reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

a mnie nie pokoi jedna rzecz.Oliwka jak koloruje,rysuje to bierze tylko czarną kredkę:sorry: i jak chce jej ja zabrac to sie awanturuje że chce własnie czarna i nie chce sie wymienić na inną :no::no::no::no::no:

a jak jej czarna schowałam to wybrała ciemną niebieską jakieś takie ciemne kolory wybiera.coś to chyba jest źle:sorry::sorry::sorry:

co Wy myslicie??????

reklama
Agnes ja myślę że jeszcze nie masz co się martwić bo Oliwka jest mała, poczekaj może to tylko taki okres:tak::tak::tak:
Jak za rok nadal będzie malowała tylko czarną to wtedy może to być sygnał do zainteresowania się tym głębiej ale jeszcze nie teraz:tak::tak::tak:

witam poniedziałkowo:happy:
u mnie tez szro buro i ponuro ale ja mam okna już pomyte:-p
agnes julka do 3 czy nawet 4 lat rysowała tylko na czarno ciemno niebiesko lub brązowo i psycholog w przedszkolu powiedziała że to dlatego że te kolory są poprostyu wyraźne i dziecko widzi od razu efekt kjak dziecko ma 5-6 lub więcej lat i nadal rysuje tylko na czarno wtedy należy z tym iść do psychologa:tak:
mój antośko zrobił nam wczoraj wieczorem jazde wył tak nie tak nie i piotr chciał go lulać nosić bujać a ja się wkurzyłam i pwiedziałam basta łóżeczko jest od spania a nie nasze ręce położyłam go do łóżeczka wył dobre 20 minut podchodziłam do niego do pokoju nachylałam się nad nim i go głaskałam i wychodziłam zasnął sam i spał jednym ciągiem do 7.20 od 20.40:tak: i pietruszka stierdził że on tez go tak bedzie odkładał bo mi się przyznał że on to go lulka zawsze:sorry:
dziś znów z julką i antkiem do pani doktor na 11.15 bo o ile adam zdrów to julka z antkiem kaszlą jak wariaci:wściekła/y:julka juz miesiąc nie była w szkole:-(

Anaconda i Agnes a ja sie nie znam na tym Ale co w tym zlego ze dziecko maluje czarnym lub ciemnym?Oswiedzcie mnie bo nie wiem:-p
JUsta ale sie usmialam z tego zdjecia :-D:-D
Agnes ty dzis masz wolne?czy do pracy idziesz?
Natalineczka bo nie wiem czy napisalas Bo mojnet nie pokazauje wszystkich postow Ale powiec jak Czarus zareagowal na mikolaja?
Bo MOja Oli plakala :-D

Oliwka przebrana Bo mam zimno w domu Teraz bawi sie samochodzikiem ktory dostala od nas na mikolaja i klockami Bo to jest wielki samochod z klockami na przyczepie :tak:

Ide sie ogranac i mieszkanie i jakies sniadanie A pogoda straszna Nie chce sie wychodzic ale jak mus to mus :cool2:

Biedna Juleczka:-:)-:)-( oby wreszcie pediatra dopasowała jej lek i wyzdrowiała szybciutko:tak::tak::tak:
Dorota wybór kolorów u dziecka jest ściśle związane z jego wewnętrznymi emocjami
Kolory
* Początkowo małe dzieci posługują się jedną kredką, najczęściej czarną. W okresie przedschematycznym zaczynają wykorzystywać również inne kolory.
* Barwne rysunki, używanie wielu kolorów świadczą o żywej emocjonalności i prawidłowej kondycji psychicznej dziecka.
* Posługiwanie się jedna kredką, zwłaszcza w ciemnych kolorach może świadczyć o skłonnościach do stresu lub o towarzyszących dziecku lękach.

Ostatnia edycja:
melduję, ze jeszcze żyję:tak::tak::tak:choć jest coraz gorzej:-:)-:)-:)-(

przeczytałam tak pobieżnie, ze dzieci z prezentów zadowolone, to fajnie
a ja miałam z tego powodu doła w weekend bo u Misi Mikołaj był strasznie ubogi w tym roku:-:)-:)-:)-(( popłakałam sobie już w piatek:-:)-:)-() dobrze, ze wspomogły go babcie, przedszkole i jeszcze chrzestna matka wpadnie jutro:sorry:bo chrzestny ojciec to nie ma najmniejszego zamiaru:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:sknerus cholerny, ani na dzień dziecka, ani na gwiazdkę nigdy nic, na urodzinach był trzy razy (a było ich już 5), ot rodzina:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

zdrówka dla malinkowej Juleczki i Antosia:tak::tak::tak:
to ja tyle, sorry, ze tak szybko i nie na temat ale muszę trochę popracować bo mi Misia kaszle i chyba długo do prezedszkola nie pochodzi to sobie trochę nadrobie robotę i może pójdę na zwolnienie:sorry:

miłego dnia

medeuska odpisałam Ci na priva;-)

Witam! Jestem na chwilke. Zuza coś nad ranem rzucała sie po łóżezku:zawstydzona/y: Wczoraj mielismy gości potem sami pojechaliśmy do mojego Brata. Wieczorem pokłóciłam się ostro z A. a dziś od rana już dzwoni a pracy. Ale nie ma zmiłuj:wściekła/y:

Agnes,do takiej to nawet na zastrzyki bym poszła;-):tak:.
A ja wiem co u większości jutro na obiad będzie:-p;-):tak::-D:-D

i tak trochę anty świątecznie:sorry:;-)
Hehe, u mnie zawsze jak rosołek zostanie to pomidorówka jest potem:-D:-D

a mnie nie pokoi jedna rzecz.Oliwka jak koloruje,rysuje to bierze tylko czarną kredkę:sorry: i jak chce jej ja zabrac to sie awanturuje że chce własnie czarna i nie chce sie wymienić na inną :no::no::no::no::no:

a jak jej czarna schowałam to wybrała ciemną niebieską jakieś takie ciemne kolory wybiera.coś to chyba jest źle:sorry::sorry::sorry:

co Wy myslicie??????

Narazie sie nie denerwuj. Ma jeszcze czas:tak::tak::tak:

witam poniedziałkowo:happy:
u mnie tez szro buro i ponuro ale ja mam okna już pomyte:-p
agnes julka do 3 czy nawet 4 lat rysowała tylko na czarno ciemno niebiesko lub brązowo i psycholog w przedszkolu powiedziała że to dlatego że te kolory są poprostyu wyraźne i dziecko widzi od razu efekt kjak dziecko ma 5-6 lub więcej lat i nadal rysuje tylko na czarno wtedy należy z tym iść do psychologa:tak:
mój antośko zrobił nam wczoraj wieczorem jazde wył tak nie tak nie i piotr chciał go lulać nosić bujać a ja się wkurzyłam i pwiedziałam basta łóżeczko jest od spania a nie nasze ręce położyłam go do łóżeczka wył dobre 20 minut podchodziłam do niego do pokoju nachylałam się nad nim i go głaskałam i wychodziłam zasnął sam i spał jednym ciągiem do 7.20 od 20.40:tak: i pietruszka stierdził że on tez go tak bedzie odkładał bo mi się przyznał że on to go lulka zawsze:sorry:
dziś znów z julką i antkiem do pani doktor na 11.15 bo o ile adam zdrów to julka z antkiem kaszlą jak wariaci:wściekła/y:julka juz miesiąc nie była w szkole:-(
Zdrówka dzla Dzieciaków:tak::tak::tak:

Widze że temat okien na tapecie ja też już od miesiąca myje i jakoś nie daje rady...Może dziś chociaż pogoda do bani:sorry::sorry:

reklama
Hej dziewczyny moje
melduję sie po weekendzie
dzieci z mikołaja zadowolone ,w sobotę byliśmy po paczki na imprezce na powietrzu ,przytargali torby pełne słodyczy ,wczoraj pozwoliliśmy im na duuuzo słodkości ,byli przeszczęśliwi:tak:,ja dostałam rajstopy,takie grube i batonika musli a m czekoladę i batonika ,a co? my też byliśmy grzeczni:tak:
Wczoraj non top sie z m ścinaliśmy od popołudnia ,bo samochód nam sie zaczał psuc ,a własciwie regularnie co dzień lub 2 rzuca palenie i non top trzeba go podłączać i jak nam wysiadł pod lidlem wczoraj to sie zaczeła nerwówka ,a dwa @ dziś dostałam:tak:
nie mogłam netu dziś odpalić ,komp nie widział modemu ,dopiero jak wszystko odsunęłam ,powycierałam kabelki z kurzu podociskałam -taram.....po prostu domagał sie odkurzenia:rofl2:
m w pracy dzwonił zeby mu jakliś gripex dowieżć ,juzw sobote przemarzł ,wczoraj go cały dzień głowa bolała teraz też go coś,rozbiera i głowa boli,tak właśnie teraz mi potrzeba jeszcze jego choroby:szok:
na razie sie odmeldowuje
a wszystkim chorym osóbkom dużo zdrówka zyczę:tak:

Do góry