reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam! Właśnie zjadłam obiade(sandacz zapiekany) i popchnęłam bato em:zawstydzona/y: A. w domu kolejny tydzień więc w domu sytuacja napięta jak baranie jajka:wściekła/y::wściekła/y:
Nosz tak zleniwiał że szok:wściekła/y::wściekła/y:

Zapytam, zapytam i nawet sama powiem żeby dała mi skierowanie na badanie kału jak nie zaproponuje sama:tak::tak::tak:
Zuza też zgrzytała zębami to mi rehabilitantka powiedziała że ma pasożyty, ale okazało się że na zęby;-)

Moj tez jest tak zdzarty gatun:szok::szok::szok:No normalnie nie nadazalam z zakupami:-DA juz sie od tego odzwyczailam hehe;-)

Oj bidulka:no::no::no:Moje dzieciaki na szczescie praktycznie bezobjawowo przechodzily zabkowanie:tak::tak::tak:
A tak swoja droga to szybko ida Jej te piatki:baffled:Moja Klaudia ma trzy a Wiktoria ani jednej i na razie sie na nie nie zanosi

Zdrowka dla Majki:tak::tak::tak:
Kurcze a to nie jest jakis kaszel alergiczny skoro kaszle tylko w nocy:baffled:Moze macie za suche powietrze

Wspolczuje takiej nocki:no::no::no:A co bylo dziewczynkom ze tak sie budzily:confused:

Moja siora na weselu tez usadzaly gosci:no:Ale ja powiedzialam Im wprost gdzie maja nas posadzic:tak::tak::tak:

No wiesz,dobre i to;-):-)
A tak przy okazji to moj Dominik tez nosi dziewczynki

Tego papierocha widzialam juz dawno:tak::tak::tak:
A o adidasach nei slyszalam:szok:

Witam:-)

Oj to nie fajnie Kochana:no::no::no:Ja to bym sie pewnie wystraszyla:no::no::no:
No lekarka dijrzała na dole piątkę i do góry spuchniete dziąsła:-)

A oto i Gustawo

Jaki przystojniacha:-D:-D:-D

reklama
Malina, kuźwa jaki pech!!!!!!!!!! A nie może ktoś na siebie wziąć kredytu, albo wam poświadczyc, no nie iwem. Cholera!
wiesz jak to jest z tym że ktoś weźmie na siebie kredyt:baffled::baffled::baffled:
Teściowa ze swoim wiekiem to niestetymusisz mieć duży wkład własny i ubezpieczenie kredytu jest wtedy cholernie drogi:baffled:a moja mama mogłaby nam pożyczyć z 50-60 tys bez problemu albo wziąść pod hipoteke swojego domu ale...no właśnie musiałaby nie byc moją mamą:baffled::baffled::baffled:
nic mam nadzieję ze za 2 lata też jakas okazja nam się trafi a wogóle w ciągu 2 lat to my w totka wygramy:-):-):-)

MAMITA zdrowka dla Zuzi
AGNES Twoj M ma serio wielki spust z tym jedzeniem i to jeszcze na noc hihihi
Mojego G tez lepiej ubierac niz karmic hihihi

U mnie nocka masakra Oliwka budzila sie non stop.Nawet nie jestem w stanie zliczyc ile razy sie budzilysmy .
O 6.30 Oliwka darla sie jakby ja obdzierano ze spory .Musze jej pozniej zobaczyc czy za sie nie wyrznal

Jakos mi smutno ze G nie ma .No nic musze dac rade

MILEGO DNIA
poczatki sa najgorsze, dacie rade a po powrocie G bedziecie szczesliwsi:tak:
Witam
Chyba bez wizyty u pediatry się nie obejdzie - Maja znowu strasznie kaszlała w nocy, w dzień ani razu nie zakaszle za to w nocy masakra:-:)-(
W dodatku śnieg znowu zaczyna padać, nie dość że i tak katastrofa na chodnikach to jeszcze dosypie:sorry2::sorry2:
szkoda ze choroba zawitala ale to chyba o takiej porze normalne.Moja mi kaszle jak stary chlop:baffled:
Hej z rana :-D
Na 10 mam szkolenie i stresuję się okropnie...
Ania już bryka od 7 ;-) Pewnie będzie marudziła tatusiowi bo ona z reguły to koło 9 się budziła,ale musi się teraz przyzwyczaić,bo pewnie będą takie dni że na 7 to już będzie musiała u babci być ;-)
No ale damy radę nie?
Sorki że tak tylko o sobie ale tak się trzęsę na myśl o tej pracy że nic konstruktywnego bym nie poodpisywała :-D
trzymam kciuki
witam sie i ja:-)

dzis na obiad kopytka:-) powinnam jeszcze jakas zupe ale nie mam pomyslu.musze dzis 10.30 wyjsc z domu zeby mala do bratowej zaprowadzic i do sadystki leciec.
przypomnijcie mi zebym do chirurga pozniej zadzwonila dopytac sie czy w poniedzialke mam po co jechac,czy juz z urlopu wrocila
ale bym kopytek pojadla ostatnio chodza za mna oponki i chyba bede musial poszukac przepisu:-p
Hej laseczki:happy2:
my dziś w domku:baffled::baffled::baffled:
Julina kaszle więc ją zatrzymałam a poza tym jak sobie pomyślę że mam iść znów przez te zaspy to:no::no::no::no:
w czwartek teściowa do nas przyjedzie to może wtedy julina śmiało chodzić do szkoły oby tylko się wykurowała:cool2::cool2::cool2:
U nas nocka też masakra:baffled::baffled:Toniek obudził się (w najgorszym z możliwych momentów:-p)i od razu z takim płaczem że sie wystraszyłam bujany noszony w końcu dostał nurofen i krople do nosa bo katar kapał ciurkiem:-(no i jak mu z lekka przeszło to co....się dziecko bawić zazęło i tak do 1 w nocy:szok:to już ja miałam dość i odłożyłam go do łóżeczka popłakał z 5 minut i zasnął no a potem to już lawinowo sie budził co 30-40 minut :baffled::baffled::baffled:a od 5 jest juz na nogach:sorry2::sorry2::sorry2:baaa nawet jest już po drugim sniadaniu:szok:ja zaraz sobie druga kawę zapodam bo usnę:baffled:
szefowa wczoraj nie zapłaciła pensji telefonów nie odbiera.......napisała do kumpla że przeprasza ale nie odbiera telefonów bo przy tym zapaleniu krtani nie może mówić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ale pieniądzePOSTARA się jutro tj dziś przywieść:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja was wczoraj w nocy poczytałam ale teraz nie pamiętam o czym:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
wspolczuje takiej nocki i tych naj momentow:-p Co do szefowej to az dziwne ze nie odbiera ale skoro powiedziala ze kasa bedzie to ok
Witam! :-)
Byłam wczoraj po południu u mojej gin na kontroli. Powiedziała, że z dzieciątkiem OK. Szyjka się nie skróciła, a maleństwo jest wysoko, więc jeszcze nie rodzę :-D Za to kazała mi przejść na dietę bez soli, bo stwierdziła, że mam za duże obrzęki. Zresztą od ostatniej wizyty przybyło mi 4kg :szok::szok::szok::szok: a wszystko przez gromadzenie wody w organizmie. :baffled: Przez święta pewnie też... :-p:-p:-p:-D:-D Do tego jeszcze mam bakterie w moczu, więc dostałam Furaginę na najbliższe 2 tygodnie. :dry:
fajnie ze z dzisdzia wszystko ok a co do soli to ja jej nie uzywalam a puchlam w oczach:-D nawet stesknilam sie wtedy za swoimi kostakami:-D
Dziewczynki, poradzcie, diwiedziałam się wczoraj, z na tym weselu co jedziemy usadzają gości :baffled: I ze siedzimy przy stole z parą młodą, a ja tam z młodych to zanm tylko młodych i świadka, ale oni przecież zajęci będą, chce siedzieć ze swoimi ciotkami :tak: Jak, mam delikatnie przetłumaczyć parze młodej, że ja chce gdzie indziej :confused::baffled: Jak sobie pomyśle, to nie chce mi się jechać :baffled:
my usadzalismy gosci mlodzi siedzieli z nami przy stole a starsi w drugim stole wszyscy byli zachwyceni ale mysle ze jak powiesz mlodej parze ze wolisz siedziec przy cioctkach to nie bedzie problemu:tak:
Witam kobitki

A co tam u was przepraszam ze nie poczytam ale sporo tego.A wieczorami no to jak juz ide dzieci uspic to sama czasem zasypiam i no kompa brak czasu
normalnie brak organizacji czy co??
Wy spadacie, a ja wpadam jak zwykle z opóźnieniem i nie w czas:-p:baffled:
michał spał do 8.30:szok::szok::szok::szok: więc mamy spory poślizg:-) kurcze w końcu sie wyspałam...no tyle porankó zaczynałam o 6 rano że należało mi się:tak::-)
Śniegu nawaliło ostro i już wózkiem pewnie nie wyjadę:baffled: a miało już iść do lata:wściekła/y:
:baffled:
uuuu to widze ze i u mojej siostry ostra zima:szok:
Zapomniałam opowiedzieć ,od 2 wieczorów dostajemy dziwne głuche telefony z rzędu pokilka,jak sie odzywam "halo" słyszę wtedy dziwne odgłosy ni to mlaskanie ,nie szumienie ,no nie wiem co to za dzwięk QUOTE]
:szok::szok::szok:ja bym zglosila na policje
nie mam już siły sprzatac co posprzatam to Gabi znowu porozwala :wściekła/y: cały czas cos wyciąga :szok: nawet jak tłumacze jej zeby w jedbnym pokojusie bawiła to pobawi sie chwile a potem znowu łazi i wszystko zostawia :no:

wczoraj o 17 niedaleko mnie kilka bloków dalej wybuchł gaz
Wybuch gazu w Kielcach. Osoba wypadła z okna
:szok::szok:
Malinka bo wiem:tak:
No chyba ze mi ktoras 2 tys pozyczy:-D:-D:-D

a to i tak nie tylko jeden problem:dry:
kasa kasa ehhh
Nam brakuje 4 :baffled: a do tego małe auto wczoraj padło :wściekła/y: Ciekawa jestem ile zaśpiewają w warsztacie...
:baffled:nieszczescia chodza parami
No to teraz sie witam:-)
Ale naprodukowalyscie od wczoraj:szok::szok::szok::szok:
My wstalysmy po 9 ale przez to ze dostalam eske:wściekła/y:Mlode tearz szaleja na maksa:tak::tak::tak:Dobraly sie do kremu i maja go doslownie wszedzie nawet we wlosach:szok::wściekła/y:Tak biegaly sobie tu i tam az wkoncu sie zainteresowalam i bylam w szoku:szok::szok::szok:Zlapalam Klaudie i chciala Jej pokazac jakie ma wlosy to zarzucila focha,przykryla glowe lapkami i tyle widziala hehe:-D:-D:-D

o to widze ze Nasze sie dzis zagadaly z tym kremikiem:-D
no pomyślałam że może złodziej srawdza czy ktoś jest w domu:baffled::baffled::baffled:
Ja ide pranie nastawiać kuchnia odgruzowana pokój dzieci też jeszcze nasz okój i korytarz:baffled:ja nie wiem że niektórzy ludzie mają w domu wiecznie czysto :sorry2:
Medea a nie możesz zębów zrobić na raty a potem powoli spłacać????bo na raz tyle kasy to strasznie dużo:szok:my z Pietruszka mamy zamiar od marca zacząć robić sobie powoli zęby bo i ja mam do zrobienia kilka i on też:sorry2:
z tym zlodziejem to tak moze byc bo moich znajomych okradli w godzine jak wyszli na cmentarz:baffled:
Szok:szok::szok::szok::szok:

No i u mnie by sie przydala jakas wieksza kasa na oddanie dlugow:-(
O pieniadze niby szczescia nie daja:baffled:

G dzwonil i przeniesli go do innego pokoju Ma w pokoju razem z nim 5 osob Maja miec jakas spolecznosc wiec cos pomalu zaczyna sie dziac:tak:
Dobrze ze nie bedzie siedzial sie dolowal;-)

Kurcze kiedy to moje dziecko pojdzie spac:baffled:
fajnie ze G bedzie mial towarzystwo nie zanudzi sie zreszta tam oraganizuja jakies zajecia wiec nie bedzie zle
Hejka dziewczyny
Wczoraj co wlazłam na bb to mnie wyrzucao, po raz pierwszy w życiu tak miałam. Dzis nadrabiam o bladego świtu i narobić nie mogę. Wlazłam na zamknięty i mała zobaczyła te kotki z you tobe i koniec, ze 2 h przy tym siedziala i musiałam puszczac na okrągło, już żygam tymi kotkami :)))

A dzis na 17 do fryzjera.
A we wtorek za tydzien na wypalanke. Medea przezylaś? Mój chce wziąć 2 dni wolnego, żeby byc przy mnie w domu w razie gdybym sie zle czula. Dzwonilam wczoraj do mojego G, czy czasem wymrazanki nie robi, no i w miescie nikt na kase nie robi, jeden lekarza prywatnie i liczy sobie 430zł!!!!!!!! No boziu, nie stac mnie!!!!!!!!! Anabuba-ten kwas co mi polecałas u mnie ponad 100 kosztuje, wiec tez odpada, bo mó G mówił, że jedno opakowanie bedzie dla mnei mało!!!!!!!! I zalamka:(((
ale ci zazdroszcze tej wyzity u fryzjera sama musze ale jak bede w PL na slasku bo boje sie isc gdzies indziej zeby mi wlosow nie zepsuli:baffled:
A oto i Gustawo

przystojniak:tak:

a ja zdążyłam do fryzjera obcięłam wlosy i wieczorem potraktuje je szmponetką koloryzująca ;-)teraz przecież musze jakoś wyglądac do ludzi :-p ugotowalam barszczyk z uszkami
mam zebranie u Wojtka w szkole ale strasznie mi sie nie chce iśc :no: :baffled:

U nas pobudka o 9:30 moj wpadl i nas obudzil:baffled:A tak fakjnie mi sie spalo
Zaraz obiadek dzis karczek, zeberka i ziemniaki z piekarnika:-)
MOj pojechal do klienta i cale szczescie bo od rana kompa mi okupowal i gral sobie w gre:cool2:
Laura z kaszlem i katarkiem ehhh ciekawe kiedy jej przejdzie:baffled:
Ja z rana posprzatlam w kuchni po sniadanku- moj robil to masakra:-D
Pranie rozwiesilam i wstawilam kolejne:blink:
Dzis zostanie mi prasowanie

Witam! Właśnie zjadłam obiade(sandacz zapiekany) i popchnęłam batonem:zawstydzona/y: A. w domu kolejny tydzień więc w domu sytuacja napięta jak baranie jajka:wściekła/y::wściekła/y:
Nosz tak zleniwiał że szok:wściekła/y::wściekła/y:
ty sie złościsz, mnie te jej śmieszą
Ale wiem cos o tym, mój tez oststnio len jak cholera! Kubka za soba nie wyniesie...ech, chociaz oststnio mala go do zabawy ciagnie, i meczy to mutroszke odpuszcze, ale jak dzis kubek zostawi, to koniec, buchne parą wcale nie miętową.

wiesz jak to jest z tym że ktoś weźmie na siebie kredyt:baffled::baffled::baffled:
Teściowa ze swoim wiekiem to niestetymusisz mieć duży wkład własny i ubezpieczenie kredytu jest wtedy cholernie drogi:baffled:a moja mama mogłaby nam pożyczyć z 50-60 tys bez problemu albo wziąść pod hipoteke swojego domu ale...no właśnie musiałaby nie byc moją mamą:baffled::baffled::baffled:
nic mam nadzieję ze za 2 lata też jakas okazja nam się trafi a wogóle w ciągu 2 lat to my w totka wygramy:-):-):-)
no jo
wiesz, jak wygram w totka, to kupimy sobie wielki dom i pol Ci oddam, pol dostanie anabuba a my zaraz obok. I dopiero bedzie wesolo!!!!!!! Zwlaszcza jak dzieciaki z M zostana a my na pogaduchy i pindrzenie, hihi

a ja zdążyłam do fryzjera obcięłam wlosy i wieczorem potraktuje je szmponetką koloryzująca ;-)teraz przecież musze jakoś wyglądac do ludzi :-p ugotowalam barszczyk z uszkami
mam zebranie u Wojtka w szkole ale strasznie mi sie nie chce iśc :no: :baffled:
kochana to foteczki prosimy w nowej fryzurce:tak:
u mnie Adam ma zebranie 27 stycznia w szkole ale ja to sie az boję iść:baffled:

Ostatnia edycja:
no jo
wiesz, jak wygram w totka, to kupimy sobie wielki dom i pol Ci oddam, pol dostanie anabuba a my zaraz obok. I dopiero bedzie wesolo!!!!!!! Zwlaszcza jak dzieciaki z M zostana a my na pogaduchy i pindrzenie, hihi
Lunka to by był najweselszy domek:-D:-D:-Dco by nie powiedziec dom wariatów:-D:-Da jak byśmy ta bb spotkanko w ogrodzie zrobiły oj byśmy były znane w okolicy:-p:-p:-p
słuchajcie zajrzałam antkowi do buzi bo marudny jakiś łapki w buzi a tam 2 górne 3 juz prawie przebite i dolna 4 lewa wychodzi:szok::szok:a na górze 4 jeszcze brak a mi się wydawało zawsze że najpierw wychodzą 4 a potem 3:baffled:

reklama
Do góry