak:

Dziewczyny wy to normalnie zboczone jestescie hihihihi

Oliwka spi Ja ide ten dywan wyczyscic Obejze wczorajszy odcinek Na wspolnej I cos zjem A pozniej jak Oli bedzie jeszcze spala to moze gdzies zadzwonie
3 majcie kciuki

AS powiec mi bo ja tez mam grzyba w domu Glownie on jest w jednym pokoju i w tym pokoju z nim walczymy Ale przez jakis czas bylo go duzo Ale w tym czasie z Oliwka tam bardzo malo przebywalismy
Zaywalismy ze grzyb pomalu robi sie w kuchni :-(
I na oknach w innych pokojach Na okolo okna sie robi Zdzieramy go itp Musze jeszcze jeden srodek na niego kupic bo sie jeden skonczyc Ale powiedzcie mi co grzb moze powodowac Jakies choroby? alergie?
Ja wiem ze to nie zdrowe I sie wsiekam ze go mamy

I jak tylko net mi naladuja to zaczne pomalu rozgladac sie za innym mieszkaniem Wiem ze nie wyprowadzimy sie na juz ,na szybko ale bede szukala i jak sie cos nadazy to skorzystamy bo ja nie chce mieszkac z tym grzybem

AGUNIA rozumiem cie ze sie cieszysz z przeprowadzki I na swieta bedzie w nowym mieszkaniu :tak:
Przeczytaj tę drugą częsc w takim razie co zapisałam jako wytłumaczenie,ja dlatego zresztą nie szczepię już wcale.
Od grzyba może być alergia,astma,brachit oskrzelowy,zapalenia oskrzeli i płuc itp...

Do góry