reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hejka
Wybiła 21 mała zasnęła jak zabita:-D:-D:-D
Ciekawe jaka nocka:confused:

Luna kawaly w deche:-D:-DCo do obiadu i calej akcji to ja tez sie wkurzam jak cos robie a moj sie wtraci i nici z calej akcji:baffled:Laura to nawet placzem bajke u tatusia zaklepie.A ja twarda jestem:tak:Poplacze i przestanie:sorry2:
Akcje na podlodze przerabialam ale tylko kilka razy, na szczescie, nie reagowalam i sama z nich zrezygnowala bo widzial ze to nic nie daje:-D
No właśnie. Jak jest tylko ze mną to ni ewchodzą w gre takie sceny. POudaje, że płacze ale wie i tak, że lipa na starcie. A tatus-no taka miękka dupa, że szok-z resztą sam się do tego przyznaje.ech, no cóż. Jutro z nim porozmawiam, bo przed praca juz nie bylo czasu, a przy stole przy malej nie chcialam nic mówić, bo skubana więcej rozumie niż się wydaje:-D:tak:

Kerna no współczuję dobroduszności mamy, ale za to gratuluję jadka, dwa gołębie-pięknie, ale nieopierzone???:-D:-D:-D

A sowją drogą dziewczyny, jak czesto kąpiecie swoje dzieciaki, bo jak na moje to co dziennie jest stanowczo za czesto. Moja jest kąpana 2 razy w tygodniu. No chyba, że latanie po dworze jak jest ciepło, to wiadomo, np po placu zabaw czy piaskownicy mus wyprać dziecko:-D

reklama
LUNKA Ja Oliwke kapie tak co 2 dni To wychodzi jakos 3 razy w tygodniu:tak:W dzien gdzie nie ma kapieli To i tak wkladam ja do wanny i jest szybkie mycie pod prysznice Oliwka tego nie lubi Bo ona to lubi dluuuugo siedziec w wannie I jak jest dzien ze szybkim kapaniem to jest ryk po wyjeciu z wanny:-p

Witam się wieczornie:baffled: kurcze od kilku godzin nie ma wody..chyba jakaś rura walnęła:sorry2: mam stos garów do mycia a Michał poszedł spać bez kompania:dry::dry:. Zaraz ide ogarnąć kuchnie bo jest masakra. Teraz chyba dopiero wode puścili bo coś szumi...
Do nas przyszedł brat z jego laską i tak wybawili bejbeesa że padnięty nawet nie protestował w wyrku tylko zasnął od razu:tak: uffff on uwielbia sie z nimi bawić, a jak we dwójkę go wyobracają to mały zadyszki dostaje:-D. A ja sobie mogę wtedy dychnąć i tylko patrzeć:cool2::cool2:
wejście do mieszkania zatarasowały mi tony ziemniaków i teraz jestem udupiona i wściekła okropnie:wściekła/y:każdy zadowolona, ale to ja musze przez te wory teraz przeskakiwać z małym na rękach!!:wściekła/y:ehh szkoda gadać..
wymarzłam dziś na spacerze niesamowicie więc zaszłam do skelpu i kupiłam sobie czapkę i rękawiczki skórzane:tak:
Dobrze ze masz juz wode.Super glodomor Michalek wciagnal 2 golebie To ja tyle jem na raz:-pWiesz wybawil sie to i zgladnial
Aha a tym twoim lokatorom to ja bym awanture zrobila ze tak ci zastawiaja wejscie A jak to by nie pomoglo to bym im cos non stop pod wycieraczke przynosila Niech sie naucza ze Wy tam mieszkacie
A rodzina wie ze ty w ciazy Czy narazie nie mowicie??????I jak zareagowali?
no ja nie znoszę czapek ale jak mi uszy wymrozi to o niczym innym nie marze...:tak:
dowikla no i dobrze zrobiłaś skoro podziałało:tak: Ja jeszcze mam przed soba trochę czasu na takie akcje;-)
A ja lubie czapki:tak:
No ja tez mam jeszcze troszke czasu Choc po zachowaniu Oliwki mysle ze to nastapi predzej niz mysle:baffled:

Oli usnela o 21 Ja sie teraz zaraz klade Tylko jeszcze chwile poczytam
No G sie strasznie cieszy Oliwka czuje jak go zobaczy to nie zejdzie mu z rak Ja widze jak Ona za nim teskni:-(
Kerna pewnie ze wam opowiem jak bylo:tak:

Luna u nas nie pomaga rozmowa moj i tak i tak Laurze popuszcza, raczej na wszystko pozwala:baffled:Co do kapieli to ja kapie 2 razy w tygodniu no chyba ze lato wtedy codziennie.Lekarz zabronil kapac codziennie poprzez niszczenie ochrony ktora sie tworzy na ciele:cool2:

MY po kolacji, po piwku, po filmie i zaraz kapiel i lozeczko

Dobranoc

Witam laski wpdłam się tylko przywitać jestem mega mega zła:wściekła/y::wściekła/y:
wczoraj moja szefowa wreszcie zalaciła mi pensję .....
i zawsze dostaję 850 zł a ona mi daje 496 i mówi to jesteśmy rozliczone:wściekła/y::wściekła/y:no to ja ***** mać jakie rozliczone??????????????//a ona a no bo miała pani wolny weekend 5-6 grudnia wigilię 25 -26 grudnia ***** to siweyta i sylwester:wściekła/y::wściekła/y:no wigilia i sylwester wwolny no bon sklep do 15 a ja pracuje od 18:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a święta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mówie jej że się nie zgadzam bo jak mnie przyjmowała do pracy to mówiła zarobi pani 850 zł ai we wrześniu miałam wolne 2 weekendy i dostałam swoje w październiku npracowałam 200 godzin i dostałam swoje nic więcej myślę no ok jak stała to stała a teraz pół pensji praktycznie:wściekła/y::wściekła/y:kłóciłam się z nią a on no taki miesiąc wolne dni ...ja jej że jakie wolne dni jeden weekend bo chyba świąt nie liczy a ona że księgowa obliczyła przepracowałąm w grudniu 130 godzin a miesiąc miał 160 godzinn roboczych a na godzinę mam 6.25 no to jej mówie że 6,25 razy 130 godzin daje 812.5 a nie 496 a ona a bo może to brutto:wściekła/y::wściekła/y:to jej pytam jakie brutto ja na czarno pracuję i nic pani ode mnie nie odprowadza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i jak to możliwe że nagle dostaje praktycznie pół pensji za cały m-c pracy po terminie i jeszcze ona mysli że wszystko jest ok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:spieprzyła powiedziała ze porozmawia z księgowa i wyjaśni:wściekła/y:dla mnie sprawa jest jasna jak 850 to 850 a nie za 130 godzin nagla n iecałe 500 zł :wściekła/y::wściekła/y:ja jej nie daruję albo to ze mną wyjaśni i mi wyrówna albo koniec mojej pracy no trudno nie dam się wykorzystywać:no::no:
sorrki że tak haotycznie i tylko o sobie ale kipi we mnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

co za szma......... przepraszam ale nie mozna jje inaczej nazwać.malinka nie popuszczaj jej ,ma Ci ta kase wypłącić:tak::tak::tak::tak::tak:

No a teraz kilka fotek jak sie uda

super fotki jak zawsze :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Jadłyście kiedyś ziemniaki na słodko :confused: Bo ja zamiast posolic posłodziłam przez pomyłke :szok: Ale były calkiem całkiem :-D
nie jadłam jeszcze :no::no::no::no::no::-D:-D:-D:-D:-D

A sowją drogą dziewczyny, jak czesto kąpiecie swoje dzieciaki, bo jak na moje to co dziennie jest stanowczo za czesto. Moja jest kąpana 2 razy w tygodniu. No chyba, że latanie po dworze jak jest ciepło, to wiadomo, np po placu zabaw czy piaskownicy mus wyprać dziecko:-D

zima kąpie Oliwkę 2 razy w tyg,latem oczywiście codziennie :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

dwa gołębie-pięknie, ale nieopierzone???:-D:-D:-D
ee nieee jescze nie zwariowałam...świerzo obskubane;-)
dorota my jescze rodzince nic nie mówimy o ciąży. W du*ie to mam. JA dla mnie to w ogóle mogłabym im nie mówić..taka wściekłą na nich jestem że brak słów. Tato mi wzruszył ramionami i powiedział takie są realia.....i po temacie.
Ja kąpie małego codziennie..tak się przyjęło:tak: ale ta kąp[iel trwa mkilka minut...czasem to jest tylko pochlapanie, umycie siuśka, buzi, rączek i sru do łózka. A jescze mieści się w wanienkę więc trochę oszczędniej:-)
Ja właśnie skończyłam oglądać tvn turbo i moje ulubione programy (uwaga: nie jestem facetem) ;-) zaraz idę kimać i mam nadzieję, że bejbes mnie jutro znowu zaskoczy:tak:

Luna u nas nie pomaga rozmowa moj i tak i tak Laurze popuszcza, raczej na wszystko pozwala:baffled:Co do kapieli to ja kapie 2 razy w tygodniu no chyba ze lato wtedy codziennie.Lekarz zabronil kapac codziennie poprzez niszczenie ochrony ktora sie tworzy na ciele:cool2:

MY po kolacji, po piwku, po filmie i zaraz kapiel i lozeczko

Dobranoc
Więc mammy takie samo podejście dziewczyny, fajnie, bo ostatnio spotkałam znajomą ( wielką znawczynie dzieci-bo 2x ode mne starsza- a jak jej sie Kmila urodzila, to w 2 miesiącu zycia bulke jeje do jedzenia dała) no i mówi, że kąpie mała raz, 2x dziennie, jak jej powiedzialam o barierz ochronej to mnie wysmiala i mówi, ze jak bedzi eczyste to bariery nie bedzie potrzebowala! No i zaraz pójdzie fama, że ja mam brudasa w domu...
uz, szkoda mi tylko tego dziecka. Ma prawie 90 cm wzostu i waży prawie 30kg! no ale ona wie jak karmic i czym:baffled:

Oj Anka zazdroszcze wszystkiego i kolacji, bo nie jadłam, i pifka, bo nie mam, i kąpieli, bo brak wanny i spania, bo mężuś na nocce to ja sobie nie pośpie bez niego:no:

Oj Anka zazdroszcze wszystkiego i kolacji, bo nie jadłam, i pifka, bo nie mam, i kąpieli, bo brak wanny i spania, bo mężuś na nocce to ja sobie nie pośpie bez niego:no:
oj jak Ci źle i beznadziejnie:baffled::baffled:;-)
czyli takie krótkei chlapanka mogą małemu zaszkodzić???? Bo teraz zgłupiałam. Wiem, że ta ochrona na skórze jest, ale włąśnie dlatego staram sie go kąpać ekspresowo...no ale teraz to nie wiem....:baffled::baffled:

Dobra to idę spać jutro sobie poczytam wasze nocne wypociny;-):tak:
Ale mnie zmogło..a głodnaaaaaaaaaaaaaa jesteeeeeeeeeem że szok. A dopiero co bułe wciągnełam:baffled: napiję sie wody i lulu. A gary zostały nie pomyte.....oj leń ze mnie..jutro za to będę sterczeć przy zlewie godzine..tak dla poprawy humoru:baffled:
Miłej nocki zyczę lasencje tym z wanną i tym z prysznicem;-);-):-)

reklama
I ja idę. nie ma się co martwić, dziś już tu dużo nie naklikają, hihi. Śpiochy jedne. A jak się zlecą jak tylko wyjdę to jutro żadnego dowcipu!!!

Dobrej nocy:)

Do góry