reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hejka babencje
W końcu przebrnęłam, a niby miało nie być dużó. Dobrze, że mała jescze śpi, to przynajmniej mam możliwości, hihi.
Wczoraj oglądałam z P wieczrkiem świetny horror-SIEROTA-polecam. A przedwczoraj -OJCZYMteż świetny.
No to wracam z cytatami.

reklama
A mnie gania do kibelka biegunka jak diabli i nie wiem po czym:baffled::baffled::baffled::baffled:
Anabubka wzrok jak pies policyjny:-D:-D:-D:-D:-D
Dorotka 3mamy kciuki:tak::tak::tak:
a czemu mówisz że nikt z dzieckiem ciebie do opieki nie zechce:dry:napisz ogłoszenia na bb nawet:tak:ja w tamtym roku przed wakacjami zajmowałam się małym Franiem rówieśnikiem Antka u siebie w domu i mam 3 dzieci:baffled:

Malinka my też w piątkę mieszkamy na 48 ,5 metrach i ciasno przydalby sie jeszcze jeden pokoj i wielka garderoba :-D:-D:-D no i sypialnia małżeńska bo ostatnio mamy male problemy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
kolor włosow :szok::baffled: mialbyc http://www.palette.pl/nasze-produkt...ette/blondy-i-brazy/16-czekoladowy-braz/:dry:
Oj pam i etam jak to było fajnie mieć wyro 2x2 i sypialnię. Teraz z sypialni jest pokój małej, ale żałuję tylko tego, że mieszkanie małe, a nie że dziecko mi wymarzone wyrko zabrało, hihi
A link mi sie nie otwiera

ale słyszałąm ze mają kręcić drugą część Brzydulu-dalsze ich losy :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
W niedziele zdje sie czy cos była Brzydulka w DDTVN i mówili włąśnie, że nic nie będzie, ale widzowie wiedzą lepiej. Z uśmiechem -więc nie wiem tez do konca jak to czytac.

LUNKA fotki wloskow poprosze
O nie. Kolor mi sie nie podoba to i włosów mi sie ukladac nie chce. Jak mi przejdzie to sie zaczne nimi zajmować. A teraz i tak ciagle w domu, na dwór czapka to nie chce mi sie piórek stroszyć na chwilę.

Oliwka cos mi usnąć nie moze,już ponad godzine lezy w łóżeczku i mnie wkurza.to chce siku no dobra wysikała się,to języ,to śpiewa,to wychodzi z łóżeczka to się rozbiera do golasa normalnie zwariuję :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
To ona juz w zwyklym łóżeczku, czy szczebelki jej wyjęłaś?

no to ja chyba ide kimać. mam teraz fioła na punkcie ciąży i oglądam na necie co sie da :baffled::zawstydzona/y:.
Jak bylam w ciąży, to siedzialam przed pracą, po pracy i jak P miał nocki to całą noc. Kładłam sie nad ranem, żeby mnie krzycza(zanim wrócił). I teraz tez bym pewnie tyle siedziala
A&E no współczuję chorego chłopa w domu, małej i jeszcze tez ząb...Dziś już lepiej???

Ja robiłam pasemka z ciemnych i ten blond co mam na NK to mi wyszedł Avangarde contrast świetlisty blond Joanna - Kosmetyki do włosów, kosmetyki do ciała, kosmetyki profesjonalne
KOchana, a mogłabyś mi linka do konkretnego swojego zdjęcia rzucić, bo przejżałam galerię i na każdym inny kolor, hihi.

Bomba!!!!!!!!!!!!!!

Trochę humoru na dzień dobry :-D

Tatusiu, czy ja jestem adoptowany?
Byłeś. Ale cię oddali.

- Co może być gorszego od kamyczka w bucie?
- Ziarenko piasku w prezerwatywie.

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham wypić.

Adam i Ewa spacerują po raju
- Adam, kochasz mnie?
- A kogo mam kochać...

Modlitwa kobiety przed posiłkiem:
"I spraw, Panie Boże, by te wszystkie kalorie poszły w cycki a nie w dupę!"

Przeciętna amerykańska kobieta ma wymiary
90-60-90......
w calach...

Gra wstępna jest bez sensu.
To tak jakby trąbić przez 15 minut przed wjazdem do garażu.

Dlaczego panny są szczuplejsze od mężatek?
Bo panna wraca do domu, patrzy, co ma w lodówce i idzie do łóżka.
Mężatka wraca do domu, patrzy co ma w łóżku i idzie do lodówki.

Dlaczego huragany dostają imiona kobiet?
- Bo najpierw są cieple i wilgotne, a później zabierają domy i samochody.

Przychodzi baba do lekarza:
- Panie doktorze, na wstępie pragnę zaznaczyć, że jestem jeszcze dziewicą
- A to się świetnie składa, bo ja właśnie jestem lekarzem pierwszego kontaktu

P: Jaka jest najczęściej spotykana wada postawy u żonatych facetów?
O: Dupa na boku.

Dzwoni telefon. Mąż mówi do zony:
- Jak do mnie to powiedz, ze nie ma mnie w domu.
Zona odbiera i mówi:
- Mąż jest w domu...
Mąż:
- Czemu tak powiedziałaś, przecież mówiłem?!?
- Bo to był telefon do mnie! - odpowiada zona.

Dialog
- Ożenisz się ze mną?
- Nie.
- To złaź!

Kolega dzwoni do kolegi:
- Wpadaj do mnie, są dwie znajome, zabawimy sie!!
- ładne???
- Wypijemy, będzie ok...

Prosty komunikat werbalny jako gwarancja efektywności przekazu informacji.
- Nataszko, zjedz kawałeczek tortu!
- Dziękuję, Jureczku, nie chcę.
- No spróbuj, bardzo smaczny!
- Nie, dziękuję. Ja po osiemnastej już nie jem nic słodkiego.
- Nataszko, proszę.
Jureczku, ja deserów w ogóle nie jadam...
- Żryj ten tort, *****! Pierścionek w nim jest, żenić się z Tobą chcę!!!

Koleś postanowił się żenić, idzie rozmawiać ze swoja matką:
- Mamo, zakochałem się i będę się żenił, ona też mnie kocha i będzie nam wspaniale.
- Eh, no dobrze, ale muszę ją poznać.
- To ja ją przyprowadzę, ale przyprowadzę też dwie inne koleżanki a ty zgadniesz, która jest moją wybranką.
- Niech i tak będzie.
Następnego dnia typ przyprowadza trzy laski. Dziewczyny siadają na kanapie, naprzeciw nich staje mama kolesia, przypatruje się chwilkę
- To ta ruda pośrodku.
- Dokładnie. Skąd wiedziałaś?
- Bo juz mnie wkurwia!

Kobiety dochowują tajemnic, grupowo, po 20-30 osób.

Jeżeli pływanie wyszczupla, to co wieloryby robią źle?

Przychodzi gruba baba do lekarza. Lekarz pyta:
- Bierze pani te tabletki na odchudzanie?
- Tak, biorę.
- A ile?
- Ile, ile... Aż się najem!!

Kochanie, gdzie byłeś?
- Biegłem.
- A czemu koszulka sucha, a majtki mokre?
- Bo nie dobiegłem.
Oj jak miło pośmiać się z rana, szkoda, że na pusty żołądek, hihi. Ale dowcipy świetne, znam tylko jeden, szok.

A chciałam się pochwalić antek na lalki mówi lala i to ze zrozumieniem bo tylko na lalki tak mówi :tak:na pietruszkę tata, na mnie mama ,na adama adzi ,na julkę ju,robi papa i mówi rzy tym papapa i przecyła całuski:tak:takie mamy nowe umiejętności :tak:no i chodzi chodzi chodzi:tak::tak::tak:
No Malina, tylko się tam nie zagryźć, hihi z ta teściówką. No i zdrówka dla małej, kurcze, szybko podłapała kolejne paskudztwo.
A Młody pięknie wygadany!!! Ale i On zacznie w końcu zamiast mama mówić MALINA:-D:-D:-D

Wiktoria właśnie do mnie pisała, że była na BB , przeczytała, pozaznaczała cyataty i ją wywaliło i ni emoże wejść.
Pozdrowionka od Wiki

a zapomnalam wam sie pochwalic ze p dostal umowe na 2 lata:tak::tak::tak::tak::tak:
a wszyscy po probnej tylko na rok
Gratki super:tak::tak::tak::tak:
Lunka pewnie zacznie mówić MALINA bo moje dzieci mama to mówią jak się pomylą :confused:a i Pietruszka wicznie malinka to i Antek pewnie niedługo zacznie:-D:-D:-D
a apropo brzyduli to ja ostatnio gdzies czytałam że nie spodziewali się aż takiej popularności i nie wykluczają że dokręcą dalsze losy:tak:co moją Julię cieszy ogromnie :-)a ja nawet 1 odcinka nie oglądałam:no:

Dziewczyny-prosimy o pilną pomoc!!!!!!!!!

Poniżej wklejam list wolontariuszy naszego Egzotarium i całego schroniska.

Cytat:
Sprawa tyczy się absurdalnego przetargu jaki obecnie dokonuje się na naszych oczach.

Zapewne nie wszystkim wiadomo, że od jakiegoś czasu kilka wysoko postawionych osób usilnie próbuje kopać pod nami dołki w niekoniecznie etyczny sposób. Łapią się wszystkiego byle tylko położyć swoje łapska na bardzo efektownym i przyszłościowym obiekcie jakim jest lubelskie schronisko. Gdy poprzedni przetarg został rozwiązany jako będący "zbyt ograniczonym" dla niektórych biorących w nim udział, teraz jedynym kryterium nowego przetargu stała się cena. Nie doświadczenie, nie opieka weterynaryjna, tylko i wyłącznie cena.

Schronisko to łakomy kąsek - bardzo nowoczesne (zbudowane ledwo 4 lata temu) z mnóstwem wyspecjalizowanego sprzętu oraz małym acz kosztownym klejnocikiem w postaci jedynego w Polsce egzotarium, czyli schroniska dla porzuconych i zaniedbanych gadów. Gady te zdrowieją w rękach grupy zapaleńców, która przeszła szkolenia dotyczące obsługi tych wyjątkowych stworzeń i mają duże doświadczenie w kontaktach z egzotyką. Teraz, poprzez chciwość ludzką oraz z powodu jakichś innych nie do końca jasnych pobudek zwierzęta te mogą wpaść w ręce osób nieodpowiedzialnych i niedoświadczonych w obsłudze często śmiertelnie niebezpiecznych gadów, płazów i pajęczaków. Urzędnicy nie zdają sobie sprawy, że w tej pracy jeden błąd to czasami pewna śmierć!

Proszę was o podpisanie dwóch internetowych petycji - jedna dotyczy zaostrzenia warunków przetargu, a druga jest poparciem dla obecnie kierującej placówką dr Kiedrowskiej. Nie pozwólcie by kolejne schronisko stało się opustoszałą umieralnią!

Petycja o zaostrzenie warunków przetargu ::::::www.petycje.pl::::::petycja przeciwko uznaniu ceny jako jedynego kryterium w przetargu na prowadzenie Schroniska
Poparcie dla dr Bożeny Kiedrowskiej ::::::www.petycje.pl::::::popracie kandydatury Bożeny Kiedrowskiej na zarządce Schroniska dla bezdomnych zwierząt w Lublinie

jeśli ktoś chce mieć jaśniejszą wizję całej sytuacji wklejam linki do reportaży, artykułów i komentarzy dotyczących całej sytuacji:
od tego się wszystko zaczęło - przekłamany reportaż Ekspresu Reporterów http://www.tvp.pl/publicy...zetarg-30122009

Odpowiedź schroniska http://www.schronisko-zwi...view&newsId=158

Komentarz jednego z przyjaciół schroniska http://pawel-fortuna.blog...9/12/wyrok.html

Prezentacja całej działalności schroniska http://schronisko-lublin....schroniska.html

Kolejny przetarg - czarne chmury nad schroniskiem http://www.kurierlubelski...erzat,id,t.html

Bardzo proszę wszystkich o poważne potraktowanie sprawy i pomoc. Od tego może zależeć dalsze istnienie placówki, która łączy w sobie funkcje azylu dla zwierząt egzotycznych, ośrodka rehabilitacji gadów oraz centrum edukacyjnego. Przetarg na trzy miesiące, w którym na dodatek zwycięzcę wyłoni wyłącznie najniższa cena, a nie poziom usług, to praktycznie pewne zaprzepaszczenie wszystkiego, co udało nam się osiągnąć przez ostatnie dwa lata...
Co nieco na temat całej sprawy możecie przeczytać tutaj: http://www.terrarium.com....=flat&p=1284824
Kto tylko może - prosimy o wsparcie i podpisanie obydwu petycji.

Anabuba gratki za umowę
Malinka, no ja właśnie tak sobie myśłę, że szybko do repertuaru i MALINA dojdzie, hihi

reklama
melduje ze odsniezyli mi droge:tak::tak::tak::tak:
ale za to musialam wjaxzd juz recznie odsniezyc po zasypali
smeci wynioslam bo dzis zbeiraja
mala wlasnie sie obudzila to ide rozpalic w piecu i brac sie za robote
zatem do pozniej
milego dnia

Do góry