reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej,babolce:biggrin2:.
Ja z rana trochę spraw pozałatwiałam w US byłam mandat zapłacić,na Policji skargę złożyć za pomówienie w necie.Zapłaciłam za gry do paczek.
As,wielkie dzięki jeszcze raz za pomoc w doborze prezentów - dostałam rabat 55zł i przesyłkę gratis:tak::cool::cool:.

za co te pomowienia?

ellooo babeczki

wlecialam napisac ze dotarlismy do domku cali i zdrowi
Ja ogarniam mieszkanko mam nadzieje ze uda mi sie dzis wszystko zrobic, kurzu mnostwo bleeee.Lazienke juz posprzatalam, wypakowalam nasze ciuchy i wlaczylam pierwsze pranie.A bedzie tego troche z 5 razy trzeba wlaczyc bo posciel musze tez zmienic:baffled:
Drogi w DE gorsze niz w PL normalnie nie odsniezone:szok:masakra jakas ale na szczescie dojechalismy cali bez niespodzianek.
Troche Was nadrobie jak bedzie wiecej czasu teraz uciekam sprzatac sypialnie:tak:

ciesze sie ze dotarliscie szczesliwie

madziula - no wlansie on jest uczony od mamlego na smyczy tylko moj genialny m poszedl sobie zapalic na dwor i wzial go bez... nie sadzil ze mu ucieknie a potem pojechal sobie gdzies z kolega bo myslal ze wroci.... a on nie wracal a ja tez nie wiedzialam ze psa nie ma bo bylam w pelni przkonana ze pies pojechal z nimi a on przychodzi poszukal go chwile i musialam ja wyjsc........

bo ta husky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
on musi duuuuuuuuuuuuuuzp biegac!
Pati nie wiem czy czytalas wczesniej- KUP SPBIE KARTE SIMPLUSA i tam wykupisz pakuet netowy.za 500mb 35zl,za 350mb 25zl chyba i na miesiac.bardzo sie oplaca.albo wez w playu:tak::tak::tak::tak:

Marta zwalniam ,ale w tym śniegu to jakoś zahamować nie umiem.:-D:-D:-D:-D
Kochane a u mnie weekend jak zwykle szalony.:-D:-D:-D:-D
Sobota to szkoła i zaliczenia.
Biologia ostatecznie oddana przez nauczyciela do domu jako praca zaliczeniowa,bo w klasie na 5 zadań wszystkim udało się zrobić tylko 1 :szok::szok::szok::szok:
Babka więc zebrała kartki i do pani dyrektor oddała ,a potem mamy donieść te prace domowe i dołączy do klasówek.:-D:-D:-D:-D
No takie klasówki to ja luuuubiiięęęę :tak::-D:-D:-D.
Po południu goście i impra do północy.
W niedzielę pojechaliśmy na 11 do kościoła na mszę i spotkanie pielgrzymkowe.
Fajnie było,zwłaszcza jak ludzie opowiadali jak udało im się dotrzeć na miejsce.:szok::szok::-D:-D:-D
Brat Adam paulin jechał w sobotę z Krakowa do Warszawy.
Wsiadł na stacji Kraków centralny ,po 4 godzinach był na stacji Kraków centralny ,przesiadka jeszcze w Krakowie centralnym ,ale na innym peronie :szok::szok::szok::szok:
W sumie jechał prawie 9 godzin.:baffled::baffled::baffled::baffled::szok::szok::szok::szok:
Potem na 14 pojechaliśmy na WOŚP do naszego mareckiego sztabu ,gdyż o 14.30 Klaudia miała występ na scenie.
A mi jeszcze odbiło i zapisałam się na oddanie krwi .
UWAGA !!!!!
Pobiłam rekord w szybkości oddawania krwi :szok::-D:-D:-D:-D
Czas bezpieczny to 6-12 minut
mój worek na wirówce napełnił się w 4.12 sek.:-D:-D:-D:-D
Nie chcieli mi pozwolić wstać ,ale im po 5 minutach uciekłam z fotela :-D:-D:-D
Cieszę się,bo ja mam grupę minusową ,a tego zawsze deficyt w bankach krwi.
No i dodatkowo mi się spodobało,więc chyba będę oddawać honorowo jak mnie tylko zakwalifikują:tak::-):-)

jak zwykel zabiegana
ja nie mam gdzie oddawac o tez bym oddawala.a specjalnie jedzic do wawy to nie mam jak

K
A my byłysmy na podwórku, bałwana sie nie dało ulepic :baffled: Ale sie Helenka wyhasała, a Niki usnęła i jeszcze spi od tamtej pory :szok:

Ostatnio nosiłam się z zamiarem zakupu sokowirówki, ale mądra głowa poszłam do piwnicy poszperać i znalazłam :tak::-D Rok produkcji 1985 :-D Braun :szok::tak: W pełni sprawna, trzeba było tylko doszorować :-p I do tego jest wielkości czajnika elektrycznego i jest bardzo cicha :szok::tak: Jestem mega zadowolona :-p:-D:tak:

no prosze jakie skarby:tak::tak::tak::tak:

hej laseczki:happy2:
jak taka zima na dłużej zagości to julina do szkoły nie pójdzie:no::no:
wracałysmy prawie godzinę zaspy śnieg wali wózek nie chce jechać:wściekła/y::wściekła/y:auta trąbią:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jak się uspokoję to znów wpadnę:tak:

a niechby na mnie dzis jakis zatrabil to bym zatrzymala auto i kazala popchac wozek po zaspach,ciekawe ktory kierowca by sie odwazyl:-D:-D:-D:-D:-D:-D
jak nie to mu fucka a gest kozakowskiego czy jakos tam pokazujesz:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Anaconda ,mojego m jakby spytac to on ma znakomita podzielność uwagi, uwaza ,ze potrafi :siedzieć na kompie i rozmawiać na raz:-Dogladać tv i rozmawiać na raz:-Dale to tylko jego fantazja,a nic mnie bardziej nie wkurza jak zamknęty we własnym swiecie mężczyzna który nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie zadane kilka razy ,a jak sie wkurzę i krzyknę to jeszcze obrazić sie potrafi:wściekła/y: bo przecież nie jest głuchy:wściekła/y:

ja tez jak doswojego coas gadam pare razy i widze ze nie slucha.jak pyatm czy slyszy a on powie ze tak to mowie"powtorz" :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

hej poczytam was pozniej
Wrocilysmy z Oliwka do domu przed 16 Wymarzlysmy troche .
G odtstawiony do szpitala Juz raz do mnie dzwonil.
Dyrektorka mowila ze najpierw ma 7 dni detoksu a pozniej na 6 tygodni leczenia ale pod warunkiem ze sie zakwalifikuje To zalezy od jego zachowania .Jak on sie bedzie tam sprawowal i od jego checi dalszego leczenia .
Jakos mam nadzoeje ze sie zakwalifikuje bo wtedy to cale jego leczenie nic warte nie bedzie .
Wzielysmy z Oliwka ciepla kapiel Zjadlysmy rosolek Oliwka bawi sie a ja jem drugie danie

Pozniej was poczytam

dobrze bedzie

no więc kobietki opiszę wam mój powrót ze szkoły z którego tak madziula się śmiała:baffled::baffled::baffled:No więc droga do szkoły po julinę to już była droga przez męke ale dałam radę ....wracam z julinę ze szkoły idziemy koleiną co jakis czas schodząc lekko na bok jak jedzie samochód...i nagle gdzieś z 10-15 metrów za nami jedzie auto i trąbi.......zeszłyśmy lekko na bok julina stoi w śniuegu po kolana ja tylnimi kołami wjechałam w zaspę i stoimy a facet sie zatrzymał otworzył okno i drze się na mnie że mam mu zejść bardziej bo on nie przejedzie ...więc jeszcze grzecznie pytam ze niby gdzie mam mu zejść ma 2 koleiny wolne to niech jedzie a ten stoi i się wydziera :wściekła/y:no to mówię do juliny chodź idziemy nie będziemy stać w sniegu jak pan nie ma zamiaru jechać tylko krzyczeć idziemy julina przodem za nią ja pchając wózek i nagla buch facet pierdzielnoł mnie autem w tyłek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: lekko bo lekko no ale k**** mać co ja jestem odwracam się i pytm a właściwie krzyczę a co ty sobie chamie myslisz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a ten epitetami we mnie i drze morde:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no nerwy mnie poniosły i się z nim kłócę a ten drze się wyzywa ile mu ślina słów przyniesie na język czerwony jak burak :wściekła/y:julina się moja wystraszyła jego i w płacz i do niego niech pan nie krzyczy n moją mamę bo ona pana uderzy:szok::szok::szok:a ten dalej i to ostro bluzg za bluzgiem to ja nie wiele mysląc siate z ziemniakami co miałam w ręku łup mu 3 razy o maskę i idziemy do przodu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a ten beszczelny wlazł do samochodu i nie może ruszyć koła zaboksowały mu w sniegu i drze się choć mnie teraz wypchnąć bo nie moge wyjechać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no to z mojej strony pale bluzgów poleciało i poszłyśmy do domu:-p:-p:-p:-p
wróciłam taka wściekła i spocona jak szczur:baffled:
sankami nie mam co jechać bo przez te zaspy to Antka zgubie w śniegu:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:więc o ile nie odśnieżą to jutro robię julinie wlne od szkoły:confused:

sorki ale jak sobie wyobrazilam te ziemniaki :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

No za to stukniecie w tyłek, to można by policje wezwać :tak:

trzena bylo i spisac numery

dobra ja narazie odpadam
wpaden pozniej

reklama
Malinka,normalnie wymiatasz:tak:- należało się gościowi,już sobie wyobrażam te ziemniaki;-):tak::-D:-D:-D.ja bym po jednym w gościa napirzała:-p;-):tak::tak:.
Co do pomówienia to jutro idę do sądu pozew cywilny złożyć:wściekła/y:,bo z redakcji Faktu nikt się nie odezwał:no:.Pamiętacie jak pisałam,że teściom prosiaki pokradli:confused:- ktoś w komentarzach ubliżył mi(podając moje imię i nazwisko) aż M się zagotował.:szok::wściekła/y::wściekła/y:.Jeździć po sobie nie dam.:no::no:

Anka witaj.Fajnie że już dotarliście do domku :tak::tak::tak::tak:

no więc kobietki opiszę wam mój powrót ze szkoły z którego tak madziula się śmiała:baffled::baffled::baffled:No więc droga do szkoły po julinę to już była droga przez męke ale dałam radę ....wracam z julinę ze szkoły idziemy koleiną co jakis czas schodząc lekko na bok jak jedzie samochód...i nagle gdzieś z 10-15 metrów za nami jedzie auto i trąbi.......zeszłyśmy lekko na bok julina stoi w śniuegu po kolana ja tylnimi kołami wjechałam w zaspę i stoimy a facet sie zatrzymał otworzył okno i drze się na mnie że mam mu zejść bardziej bo on nie przejedzie ...więc jeszcze grzecznie pytam ze niby gdzie mam mu zejść ma 2 koleiny wolne to niech jedzie a ten stoi i się wydziera :wściekła/y:no to mówię do juliny chodź idziemy nie będziemy stać w sniegu jak pan nie ma zamiaru jechać tylko krzyczeć idziemy julina przodem za nią ja pchając wózek i nagla buch facet pierdzielnoł mnie autem w tyłek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: lekko bo lekko no ale k**** mać co ja jestem odwracam się i pytm a właściwie krzyczę a co ty sobie chamie myslisz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a ten epitetami we mnie i drze morde:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no nerwy mnie poniosły i się z nim kłócę a ten drze się wyzywa ile mu ślina słów przyniesie na język czerwony jak burak :wściekła/y:julina się moja wystraszyła jego i w płacz i do niego niech pan nie krzyczy n moją mamę bo ona pana uderzy:szok::szok::szok:a ten dalej i to ostro bluzg za bluzgiem to ja nie wiele mysląc siate z ziemniakami co miałam w ręku łup mu 3 razy o maskę i idziemy do przodu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a ten beszczelny wlazł do samochodu i nie może ruszyć koła zaboksowały mu w sniegu i drze się choć mnie teraz wypchnąć bo nie moge wyjechać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no to z mojej strony pale bluzgów poleciało i poszłyśmy do domu:-p:-p:-p:-p
wróciłam taka wściekła i spocona jak szczur:baffled:
sankami nie mam co jechać bo przez te zaspy to Antka zgubie w śniegu:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:więc o ile nie odśnieżą to jutro robię julinie wlne od szkoły:confused:

co za gbór z tego faceta :no::no::no::no: ale jak przeczytałąm o tych ziemniakach ajk go potraktowałaś to myślaąłm że padnę ze śmiechu :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Oliwka zjadła juz kolację,siedzi teraz na tronie :-D:-D:-D:-D i zaraz idzie spać :tak::tak::tak:

a ja swoje seriale zaraz będę oglądać :-):-):-)

Gratulacje :-):-)

przepis poproszę

potrzene składniki:
makaron
brokuły
pierś z kurczaka
śmietana 32%

na poczatku smażymy przyprawioną pierś z kurczaka i jak przestygnie to kroimy na kawałki.
gotujemy makaron.

gdy to mamy gotowe to wrzucamy brokuły na patelnie ale bez tłuszczu,wszystko smazymy bez tłuszczu :tak::tak::tak::tak:gdy podsmazymy brokuły to wrzucamy miesko w kawałkach i makaron.a na sam koniec wlewamy na patelnię śmietanę 32% i chwile tak smazymy.

a potem przekłądamy na talerz.
przepyszne.mniam mniam smacznego.:-):-):-):-)

I ja witam wieczorkiem:-)
Wlasnie zjedlismy kolacyjke i teraz ogladam sobie moje seriale:tak::tak::tak:Byla u mnie kolezanka z synkeim i ten czas mi tak szybko zlecial ze szok:szok::szok::szok:
Pozniej tylko posprzatalismy zabawki bo troszke ich bylo porozwalanych hehe

Witam! Narazie wpadam tylko z pilnym pytaniem. CZy można podać syrop eurespal teraz czy trzeba do 17? Lekarka nic nie mówiła, w aptece też nie, a w necie opinie są podzielone...:baffled:

Ostatnio nosiłam się z zamiarem zakupu sokowirówki, ale mądra głowa poszłam do piwnicy poszperać i znalazłam :tak::-D Rok produkcji 1985 :-D Braun :szok::tak: W pełni sprawna, trzeba było tylko doszorować :-p I do tego jest wielkości czajnika elektrycznego i jest bardzo cicha :szok::tak: Jestem mega zadowolona :-p:-D:tak:
no widzisz?? Ty tez potrafisz sporo zaoszczędzić..jak ja z zabawką:-D:-D super Ci sięudało:tak:

Malinka,normalnie wymiatasz:tak:- należało się gościowi,już sobie wyobrażam te ziemniaki;-):tak::-D:-D:-D.ja bym po jednym w gościa napirzała:-p;-):tak::tak:.
Co do pomówienia to jutro idę do sądu pozew cywilny złożyć:wściekła/y:,bo z redakcji Faktu nikt się nie odezwał:no:.Pamiętacie jak pisałam,że teściom prosiaki pokradli:confused:- ktoś w komentarzach ubliżył mi(podając moje imię i nazwisko) aż M się zagotował.:szok::wściekła/y::wściekła/y:.Jeździć po sobie nie dam.:no::no:
:szok::szok::szok: a ludzie to chamy "som":no::no::no: toszkę cie to nerwów zakosztuje:baffled: ale racja, swój honor trzeba mieć:tak:
Malina a Ty to dzisiaj główny punkt programu:-D:-D:-D:-D
Normalnie scenę mam przed oczami i serio...boje sie :huh::unsure: no jak już cOra wie do czego jesteś zdolna:-D:-D:-D:-D ale sukinsyn z niego @$%Q#$^:angry:
Anka ale super że macie za sobą droge.....:tak::tak::tak:
A przepis makaron z kurczakiem podobny do mojej ulubionej potrawy! Brokuły obgotowuję lekko, na patelni podsmażam czosnek z papryka, do tego wrzucam te brokuły i makaron ugotowany. Przyprawiam i posypuję tartym serkiem:tak::-) mniam! A tego kuraka też muszę wypróbować:tak:
Ja czujesie dzis dziwolągaśnie. Juz pisałam o moim brzucholu..jest wieeeelki. nie zapinam sie w zaduże spodnie:baffled:
Ide oglądać M jak miłośc. Kurcze mam teraz syfrówke to nie wiem co oglądac:-D
A mój M dojechał do łodzi i stwierdzi, że nie ma zasp i jest ok. Powiedział, że wszyscy panikują a on nic dziwnego nie widzi na ulicach...może on jest w innej Łodzi:-D:-D:-D:-D

Malinka na takich gosci nie ma rady:dry:gbur i rekin jak ja to mowie:-D
Agnes, Kerna ciekawe te przepisy:sorry2:
Kerna ja to ci jeszcze nie gratulowalam wiec teraz to czynie nich fasolka rosnie zrdowo a Ty sie nie martw zaciasnymi spodniami:tak:
Mamita nie podaje sie na noc zeby kaszel nie dusil:sorry2:dlatego tylko do 17
Dowikla czas ucieka jak sie jest w dobrym towarzystwie:tak:

Laura i moj juz spia.A ja ogarnelam po kolacji i ogladnelam film
Mam jeszcze ostatnie pranie w automacie- ostatnie na dzis:baffled:Jutro jescze dwa:-D

reklama
Do góry