reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

AE ,ale macie wielki salon ,ba toż to metraz mojego całego mieszkania:-D i ja narzekam na sprzatanie:-D,już nie będę:-D
No ,ale nic dziwnego ,ze z taką pomocnica idzie jak z płatka:-D

reklama
Wiedziałam ,ze jak tu wejdę to zginę:szok:Malina ty mnie wiecej nie poganiaj:-D:-D
bpo powinnam płytki w łazience szorować ,a nie klikać :-D
co Malina co Malina:-D:-D:-D:-D
No to tutaj pare fotek jak Emily pomagala w odkurzaniu i bawila sie z kolezaneczka:tak::tak:
ale masz pomocnicę:tak::tak:
a metraż to ty kochana masz big:szok::szok:
jak patrzę jak u ciebie ozdoby stoją i kubki na stole i emily tego nie rusza:szok::szok::szok:
Ja jestem zagubiona w tym temacie ,nasz lekarz rodzinny to dupa niestety ,spróbuję z wychowawczynia Ksawka porozmawiac ,moze ona coś wie ,choć jakby wiedziała, to moze by mi tak ortopedy nie wciskał ciągle -ale to dopiero w styczniu w sumie on wróci do przedszkola.
Nie jest to takie łatwe ,do szczecina mam 100 km,a tutaj nawet nie wiem kto mi moze coś doradzić,tak sobie myśle ,ze moze koeżanka aptekarka cos będzie wiedziała wiecej:-(
pomyślałam właśnie o edycie że ona ci może podpowiedzieć:tak:
A moi broja na maxa:szok:

AE ,ale macie wielki salon ,ba toż to metraz mojego całego mieszkania:-D i ja narzekam na sprzatanie:-D,już nie będę:-D
No ,ale nic dziwnego ,ze z taką pomocnica idzie jak z płatka:-D
No kochana nie masz co narzekac tylko trzeba brac sie do roboty;-);-):-D:-D:-D:-D:-D mi sie tez nigdy nie chce sprzatac a w salonie zawsze najwiecej roboty:-D:-D:-D

co Malina co Malina:-D:-D:-D:-D

ale masz pomocnicę:tak::tak:
a metraż to ty kochana masz big:szok::szok:
jak patrzę jak u ciebie ozdoby stoją i kubki na stole i emily tego nie rusza:szok::szok::szok:

pomyślałam właśnie o edycie że ona ci może podpowiedzieć:tak:
A moi broja na maxa:szok:
Tzn za kubki czasami chyci ale jak jej powiesz ze gorace to sie boi a za ozdoby wogole nie chyta tak jak by ich nie bylo:tak::tak::tak: ciekawa jestem jak bedzie z choinka bo mam zamiar kupic duza

Ostatnia edycja:
No kochana nie masz co narzekac tylko trzeba brac sie do roboty;-);-):-D:-D:-D:-D:-D mi sie tez nigdy nie chce sprzatac a w salonie zawsze najwiecej roboty:-D:-D:-D

Tzn za kubki czasami chyci ale jak jej powiesz ze gorace to sie boi a za ozdoby wogole nie chyta tak jak by ich nie bylo:tak::tak::tak:
Toniek ściąga wszystko co się da mówisz mu gorące to dotyka najpierw delikatnie a potem szybciutko i na ziemię:szok:wspina sie po meblach i na co się tylko da:eek:nie wiem czy to dlatego ,ze to chłopak czy poprostu ten typ tak ma:-)
Ciekawe jak nasza Anabubka po sadyście????
i jak tam Patrysia tak dawno jej nie było:szok:boziu u niej to juz powoli końcówka ciąży:szok:
no i makunga niedługo się rozsypie:tak:
ale dzieci na forum naszym przybędzie:-)

W obrebie 20 km sa 3 ośrodki rehabilitacyjne NFZ ale dzieci nie rehabilitują:no:
Najbliżej jest 80km od nas i tam też jeździłam odkąd Zuzia skończyła 3 m-ce na początku 2 razy w tyg potem raz. A ostatnio raz na 2-3 tyg.

Też myslę o kredycie, ale boje sie że nie damy rady spłacać bo poza ćwiczeniami jest jeszcze hipoterapia i wizyty lekarskie. ALe jak trzeba bedzie to trudno. Niestety nfz nie refunduje wiekszośći.
Narzie udało sie utworzyć konto dla Zuzi we fundacji. Jak uzbieramy jakieś pieniążki to chciałabym na wiosne na turnus pojechać z Zuzią. Taki turnus to min 3tys. W ramach NFZ jesteśmy zapisani na taki turnus na września 2010:wściekła/y:A najgorsze jest to że nie moge do pracy wrócic bo trzeba z Zuzą ćwiczyć tak byłoby lżej:-(
My rehabilitowaliśmy Zuzie na początku vojta i były efekty. Potem stanęło. Przeszliśmy na bobatha i troszke jakby lepiej, dodatkowo hydromasaże i hipoterapia. Troche mielismy przerwy przez nereczki .

My nie cwiczylismy tylko z rehabilitantka. Ja z nia też ćwiczyłam najpierw vojtą 4xdziennie+masaże kregosłupa i masaż shantala. Rehabilitantka mnie uczyła jak ćwiczyć. Darła sie wniebogłosy. Wszyscy naokoło mówili "Boże co Ty jej robisz ja bym sumienia nie miała". A co miałam zrobić? Skoro miało pomóc to płakałam razem z nią i ćwiczyłam. Asymetria moment zanikła ale jak miała 8-9 m-cy to postepów juz nie było. Teraz mamy Bobatha +masaże, hydromasaże i hipoterapia. Jest lepiej. Zuzia już nie ma zaciśnietej piąstki, nóżka nie jest spastyczna, jest rozluźniona. Ale nie raczkuje i nie chodzi
Ważne ,że jest lepiej .
Przy takich dużych dysfunkcjach postępy nie będą galopujące,najważniejsze,że są.
Jeśli zmieniliście sposób i jest dobry to ja bym poczekała jeszcze na efekty.
Lekarz ma pewnie na względzie cały czas trwania rehabilitacji a nie od momentu zmiany.

Ale od razu ciszej :-D:-D:-D

Dziewczyny jakie będziecie miec choinki, żywe czy sztuczne??
My co roku mamy żywą, ale w tym roku poważnie się zastanawiam nad kupnem plastikowej :eek: Ze względu na Niki, ona cały czas na podłodze i wcina, wszystko co napotka na drodze :no: Ja odkurzam co dziennie, a jak mi igły zaczną lecieć, to się nie pozbieram :confused2:
U nas mieszanka i takie i takie choinki będą stały.
:tak:

Moja Niki jest w świetnej formie i jeździmy raz na 4 tyg :tak: Nie za rzadko, macie te ćwiczenia? Ja wiem że się ćwiczy w domu, ale mi sie zawsze wydawało, że po wizycie w ośrodku było lepiej :tak: Rehabilitant coś pozmieniał pododawał, sprawdził co i jak.
U nas po każdej wizycie też było lepiej ,no i zawsze coś wycofane coś dodane.
Też uważam,że trochę rzadko te rehabilitacje :tak:

W ogóle witam kerna:tak:
No wiedziałam ,ze jak wejdę na chwilke to mnie potem będize ciągneło jak magnesem;-)
Zdjęciaa z sanek i śniegu ,super,u nas jeszcze tyle śniegu nie ma,a cos tam przymrozek trzyma,

Dzięki za piekne zyczenia,a wiecie ,ze malinka jest matką chrzestna Ksawierka:tak:

TOrt robiłam czekoladowy z przepisu w Przyjaciółce ,zachciało mi sie czegoś niwego:wściekła/y: po raz pierwszy w zyciu wyrzuciłam ciasto do kosza:wściekła/y: słuchajcie ,biszkopt nawet wyszedł,ale krem na budyniu -porazka a polewa nie pytajcie niewiem czy wina to czekolady z lewiatana -nie wiem ,prubowałam tojakoś wszystko reaniować ,ale jak ozdobiłam tort tymi wspaniałościami z przepisu wyglądał tak ,ze na pewno nikt by tego nie ruszył:no: polewa mi sie rozwarstwiła ,a krem no nie wyszedł:wściekła/y::no:więc poleciałam po spody i krem do sklepu i za 12 złotych mam torta a 20 wczesniejsze w koszu leży:wściekła/y::no:

Szukam specjalistów do diagnozy si w szczecinie,no ciężko:wściekła/y:przegladam internet ,ale nie jest tak bajkowo łatwo jak myślałam,w azdym razie po nowym roku ,będa=e umawiała Ksawka ,niech go zdiagnozują:tak:
Robię kremy tylko z budyniu domowej roboty i jest przepyszny zawsze,jeszcze nigdy mi źle nie wyszedł.:-D:-D:-D:-D
Robię z niego rafaello,nugatowe,torty
Kubusiowy torcik budyniowy

ano jestem jestem a mój ex chrzesnym:-D:-D:-D
madzulka ja zawsze robię tort z gotowych sodów i kremów torebkowych:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:taka ze mnie mistrzyni pieczenia:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ja jestem noga do pieczenia i jakos wcale mnie to nie kręci:no::no::no:
laski chce robic rybę po grecku i n ie pamiętam jak to było z tymi warzywami je sie kroi na takie zapałki tak ?marchewkę pietruszkę seler cebulkę i co to sie podsmaża???dusi??? bo bij zabij nie pamiętam:zawstydzona/y:
Ile ludzi tyle tych przepisów.:-D:-D:-D
Ja smaże rybkę normalnie w panierce.
Warzywa duszę na oleju i zaprawiam trochę koncentratem.
Jako przyprawy Vegeta,sól,pieprz

madziula no z ta telenowelą mnie rozwaliłaś na łopatki:-D:-D:-D:-D:-D
ale pomyśl jak by ci się udał to byś po latach n ie miała co wspominać a tak to jak pomyslisz sobie co to było jak ksawek mia 6 lat to pierwsze co ci przyjdzie na myśl to telenowelowy tort:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a jak Klauduśka po jasełkach??bo dzis był pobierowski przegląd jasełkowy:tak:
pamiętam jak moja julina w wieku 4 lat obraziła sie na panią z przedszkola bo chciała być jezusem a nie aniołkiem:-Da mój adam jak był w przedszkolu to kiedys miał focha i nie chciał iść na jasełka bo miał byś pasterzem z brodą a w jego mniemani wtedy brodę nosi dziad i on dziadem nie jest:-D:-D:-Ddopiero go przekochana ciocia zosia przekonała do występu:tak:
Twoje dzieci :szok::szok::szok:
leże i kwiczę:-D:-D:-D:-D:-D

Madziula aż musiałam się cofnąć do twojego posta bo nie zwróciłam uwagi że napisałaś smarzę:-D:-D:-D
ja tez robię dużo byków ale jak pisze na kartce to jakos mniej nie wiem czemu czy wtedy bardziej zwraca sie na to uwagę??????????????
ale ostatnio jak sprawdzałam adama wypracowanie to uwierzcie niektóre wyrazy sama zwątpiłam jak się pisze bo u mojego adama w jednym wypracowaniu jest kkilka wersji pisowni jednego wyrazu:-D
To Adam jest dobry :-D:-D:-D:-D
Powinnaś mu jednak zrobić testy na dysortografię,to nie będą brali uwagi na błędy na sprawdzianach i teście 6 klasy.:tak:

Dziewczyny jakie wy obcykane w rehabilitacjach itd jesteście ,dla mnie to czarna magia ,jestem trochę przerazona:szok:ale jak mus to mus,chcę dla niego jak najlepiej:tak:mam jakąs do niego teraz czułośc dodatkowa,:tak:tylko muszę sie bardziej wdrozyć w temat ,:tak:żeby lepiej go zrozumieć i efektywniej szukać pomocy:tak:
A pochwale sie -sprzedałam telefon :tak:
Madziula dasz radę.
U Ciebie jeśli będzie to tylko terapia SI a nie rehabilitacja.
To 2 różne rzeczy.

Kuba dziś ze sprawdzianu dostał dwie N czyli dwie 1 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wymiękam z nimi.
Po pierwsze -sprawdzian nie zapowiedziany,a on musi mieć zapowiadziane
Po drugie -zadania bez poleceń ,bo czytała pani ,a on musi mieć napisane .Bez zapisania zapomina po max 20-30 sekundach co ma tam zrobić.
Po trzecie -.Jak można zebrać kartki ,i liczyć punkty za coś do czego dziecko razem z panią uczącą nie zdązyło nawet zajrzeć.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Idę robić porządki ,bo muszę złośc na ścierce wyładować.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Ważne ,że jest lepiej .
Przy takich dużych dysfunkcjach postępy nie będą galopujące,najważniejsze,że są.
Jeśli zmieniliście sposób i jest dobry to ja bym poczekała jeszcze na efekty.
Lekarz ma pewnie na względzie cały czas trwania rehabilitacji a nie od momentu zmiany.

U nas mieszanka i takie i takie choinki będą stały.
:tak:

U nas po każdej wizycie też było lepiej ,no i zawsze coś wycofane coś dodane.
Też uważam,że trochę rzadko te rehabilitacje :tak:

Robię kremy tylko z budyniu domowej roboty i jest przepyszny zawsze,jeszcze nigdy mi źle nie wyszedł.:-D:-D:-D:-D
Robię z niego rafaello,nugatowe,torty
Kubusiowy torcik budyniowy

Ile ludzi tyle tych przepisów.:-D:-D:-D
Ja smaże rybkę normalnie w panierce.
Warzywa duszę na oleju i zaprawiam trochę koncentratem.
Jako przyprawy Vegeta,sól,pieprz

Twoje dzieci :szok::szok::szok:
leże i kwiczę:-D:-D:-D:-D:-D

To Adam jest dobry :-D:-D:-D:-D
Powinnaś mu jednak zrobić testy na dysortografię,to nie będą brali uwagi na błędy na sprawdzianach i teście 6 klasy.:tak:

Madziula dasz radę.
U Ciebie jeśli będzie to tylko terapia SI a nie rehabilitacja.
To 2 różne rzeczy.

Kuba dziś ze sprawdzianu dostał dwie N czyli dwie 1 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wymiękam z nimi.
Po pierwsze -sprawdzian nie zapowiedziany,a on musi mieć zapowiadziane
Po drugie -zadania bez poleceń ,bo czytała pani ,a on musi mieć napisane .Bez zapisania zapomina po max 20-30 sekundach co ma tam zrobić.
Po trzecie -.Jak można zebrać kartki ,i liczyć punkty za coś do czego dziecko razem z panią uczącą nie zdązyło nawet zajrzeć.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Idę robić porządki ,bo muszę złośc na ścierce wyładować.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
As podpowiedz mi gdzie sie robi testy na dysortografie i chyba na dysgrafi,e tez musze zrobic bo on tak pisze że sam nie moze się rozczytać:sorry:
a sprawdzian to mój adam też musi mieć polecenia zapisane bo inaczej nie pamięta:no:

Do góry