reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam JA wstałam wcześniej żeby bigos nastawić zanim pojade opony wymienić ale tak usiadąm przed kompemi czytam:zawstydzona/y:Tez chyba Brzydulke obejrze nie widziałam cały zeszły tydzień:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
witam sie porannie
wczoraj juz nie zagladalam bo mialam co robic.po1 jak chlop rano w domu to sie robota nie klei,po2 wyszedl dopeiro o 11 bo kolega sie opoznil wiec mialam malo czasu zby reszte ogranac,po3 oczywiscie sacer do szkoly i zakupy,pozniej w domu dzieco ogarnac,cala 3 :-D:rofl2:
pozniej od od17 mialam dluga i namietna ponad 5godzinna randke z zelazkiem,z przerwa na kapiel malej.
no i juz bylam padnieta ze sie umylam i poszlam spac

moje bydle to od 7 chyba juz ie spi:eek::eek::eek:
zadzwonil mi budzik t sie obudzila,"mamo ko!!!".dostala butle i myslalam ze usnie ale ona od tamtej pory cos tam gada,kreci sie i chwilami chyba przysypia ale niezbyt mocno.
ostatnio wcale w dzien nie spi,bo w nocy spi 13godzin,to juz jej nie klade bo nie ma kiedy

szwy mnie strsznie ciagna a do teg boli mnie 6:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale moja sadystka sciagnie mi w czwartke kolo poludnia szwy to powiem jej zeby mi od razu robila robila tego zeba,bo juz sie dosycprzeciwbolowych nalykalam.

to ide poczytac poki mala spi,no i starego trzeba budzic

Witam porannie:-):-)
Przez noc jeszcze śniegu posypało i u nas prawdziwa zima za oknem, och jak ja lubię taki krajobraz:tak::tak::tak:
Maja do przedszkola odstawiona, ale tak jej się nie chciało rano wstawać że już myślałam żeby ją w domu dzisiaj zostawić:tak::tak: Jednak w końcu jakoś się z łóżka wygramoliła więc ją wyszykowałam i tacie oddałam:-p:-p:-p
A to na dobry początek dnia:-):-)

Witam,

ja dzisiaj połamana jestem, wczoraj zostawiałam dziewczyny M i pojechałam zakupki zrobić o tesco, aze były przeceny :tak::-pJak wychodziłam z domu to dzieci spały, ale Anika mu się obudziła. Jak wróciłam do domu był lekko sfrustrowany, ale teraz będę miała kochającego dbającego o mnie podwójnie męża :-D:-D:-D
Kupiłam Helence dwie piżamki z długim rękawem za 24 zł :szok::tak:Buciki na śnieg za 70 zł :tak:

kupiłam Oliwce taki namiot
NAMIOT DZIECIECY SAMOROZKŁADAJĄCY / 6 wzorów / (850219437) - Aukcje internetowe Allegro

dzis kurier przywiózł,Oliwka jest zachwycona :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

jest istne szaleństwo :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja też się cieszę że ona jest taka szczęśliwa :tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-)

No ja zmówiłam ten namiot z Myszką Miki ale jeszcze nie przyszedł :eek:

Świetna :tak:

Lecę ogladać filmiki co As powklejała :tak:

NO JESTEŚMY PO LEKARZU i spacerku i długiek wizycie na poczcie:eek::eek:
Julina bez antbiotyku ale do szkoły dopiero po nowym roku:cool2:

To dobrze że obyło się bez antybiotyku:tak::tak::tak:

Wózeczki śliczne, aż trudno by mi było zdecydować się na jeden:szok::szok::szok:

Jestem zalamana Oliwka wypila tylko 210 ml herbatki na caly dzien Nic nie chce jesc Zjadla niedawno troche rosolku to wszystko zwymiotowala Zrobila juz dzis 3 kupy brzydkie O wlasnie 4 kupa Jestem zalamana Juz jej picie daje ta szczykawka Teraz jej polecialo troche wody z pupy i krwi Ja chyba zamieszkam w szpitalu :-:)-:)-(

Oj coś tej Oliwce wcale nie przechodzi, idź jak najszybciej do pediatry jak już do szpitala nie chcesz wracać:tak::tak:

Cześć kobietko:-):-)

Namiocik też bardzo fajny, szkoda że u mnie nie ma miejsca żeby taki rozłożyć:tak::tak::tak:

Aha-mój chory do końca tyg na zwolnieniu lek. Wiecie co o tym myślę???:cool2::cool2::cool2:
Narka

Czyli Lunki przy komputerze nie będzie:-p:-p:-p:-p

Anka no moja Oliwka też nie raczy iść spać.

już wsadziłam ją do łóżeczka ale gada jak najęta i wariuje,ale czego sie dziwic jak kochany M dał jej spać 3h w dzień to się nazywa mądrość :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i cwany poszedł sobie na dół oglądać film z moim tatą a ja musze się męczyć i wysłuchiwac marudzenia :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry: to sie nazywa sprawiedliwość :cool:

Moja też wczoraj ponad 2godz. zasypiała, położyłam ją przed 20-stą a zasnęła po 22-ej i się dziwić że potem wstawać nie chce:crazy::crazy::crazy:

Witam! My po hipoterapii. Zuza strasznie marudna, płakała dzisiaj oczywiście bez łez. Nie wiem co jej jest. Chciałaby juz chodzić i ciągle wyje jak sie ja zostawi-tylko prowadzać za rączki. A mnie juz sił brak. Miałam bigos gotować:-(Jutro musze wczesniej wstać bo rano na wymiane opon wreszcie:zawstydzona/y:
To ileż Ty zapłaciłas za te zdjęcia?:szok:

Jeszcze troszkę i Zuzia zacznie sama chodzić a tobie dużo cierpliwości życzę:-):-)

a ja już wymysliłam co kupię teściowej pod choinkę-żelazko :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
tylko mam dylemat tefal czy philips????? poradzcie :tak::tak::tak:

ja osobiście mam tefala i jestem zadowolona ale sama nie wiem:sorry:

Ja mam philipsa i jestem z niego zadowolona:tak::tak::tak:

nadrobilam

kochana jeszcze nie bo nie mam czasu aby spakowac tej paczki ale obiecuję Ci ze jak wróce dziś z pracy to spakuje te pampersy i jutro z samego rana jak będę szła do pracy to puszczę paczke priorytetem :tak::tak::tak::tak::tak:
więc będzie u Ciebie na środę :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
to jak mozesz to pusc priorytetem bo ja juz specjalnie nie kupowalam nowej pazki bo do konca tyg mi starczy,a z tymi od Ciebie to do nowego roku mialabym spokoj bo tylko na nc...

wszystkiego najlepszego w dniu urodzin dla Wici córeczki lunki zdrówka szczęścia spełnienia marzeń i bog big mikołaja życzy ciotka malinka z rodzinką
tygryseksercezh3.gif

sponzinione ale szczere naj naj naj!!!!!!!!!!!!!!!1

A u mnie tak sypie, że na razie się nigdzie nie ruszamy...
u mnie wczoraj o te porze tez sypalo ale zanim wyszlam z domu to przestala.poza tym taki sypanie mi wcale nie przeszadza:-)

To teraz niech leży i odpoczywa :tak: oj w dupę powinna dostać jak nie wiem co :tak:

I ja się dołączam do życzonek :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam w poniedziałek. Śnieg pruszy cały czas :no: a już wolałam jak nie padało wcale :tak: Kubek już prawie zdrowy tylko lekki kaszel jeszcze ma, teraz chodzi i mi marudzi bo śpiący chociaż wstał o 9.00 :sorry: a mi tylko lekki katar i kaszel został :tak: pierwszy raz grypę leczyłam tylko wit. c i scorbolamidem hehe :tak: ale tydzień nie cały i zdrowa na szczęścia :-D teraz idę obiad szykować i Kubka zaraz spać kładę :tak: postaram się zaglądać częściej :tak: trzymajcie się cieplutko :tak:

fajnie ze juz zdrowiejecie!

NA dzień dobry i ja sie dolączam do zyceń:tak:

As dzięki za odzew i nazwanie ego jakoś po imieniu ,moze to faktycznie będzie coś koło tgo ,potem poczytam,na razie dopiero znalazłam posta z twoim odpisem ,no dziekuje bardzo-naprawdę ,mnie tez to na dolegliwość ortopedyczną nie wygląda zastanawialam sie pod kontem neurologicznym ,nie znam sie, to nawet nie wiedziałabym jak to wpisać w google ,zeby coś znależć.A tak mam punkt zaczepienia jakiś ,dam znak póżniej co i jak,co pasuje ,a co nie :tak:

Byłam z Ksawkiem u lekarza znowu antybiotyk dostał ,troche mnie lekarz zirytował ,bo zmierzył mu gorączke i zdziwiony powiedział ,ze ma 36,6 a co on myślał ,że ja z gorączka ponad 39 go rzyprowadzę :szok: przecież wiadomo ,że mu zbijam i za każdym raze jak sie podniesie to daje mu syrop ,tak jak dostał dziś o 6 ,bo płakał rozpalony-no wnerwił mnie poczułam sie jakbym kłamiąc chciała antybiotyk wyłudzić ,no głupek dla mnie ,czy to znacy ,ze idąc do lekarza nie mozna dziecku wcześniej gorączki zbić ,zeby sie lepiej czuło???
W kazdym razie ma wyrazznie słyszalne szmery w oskrzelach,ale dokładnie nic wiecej nie wiem ,bo ciołek z tego lekarza ,w każdym razieczekam do środy i jak po 3 dniach antybiotyku gorączka nie zacznie spadać ,to wtedy pójdę znowu.
Wogóle jakiś popierniczony ten czas ,same kłopoty,Ksawier chory,Klaudia też sie żle poczuła znowui do domu juz wróciła,bo brzuch ja boli,samochód nam sie zepsuł ,a nam rezerwy finansowe sie skończyły i zrobiła sie taka masakra ,ze normalnie nic mi sie nie chce,juz dawno tak popierniczonego okresu nie przeżywałam,a świeta widoczne na bliskim horyzoncie ,nie nastawiaja mnie optymistycznie wcale:wściekła/y:

wspolczuje.zdrowka dla Ksawego.a do co do Klaudii-mojego emza siostra tez miala podobnie,ciagle ja brzuch bolal,ze3razy jej gastroskopie robili i milion innych badamn.teraz tak mysle ze moze to byly bole wzrostowe,bo tez bchyab moga sie bolami brzucha objawiac.
przestala rosnac i dojrzewac i jest ok

czesc dziewczyny U nas dziwnie Jakos nie mam nastroju G ma dzis urodziny A ja bym mu zyczyla wszystkiego najgorszego itp Ale to nie temat tutaj na otwartym Moze jak dopuscicie mnie do rowu to napewno napisze co i jak Oliwka zas zaczela od nocy robic brzydkie stolce Dzwonilam do szpitala i jak do jutra tak bedzie plus ona zas nic nie chce jesc to mam przyjechac Jakas masakra Teraz ja obserwuje Jesli stolcow zas bedzie duzo i ona nic ani pic ani jesc nie bedzie to zas szpital masakra jakas Oliwka teraz spi Ja jeszcze na swieta nie sprzatam Od jutra albo od srosy zaczne bo nie mam nastroju PATRYCJA musisz na siebie uwazac dla dobra dzidziusia MEDEUSKA to strasznie ciezka ta twoja sytuacja M jest niesprawiedliwy strasznie ale moze mu to z czasem minie jak Maksiu bedzie starszy to i jemu bedzie chciala cos przepisac itp Musisz z M o tym pogadac Usiasc i pogadac Wiecej nie pamietam co komu odpisac Zla jestem jeszcze na mojego kompa Bo sie psuje Nie dosc ze klawiatura sie psuje to jeszcze pol godziny staralam sie go wlanczyc I po wielkich trudach sie udalo Milego dnia Odezwe sie pozniej

zdrowka dla wass.a nie kazali wam jakiegos probiotyku malej podawac?
pewnie nie,a po takich infekcajach to nawet i mieisac profilaktycznie by sie naleaalo

Natalineczko kochana ,nie znam cie dziewczyno dobrze ,ale patrzac obiektywnie na to co piszesz to chcesz mu sie całkowicie podporządkować ,pewnie młoda jesteś i go kochasz bardzo ,ale to nie moze być tak że tylko ty sie poświęcasz dla niego ,zazdrosny jest o nas??I dobrze powinien wiedzieć ,ze nie jesteś sama i masz w nas oparcie jakieś.Przecież to on zabalował i cie zdenerwował ,to powinien cie przeprosić ,powinien sie wstydzić ,ze tak zareagowł emocjonalnie na posta którego napisałaś ,bo tak myślisz naprwde wiec czemu chcesz to ukrywać i dusić sie w sobie .Chaotycznie to piszę ,bo nie znam Was przeciez ,ale zastanów sie dziewczyno i odpowiedz sama sobie ,co on ,dla was poświęca ,dla ciebie?Piszesz ,ze moze wtedy zacznie mu zależeć ,ja myśle ze ucieszysie tylko ,ze ma cie w garści ,bo nie masz juz nikogo ,komu byś moła sie wyrzalić .Przepraszam jeśli cie uraziłam czymś ,ale łagodnie rzecz biorąc ja tak to widzę.
dobrze powiedziane

Wracajac do tematu i w połączeniu z niektórymi wypowiedziami, uważam że niektóre matki są zamknięte w domach i trochę z tego powodu swirują. Każdy musi mieć swoje życie i matkom też się ono należy. Jak mamy fajnego partnera to spoko, gorzej jak nas ktoś na siłę w murach zamyka. Ja mam wspaniałego mężczyznę i go pozdrawiam w tym miejscu.
:eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Treść wypowiedzi nie potwierdza słuszności niku :sorry:

Troszkę nie namiejscu. A moze jakieś dzień dobry...
dobrze owiedziane!!!!!!!!!1:tak::tak::tak::tak:

cZYTAM STRONKI NA TEMAT INTEGRACJI SENSORYCZNEJ ,NIGDY WCZEŚNIEJO TYM NIE SŁYSZAŁAM
Mam świadomość ,ze Klaudia w jego wieku była o wiekle zręczniejsza i samodzielna ,myślałam ,ze to kwestia wychowania ,tego ,ze jest trochę rozpuszczony ,bo często sie go wyręcza,ze jest delikatny,w końcu ja też nie jestem typem sportowca ,nie potrafie rozrtóznić co z tego co opisałam jest normalne ,a co jest zaburzeniem jakimś.

Madziula dziecko nie musi miec wszytskich objawow zeby mialo zaburzenia w intergacji.tak jak kazda inna choroba czy zaburzenia-wszytsko jest w roznych postaciach-od lekkiej po gleboka.
fakt niekotre dzieci nie lubai tego czy tamtego robic,ale te takie "niezdray" wcale snie sa niezdarami co sie okazuje tylko wlasnie mjaa problemy z integracja zmyslow
tak na szybkiego-mozesz z nim pocwiczyc cwiczenia naprzemienne-np.niech robi sklony Ty mu dawaj pilke z lewej strony a on niech ja lapie prawa reke jak sie podnosi.kurcze jest duzo prostych cwiczen ktore mozna cwiczyc w domu,ale najlpeiej jakby Ci specjalitsta podpowiedzial,bo ja juz nie pmaitema doklanie:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

Madziulka,ja też obiad gwizdany mam;-):tak::-D:-D.
Koffam Was moje Lachonki;-):tak::tak:.
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam :-) 3 dni pracy mam za sobą i jestem zadowolona :tak: podoba mi sie bo pilnuja godzin i wyganiaja na przerwe w tym tygodniu mam w czwartek od 13.30 do 21.30 a w piątek i sobotę od 16.30 do 22.30 ale dam radę Jeżdze samochodem do pracy :tak:i coraz lepiej mi to idzie atmosfera w pracy tez zdrowa wszyscy pomagaja podpowiadaja z klientmi nie ma problemu Teraz jesetm na okresie próbnym ale mam nadzije ze po nowym roku dostnę umowę na dłużej
Miłego dnia :-)

Asiu to super!:-)

a jak to napisałaś to doszłam do wniosku że i moja julka ma troche tych cech tzn na rowerze do dzis nie umie jeździć nawet na 4 kółkach:no: nie umie wiązać butów ani zapinać guzików ma problem w posługiwaniu się nożyczkami mimo że dużo ćwiczymy:sorry:i nie wiem czy to jest normlne że jedno to umie lepiej drugie to czy poprostu mamy jakiś problem:eek:

Malinka to nawet moja Paulina w wieku 5lat na 4kolkach jezdzila,ale fakt dzoiwilam sie ze 2-3latki juz na 4 jezdza a ona nie.nie ptrafila zalapac o co chodzi z kreceniem pedalalmi.
a jak z wchodzniempo drabinie?nie potyka sie nagle na prostej drodze i to tak dosc czesto?moja tak miala,ale po SI i innych cwiczeniach przestala
z tym to najlepiej by bylo isc do specjalisty alebo isc do pedagoga specjalego ktory mysle ze naprowdzia na odpowidni trop

Super Joanna gratulacje,fajna praca ,dobra rzecz:tak:

No i własnie tak wyrywkowo patrzac to u kazdego 6 latka sie coś znajdzie podałam tylko kilka przykładów z kilkudziesieciu,pogadam z Reginą i zobaczymy:tak

Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości związane z rozwojem sensomotorycznym swojego dziecka, zgłoś się do specjalisty. Nigdy na to nie jest za wcześnie, a może być za późno. TO JEST SKOPIOWANE ZE STRONY Z OBJAWAMI ,JAK KTÓRAŚ MA CHĘC NIECH CZYTA ,CIEKAWE:tak:

no wlasnie jest duzo roznych ojawowo-bo integracja sesoryczna to po polsku-wpsolgranie zmyslow!:-)

mh,jak pójdę teraz to juz chyba specjalnie ,żeby wyłudzić skierowanie:rofl2:do jakiejsś mądrej głowy,ale chce jeszcze z wychowawczynia Ksawiera pogadać o tym i zobaczyc co ona w swojej opinii napisała:tak:bo na dobrą sprawę nie wiem do kogo musiałabym sie udac :tak:
Ma ambrosol ,a antybiotyk nazywa sie:SUMAMED forte,do tego jeszcze wapno i krople do nosa,
:
moja osttaio dostaa summamed jak pierwszy atybiotyk nie pomogl,wiec ten od razuzadziala tymbardziej ze jest raczej rzdako podawany

no wiesz co!!!!!!!!!!!!!!
pogniewamy si w koncu

Narazie dalszych kupek brak I zjadla troche ziemniaczkow od G sama sie ich upominala I otwierala szeroko buzie I dopila sama bez przymusu herbatki W sumie dzis zjadla te ziemniaczki i wypila 370 ml herbatki Jutro wybiore sie z nia do pediatry zobaczymy co mi powie Moze mi cos przepisze A jesli bedzie taka koniecznosc to pojdziemy do szpitala Ale juz nie do tego Ja nie chce do szpitala Bo juz mi niedobrze z tych szpitali Swieta zapasem Cce aby niunka byla zdrowa i aby sie w spokoju przygotowywac do swiat Ech co za zycie No ale mam nadzieje ze jutro przyniesie cos lepszego Dobranoc Ide na filmy Oliwka od 3 dni chodzi spac juz po 18 i spi do rana oczywiscie z pobutkami Dzis zasnela o 19.15 Ide na filmy i spac
zdrowka.daj znac co z mala

a ja już wymysliłam co kupię teściowej pod choinkę-żelazko :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
tylko mam dylemat tefal czy philips????? poradzcie :tak::tak::tak:

ja osobiście mam tefala i jestem zadowolona ale sama nie wiem:sorry:
ja mam philipsa od 7 czy 8 lat i jest dobre

Zapraszam na miodownik;-);-),sero-makowiec jutro;-):tak:.
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A tu fajny zbitek informacji na temat szczepień.
Z Kubusiem jest gorzej nieco ,z jego zachowaniami,lekko nam "ucieka",jest bardziej nadpobudliwy,więc znów przekopuję neta w celu informacji .
polecam wiadomości podstawowe

AS a wiesz o tym ze nasze dzieci ce****e rozwoj nieharmonijny?iles czasu jest dobrze,pozniej jest spadek formy,moze byc tez regres i pozniej znow jest dobrze.tak jest z moja Paulina tyle ze teraz juz raczej nie ma regresow
i mysle dlatego jest bardziej nadpobudliwy bo ma spedek formy.ido tego ta pogoda-dziala bardziej na nasze dzieci...
a mama z dolem tez nie jest dobrym motywatorem:-p

Witam porannie:-):-)
Przez noc jeszcze śniegu posypało i u nas prawdziwa zima za oknem, och jak ja lubię taki krajobraz:tak::tak::tak:
Maja do przedszkola odstawiona, ale tak jej się nie chciało rano wstawać że już myślałam żeby ją w domu dzisiaj zostawić:tak::tak: Jednak w końcu jakoś się z łóżka wygramoliła więc ją wyszykowałam i tacie oddałam:-p:-p:-p
A to na dobry początek dnia:-):-)

]

no i moj dziecko juz ie spi.czyli dzis w drodze ze szkoly bankowo musi zaliczyc choiaz z godzine drzemki na mrozie:-):-):-):-):-):-):-)

reklama
Do góry