reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

As podpowiedz mi gdzie sie robi testy na dysortografie i chyba na dysgrafi,e tez musze zrobic bo on tak pisze że sam nie moze się rozczytać:sorry:
a sprawdzian to mój adam też musi mieć polecenia zapisane bo inaczej nie pamięta:no:
Malinka musisz z nim iść do rejonowej poradni psychologiczno-pedagogicznmej i tam mu zrobić testy.
Samo z testów wyjdzie jeśli coś ma.
Za namową MH poszukałam u nas na terenie placówki z NFZ na SI.
Okazało się,że otworzyli u nas w ośrodku zdrowia w centrum rehabilitacyjnym też SI.
Zapisałam małego na listę.
Termin jednak mnie poraził nie wcześniej jak Marzec 2011 :szok::szok::szok::szok::szok:
I weź tu lecz dziecko.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::szok::szok:
W tej kwestii to nawet Warszawa chyba lepsza :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
MH ty si e nie chwal ze wiesz jak sie piszę:" smaże":-D:-D:-D:-Dja też wiem ale jak piszę na kompie to robię takie byki ,ze potem jak czytam to mi wstyd ,tak jak teraz:-D:zawstydzona/y:
Uwielbiam rybkę po grecku ,mniam,bez ryby to świat nie ma:-D
A ja jakie byki wale :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dowiklus bo one dla mnie sie różnią:-D:-D:-D:-D:-D
a że charakterki mają podobne czytaj zapał do brojenia:-Dto na zdjęciach tego nie widać a wizualnie sa inne:-D:-D:tak:
Ja na tych zdjeciach dopiero zobaczylam roznice :tak:
Weście mnie wygońcie ,a mówiam ,Magda nie wchodz -wytrzymasz,porobisz sobie wszystko:-D i co, juz godzinę wisze na kawiaturze:szok:
Nie ma to jak nalog na bb:-p
Wzmożone napięcie mięśniowe.
Potrzebowałam wizyty u neurologa, specjalisty co powie, jakiego typu rehabilitacji mała potrzebuje. No i ten neurolog kieruje do rehabilitanta. Bez tego ani rusz :no: Dwa tyg czekałam na wizyte u neurologa, a potem 3 dni na pierwsze zabiegi :tak: Porządnie wzięli mała w obroty :tak: W prawdzie mam do nich przez całe miasto:eek:, ale warto :tak:

To się nazywa Ośrodek rehabilitacji dziennej, neurolog tam przyjmuje 2 razy w tyg, na co dzień sa tylko terapeuci :tak:
Najwazniejsze ze sa efekty
No to tutaj pare fotek jak Emily pomagala w odkurzaniu i bawila sie z kolezaneczka:tak::tak:
Super pomocnica No i mnie tez sie te twoje salony rzucily do oczu I jak fajnie masz urzadzone :tak:
AE ,ale macie wielki salon ,ba toż to metraz mojego całego mieszkania:-D i ja narzekam na sprzatanie:-D,już nie będę:-D
No ,ale nic dziwnego ,ze z taką pomocnica idzie jak z płatka:-D
U mnie tez to caly metraz mieszkania a u AE to tylko salon ;-)
No kochana nie masz co narzekac tylko trzeba brac sie do roboty;-);-):-D:-D:-D:-D:-D mi sie tez nigdy nie chce sprzatac a w salonie zawsze najwiecej roboty:-D:-D:-D

Tzn za kubki czasami chyci ale jak jej powiesz ze gorace to sie boi a za ozdoby wogole nie chyta tak jak by ich nie bylo:tak::tak::tak: ciekawa jestem jak bedzie z choinka bo mam zamiar kupic duza
Ja tez jestem ciekawa jak to u nas bedzie z ta choineczka Bo tez mamy duza :cool2:
Toniek ściąga wszystko co się da mówisz mu gorące to dotyka najpierw delikatnie a potem szybciutko i na ziemię:szok:wspina sie po meblach i na co się tylko da:eek:nie wiem czy to dlatego ,ze to chłopak czy poprostu ten typ tak ma:-)
Ciekawe jak nasza Anabubka po sadyście????
i jak tam Patrysia tak dawno jej nie było:szok:boziu u niej to juz powoli końcówka ciąży:szok:
no i makunga niedługo się rozsypie:tak:
ale dzieci na forum naszym przybędzie:-)
Z tym sciaganiem i wsadzanem paluszkow gdzie sie da To jakby czytala o Oliwce Tez wsio chce dotknac I wszystko sciaga I wszedzie chce wejsc Wiec chyba ten typ tak ma :-D
zdjęcia jasne ,ze wkleje albo na mój album tez.....ale to już wieczorkiem jak się ogarnę ze wszsytkim. W piwnicy, w piwnicy!!!!!:tak::tak::tak: wyremontowaliśmy sobie sutereny u mnie w domu 3 piętrowym. brat pierwsze piętro a nam zostałą częśc suterenów niestety i mamy tylko dwa pokoje ale jakos daliśmy rade. wróciliśmy z tej Hiszpanii i w jednym pokoju z moją wściabską mamą było okropnie a teraz to w końcu na swoim...no mniej więcej. Pózniej wam wkleję fotki mojej piwnicy jak wyglądała przed zamieszkaniem a jak teraz......padniecie. Ale i tak wejście do chaty mam między stosem ziemniaków:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:więc az wstyd kogoś zaprosić...eh... Ja do Hiszpanii wróciłabym od zaraz, tylko dajcie prace:sorry: Oj cudowny to był czas...Aniu ja bym Cie ugościła po hiszpańsku:tak::tak::tak::tak: ehhh fajowo by było:rolleyes:
A jak chodzi o rehab. To my zaczęliśmy dopiero po pół roku bo w Hiszpanii lekarz stwierdził, że wszytko gra:wściekła/y: i on mając 7 m-cy nie obracał się nawet na brzuszek. Mieliśmy bobatha i częściowo jeszcze inne rodzaje. Jezdziłam do niej raz w tyg i codziennie w domu. Michał dośc szybko zaskoczył i zaczyna już chodzić.
Wieczorkiem nadrobię wszsytkeio posty a teraz odpisuje na te co pamiętam bo znowu zmykam na spacerek..musze kupić sanki...ale gdzie???????z wózkiem to już nie możliwe!!:szok:
Czekamy an fotki Fajnie ze sie tak odnalezliscie i sie urzadziliscie Zawsez to na swoim :tak::tak: Nie napisze bo Oliwka mi nie da Chce mi naciskac na klawiature lece bo ona nie daje mi pisac

cześć dziewczyny:-) przyjmiecie mnie do grona???ohhh. samotność mi doskwiera:no:
witam
Wreszcie przebrnęłam przez wczorajsze posty:-D:-D

Ja używałam tylko butelek DR.Brown a smoczka takiego
BABY NOVA smoczek DENTISTAR dla dzieci bez zabkow (854573444) - Aukcje internetowe Allegro

To całkiem inaczej sobie ten domek wyobrażałam, a z czego on jest zrobiony?:sorry::sorry::sorry:

No co ty?! To ściągnięte z netu, u mnie z okna to blokowiska widać ale zaraz cyknę fotkę i wrzucę jak wygląda Lublin:tak::tak::tak:
to jest gipsowe
No to u mnie za oknem jest tak

Kerna jasne że cię przyjmiemy:tak::tak::tak:
woow ale bosko
ale posypało,u mnie też biało ale o wiele mniej sniegu :tak::tak::tak::tak:

szkoda że Oliwka przeziębiona to by poszalała na śniegu a tak dupa :sorry: katar ma nadal i coś zaczyna pokasływaćmidzie oszaleć :cool::cool::cool::cool::cool:

obejrzałam dziś Brzydulkę z rana,fajny odcinek :tak::tak::tak::tak: już sie nie mogę doczekać następnego :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

miłego dnia :-):-):-):-):-)
zdrowka dla Oliwki co by sie choroba nie zagniezdzila, ja czekam na brzudule:-p
ale świetne już widzę jak by mój Banderas to rozgromił:-)

świetnie a Oliwka jaka zachwycona:tak:

cholera nasza służba zdrowia:wściekła/y:

witam lasencje czwartkowo:happy:
nocka hmmmm taka se tzn bandzi obudził się o 24.30 i pół godziny płakał nie wiadomo dlaczego:sorry:wzieliśmy go wkońcu do nas do łóżka i spał do rana:tak:
adam wstał o 5 i czytał w kuchni książkę przy herbatce:szok::szok:
julina dla odmiany wstała o 9.10:szok::szok:
wózek dla juliny zamówiony ten silver cros aukcja już była zakończona ale zadzwoniliśmy do faceta i dziś wysyła priorytetem powwiedzieli mu że w poniedziałek będzie:tak::tak::tak:
no więc ja juz mam prezenty dla dzieci tylko im słodycze dokupie dla pietruszki tez mam jeszcze u tylko jakąś pierdułkę dokupie o wiem paczkę big kondonów:-D:-D
ale mój pietruszka jeszcze dla mnie nie zakupił:sorry::sorry::sorry:muszę go dzis przycisnąć:eek::eek:
ja pilnuje Laury zeby tego nie zwalila:-D
Mysle ze big paka to cudny pomysl:szok::-D:-Dzawsze sie moze przydac:tak:
a ja zaraz ide cwiczyc... bo wczoraj sobie cwicenia odpuscilam a wieczorem chlopakom sie zachcialo placków ziemniaczanych... wiec zrobiłam.. i zjadłam 6 ze śmietaną i cukrem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
i taka moja dieta:eek:

i przed chwila jak przewijałam maksa złamałam sobie paznokcia az do skóry do krwi:eek: a mialam takie długieeeeeeeeee:crazy:

do świąt juz mi nie odrosną:no::confused2:
muse obciac wszystkie:confused2:
piekna dieta a placki bym zjadla
Prosze,prosze koga ja tu widze;-):-)

Mlodzi ladnei spaly to ja sie prawie wyspalam;-):-)Obudzila mnie ciotka bo o 9;30 dzwonila do mnie telefonem:no:Na dworze zimno i nasypalo sniego wiec zaraz idziemy na saneczki:tak::tak::tak:Otworzylam sobie w salonie balkon na 15 minut zeby mi sie wywietrzylo i jak weszlam po tych 15 minutach to bylo jak na Syberii:szok::szok::szok::szok:
Ale na spacerek trzeba isc-chociaz na godzinke

mam wyspana to ma energii na caly dzionek:tak:Ja dzis po wietrzeniu tez czulam sie jak na Syberii
OJ Dowikluś zimową masz aure za oknem a jak ładnie:tak::tak::tak:
mój Tonisław padł po zjedzeniu serka i wypiciu herbatki malinowej:tak:Julinka układa puzle przy dźwiękach kolęd jak to określiła"wprowadza się w nastrój świąt:-D" a jak jej zaproponowałam że może by sie tak zaczęła wprowadzać w nastrój robiąc porządek u siebie w pooju przy tych dźwiękach kolęd to usłyszałam "mamuś ale do świąt to my jeszcze z 10 razy tu nasyfimy to po co sie przemęczać i 2 razy robotę robić:szok::szok::szok:"
Adacho jeszcze w szkole a że śnieg sypie to pewnie z 2 godziny dojdzie bo koledzy bo kuliki bo ślizganie się na butach ....ale ja inna nie byłam :rofl2:
ja się motywuję do sprzątania takich 2 kątów w kuchni jeden to taki z wszystkimi zbędnymi pierdołami a drugi to szuflada w której działa najczęściej Toniek więc wygląda:szok::szok::szok: no dopije kawę i chyba zacznę działać :eek::eek::eek::eek:
kochana Jula miala racje hihi zdazy jeszcze nabalaganic heheh mysle ze wieczorem 23 grudnia posprzata:-DChociaz nie masz pewnosci ze rano w wigilie nie nabalagani:-D
A ja nakarmiłam anike, zjadła zupke z brukselką :sorry: Zobaczymy co z tego będzie...

M w wannie :-p

Gotuję jakąś zupke, tylko co z tego będzie :eek:
liczysz na jakis efekt uboczny:cool2:
Cześć babeczki:-) Moje bejbe padło i mam godzinkę wolną. Jak tu MH napisała, żebym coś skrobnęła o sobie więc tak treściwie: Mam 25lat, urodziłam wcześniaczka z 30tc. już jest duży chlop i jest naprawdę superowy:-) Siedzę w chacie z synkiem i cholera mnie bierze z braku kontaktów!!:wściekła/y: Trzy lata mieszkalismy w słonecznej Hiszpanii i tam też Michał się urodził. Teraz szarobura Polska i próbujemy się przestawic na chodniejszy klimat:no: ale póki co nie daję rady:cool2:. AAA no i jeszcze druga ważna sprawa to staramy się jeszcze o fasoleczkę:-)
powodzenia w starankach, my za pol roku startujemy.Czekam na fotki pokoikow
pieknie! super pogoda, snieg i saneczki, lepiej byc nie moze
hehe to w sumie ile miałaś nadmiaru??? Mój to m powiedział, że wyglądam dobrze, ale błaga mnie, żebym schudła......chociaż te 5kg!!!! AAa i dodał jeszcze , że wszsytko mi kupi co chce, ale żebym ruszyła wagą! heh
:-D:-D:-Dwszystko zrobi zebys wygaldala na bostwo
My jzu jestesmy po spacerku:tak::tak::tak:Bylysmy ponad godzinke i neizle wymarzlysmy,ale to dobrze hehe:tak::tak:Takie powietrze jest bardzo zdrowe:-):tak:Mlode pojezdzily na saneczkach(ja zreszta tez ;-))Wypily ciepla herbatke i jzu spia:tak::tak::tak::tak:Ja pije sobie capucinko i jak wypije to pojde po Dominika,oczywiscie wezme ze soba sanki i przyjedzie do domu na saneczkach:tak::tak::tak::tak:

nie ma jak mroz na dworze a po powrocie cieple napoje:tak:
Ale od razu ciszej :-D:-D:-D

Dziewczyny jakie będziecie miec choinki, żywe czy sztuczne??
My co roku mamy żywą, ale w tym roku poważnie się zastanawiam nad kupnem plastikowej :eek: Ze względu na Niki, ona cały czas na podłodze i wcina, wszystko co napotka na drodze :no: Ja odkurzam co dziennie, a jak mi igły zaczną lecieć, to się nie pozbieram :confused2:
ja mam sztuczna ale u mojej mamy jest zywa:tak:
W ogóle witam kerna:tak:
No wiedziałam ,ze jak wejdę na chwilke to mnie potem będize ciągneło jak magnesem;-)
Zdjęciaa z sanek i śniegu ,super,u nas jeszcze tyle śniegu nie ma,a cos tam przymrozek trzyma,

Dzięki za piekne zyczenia,a wiecie ,ze malinka jest matką chrzestna Ksawierka:tak:

TOrt robiłam czekoladowy z przepisu w Przyjaciółce ,zachciało mi sie czegoś niwego:wściekła/y: po raz pierwszy w zyciu wyrzuciłam ciasto do kosza:wściekła/y: słuchajcie ,biszkopt nawet wyszedł,ale krem na budyniu -porazka a polewa nie pytajcie niewiem czy wina to czekolady z lewiatana -nie wiem ,prubowałam tojakoś wszystko reaniować ,ale jak ozdobiłam tort tymi wspaniałościami z przepisu wyglądał tak ,ze na pewno nikt by tego nie ruszył:no: polewa mi sie rozwarstwiła ,a krem no nie wyszedł:wściekła/y::no:więc poleciałam po spody i krem do sklepu i za 12 złotych mam torta a 20 wczesniejsze w koszu leży:wściekła/y::no:

Szukam specjalistów do diagnozy si w szczecinie,no ciężko:wściekła/y:przegladam internet ,ale nie jest tak bajkowo łatwo jak myślałam,w azdym razie po nowym roku ,będa=e umawiała Ksawka ,niech go zdiagnozują:tak:

to jeszcze ja
Wszystkiego co najlepsze dla Ksawka, mnostwa prezentow i spelnienia marzen:rofl2:
Z tym tortem to poszlas na calosc:szok: nie ma jak wyprobowane przepisy

cdn

MH ty si e nie chwal ze wiesz jak sie piszę:" smaże":-D:-D:-D:-Dja też wiem ale jak piszę na kompie to robię takie byki ,ze potem jak czytam to mi wstyd ,tak jak teraz:-D:zawstydzona/y:
Uwielbiam rybkę po grecku ,mniam,bez ryby to świat nie ma:-D
ja na byki nie zwazam uwagi
Sama robie wiec u innym mi nie przeszkadzaja wazne ze wiem co tam napisane:-D
No to MALINUS czekamy na Twoja wygrana w lotto i do roboty;-):-)
MALINUS a ksad wiesz ze to Klaudia?Jestes chyba jedyna osoba(sorki jak o kims zapomnialam) ktora od razu Je rozroznia:tak::tak::tak::tak:

Ja tez mam sztuczna,zreszta od kiedy mam Dominika to co roku mialam sztuczna:tak::tak::tak::tak:

Beatka a moze popatrz na allegro za sankami:tak:Ja wlasnie planuje kupic mlodym takie podwojne bo juz wyczailam ze sa takie:tak::tak::tak:Tylko czekam zeby zobaczyc czy ta zaima nam sie rozkreci

A z ta Hiszpania to juz sie rozmarzylam ehhh...

Jesli chodzi o rehabilitacje to ja mialam tylko Vojty plus masaze rozluzniajace:tak::tak::tak:Rehabilitowalam mlode w domu sama przed kazdym posilkiem i postepy byly natychmiastowe:tak::tak::tak:Jezdzilam na kontrole i za kazdym razem bylam chwalona:-):tak:Zreszta ta moja rehabilitantka to byla super-naprawde moglabym Ja polecic kazdemu z czystym sumieniem:tak::tak::tak::tak:Mlode przestaly byc rehabilitowane jak mialy chyab z 8 miesiecy a zaczely jak mialy ponad 5:-)ale w wieku 8 meisieccy wyprzedzily juz rozwojem donoszonych rowniesnikow:tak::tak::tak::tak:
szybciutko pomogla rehab:szok:Super ze tak predko dziewczyny dogonily rowiesnikow,a ze wyprzedzily to sie mamie pochwla nalezy:tak:
Dziewczyny jakie wy obcykane w rehabilitacjach itd jesteście ,dla mnie to czarna magia ,jestem trochę przerazona:szok:ale jak mus to mus,chcę dla niego jak najlepiej:tak:mam jakąs do niego teraz czułośc dodatkowa,:tak:tylko muszę sie bardziej wdrozyć w temat ,:tak:żeby lepiej go zrozumieć i efektywniej szukać pomocy:tak:
A pochwale sie -sprzedałam telefon :tak:
gratki!!!!
Wiedziałam ,ze jak tu wejdę to zginę:szok:Malina ty mnie wiecej nie poganiaj:-D:-D
bpo powinnam płytki w łazience szorować ,a nie klikać :-D
niestety nalog
no ba, za całe 1100,a kupiłam za 1 zł. To sie nazywa interes zycia:tak:
:szok:extra!
Witam Was kochane:tak::tak:
U nas tez zimno tylko bez sniegu a szkoda bo jalubie snieg:tak::tak:
zazdroszcze wam tyle sniegu :tak::tak:
Troche nadrobilam ale nie wszystko:no::no:
Emily zrobila mi w nocy powtorke z rozrywki czyli ok 5 zaczela znowu wymiotowac sama nie wiem czemu bo przez dzien nie wymiotuje i jest normalna tzn nie wyglada na chora :no::no:
Wzielam ja do nas do sypialni i spala pierwszy raz z nami w lozku :tak::tak: nie macie pojecia jak ona sie wierci i kreci ja prawie placu nie mialam a lozko sypialniane mamy duuuze:-D:-D:-D:-D
Zobaczymy jak dzis w nocy znowu bedzie mi wymiotowala to jade z nia jutro do lekarza:tak::tak:
Ja mam straszny balagan bo byla u mnie kumpela z moja chrzesniaczka i dziewczyny niesamowicie szalaly zabawki ciasto paluszki itd sa wszedzie:tak::tak::tak: musze sie zaraz wziasc za robote ale najpierw wstawie wam pare fotek z dzisiejszego dnia:tak::tak::tak:
ciekawe dlaczego wymiotuje:eek: a dajesz jej jesc przed samym spaniem? moze daj jej wczesnie zeby sie troche ulozylo w brzuszku:confused2:Oby dzis sie to nie powtorzylo:tak:A burdel to normalka hihihi
No to tutaj pare fotek jak Emily pomagala w odkurzaniu i bawila sie z kolezaneczka:tak::tak:
no Kochana Ty mi juz nie wcisniesz ez TY sprzatasz widac kto z odkurzaczem szaleje:-D
Toniek ściąga wszystko co się da mówisz mu gorące to dotyka najpierw delikatnie a potem szybciutko i na ziemię:szok:wspina sie po meblach i na co się tylko da:eek:nie wiem czy to dlatego ,ze to chłopak czy poprostu ten typ tak ma:-)
i jak tam Patrysia tak dawno jej nie było:szok:boziu u niej to juz powoli końcówka ciąży:szok:
sama dzis o nich myslalam Bo Pati to juz dawno nie bylo a Makunga moze sie rozdwoila:cool2:
Malinka musisz z nim iść do rejonowej poradni psychologiczno-pedagogicznmej i tam mu zrobić testy.
Samo z testów wyjdzie jeśli coś ma.
Za namową MH poszukałam u nas na terenie placówki z NFZ na SI.
Okazało się,że otworzyli u nas w ośrodku zdrowia w centrum rehabilitacyjnym też SI.
Zapisałam małego na listę.
Termin jednak mnie poraził nie wcześniej jak Marzec 2011 :szok::szok::szok::szok::szok:
I weź tu lecz dziecko.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::szok::szok:
W tej kwestii to nawet Warszawa chyba lepsza :-D:-D:-D:-D:-D

te zapisy to jakas abstrakcja, jak pomoc dziecku jak kazdy dzien jest wazny:no:

uuuuu wkoncu nadrobilam
reszte napisze po filmie ide zrobic sobie kawke bo wczesniej nie mialam kiedy

MH pedagog nie może zrobić testów.:no:
Procedura w skrócie wygląda tak.
Przechodziłam teraz to z małym ,wcale to nie takie proste.

CENTRUM LOGOPEDYCZNE PL - Opis przypadku dziecka z podejrzeniem o dysortografię

As, testów nie zrobi, ale skieruje do ośrodka i będzie pośredniczył między szkoła, a psychologiem, który zrobi testy. Więc zamiast samemu przechodzić przez wszystkie procedury zajmuje sie tym pedagog szkolny, a zadaniem rodzica jest glównie dostrczyć dziecko na określone, zajęcia i testy. Wtedy jest to o wiele prostrze :sorry:

sama dzis o nich myslalam Bo Pati to juz dawno nie bylo a Makunga moze sie rozdwoila:cool2:

Hellow, ja jeszcze w dwupaku, ale dostałam już skierowanie do porodu :eek::szok:
Jak coś się będzie działo to odrazu na porodówkę...;-)

No i jak tu Święta planować , jak maluszek nas nie wtajemnicza w swoje plany co do Świąt???:eek::-D

Aha no i dziękujemy za pamięć Kochane :tak::-)

reklama
MH to w naszym przypadku tak nie było i przynajmniej na naszym terenie tak nie ma.:no::-p
Odsyłają Cię tylko to Ośrodka rejonowego ze szkoły i czekają na papierek aż im przywieziesz.
Jak dziecko ma papierek to możesz się starać o zajęcia kompensacyjno-wyrównawcze i inne zajęcia.
A nas tylko przesłali jeszcze gdzie indziej ,nie robiąc wcale testów ,bo się tłumaczyli,że nie można robić częsciej niż co 2 lata.
A tam muszą zrobić swoje testy.
Dlatego tak długo czekaliśmy na orzeczenie do klasy integracyjnej.

Do góry