reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

As to super że się powoli u ciebie wyjaśnia napisz potem w rowie co i jak:tak:
MH a u was to też pewnie problemy z dostaniem się do przedszkola :sorry:
ja mam jedno ulicę dalej fajne małe takie kameralne ale prywatne i koszt przekracza nawet moje zarobki razem z rodzinnym:eek:drugie mam trochę dalej tk troche bardzo dalej:eek:ale fajne ale tam sie dostac to cud:eek:no i ewentualnie mam koleżankę która jest nauczycielem przedszkolnym w centrum i bym sie do niej usmiechała ale wtedy żeby antoszke dowieść do przedszkola to 2 tramwajami i musiałabym 2 sieciówki kupować:szok::szok::szok:a to juz tez koszt:sorry:nie wiem jak bym pracowała gdzies w pobliżu to pewnie czemu nie bo po drodze a tak?????????sama nie wiem jak to będzie moze jak znajde pracę to na początek taniej bedzie mi nianie wynająć jak przedszkole i dojazdy:eek:ale chciałabym bo to kontak z rówieśnikami zbawy stymulujące no przedszkole to fajna rzecz:tak:

reklama
Pierwsze słyszę zeby po biegunce sie jabłkami leczyć :szok::szok::szok:
To takie luźne stwierdzenie, bez wykładu poproszę...

U nasd podobno są miejsca... Ale ile w tym prawdy :sorry:
MH proszę bardzo :-D:-D:-D:-D
Biegunki - czym je leczyć

Biegunka - Przewód pokarmowy Przewodnik po zdrowiu Zdrowie Gazeta.pl

A tu dieta plus o probiotykach,że na zwykła biegunkę nie działają
Biegunka i odwodnienie - objawy, leczenie, co powinniśmy zabrać w podróż, Openmedica Zdrowie
MH Wystarczy??:-D:-D:-D;-);-)

Witam!
Ja to sie ostatnio pojawiam i znikam!
Ale rzadko jestem na kompie bo dzieje sie w moim zyciu oj dzieje, niestety raczej malo pozytywnie. Ale nic to alleluja i do przodu! Nigdy nie ma tak zle zeby gorzej nie moglo byc.
Jak okrzepne i poradze sobie z problemami to sie pojawie.

Pozdrawiam!:-)
No to zycze aby sprawy sie dobrze rozwiazaly Aby bylo wsio ok
Mam na jutro plan
Rano wstawiam pranie, potem zjem sniadanie, nastepnie zakupy, potem obiadek, spacer z Lali, kolacyjka, blogie lenistwo w wannie a na koniec :-p

Moj na sofie spi wiec dzis nici:eek: no chyba ze potrzebowal drzemki zeby zaatakowac:-D
Nie ma to jak dobry plan :tak:
Ania u Kuby nie wchodzą w grę żadne wyciszacze ziołowe,bo mały ma uczulenie na zioła.
Melisa,rumianek,tymianek.....
A inne leki w połączeniu z lekami antyhistaminowymi powodują,że on jest zamiast wyciszony to masakrycznie pobudzony :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Po Hydroxyzynie w połączeniu z Zyrtekiem nie spał kiedyś prawie 70 godzin :no::no:
Po neospazminie z Claritine ponad 50 godzin bez snu :szok::szok::szok::szok::szok:,więc jest skutek totalnie odwrotny .

Wieczór dzisiejszy był już nieco lepszy.
Zrobiłam mu w sumie dziś 8 razy dociskanie stawów ,do tego ćwiczenia relaksacyjne oddechowe,zmęczyłam go rehabilitacją totalnie wysiłkową przed samym spaniem i zobaczymy jak będzie.:sorry::sorry:
Już wiem co się zmieniło,co mogło mieć taki wpływ na Kubusia.
Oj ciężko będzie to odkręcić :-:)-:)crazy::crazy:
Darek zadzwonił i powiedział,że jednak pojedzie do domu a nie do pracy ,siedzi już w taksówce,więc za jakieś 20-25 minut będę miała męża obok siebie.:tak::tak::-D:-D;-);-);-):-):-)
Oj ty to masz sie z tym Kubusiem Ale silna mama z ciebie 3 mam kciuki za was zacisniete
Luna rów !!!
Siedzę i rycze !!!:wściekła/y::wściekła/y::sad::sad::sad:
:-:)-:)-(
Witam w ten mroźny poranek:-):-)
U nas rano było -9st.C, oj jak dobrze że ja z rana nie muszę nigdzie wychodzić:tak::tak::tak:
Maja w przedszkolu, ubrałam jej dzisiaj spodnie od kombinezonu tak mnie ta temperatura zszokowała, a ponoć ma być jeszcze zimniej:szok::szok::szok:

Dokladnie ma byc -20:szok: ale w nocy slyszalam :tak:
doszłam doszłam ale poxniejszy scenariusz nocy nie był za fajny :no::no::no::no::no::no::no::no::no:

zapowiadaja mrozy,podobno ma byc ponad -20C masakra akaś ,ja nie hche takiej zimy o nie :no::no::no::no::no::no:

no więc głowa mi pęka,czuje się fatalbie ale nie od wina tylko od tego że nie spałąm całej prawie nocy masakra jakaś.

tak jak czułam Oliwka w nocy dostała takiego kataru ze szok,budziła się co chwila z płcaczembo nie mogła oddychać.

a co najgorsze skończyły mi się krople i nie miałam jak zakropić jej nosa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

psikałąm sola fizjlogiczną,czyściłąm fridą,wysmarowałm pulmexem,aby jej sie lepiej oddychało to nalałam do garnuszka wody i dużo olbasu by l fajny zapach ale nos cały czas zapchany.w nocy jak się rozbudziła to ponad 2 godziny nie mogła zasnąć.

teraz oddsypia królewna ,spi jak zabita a ja szkoda gadac,nie wiem jak ja będę dziś funkcjonować :no::no::no::no:

oczy chyba na zapałki,zaraz wezme jaką tabletkę bo mi łeb pęknie :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

także dzięń i moje samopoczucie do bani:cool:
Oj to sie nie wyspalas Biedna Oliwka I ty sie meczysz Zycze zdrowka dla Oliwki niech katar szybko przejdzie No i wiedzialam dalej siedze na kompie Sniadania ja nie pojadlam Oliwka marudzi Caly czas Chyba ide ja uspac I jak bedzie spala To szybko posprzatam najpierw okno a pozniej meble w pokoju Lece bo oli krzyczy

witam i ja:)

Laura jeszcze spi:szok::szok::szok:
Ja juz po herbatce i czekam az coreczka wstanie:rofl2:
Miala dzis koszmary byc moze ta zabawa na maxa przed spanie to nie za dobry pomysl:eek: nie wiem sama moze za duzo wrazen i dlatgo tak sie budzila:sorry:

MH ja tez bym jablek nie dawala heheh ale As juz wyklad dala Z jagodami to ok ale jablka:szok:

Dorota fajnie ze Oliwce lepiej:tak:niech je ile sie jej zmiesci:tak:

Agnes trzeba bylo Ci winka:-D

Malinka nie ma jak zakupki o poronku hihihi

MH jak nie pójdziesz i się nie zapytasz to nie będziesz wiedziała jak u was z przyjęciem
A z własnego doświadczenia wiem ze dobrze jak przedszkole jest blisko, moja do tego najbliżej się nie dostała a jest jeden blok za moim, dostała się trochę dalej ale to i tak tylko 7min piechotką tak więc nie jest źle, zwłaszcza jak mróz albo pada to nieciekawie jeździć z dzieckiem daleko:tak::tak::tak:

Anka, moja jak ma dużo wrażeń to też jej się zdarza kiepsko spać, bo przezywa wszystko przez sen :sorry:

Moja też przeżywa w nocy i np. dzisiaj w nocy opowiadała mi przez sen że pani musiała jej wkładkę od ciapka przykleić (jak to ona mówiła "odkładkę":laugh2::laugh2::laugh2:) bo się odkleiła i wypadła jak się rozbierali do leżakowania:-D:-D:-D

MH jak nie pójdziesz i się nie zapytasz to nie będziesz wiedziała jak u was z przyjęciem
A z własnego doświadczenia wiem ze dobrze jak przedszkole jest blisko, moja do tego najbliżej się nie dostała a jest jeden blok za moim, dostała się trochę dalej ale to i tak tylko 7min piechotką tak więc nie jest źle, zwłaszcza jak mróz albo pada to nieciekawie jeździć z dzieckiem daleko:tak::tak::tak:

No właśnie, mroź , deszcz, brrr Dlatego właśnie nie zapisywałam malej w tym roku... Jak sobie pomyślę ze mam rano wstać, ubrać dwoje dzieci i ciągnąć na pluchę :eek: A ja do którego nie zapiszę to mam przynajmniej 15min drogi :eek: i to pod warunkiem, że dzieci w wózku siedzą, a jeszcze jakby Helenka miała sama iść :no: A kurta mieszkam w taki miejscu, że do przedszkola jest kawałek :crazy:

reklama
W ogóle to z tymi przedszkolami to masakra jest:szok::szok::szok:
Normalnie tylko wziąć się za biznes i prywatne otwierać:tak::tak::tak:

to jest swietna mysl!
Mam kolezanke ktora otworzyla swoje przedszkole:tak: fajnie tam ma widzialam Maja swoja stronke nasze krasnoludki sie nazywa.Super bo ma syna w Lali wieku i juz po klopocie z przedszkolem:rofl2:

Laura wstala to ja musze sniadanko przygotowac, potem reszta planu:laugh2:

Do góry