reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Natalka:sorry:;-):-D:-D:-D:-D:-D!
Ja zaplanowałam na obiad placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym:tak:.M po tym kursie i żywieniu to wygląda jak w 5-tym m-cu:-p;-):tak::-D:-D,tak go spęczyło,że spodnie się nie dopinają:tak::szok:

Ostatnia edycja:
reklama
HOU HOU HOU laseczki był mikołaj u was?????????????????????????
Był był, mała dostała od E-cioci Anabuby misia i pieska a od nas kolejkę na baterie-ale frajda.
Lumpik masz pierwsza klasa, u nas to albo badziewie, albo ceny jak za nówki, więc odpuszczam, a i tak nie mam kiedy chodzić.
Kochana jesteś, że pamiętasz tych frankach, tak myśląłłam na święta jej powiesić, ale chyba nie da rady, nic to , będą ine, hihi

Poza tym Maja z rana znowu kaszlała i zaraz biorę się za krojenie cebuli i robienie syropu:tak::tak::tak:
No, u mnie też chorubsko zawitało , nmnie rozłożyło wczoraj po południu, momentalnie jak w pysk strzelił, senna-osłabiona, z nosa ciurkiem, kich za kichem, w kościach kłucie, no masakra, a i gardło opuchnięte.
Mała obudziła się z katarem, kichaniem i brzydką chrypą. Coc przywlekłam z tych sobotnich zakupów, fuck.
I dobrze, że mi przypomniałaś, mała przysypia, bo tez osłabiona, to jaj zaraz tez syropu naszykuję.

Luna to zycze udanych zakupo z tesciowa
A no nie byo zakupów, mój spał do 14 prawie, czekałam z prysznicem aż łaskawie wstanie:-) i ię małą zajmie, no i w miedzyczasie o 11 dzwonie do tesciowej czy i o kórej, a ta ze jest już na miejscu i za ile będę, no sorrrrrrrrrry.

A i zapomniałam się pochwalić M zabiera mnie na Sylwestra:tak::szok:,dzwonił rano szwagier(od tej szwagierki sprzątającej) i pytał się czy byśmy z nimi nie poszli - 130zł od pary.W tamtym roku byli i super zabawa była:tak:.Zobacz załącznik 186167
No to pozostaje życzyć udanej zabawy:tak:. Fajnie, i cena niezbyt wysoka

Byl :tak::-) ja doastalam perfumy a dzieciaki Gabi lalkę żelki i rózgę:tak: Zuzia zegarek żelki i rózgę i Wojtek grę żelki i rózgę :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale te rózgi tak na przestrogę :tak:skromny Mikolaj ale sąsiadka byla i przyniosla dzieciakom po czekoladzie i taką fajną ozdobna bombkę
Fajna sąsiadka, a ile rózg:-D. U nas też skromnie, mała to już mówiłam, a P dostał maszynkę i zapasowe ostrza, ja dostałam super tusz do żęs i klczyki i naszyjnik ( no chyba najmniej skromnie to ja dostałam )

moja Oliwka nier jest wcale lepsza dzis mi wylała cały sok marchwiowy na dywan :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i jeszcze sie głupio patrzy i sie pyta co się stało :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D jakby nie wiedziała :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
No kochana, bo ona nie iwe, jak ciężko taki soczek schodzi:tak:

oglądałam 2 dni temu film Galerianki,jakby któras miała chęc to warto :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
uśmiałąm się z tych panienek ze szok,a jakie teksty masakra :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale warto obejrzeć :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
POlecam, co prawda zaczęłiśmy wczoraj, obejrzeliśmy połowę, mała zapłakała, poleciałam do niej, wracam a Mężulo śpi. No to druga połowa dziś-ale juz mogę polecić!

witam poniedziałkowo:happy:
u mnie tez szro buro i ponuro ale ja mam okna już pomyte:-p
agnes julka do 3 czy nawet 4 lat rysowała tylko na czarno ciemno niebiesko lub brązowo i psycholog w przedszkolu powiedziała że to dlatego że te kolory są poprostyu wyraźne i dziecko widzi od razu efekt kjak dziecko ma 5-6 lub więcej lat i nadal rysuje tylko na czarno wtedy należy z tym iść do psychologa:tak:
Dokładnie to samo chciałam powiedzieć

mój antośko zrobił nam wczoraj wieczorem jazde wył tak nie tak nie i piotr chciał go lulać nosić bujać a ja się wkurzyłam i pwiedziałam basta łóżeczko jest od spania a nie nasze ręce położyłam go do łóżeczka wył dobre 20 minut podchodziłam do niego do pokoju nachylałam się nad nim i go głaskałam i wychodziłam zasnął sam i spał jednym ciągiem do 7.20 od 20.40:tak: i pietruszka stierdził że on tez go tak bedzie odkładał bo mi się przyznał że on to go lulka zawsze:sorry:
dziś znów z julką i antkiem do pani doktor na 11.15 bo o ile adam zdrów to julka z antkiem kaszlą jak wariaci:wściekła/y:julka juz miesiąc nie była w szkole:-(
Nooooo, moja tak mi robi już kilka dni, masakra, albo budzi sie w nocy i chce zeby ja po plecach drapac-:szok:-kto ma na to sily:no:- ja nie.

a ja miałam z tego powodu doła w weekend bo u Misi Mikołaj był strasznie ubogi w tym roku:-:)-:)-:)-(( popłakałam sobie już w piatek:-:)-:)-() dobrze, ze wspomogły go babcie, przedszkole i jeszcze chrzestna matka wpadnie jutro:sorry:bo chrzestny ojciec to nie ma najmniejszego zamiaru:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:sknerus cholerny, ani na dzień dziecka, ani na gwiazdkę nigdy nic, na urodzinach był trzy razy (a było ich już 5), ot rodzina:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Aguś przecież wiesz, ze nie o zawartość butów chodzi -przynajmniej u nas było zawsze tak, że Mikołaj to drobiazg zawsze, a przecież i tak Twoja miłość jest najważniejsza!

Któraś chętna na fiołki,bo 2 razy na pocztę nie będę chodzić:no:.
Mam o takie
fiolek_alpejski_jednak.jpg

fiolek-afrykanski_9250.jpg

Ten ostatnio to biskupi kolor.
Marta to Ty sprzedajesz Fikusie-a po ile???

Pisałam z dobre 2 h ( razem z czytaniem ), musze cos zjesc

a zauważyłyście jakiego kształtu mają w środku pręciki :eek::eek::tak::tak::tak:;-);-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no i go wzielam do wyrka o 4 rano, no dopiero o 5 poszliśmy spać :tak::tak::tak::tak:
:-D:-D:-D:-D
A nocki widze podobne, tylko, że ja latałam z pokoju do pokolu, od łóżeczka do łóżka...\\

Witam i ja
Jestem wlasnie w trakcie sniadania:-)Tzn bylam bo dziewczynki obskubaly mi caly moj chleb z obkladu i masla i zostawily suchy :szok::szok::szok::szok::szok:
No skąd ja to znam, choć dziś wyjątkowo zjadła mi pół śniadania ale razem z chlebkiem, no szczęście, że w tej chorobie chociaz apetyt jeszcze ma

Lunka,ja szczepki - listki za koszt przesyłki i koperty bąbelkowej;-):tak:.
ooo, to ja nie wiedziałam, ja sie skuszę, ale na wiosne, teraz jakoś mi kwiatami zajmwać sie nie chce...trzebaby doniczki kupic, ziemie, zasadzic, eeee lenia mam:-D:-D:-D
Zaglądam dać znać że żyję.
Pozdrawiam!:biggrin2:
Witamy, dawno nie było Pani widać proszę Pani:-)

melduję, ze jeszcze żyję:tak::tak::tak:choć jest coraz gorzej:-:)-:)-:)-(

przeczytałam tak pobieżnie, ze dzieci z prezentów zadowolone, to fajnie
a ja miałam z tego powodu doła w weekend bo u Misi Mikołaj był strasznie ubogi w tym roku:-:)-:)-:)-(( popłakałam sobie już w piatek:-:)-:)-() dobrze, ze wspomogły go babcie, przedszkole i jeszcze chrzestna matka wpadnie jutro:sorry:bo chrzestny ojciec to nie ma najmniejszego zamiaru:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:sknerus cholerny, ani na dzień dziecka, ani na gwiazdkę nigdy nic, na urodzinach był trzy razy (a było ich już 5), ot rodzina:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

zdrówka dla malinkowej Juleczki i Antosia:tak::tak::tak:
to ja tyle, sorry, ze tak szybko i nie na temat ale muszę trochę popracować bo mi Misia kaszle i chyba długo do prezedszkola nie pochodzi to sobie trochę nadrobie robotę i może pójdę na zwolnienie:sorry:

miłego dnia

medeuska odpisałam Ci na priva;-)
kochana raz jest lepiej raz gorzej grunt że jesteście zdrowi i jest miłość:tak:
pewnie że człowiek chciałby dać dzieciom to co najlepsze więc dajmy im to na święta wspólny spędzony czas zabawy gry może spacer....myślę że tego im brakuje a prezenty cieszą ........ale często tylko chwilę:-:)-:)-:)-(
tulam cię mocno :-**********88
a ja zamiast pilnie pracować to co chwila zerkam co na bb:-D:-D:-Dczy ktoś coś pisze;-);-);-);-)
lenia mam jakiegoś znów:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:a co do okien to nie wiem czy je umyję bo jak wracam do domu to jest już zwykle ciemno a w sobotę albo pada albo mam coś innego do zrobienia:confused2::confused2::confused2:więc okna czekają cierpliwie, chociaż myłam je jakoś dwa miesiące temu ale u mnie strasznie się brudzą, ze po tygodniu już nie widać że były myte:no::no::no:
to jest znak po co myć okna jak się zaraz wybrudzą :-p:-p:-psłuchaj podpowiedzi nie myj nie myj nie myj................:rofl2:
Wpadam na chwilkę powiedzieć że żyję jeszcze :tak:
Powoli już wychodzimy z tego bajzlu...
Teraz pralka tylko po 4razy dziennie chodzi-musimy wszystkie ciuchy i zabawki prać,bo dosłownie wszystko cuchnęło tym grzybem...
ehh Idę trochę posprzątać u małej,zajrzę później :-)
Wstawiłam fotki Ani z Mikołajem na nk :-D
fotki obejrzane i skomentowane a teraz czekamy na fotki nowego mieszkanka:tak:
Kurcze nie umiem sie zebrac Oliwka pojedzona sie bawi Ja w szlafroku i glodna Mieszkanie jak po wojnie wyglada A ja siedze to na bb to na allegro hihihih

Nie wiem kiedy mam wyjsc na dwor Bo chcilabym aby Oliwka usnela w domu a nie w wozku na dworze bo wtedy nic nie odpoczne ani nic w domu nie zrobie Np na bb nie usiade :-p

Oliwka niegrzeczna wiec nic nie odpisze

Taki prezent chce jej pod choinke kupic z G

Tylko nie wiem czy caly zestaw czy tylko wozek

i aukcja sie konczy mam nadzieje ze zas ja dadza :tak:

828291664
widziałam te wózeczki na allegro to wiklinowe tak????
są śliczne:tak:
Któraś chętna na fiołki,bo 2 razy na pocztę nie będę chodzić:no:.
Mam o takie
fiolek_alpejski_jednak.jpg

fiolek-afrykanski_9250.jpg

Ten ostatnio to biskupi kolor.
o ja śliczne:tak::tak::tak:
ps u mnie o kwiaty dba pietruszka bo ja to ewentualnie kaktusy bo mało im wody trzeba:rofl2:

my po wizycie u pani doktor
julka do końca tygodnia w domu dostała antybiotyk w piątek do kontroli....ma ceclor osłonę i pyrosal
antoni bez antybiotyku osłuchowo czysto dostał wapno ,pyrosal i nasivin do tego dokupiłam neo angin i zostawiłam w aptece 100 zł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:by to szlag jasny trafił:wściekła/y::wściekła/y:
pani doktor wypisała julce zwolnienie do szkoły i tak od 9 listopada do 7 grudnia i od 7 grudnia do 12 grudnia:szok:a jeszcze wcześniej 2 tygodnie też była chora:szok::szok::szok::szok:moje dziecko więcej w domu jak w szkole:-:)-:)-(no nic najwyżej pochodzi 2 lata do zerówki ma czas ma w końcu dopiero 5 lat:confused2:

reklama
Jestem na chwilke Zuza śpi żurek sie gotuje pranie zrobione i nic wiecej już nie robie mam to gdzieś;-)
Hej dziewczyny moje
melduję sie po weekendzie
dzieci z mikołaja zadowolone ,w sobotę byliśmy po paczki na imprezce na powietrzu ,przytargali torby pełne słodyczy ,wczoraj pozwoliliśmy im na duuuzo słodkości ,byli przeszczęśliwi:tak:,ja dostałam rajstopy,takie grube i batonika musli a m czekoladę i batonika ,a co? my też byliśmy grzeczni:tak:
Wczoraj non top sie z m ścinaliśmy od popołudnia ,bo samochód nam sie zaczał psuc ,a własciwie regularnie co dzień lub 2 rzuca palenie i non top trzeba go podłączać i jak nam wysiadł pod lidlem wczoraj to sie zaczeła nerwówka ,a dwa @ dziś dostałam:tak:
nie mogłam netu dziś odpalić ,komp nie widział modemu ,dopiero jak wszystko odsunęłam ,powycierałam kabelki z kurzu podociskałam -taram.....po prostu domagał sie odkurzenia:rofl2:
m w pracy dzwonił zeby mu jakliś gripex dowieżć ,juzw sobote przemarzł ,wczoraj go cały dzień głowa bolała teraz też go coś,rozbiera i głowa boli,tak właśnie teraz mi potrzeba jeszcze jego choroby:szok:
na razie sie odmeldowuje
a wszystkim chorym osóbkom dużo zdrówka zyczę:tak:
Jak sie wali to wszystko:wściekła/y:skąd ja to znam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

myśle tak jak moje przdmówczynie że te kolory sa poprostu wyraźne, podejrzewam że jakbys jej kupiła czarny blok to chciałby pisać tylko białą kredką :tak::tak::tak::tak:

czarek troche tego naszego mikołaja sie wystraszył, stał ani nie drgnął dopiero jak mikołaj chciał mu cześć dać to zacżał stękać

jak bys mogła wrzucić troszkę większe zdjątko, bo nie można powiekrzyć:no::no::no:

a zauważyłyście jakiego kształtu mają w środku pręciki :eek::eek::tak::tak::tak:;-);-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a ja dzis sie wybieram na mikołajkowe prezenty, i nie wiem czy tylko do kamiennej czy do jeleniej nie zawiatć :tak::tak::tak::tak::tak:
i sie tak zastanawiam
nocka do dupy, najpierw ja nie moglam zasnąc i oglądałam filmy na komputrze to jak mi sie zaczeły ocyska kleić to moj synek kochaniutki sie obudził i że on chce ić
no i go wzielam do wyrka o 4 rano, no dopiero o 5 poszliśmy spać :tak::tak::tak::tak:
Preciki?:szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DDobre, aleś spostrzegawcza;-)

Do góry