reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

z obiecankami to takie moje zabawy;-);-) 15tego testuje, chyba że 2 przylezie
oj jaka kochana ta Klaudunia:szok::szok::szok::szok: dlatego też chce córeczkę.......też tak słodko sięrpzytuli i powie to czy tamto...ehhhh a potem podbierałabym jej kosmetyki:-D:-D:-D:-D
Ty coreczce bys podbierala:szok:no mamuska;-)To Ty powinnas dawac coreczce:tak::tak::tak:Moje juz wiedza co do czego sluzy i nie raz juz przetestowalypuder czy tusz do rzes:tak::tak::tak:A najbardziej to lubia szminki:tak::tak::tak:
I zawsze mowia ze jak beda duze to tez beda uzywaly takich kosmetykow,ze beda mialy takie wlosy jak mama,ze beda sie tak ubieraly itd:tak::tak::tak::tak:

reklama
Ty coreczce bys podbierala:szok:no mamuska;-)To Ty powinnas dawac coreczce:tak::tak::tak:Moje juz wiedza co do czego sluzy i nie raz juz przetestowalypuder czy tusz do rzes:tak::tak::tak:A najbardziej to lubia szminki:tak::tak::tak:
I zawsze mowia ze jak beda duze to tez beda uzywaly takich kosmetykow,ze beda mialy takie wlosy jak mama,ze beda sie tak ubieraly itd:tak::tak::tak::tak:
hehe bo moja kumpela ma taką mamę co non stop jej coś podbiera..jak nie perfume to krem itd dlatego się śmiejemy zawsze że chcemy koniecznie córki;-)
A Michał też jest zafascynowany moją kosmetyczką:szok::szok::szok: jak tylko ja otwieram to leci z drugiego końca pokoju. Szminkami tez uwielbia malować...ale po meblach:baffled::baffled::baffled: wygrzebuje paluszkiem i maziu maziu:cool2:. moje cienie są już sypki,a szminki odkształcone..ale co tam:happy2:
Ostatnio bejbe zaczaił, że z dziurki w tubce wychodzi krem i kłądziesie go n buzi...zawsze jak go kremuje przed wyjsciem to on mnie też:-D

przebrnelam;)

ja od zawsze miałam nadżerkę....a teraz po porodzie poszłam do innego lekarza i ta nic nie powiedziała na ten temat..a ja głupia nie spytałam.. Też myślałam, że wypalanie to jedyne rozwiązanie. Ja póki co miałam globulki i jakimś płynem.:baffled: Medea daj znać:tak:

dowikla Ty też masz wirusa @???;-)
dodam jeszcze, że zaraz zmywamy się do neurologa z bejesem...nie chce mi sie...kurczei to jeszcze w godzinie drzemki.......

wirus @@@ :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale chygba racja.przenosi sie przez BB:-D:-D:-D:-D
a wlasciwie kto was do neurologa skierowal?

ten kwas nie jest tak skuteczny jak wypalanka czy laser itd,i np.u mnie musialam 3 razy ten zabieg powtarzac ale pomoglo.
zalecaja kobietom ktore chca miec jeszcze dzieci bo jest najniej inwazyjny(moze jeszcze laser ale nie znam sie)

Czesc dziewczyny moi rodzice wczoraj wyjechali :tak::tak:
tak wiec znowu bede z Wami:tak::tak::tak:
W domu teraz jakos tak pusto i cicho i nudnnooo ehhhh szkoda ze tylko na 2 tygodnie byli:-:)-( Emily chodzi i szuka babci i dziadka non stop ich wola
Teraz musimy sie przyzwyczaic ze jestesmy sami moj to wczoraj powiedzial ze jak tylko wygra w lotka( a gramy regularnie) to pakujemy manatki i przeprowadzamy sie do PL :tak::tak:;-);-)
Oczywiscie nie nadrobie tych 2 tygodni poczytalam tylko troszke z dzisiaj:tak::tak::tak:

kochana to wygrywaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11:tak::tak::tak::tak:
moze i ania wroci:-D

WIKTORIA
358.gif

Wszystko, co tylko miłe na świecie,
Wszystko, co tylko pomyślność wróży,
Niech się wam w jedno ogniwo splecie
I będzie szczęściem w życia podróży!

358.gif

100 Lat w pożyciu małżeńskim !!!:-D

dolaczam sie i ja:-)

a ja jak codzień z kawusią zasiadam do BB i nikogo..wszyscy się wymywają:szok::baffled:. Ale i tak ide sie ubierać i zaraz wyruszmay do lekarza. Mam nadzieję, że auto odpali:confused:.

kobieto bo kawa BB to ok 14-15 jest:tak::tak::tak:

Ja uwielbiam przestawiac meble:tak::tak::tak::tak:i u mnie to tak średnio raz w miesiącu to wędrują po pokoju meble:-D:-D:-D:-D

ja tez ale nie mam bardzo mozliwosci

jestem spowrotem laseczki
byłam u gin- powiedziała że boleć mnie może przez stres- że sobie wmówiłam(przy wejściu) bo jeśli ona rozwieraczem wielkim mi zrobiła i mnie nie bylało to nie może być powodem szew,po 2 do pól roku nawet może sie wszystko stabilizować więc póki co mam sie nie martwić-ale i tak mi poprała wymaz do badania na wszelki wypadek- mimo że "na jej oko nic sie tu nie dzieje"

co do kwasu powiedziala ze lepiej wypalic
i nie bylo źle- bałam sie e bedzie bolało:sorry2:

chwileczka ra dwa nic nie bolało i po kłopocie- poza tym miałam to duze ponoć
za tydzień ide do kontroli:tak:

czyli maials wypalanke tak???????????
a co do seksu-ja po 1 ciazy tez tak mialam ze balam sie ze znow zajde i tez boalao na poacztaku
walnij sobie jakies piwko czy winka trcohe to sie odrpzysz,.w glowie zaszumi i przestaniesz myslec ze bedzie bioalao i jakso pojdzie:tak::tak::tak::tak:

Właśnie wróciłam z Piotrusiem z przychodni. Byliśmy, żeby sprawdzić wyniki ostatnich badań w związku z jego niejedzeniem. :sorry2: Jeszcze nie było wszystkich wyników, ale te, które dotarły były OK, na szczęście. :tak: Tylko dziwi mnie to, że ta moja chudzina jeszcze bardziej schudła - teraz waży tylko 9750kg. :-( Nie wiem czemu, bo właśnie ostatnio, tzn od jakichś 2 tygodni zaczął całkiem ładnie jeść. Zjada małe posiłki, ale dość często, więc teoretycznie nie powinien spadać z wagi. :dry: Nie wiem o co chodzi. Wagowo jest nadal poniżej 3 centyla. :-(

toc to kolejny szczypiorek:-D:-D:-D:-D
a tak na powaznie jak badania ok to dobrze.a ile ma wzrostu?

No moje to sa chudzinki i sa niziutkie jak na swoj wiek bo maja po jakies 77cm:tak::tak::tak:
Ale jak tak czytam o tym w jakim tempie wzrasta odsetek dzieci otylych i to z winy rodzicow to sie ciesze ze moi sa jacy sa:tak::tak::tak:
A tak poza tym to szczuple dzieci sa zdrowsze:tak::tak::tak::tak:

prosze tu mojemu grubaskowi nie ublizac:no::no::no::no::no::no:
sama sie upasla na cycu i taka jest.a teraz to gora miesni bo stsrznie zbita.ona potrafi godzine skakac jak zaba wokol pokoju i kuchni i si enie zmeczy:-Dno ale wzrost tez qwazy

Co do @.
Ona jest wyjątkowo zaraźliwa w tym miesiącu.
Spieszę Wam powiedzieć,że dostałam od młodej smska z wiadomością:
Mamo dostałam okresu .
Pospieszyłam jej z gratulacjami,że mamy w domu prawdziwą kobietę :tak::-D:-D:-D:-D
Odpowiedź była.

HAHAHA I z czego się tu cieszyć?:confused::confused:
Ja tam się cieszę.:-):-)

Ach te dzieci tak szybko dorastają :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D

gratuluje:tak::tak::tak:
ale faktycznie cos @ zaraliwa mocno

Malinka, ja po prostu uwielbiam twoje opowiadania! :-D:-D:-D:-D:-D Drugiej takiej chyba nie ma :-D:-D:-D Inne kobiety przed porodem panikują, krzyczą płaczą, a ty sama za kierownicę, albo do tramwaju :-D:-D:-D:-D

zgadzam sie:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak:

Robię domowy pasztet z indyka dla Niki :tak: Trzymajcie za mnie kciuki :-D Bez jajek, bez podrobów, bez soli ( ziołami doprawiony ), bez wywaru mięsnego, bez cebuli :baffled::-D:-D:-D Ale to brzmi :-D:-D

i zjadliwy?

a moja Oliwka od 2 dni nie śpi w dzień:sorry2:dała radę

Oliwka ogląda wieczorynkę na nocniku :-D:-D:-D:-D:-D coś tam podśmierduje to juuż narobiła :-D:-D:-D:-D:-D

zaraz kłąde ją spać bo dziś tak jak wczoraj nie spałą w dzień.wczoraj jak padła u teściowej pare minut po 20.00 tak spaął dziś do rana do 8.40.no pieknie.

coś czuję ze moja panna niedługo pzrestanie spać w dzień,ale ja wolę żeby jeszce spała :-D:-D:-D:-D:-D

zauwazyłąmze jak ją kładę choćby na 1,5h to potem jest walka ze spaniem nocnym,nie chce iść spać i z wielkim trudem usypia o 22.00-22.30.więc nie wiem jak to będzie.
ale wolałabym aby do 3lat spałą.

dobra na razie spadam bo M sępi i chce wejśc na neta.

u mnie podobnie.wczesniej spala tak do 8 to potem w dzien ok.1,5godz to pozniej wieczorem wczesniej niz 22 nie zasypiala
teraz si rano do 9 - 9.30 ,caly dzien nie spi i nie jest jakas mocno marudna po potrafiwieczorem biegac w kolko i skakac i przed 21 juz spi:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
oi tak mi dobrze,chyba ze jakims cudem albo celowo ja wczensije obudze to wtedy ,mala drzemka w dzien

a dzis rano Weronika wola "mamo kopke":-):-):-):-)
i zrobila kopke:-)
wczoraj jakso ten wyraz podlapala a powiedzialam ze 2 razy moze jak tez zrobila

Helenka spi, a Niki wlaczy :wściekła/y:

Agnes, Moja Helenka juz od dawna nie spi w dzień, wolę sie przemęczyć w dzień a wieczorem chociaż od jednej mam wolne :-p A siedzenie z nią do 22-23 doprowadzał mnie do pasji :dry:

taaaaaaa:tak::tak::tak::tak: ja to samo

-Kurcze, zebym to jajeszcze dryg miala do takich rzeczy...to bym zrobiła, hihi
-oklepywanie-no najpierw piotra, później ją z różnymi wygłupami, strasnie ise spodobało:tak:
-no, moaj jeszczew zeszłym roku tez na mrozie spała, a jak w domu spała to przy otwartym oknie. I zdrowa jak rydz, a teraz, chyba nieswiadomie ze strachu ( bo chrzesniaczka ciagle chora ) bardziej chuchałąm i dupa! Odradzam!
-Kochana jaka migrena. Migrene to może mieć generał, a mnie to po prostu łep napierd..a:-D
- A o co pytałaś, bo nie mogęnic znaleźć

kochana nazwa tego kwasu poprosze!!! Sama kupoałaś w aptece?
.

pytalam o to oklepywanie.
nie wiesz ze jak chuchasz to jeszcze gorzej?
my jak bylismy mali to byly tegie mrozy po 20 30stopni i jakso zyjemy a gorsze warunki byly:tak::tak::tak:w zyciu nie mialam grypy czy zapalenia oskrzeli

a o kwasie pislaam wczesniej a nazywa sie Solcogyn i jest na recepte niestety

tu o nadzerce troche Nie lekceważ nadżerki - Kobieta.pl
a tu o kwasie
:: Solcogyn, 0,5 ml, plyn, 2 fiol :: Internetowa Apteka Gdańska tanie leki
tylko ja kupowalam jakos za 80zl za 2 fiolki,al na recepte pewnie jakos taniej.musialabys w patece spytac ile to kosztuje

barwy szczęścia oglądnięte więc zasaidam..Lunka co Ty masz z tą głową....może masz za duży mózg i mu ciasno:-D:-D:-D;-)
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no to mówiłąm że zastrzele.....mój mówi mama, tata i kuku. a tak to same jego zbitki powymyślane ale głównie to tut,tit,tooooooooooooo więc sama widzisz...:baffled::baffled::baffled:

oooo kurcze no to faktycznie nieciekawie. Ale pogoda może sie zmienic z dnia an dzień. To też zależy od pilotów. AJ z Hiszpanii leciaąłm w śniegu i byłąm osr..aBo mówili, że w krk nie za fajnie. No ale dał rady koleś:tak:

moja w jego wieku tez duzo nie mowila,grunt ze rozumie.
sa dziecoi co do 3lat malo mowia.
a moj chrzesniak jest w wieku Weroniki i od jaksi 3mieisecy gada jak 3 latek taki konkretny.ja jestem w szoku jak ona gada.doslownie wszytsko!!!!!!!!
pwotorzy kazde slowo bez probemow(wiadomo ze r cz sz nie pwoie)ale sam z siebie tez baaaaardzo duzo mowi.nie spsosb opisac.mowi jak 3latek w przedszkolu,tak normalnie

:szok::szok::szok: to co ta psycholog od niego chce...on jak dla mnie też mało mówił, ale tak jak Ty spotkałąm się z dwulatkami niemowami:no: a on jednak jakoś siękontaktuje i tez spokojnie czekam aż sie rozkręci. Szczególnie, że próbuje cos powtórzyć..np. uwielbia kotku, czy ding dong. Wykrzywia się i chichra bo niedaje rady. No ale ta babka tak ostro kręciła głową że sobie pomyślałam, może faktycznie:confused::confused::confused:

a dlaczego w ogole poszlas do neurologa?
w tym wieku moze mwoic po sowejmu.to ze niby oile slow powonien znac?

Meliska mi tu nic nie pomoże:-:)-:)-(, lepszy był by kieliszeczek koniaczku albo i dwa...:-p:-p:-p:-p
zapraszam na swojskie winko

z obiecankami to takie moje zabawy;-);-) 15tego testuje, chyba że 2 przylezie
oj jaka kochana ta Klaudunia:szok::szok::szok::szok: dlatego też chce córeczkę.......też tak słodko sięrpzytuli i powie to czy tamto...ehhhh a potem podbierałabym jej kosmetyki:-D:-D:-D:-D

chyba ona Tobie

moja tez sie ciagle przygalad co robie.nie uzywam szminki,tzn tylko taka bezbarwna ale mala i tak wie do czego sluzy.najbardziej luibi kremy-jak widzi ze ja sie czyms pyckam to tez cce i na buzi i na rece itd itd.i lakierm do wlosow psikanc:-D:-D:-D

Lunka cos dla Ciebie Nie każdy ból głowy to migrena - Kobieta.pl

heh dobry ale dziwny.....no przynajmniej lunce życzyłam pchełek, a MH karaluchów;-) jakistaki może dlatego że m jutro jużwraca...:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ale najpeirw napisz mi co mówi Twoja niunia...bo i tak Cie zastrzele odpowiedzią....:sorry2:
Fanie ze M wraca:tak:
No w niedziele o 6 rano:tak:
Ale ogladalam pogode i znowu ma byc dupiasta:baffled:
Najgorsze jest to ze teraz ciagnie urlop bezplatny od srody
jak szybko ten czas minal I co zadowolona ze M wyjezdza ?Zartuje pewnie sie juz przyzwyczailas ze jestw domu i teraz bedziesz musiala zas sie przestawic
KERNA
Tak nie do konca to zalezy od pilotow:no::no::no:Nikt nie bedzie ryzykowal zycia tylu pasazerow:no::no::no:
lepiej odwolac i przelozyc loty :tak::tak::tak:
zgadzam sie
Kerna nie ma sie czym martwic:no::no:
przyjdzie na niego czas moja bratanica jest rok starsza od Emily i mowi tylko tata mama tap tzn tak a reszte na migi
ale jej brat byl taki samiutki dopiero jak poszedl do przedszkola miedzy dzieci zaczal w takim tepie mowic ze szok i z ta mala bedzie napewno tak samo.
Ja mam znajoma co jej corka jest 4 tygodnie mlodsza od moja i nic nie mowi nawet mama ani tata no kompletnie nic i jej lekarz tez powiedzial ze przyjdzie na nia czas:tak:
Tak wiec i na Twojego bombla przyjdzie czas :tak::tak:
KERNA to do ciebie sa slowa Ja nic nie dodam bo w tym poscie wszystko jest napisane co bym chciala powiedziec :tak:
lunka wiec życzmy sobie nawzajem żeby nam przeszło;-)
co do ud, to wlasnie mi sie nogi rozrosły przez rower:baffled::baffled::baffled:

As gratki dla Klaudusii- ahhhh juz tak nie wypada- Klaudii:-D

a ja w podłym nastroju, ale nie bede pisac dlaczego.... przez M.... ale szkoda gadac:wściekła/y: wogóle nie bede z nim juz rozmawiac minimum przez tydzien, tak pięknie się zaczął rok:wściekła/y:

ide sie odstresowac i obejrzec księżyc w nowii bo jakos wczesniej nie mialam okazji:sorry2:
Oj cos ostatnio widze M cie czesto denerwuje:-(Ech faceci:wściekła/y:

U nas byla chrzestna Oliwki z mezem Bylo milo

Ja dostalam dzis zaproszenie na ferie do tej kolezani co bylam u niej na sylwka No i zkorzystam i w utym sie do niej z Oliwka wybiore
Troche podzwonilam ale dzis dupa blada z tymi telefonami:wściekła/y:

Jutro rano mam dzwonic do gorzyc w sprawie tego leczenia G i moze sie jakies miejsce zwolni Jak tak to juz jutro G tam pojedzie Nie robie sobie nadzieje bo wole sie ucieszyc ze udalo sie tak szybko to zalatwic niz sie rozczarowac

Kerna ,ale od mowy to logopeda a nie psycholog.:confused::confused::confused:
Nie martw się na zapas.
Mój do 4 lat mówił:
mama,tata i bum bum
skończył 4 lata i 2 miesiące i się rozgadał.:tak:
U nas w rodzinie to norma podobno,że chłopcy późno zaczynają mówić.
Klaudia za to z wiekiem 1,5 roku to wierszyki już mówiła :tak::-):-)
Widać zatem jak mogą być różne dzieci i to od tych samych rodziców :-D:-D:-D:-D
Chłopcom w ogóle później dojrzewa aparat głosowy,więc on naprawdę ma jeszcze czas.
Ja to bym ją do tego psychologa wysłała .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Klaudia dziękuje za gratulacje.
Siedzi wściekła jak osa i pyta czy wszystkie nieszczęścia tylko na nią spadają.
Ech te nastolatki

Ostatnia edycja:
reklama
A&E
Dobranoc:-)

KERNA
Nie obiecuje ale trzymam kciuki zeby tak bylo:tak::tak::tak:

A Klaudunia juz poglaskana:tak::tak::tak:Ona czesto wieczorkim tak do mnei przychodzi i sie tuli ,mowi ze mnei kocha i daje mi buziaczki:tak::tak::tak::tak:
oj musi to wygladac super :tak:Ciekawe czy Oliwka tak bedzie robila:-p
Kerna jak mam do ciebie wpaść jak ty na końcu świata mieszkasz:-p:-p;-);-):-D:-D
:-D:-D:-D:-D
hehe no to droge znasz...rzut beretem;-) idz za najjaśniejszą gwazdką:-D:-D:-D:-D
nie no nie moge z was dziewczyny Usmialam sie hihihihi:-D
ja jestem ciekawa czy Oliwka bedzie kiedys podbierala mi kosmetyki Mnie a raczej babci bo babcia si maluje a mama niebardzo:zawstydzona/y:

AS ja rowniez gratuluje corce:tak:
WIKTORIA dolanczam sie do zyczen

No i jak ja jestem to zadnej nie ma :-pWiec ide spac Dobranoc

Do góry