reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
witam.
kawke wypilam.bylam na plotkach u braowej znowu,mialam wpasc na chwile a siedzuialam prawie 3godz:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no laski zjaldy zupe ale zaraz wstawiam ziemniaki i bede zmasyc rybke:tak::tak::tak::tak::tak::tak::-)
straszna mgla sie zrobila:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

SZCZĘŚCIARO:-D:-D:-D

Anabubka :taka miłość się nie zdarza::-D:-D wytrzymasz choćby dla samej przyjeności balowania ,masz juz kiecke,musisz wyglądać bosko:tak::szok:
Ja to jestem chyba jedyna na forum ,która przesypia nocki bezproblemowo:-),tak,tak sa zalety duzych dzieci;-):-D
Klaudia moja twardo trenujesiatkówke ,19 grudnia będa mieli ZAWODY normalnie strasznie jestem ciekawa jak gra:tak:
Ksawek wczoraj przyniósł pracę domową do domu,otóz był to:kawałek materiału ,guzik i nitka ,miał własnoręcznie przyszyć guzik ,ubaw poo pachy ,położył sobie materiał i guzik na nodze i wbił w to igłe:szok::-D od razu sie naucył trzymać w rączce ,powiem świetne ćwiczenie ,na koordynację:tak:,ale wiecie co sobie uświadomiłam ,ze moje prawie 6 letnie dziecko nie umie wiązać supełków ,kokardek ,nic ,buty wiecznie na rzepy,bo wygodnie ,musze go nauczyć koniecznie ,bo wstyd normalnie:zawstydzona/y::-D
Ksawe odilku dni piszer ksiazke ":klatwa mamy ":-Dsam wymyślił tytuł i pisze,byków robi moc:śe-to sie :-Ddobże:-D i tego typu ,piszę jak słyszy ,ksiazeczka jest tworzona stopniowo ,troche bezsensu -ale jest:-D

ze sczezsciara?bo poprstu powiedzialam do ammy ze taki chce dostac prezent od nich i mojego rodzenstwa na 10ta rocznice:-):-):-)
bo mnie nie stac,tymbardziej ze bede impreze robic:eek:nliczylam dzis jakies 22-24osoby.gdzie ja ich upcahm?????????:eek::eek::eek::eek::sorry:

kkreacje mam ta co bylam u sioru na weselu.widzialy co niektore fotki na nk:-pi moze se loczki znow strzele:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2:

gratuluje ksiazki:tak::tak::tak::tak:od tego sie zaczyna:tak::tak::tak::tak:
moja Paulina od wakacj potrafi wiazac kokardi ale butow i tak nie lubi wiazanych
ale musialam ja nauczyc swoim sposobem.nigdy ja nie moglam sie nauczyc wiazania ze -petelka,wokol niej druga i przelozyc.tak sie nauczylam jak bylam starsza ale nie robie ak
ja robie w jednym reku jedna petelke,w drugim druga i je ze soba krzyzuje i przekladam jedna pod druga:-):-):-):-)
wtedy mam rowno zawiazane:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

a jaka wysokość tego wózka????
ja mierzyłam ile musi mieć wysokość rączki w wózku dla julki i tak 70-75 cm to git a ten Duży Wózek dla Lalek-Jokomisiada_baby (824635457) - Aukcje internetowe Allegro ma ponad 80 cm więc chyba się na ten zdecydujemy:tak:

kochana twój tekst BYDLE no jest najlepszy zawsze z tego wyje:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a wytrzymasz z tym starym do końca roku a czy nowy z nim zaczniesz......................;-)
marta o co kamman z tą pracą bo ja nic nie wiem czemu chcesz ją rzucić??????????? coś nie tak z pracodawcami?????????
witam piątkowo:happy:
nocka git antek spał od 20.40 do 7 .15 z jedną pobudką o 2 na 2 łyki wody:tak::tak::tak::tak::tak: normaline po roku doczekałam takich nocek o jakich marzylam:tak::tak::tak: MH i ty sie ich wkońcu doczekasz:rofl2:
pietruszka wygnany do reala na zakupy . dzieciaki budują z klocków banderas im to burzy no i jest równowaga:-D:-D:-D:-D
idę kawulca dopić ale zaraz nadrobię resztę:tak::tak::tak:

tak ten wozek to z 80cm na pewno ma.Weronika jak go prowadzi to ma go na wysokosci oczu raczke,moze nizej.wiec moze ma i z 85,ale jest w komorce i nie chce mi sie isc mierzyc.Weronika ma 93cm wzrostu
gratuluje nocki:-):-):-):-)

wyśpisz się wyśpisz kochana u mnie adam i julka jak mieli po 5-6 tygodni przesypiali całe noce a antkow trzeba było na to roku więc kochana nie trać wiary:tak::tak::-D:-D:-D

a jakos kojarze ze Twoj Toni jak miala 2 mieisace tez przesypial po 10godzin i sie dziwilam.pozniej przestal,czy sie myle?

u mnie Paulina bylaod 4mies tylko butelkowa i ladnie przesypiala noce tez z butla kolo 7-8,ale jak miedzy 1-1,5roku wychodzly jej zeby i nie wiadomo co sie dzialo,bo potrafila sie 10razy z wielkim placzem budzic.jak przestala plakac to sie zaczely jej problemy:-:)-:)-:)-:)-(

a Weronika nie liczyc tego mleka ok6 to w sumie jakos od roku ladnie spi.no chyba ze zeby,choroba.zawsze cos:-):-):-)
teraz jak nie spi w dzien to spi od jakies 20.30-21 do 9.-10 z mala pobudka na kasze ok.6-7:-)

KSIAZKA CZyli kilka kartek z zeszytu ,ale pisze twardo ,ksiażka ma mieć 6 stron ,ja sie dowiedziałam,pisze jak kura pazurem ,ale i tak uważam ,że to super,awet go dużo nie poprawiam ,bo nie chcę go gasić ,zostawie sobie póżniej na pamiątkę i dam mu na 18 urodziny:-D

bardzo dobry pomysl:tak::tak::tak::-)

Mnie też tutaj ciagnie jak magnesem :tak:im wiecej sie z wami czasu spędza tym bardziej sie tęskni za wami:tak:nie dziwota ,ze potem mi czasu brakuje na sprzątanie na przykład:zawstydzona/y::-D
MH zobaczysz ,ze sie wyśpisz i to juz niedługo :tak:moje też róznie spały jako dzieci ,ale wiadomo że im starsze tym lepiej:tak:

no a ostatnio tak nas zaniedbywalas:-p:-p:-p:-p

Bardzo fajny pomysł, ja zbieram Mai rysunki z przedszkola:tak::tak:
Mam jeszcze takie pudełko wspomnieniowe dla niej i są tam jej pierwsze śpioszki, czapeczka, buciki, smoczek, świeczka z pierwszych urodzin i będą tam właśnie jej pierwsze rysunki, pierwszy wypadnięty ząbek a potem dam jej to na 18-ste urodziny:tak::tak::tak:

bardzo dobry pomysl:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Anaconda ja rysunkami Ksawka to głównie pale w kominku :zawstydzona/y:,tyle tego produkuje w szkole i w domu ,ale też co niektóre zbieram.
Mh ja nie pamietam kiedy robiłam z dziećmi ozdoby ,chyba jak jeszcze Klaudia była mała ,w zaszłym roku robili standardowy łańcuch sami:tak:
Jadłam sobie drugie śniadonko i na 4 fun tv puścili "last christmas"WHAM zawsze mnie ta piosenka wzrusza ,i kręci mi łże w oiku,normalnie poczułam świeta:tak:dziś u Klaudii w klasie rozdaja sonbbie prezenty na mikołajki ,a jutro idę z moja dwójka do centrum na imprezę mikołajkowa ,bo wójt ufundował paczki dla wszystkich dzieci do końca podstawówki,ma być mikołaj właśnie ,sztuczne ognie ,iluminacja światełek ,bo Pobierowo jest znowu ślicznie ozdobione,i jakieś żarełko na ciepło ,bo cała impreza na dworze:tak:

Paulijna tez od zawsze produkuje rysunki hurtowo./ja jej nie kupuje bloku tylko papier do drukarki:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:
co fajniejsze wybieram i odkladam do pudelka reszte pale.zebow nie zbieram:rofl2:

Robienei ozdób skończyło sie tak, że ja robiłam a Helenka patrzyła. Jak przestawałam to ona nademna jak kat, krzyczała : MAMA RÓB :-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2: Połowę Helenka zdezelowała, ale zbawa była przednia :tak:

Z z nocami to wydumałam, że będę jej na wieczór podawać mleko z kaszą ryżową :tak: W ciągu dnia zawsze mi się udaje trochę odciągnąć więc jak się bardziej postaram to może mi się udać :tak: Zobaczymy, może lepeij pośpi :sorry:

A moje Helnka to zaczęła noce przesypiać dopiero kolo 2 roku zycia :eek:

to Cie wykorzystala:-)

dziewczyny:eek::szok::szok::szok::szok: co ja tu czytam:szok::szok::szok: 2 lata???
mi teraz Maks budzie casem o 3 czasem o 4 a disiaj nawet o 6 sie obudził pierwszy raz więc coraz lepiej.. myśke że do pół roku spokojnie będzie mi spał całe noce:szok: a Wy tu takie historie:szok::szok::szok:

moja kolezanka ma 2,5 miecsieczną córe która jej śpi całe noce od 2 tyg:eek::eek:

z reguly butelkowe dzieci spia ladnie.pozniej zaczynaja sie zeby,siusiu,koszmary:-p:-p:-p:-p:rofl2::rofl2::rofl2:

Witam
Udalo mi sie na chwilke pozyczyc laptopa od tesciowej ,wiec musiałam tu zajrzec:tak::tak::tak:Oczywiscie nie nadrobie ale chwilke posiedze:-)
Cholera,jak mi Was brakuje:-(

Mlode teraz spia,a ja mam juz prawie gotowy obiad:tak:Dominik jak zwykle buszuje po kuchni i wszedzie szpera hehe.Jutro rano jedzie do swojej chrzestnej i wraca w niedziele do poludnia:tak:Najpierw beda mieli Mikolaja u Nije a pozniej u nas:tak::tak:Prezenty na Mikolaja juz oczywiscie kupione

Wiktoria obudzila sie dzisija z goraczka i byla bardzo kiepska,ale dalam Jej leki i mam nadzieje ze szybciutko minie

witaj kochana!!!!!!!!!!!!!!!
tesknimy
wracaj szybko

witam po dlugiej nieobecnosci :zawstydzona/y:;-) Latałam za pracą :tak: no i wylatałam 1/2 etatu w leklerku na kasie:tak: najprawdopodobnie zaczynam w czwartek Mam chyba:sorry: fajny system do wypracowania tzn .w tym miesiacu jest do przepracowania na 1/2 etatu 60 godzin i mogę np.pracować 6 razy w msc po 10 godz albo rozłozyc to na 12 dni tylko zeby przepracowac te 60 godzin Na początku mialm mieszane uczucia ale te kase nie wysiedze w domu a tak wyjde troche do ludzi i na paliwo i ubezpieczenie będzie Bardzo mozliwe ze po nowym roku dostane umowe na 3/4 lub cały etat Także postanowiłam spróbowac
Obiecuje ze weiczorem wszystko nadrobię :zawstydzona/y::tak:

gratulacje!!!!!!!!!!!!!!
trzeba probowac!:tak::tak::tak:

Anakonda ale fajnie:tak::tak::tak:
i jak Majka zasłodzona????????:rofl2:
a wy co macie na 6 grudnia dla domowników???
u nas julka gra memo pamięć
adam książka opowieści z narni(lektura na wczoraj:-p)
antoszka kierownica z dźwiękami
do tego wszyscy po czekoladzie
a i dla pietruszki jutro kupie czekoladę:-D

ja staremu dam buzi na mikolaja:-)
dla Pauliny mam kule sniegowa z mikolajem w srodku i tam sa jakies groszki pod spodem.kula plastikowa.
dla malej mam cos ala pet shopy,tyle ze za 8zł:-)3figurki.nazywjaa sie pet store:rofl2:

Maja jakoś za słodyczami nie przepada, zjadła jednego żelka z paczki i wypiła soczek a czekolada i batoniki leżą nietknięte, oczywiście też lala z konikiem była w paczce:tak::tak::tak:

moze sie ze mna podzielic:tak::tak::tak::tak::tak::rofl2:

Malinka umnie Mikołaj dopiero w przyszłym roku :-D a dzieciakom to moze dopiero pod choinke :-(
zawsze mozesz po lizaku z mikolajem albo mikolaja z czekolady.wlasnie ja dla swoich mam jeszcze takie wielkie lizaki w ksztalcie glwoy mikolaja:-)

nie wiem czy dobrze robię z pracą ale powiem Wam ze urzekła mnie atmosfera nie wiedzialm tam jakiegos napiecia nerwówki i bardzo dobrze mi sie rozmawialo z kierowniczka bo on powiedziala cos takiego "Pewnie zalezy pani na pracy na dłużej tak mysle bo sam jestem matką i wszystko da sie uzgodnic " czyli ustaljac godziny pracy będzie brało to pod uwage to chyba dobrze :sorry:od czegos trzeba zacząc

bardzo dobrze.probuj.zawsze mozesz zrezygnowac

To jest drugie miejsce do którego się nie mieszczę swoim wózkiem, poczta i biedronka :eek: A zawsze kupowałam tam chemie, a teraz dupa...

no bo przy kasach to pojedynczym wozkiem ciezko wjechac

witaj:happy:
myślę że każda mama inaczej to planuje ja zawsze chciałam 3 dzieci i to 5-10-15 i tak mam co5 lat:tak:
są mamy którę chcą 2 rok po roku:tak:
moja kuzynka ma 6 dzieci i to z różną różnicą wieku ale nie większą jak 3 lata :tak:i mówi że jeszcze nie powiedziała dość:-D
więc to sprawa indywidualna:tak:
a siostra może jest w szoku jeszcze że to dziecko ale z czasem pewnie przywyknie do myśli:tak:
pozdrawiam:tak:

dobrze napisane

aha to samo pytanie dla mam ktore maja dwoj powiedzcie prosze jak jest z dwójką...bo sama tez planuje ale nie wiem kiedy najlepiej zaczac? jaka różnica wieku jest najlepsza???
u mnie jest 7 lat-duzo i nieduzo.ale ze starsza mialam duzo problemow wiec dobrze ze wyszlo jak wyszlo,ale planowalam roznice 3lata:-)

no ja w niedziele do
Barbary(czytaj do tesciowej),n obiad imieninowy
no i dostalam kaske z pracy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
mam za co impre rocznicowa zrobic:rofl2::rofl2::rofl2:

chciałam nadrobic ale cytaty mi wcięło wiec sorki ale drugi raz pocic sie nie bede

ja niedawno weszlam do domku i mam dosc dzisiejszego dnia :cool::cool::cool::cool::cool:

a bylo cofnac sie do ostatbije strony i jeszcze raz kliknac odpowiedz.moze by zadzialao:-)
no a mu jutro lecimy na impreze integracyjna-mikoljkowo andrzejkowa:-)
pozyczylam aaarat od brata bo moj sie popsiul:-(

no a mamy byc na 11 wiec tak ok.8.30 to juz musze wstac:-)zeby sie wyszykowac i w piecu rozpalic bo moj rano do pracy.dzis mnie czeka jeszcze spraztanie wieczorem zeby jutro juz miec spokoj

alez to moj dziecko cwane male
Paulinie cos sie popsula to podzeszla do niej Weronika poglaskala ja po glowie i mowi "kika pa"-czyli ze juz dobrze,
a jak chcialam od niej buzi to najpierw do niej poleciala:-)
a jak z sztani wychodzimy to zawsze bierzez Pauline za reke i taka dumna:-)
a te jej miny-to trzebaby zobaczyc.kazdego rozkalad:-D:-D:-D:-D:rofl2:

Dowikla super że wpadłaś:tak::tak::tak:
Ja już Maję odebrałam, oczywiście mikołajem zachwycona była:tak::tak::tak: i pani wybrała ją do pokolorowania mikołajowi rysunku i wręczenia go razem z życzeniami:tak::tak:
W poniedziałek mają być zdjęcia - super
no chyba nam tu wkleisz jakies :)
witam po dlugiej nieobecnosci :zawstydzona/y:;-) Latałam za pracą :tak: no i wylatałam 1/2 etatu w leklerku na kasie:tak: najprawdopodobnie zaczynam w czwartek Mam chyba:sorry: fajny system do wypracowania tzn .w tym miesiacu jest do przepracowania na 1/2 etatu 60 godzin i mogę np.pracować 6 razy w msc po 10 godz albo rozłozyc to na 12 dni tylko zeby przepracowac te 60 godzin Na początku mialm mieszane uczucia ale te kase nie wysiedze w domu a tak wyjde troche do ludzi i na paliwo i ubezpieczenie będzie Bardzo mozliwe ze po nowym roku dostane umowe na 3/4 lub cały etat Także postanowiłam spróbowac
Obiecuje ze weiczorem wszystko nadrobię :zawstydzona/y::tak:
gratulacje!!
Anakonda ale fajnie:tak::tak::tak:
i jak Majka zasłodzona????????:rofl2:
a wy co macie na 6 grudnia dla domowników???
u nas julka gra memo pamięć
adam książka opowieści z narni(lektura na wczoraj:-p)
antoszka kierownica z dźwiękami
do tego wszyscy po czekoladzie
a i dla pietruszki jutro kupie czekoladę:-D
Laura jeszcze nie ma prezentu hihi moze jutro uda mi sie wyjsc z domu to kupie a moj dostanie mnie w prezencie:-p
mąz trochę lepiej mial w tym tygodniu atak dny moczanowej a wyczytałam w mądrych ksiązkach ze to własnie dna powoduje nadciśnieni Dziś byliśmy u lekarza i zminiłmu leki a 9 grudnia ma echo serca Myśle ze mąz za bardzo sie denerwuje z powodu Wojtka i cały rok byl dla nas ciężki moje prawo jazdy w pracy u niego nie najlepiej nocki wykańczajace to ze te"karki "u nas były wszystko to bardzo przezywa no iorganizm odmówił posłuszeństwa
wszystkiego dobrego i zdrowka dla meza
to napewno wykańcz a jeszcze jak ktoś ma problemy:-(
a jak Wojtek???
bo mi do mojego adama czasami ręce opadają:-:)-(po zebraniu klasowym byłam załamana może nie tyle nawet nauką choć tez bez szału to zachowaniem pyskowaniem komentowaniem wszystkiego ech...............
wczoraj była jego wychowawczyni i opracowałyśmy jakis plan działania a jak będzie czas pokaże....ja tez przez to nerwowa i wszystko się odbija na julce antku piotrze......
kochana ja bylam pyskata w szkole mama to mi powiedziala zebym sie gryzla w jesyk ale ja za szczera jestem i nie dalam rady:-D
dziewczny mam pytane z innej beczki. widze ze niektore z was maja po troje dzieci? moja siostra zaszla w ciaze terazz 3cim i uwaza ze to juzzbyt duzo , jaka miedzy wami powinna byc roznica wieku miedzy dziecmi aby bylo najlepiej???

aha to samo pytanie dla mam ktore maja dwoj powiedzcie prosze jak jest z dwójką...bo sama tez planuje ale nie wiem kiedy najlepiej zaczac? jaka różnica wieku jest najlepsza???
nie ma na to recepty:laugh2::laugh2:
chciałam nadrobic ale cytaty mi wcięło wiec sorki ale drugi raz pocic sie nie bede

ja niedawno weszlam do domku i mam dosc dzisiejszego dnia :cool::cool::cool::cool::cool:
jutro bedzie lepiej:tak:
Paulinie cos sie popsula to podzeszla do niej Weronika poglaskala ja po glowie i mowi "kika pa"-czyli ze juz dobrze,

Wercia jest boska:rofl2:

Moj wrocil z pracy i poszedl spac oby to nie chorobsko:eek: Laura oglada wieczorynke potem kolacja, mycie i sennnn A ja zrobie porzadek bo troche tu balaganu, pranie sie wypralo wiec tez musze do pralni podskoczyc:cool2:Sama juz spica jestem, padam na ryj:cool:

zeby ze zdjeciem bylo:(

Jak korzystać z forum - Forum BabyBoom

tam znajdziesz odpowiedź :tak:

Rewlacja :-D:-D:-D

Moja Helenka tez ma dostać matę do tańczenia :tak:

A Niki znowu na pianinu, dobrze, że ma przyjemne dwieki bo włączyła jakiegos marsza i cały czas w kółko leci :szok::rofl2:

reklama
Do góry