reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam

dziekuje za kazda zapalona swieczke

wstawac spiochy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Paulina do szkoly odprawiona,w piecu juz sie pali,pranie sie kreci a zadnej jeszcez nie ma:baffled:
ranny ptaszek z Ciebie
no za tyzień czyli dwa tyg z rzędu.....no przed Wami trochę więcej rozłąki....:zawstydzona/y: A z mamą to wyższa filozowfia i tak na forum nie chce pisać:no:

a skąd wiesz, że kiedyś nie będziesz musiałą rozicągać jakiegoś druta????:-D:-D:-D

(*) przykro mi ba teraz spadam bo Aga na kawe wpadnie:-)ardzo:-:)-(
Witam sie porannie, moje bejbe jeszcze śpi:szok::szok::szok:a ja niestety przyzwyczajona do rannych pobudek nie chciało mi sie leżeć w wyrku więc zasiadłam. Zaraz mu zrobie kaszunie i śniadanko z kawusia dla mnie i fosloki;-)
A jaki miałąm sen:szok::szok::szok::szok::szok::szok: Śnił mi się mój były, że byłam z nim na weselu a mój M siedział obok i nic go to nie ruszało...a ja z wielkimi nadziejami, że w końcu sie zejdziemy:szok:No i obudziłąm sie w świetnym nastroju:dry::blink:
ale sen woow elegancko a postawa twojego jeszcze lepsza:-D
oNA JUZ JEST PIEKNA i TAKA BEDZIE NAPEWNO rECZE ZA TO GLOWA :tak:

Ty tz zauwazylas te meskie rysy???Ja moze obiektywna nie jestem Ale ja tam nic nie widzi:no:

Ta dziewczyna troche strasznie wyglada Po buzi ok Ale reszta jakas dziwna mi sie wydaje

Dziewczyny Jak poczytalyscie o tej chorobie Turnera To napiszcie mi prosze prostymi slowami O co chodzi w tej chorobie Bo j czytalam Ale za duzo z tego nie rozumiem????Moze dlatego ze moze bedzie nas to dotyczylo
Powiedzcie mi swoimi slowami co z tego zrozumialyscie?????????

Aha i szukam czy Zespol turnera nadaje sie do orzeczenie o niepelnosprawnosci I nie umiem sie doczytac Moze wy cos znajdziecie Co 2glowy to nie jedna:tak:

ANABUBKA z twojego linku wynika ze zespol turnera nadaje sie na rehabilitacje Ciekawa jestem na czym to mialoby polegac ??????????
ja nie czytam o chorobach wiec nie pomoge Ci
Ale dla mnie Oliwka to normalna dziewczynka
Witam laski wpdłam się tylko przywitać jestem mega mega zła:wściekła/y::wściekła/y:
wczoraj moja szefowa wreszcie zalaciła mi pensję .....
i zawsze dostaję 850 zł a ona mi daje 496 i mówi to jesteśmy rozliczone:wściekła/y::wściekła/y:no to ja ***** mać jakie rozliczone??????????????//a ona a no bo miała pani wolny weekend 5-6 grudnia wigilię 25 -26 grudnia ***** to siweyta i sylwester:wściekła/y::wściekła/y:no wigilia i sylwester wwolny no bon sklep do 15 a ja pracuje od 18:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a święta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mówie jej że się nie zgadzam bo jak mnie przyjmowała do pracy to mówiła zarobi pani 850 zł ai we wrześniu miałam wolne 2 weekendy i dostałam swoje w październiku npracowałam 200 godzin i dostałam swoje nic więcej myślę no ok jak stała to stała a teraz pół pensji praktycznie:wściekła/y::wściekła/y:kłóciłam się z nią a on no taki miesiąc wolne dni ...ja jej że jakie wolne dni jeden weekend bo chyba świąt nie liczy a ona że księgowa obliczyła przepracowałąm w grudniu 130 godzin a miesiąc miał 160 godzinn roboczych a na godzinę mam 6.25 no to jej mówie że 6,25 razy 130 godzin daje 812.5 a nie 496 a ona a bo może to brutto:wściekła/y::wściekła/y:to jej pytam jakie brutto ja na czarno pracuję i nic pani ode mnie nie odprowadza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i jak to możliwe że nagle dostaje praktycznie pół pensji za cały m-c pracy po terminie i jeszcze ona mysli że wszystko jest ok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:spieprzyła powiedziała ze porozmawia z księgowa i wyjaśni:wściekła/y:dla mnie sprawa jest jasna jak 850 to 850 a nie za 130 godzin nagla n iecałe 500 zł :wściekła/y::wściekła/y:ja jej nie daruję albo to ze mną wyjaśni i mi wyrówna albo koniec mojej pracy no trudno nie dam się wykorzystywać:no::no:
sorrki że tak haotycznie i tylko o sobie ale kipi we mnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a to Ci szefowa Dobrze ze po niej pojechalas ja to bym tak samo wyleciala z mordA na nia.Chyba myslala ze jej to plazem ujdzie Ciekawe ile osob tak zalatwila
witam was dziewoje moje, oto ja we wlasnej osobie :tak::tak::tak:

mam taką skromną nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

mysle ze zaczne do was czesciej wpadac, tak mi jakos bez was pusto, sorki ze nie nadrobie ale naliczylam 50 str po 40 pozstów :szok::szok::szok::szok::szok:
to az tyle mnie nie bylo :no::no::no::no::no:

u nas wszystko w porządku, a nawet lepiej niz w porządku, no i zostałam wreszcie ciocią :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak::tak:
witamy spowrotem
a ja widze nowe suwaczki, no gratuluje, ja poki co jestem na etapie starań, ale od wczoraj nie mam @ wiec może, ale nie nakrecam sie zeby nie zapeszac;-);-);-)
powodzenia
a ja znów w złm humorze bo znów pożarłam sie z M:wściekła/y: długo sie ze soba nie dogadywaliśmy:sorry2: poza tym i tak pogodziłam się z nim tak żeby mieć święty spokój a tak naprawdę tego ie cciałam, więc znów ieciekawie- ale mam to gdzieś- teraz pewnie sie napic poszedl i zajarac i krzyzyk mu na droge:sorry2:
tak jak mówiłam na zdjęciach to widzialam, a na żywo nie:tak:
ale pindaaaa!!!:wściekła/y:

hej kochana- gratulacje:-)
ten krzyzyk mnie powalil Dobra jestes!
Witam. Zaraz kłąde spać bejbesa to poczytam i popisze troche...dzis robię gołąbki, ale wiadomo bez soli więc takie moje pytanie. Co tam nasypać do nich?? Jakie zioła i przyprawy oprócz soli i pieprzu pasuja:confused::confused::confused:
M dzwonił i na 100% nie wraca na wekend:no::no::no::no::no: trochę mam dołka......Michał o nim już niepamięta....jak mówie żeby poszukał taty to nawet nie reaguje...a wtedy nie chciał jeśc bo czekał na niego. A tu jeszcze jeden tydzień!!!!
wspolczuje braku chlopa w domu
To ja zmykam na jakiś czas, idę do lumpka bo dzisiaj dostawa to może coś fajnego znajdę:tak::tak::tak:
pochwal sie co kupilas

czesc nadrobila

reklama
Jadłyście kiedyś ziemniaki na słodko :confused: Bo ja zamiast posolic posłodziłam przez pomyłke :szok: Ale były calkiem całkiem :-D

Ja nie jadłam:no::no::no:

Poradnie mam wypatrzoną w SZczecinie ,a na razie czekam na to co wychowawczyni Ksawiera ma mi naopisać ,chodzi o to z czym on ma prpblemy na zajęciach ruchowych,ale sie doczekacć nie moge ,bo wiecznie czasu nie ma.
Chcę mieć konkretnie cos w ręku na czym bym mogła sie oprzeć ,bo ja sama szczególnego problemu nie widzę,tzn wiem ,ze jest trochę wolniejszy od innych ,że ma lęk przestrzeni i wysokości ,ale też nie chce sie wygłupić i ze zdrowym dzieckiem chodzić po lekarzach.Myślę intensywnie nad tym,zreszta i tak z przyczyn finansowych trochę jeszcze będe musiała poczekac.

Lepiej na zimno dmuchać i swoje wątpliwości przewiać:tak::tak:

Moja zrobiła dziś masakryczną awanturę Bóg wię o co. Była głodna, zrobiłam obiad, siadamy i jemy. No pyszności, i marchewka, którą kocha i ziemniaczki i miącho, a ta wrzask, że nie chce, że mam ją karmić. No to jej tłumaczymyu, że mama je teraz, ze sama ma jesc-nie. Płącz i zgrzytanie zębów. Wepchnęła mi sie na kolana, że mam ją nakarmić, no nic, dobra, ale ani z mojego talerza, ani ze swojego, a ni moim widelcem, ani swoimi sztućcami, rece opadają. Zdjęłam ją z kolan na podłogę, ta się kładzie i płącze. I ryk jak :szok::szok::szok:
W koncu Piotr się zlitował wziął ją na kolanan i uspokajał. Jak na moje to źle, bo skoro ja stawiam sprawę tak, to nie powinien jej tulić. Miala zrozumieć, że jemy obiad i koniec. TYm bardziej, że ona sama baaardzo ładnie sama zawsze je. No nic. Siedzi obrazona na mnie na swoim foteliku i pije herbatkę. P wyszedł juz do pracy. Zostałam sama z tym potworkiem!

Książkowy bunt dwulatka;-);-):tak::tak:

pochwal sie co kupilas

Niestety nic ciekawego nie znalazłam:-:)-:)-(

DOROTA
A kiedy masz miec wyniki:confused:Wogole mala miala juz badania w kierunku niedoboru hormonu wzrostu:confused:
Jak bylismy w tym szpitalu to miala rozne badania Ale chyba nie miala na hormon wzrostu Ona miala inne zle wyniki NP podwyzszony ten LH i FSH a to jest na tego Turnera
Jadłyście kiedyś ziemniaki na słodko :confused: Bo ja zamiast posolic posłodziłam przez pomyłke :szok: Ale były calkiem całkiem :-D
Ja nie jadlam Ale fajnie jak dobre wyszly

U mnie nic sie nie dzieje
Bylam sama bez Oliwki w biedronce i na poczcie Kupilam mleko dla niuni i pampersy.Oliwka popoludniu spala tylko 50 minut bo ja pies obudzil:wściekła/y:
Moze zasnie fajnie wieczorem

Aha nie pochwalilam sie ze zalatwilam sobie transport i jade z Oliwka w niedziele kolo 13 do Meza :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Jedziemy z moja przyjaciolka a chrzestna Oliwki i jej mezem Wiec git
G sie cieszy Pojade zawioze mu jedzenie bo juz do niego szybko nie pojade jak wogole go tam jeszcze odwiedze:baffled:

Lece bo Oli marudzi
AS to co mi poslalas to poczytam na spokojnie wieczorem jak Oli usnie

Witam się wieczornie:baffled: kurcze od kilku godzin nie ma wody..chyba jakaś rura walnęła:sorry2: mam stos garów do mycia a Michał poszedł spać bez kompania:dry::dry:. Zaraz ide ogarnąć kuchnie bo jest masakra. Teraz chyba dopiero wode puścili bo coś szumi...
Do nas przyszedł brat z jego laską i tak wybawili bejbeesa że padnięty nawet nie protestował w wyrku tylko zasnął od razu:tak: uffff on uwielbia sie z nimi bawić, a jak we dwójkę go wyobracają to mały zadyszki dostaje:-D. A ja sobie mogę wtedy dychnąć i tylko patrzeć:cool2::cool2:
wejście do mieszkania zatarasowały mi tony ziemniaków i teraz jestem udupiona i wściekła okropnie:wściekła/y:każdy zadowolona, ale to ja musze przez te wory teraz przeskakiwać z małym na rękach!!:wściekła/y:ehh szkoda gadać..
wymarzłam dziś na spacerze niesamowicie więc zaszłam do skelpu i kupiłam sobie czapkę i rękawiczki skórzane:tak:

My po kawce
Fajnie bylo sobie pogadac szkoda ze nie bylo Bodzia bo David musial sluchac naszego plotkowania.mam nadzieje ze go nie zanudzilysmy:baffled:
Laura wcina kolacje poptem mycie i klade ja spac sama jest juz zmeczona:tak:

Luna kawaly w deche:-D:-DCo do obiadu i calej akcji to ja tez sie wkurzam jak cos robie a moj sie wtraci i nici z calej akcji:baffled:Laura to nawet placzem bajke u tatusia zaklepie.A ja twarda jestem:tak:Poplacze i przestanie:sorry2:
Akcje na podlodze przerabialam ale tylko kilka razy, na szczescie, nie reagowalam i sama z nich zrezygnowala bo widzial ze to nic nie daje:-D
Anaconda szkoda ze nic nie wyszukalas czasami nowe ciuchy mozna kupic:happy2:
MH ziemniakow na slodko nie jadlam:-D
Dorota to wizyta sie uda napewno twoj sie ucieszy z waszej wizyty

Witam się wieczornie:baffled: kurcze od kilku godzin nie ma wody..chyba jakaś rura walnęła:sorry2: mam stos garów do mycia a Michał poszedł spać bez kompania:dry::dry:. Zaraz ide ogarnąć kuchnie bo jest masakra. Teraz chyba dopiero wode puścili bo coś szumi...
Do nas przyszedł brat z jego laską i tak wybawili bejbeesa że padnięty nawet nie protestował w wyrku tylko zasnął od razu:tak: uffff on uwielbia sie z nimi bawić, a jak we dwójkę go wyobracają to mały zadyszki dostaje:-D. A ja sobie mogę wtedy dychnąć i tylko patrzeć:cool2::cool2:
wejście do mieszkania zatarasowały mi tony ziemniaków i teraz jestem udupiona i wściekła okropnie:wściekła/y:każdy zadowolona, ale to ja musze przez te wory teraz przeskakiwać z małym na rękach!!:wściekła/y:ehh szkoda gadać..
wymarzłam dziś na spacerze niesamowicie więc zaszłam do skelpu i kupiłam sobie czapkę i rękawiczki skórzane:tak:

kochana jak raz sie nie umyje przed spaniem to nic sie mu nie stanie:sorry2:
Jak zmarzlas to czapke kupilas hehehe ja mam tak samo jak marzne to rekawiczki kupuje a czapke jakos nie mialam okazji bo chcialam futrzana a nigdzie nie bylo:happy2:

anka mi moja kochana mama zabrała dwa dni temu bo to byla kiedyś jej a ja zostałam w styczniu bez opatrunku na łepek. Też chciałam taką futrzana ale teraz to już wyprzedaże i cięzko cokolwiek znaleźc. Dobrze że w tym sklepie był wybór:tak:
dorota superowo że jedzeicie razem do M:tak::tak::tak::tak: na pewno się bardzo ucieszy a Olwika to już w ogóle:tak::tak::tak: opowiesz nam potem jak było;-)
Anka wiem, że nic sie nie stanie jak sie nie wykompie ale u nas to taki rytuał i bałąm sie że nie bedzie chciał zasnać:tak: ale wszystko spoko:tak:
a co jeszcze zapomniała napisać. Bejbes wciągnął dwa ogromne gołąbki na kolacje!!!!!!!!! myślałam, że ledwo zje jeden a ten dwa zszamał..nic mamie nie zostawił...no kapusty trochę..

No teraz to takie wyprzedaze ze szok ale wszystko poprzebierane, co zrobisz;-)
Dobrze ze mimo zakloconego rytualu udalo sie bez problemu zasnac:tak:
Ja nigdy w czapkach nie lubialam chodzic ale jak mroz dowali to nawet najwieksza paniusia skusi sie na czapke:-D:-D

No to i ja korzystam poki mlodzi sie bawia:tak::tak::tak:ostatnio poswiecam Im wiecej czasu to pozniej sa jakby grzeczniejsi i ladnie bawia sie sami:tak::tak::tak::tak:
Dzisiaj Klaudia za kare stala w kacie ale zrozumiala o co chodzi i na razie jest ok:tak::tak::tak:Wyobrazcie sobei ze ta mala malpa jak ma jakies wejscie to wogole nie slucha i ma w dupie co do Niej sie mowi:no::no::no:Mogo mowic na spokojnie,prosic,krzyczec i straszyc a Ona i tak swoje:szok::szok::szok::szok:Tak tez bylo dzisiaj jak kazalam Jej zalozyc skarpetki:no::no::no:No tyle razy Jej mowilam ze szok:szok::szok::szok:A Ona stala i sie perfidnie na mnie patrzyla bez zadnej reakcji:szok::szok::szok:Dopiero zajarzyla o co mi chodzi jak Ja postawilam w kacie:no::no::no:

reklama
No teraz to takie wyprzedaze ze szok ale wszystko poprzebierane, co zrobisz;-)
Dobrze ze mimo zakloconego rytualu udalo sie bez problemu zasnac:tak:
Ja nigdy w czapkach nie lubialam chodzic ale jak mroz dowali to nawet najwieksza paniusia skusi sie na czapke:-D:-D
no ja nie znoszę czapek ale jak mi uszy wymrozi to o niczym innym nie marze...:tak:
dowikla no i dobrze zrobiłaś skoro podziałało:tak: Ja jeszcze mam przed soba trochę czasu na takie akcje;-)

Do góry