reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
hej witam w niedziele U mnie nocka ok Jak oli zasnela przed 22 tak obudzila sie raz ale zaniedlugo usnela a pozniej przed 6 obudzila sie na mleczko Teraz jeszcze spi:tak:

Kurcze juz sie nie mog doczekac jak pojedziemy do M:tak:

AS chyba masz racje z tymi zastrzykami Ja poprostu mowie co mi lekarze mowili:baffled:

oli wstala lece milego dnia

Witam się i ja:-) Dziś bez niemiłych niespodzianek:tak: Trochę sie przestraszyłam tym zastrzykiem, ale fakt jak choroba genetyczna to nie nabyta...kurcze
Miłej niedzieli życze, ja dzis znowu mma dzień lenia:tak:

Witam i ja:-) na śniadanko wsio naszykowane tylko niech hrabia wstanie:tak: i zrobi bo niedziela należy do niego:-p;-):tak::-D:-D.
dlaczego nie ma zadnej???? :-:)-:)-:)-:)-:)-(
Z M.oglądaliśmy "Amerykańskie ciacho - żadna rewelacja.
Agnes,ślicznie Oliwcia bawi się ciastoliną:tak::-),Olek swego czasu ,jak zaczęli reklamować Moon Sand-księżycowy piach chciał żeby mu kupić ale jak zobaczyłam cenę :szok::shocked2:to zwątpiłam:sorry2::baffled:.A ta ośmiorniczka naprawdę super:tak::cool:.
Miłej niedzieli wszystkim i tym w domciu i tym w pracy:-):-).

Ostatnia edycja:
...
A sowją drogą dziewczyny, jak czesto kąpiecie swoje dzieciaki, bo jak na moje to co dziennie jest stanowczo za czesto. Moja jest kąpana 2 razy w tygodniu. No chyba, że latanie po dworze jak jest ciepło, to wiadomo, np po placu zabaw czy piaskownicy mus wyprać dziecko:-D
Piotruś jest kąpany co drugi dzień i sam bardzo tego pilnuje, bo uwielbia kąpiele. Niestety jak kąpaliśmy go codziennie to miał strasznie wysuszoną skórę nawet jak był nawilżany oliwką, więc nasza lekarka powiedziała, że kąpiele trzeba absolutnie ograniczyć i jeszcze kupić coś co będzie lepiej nawilżało niż oliwka. :tak:
...
Ja właśnie skończyłam oglądać tvn turbo i moje ulubione programy (uwaga: nie jestem facetem) ;-) zaraz idę kimać i mam nadzieję, że bejbes mnie jutro znowu zaskoczy:tak:
A ja też lubię TVN turbo. Często siadamy razem z mężem i oglądamy. :tak: Nasz ulubiony to zdecydowanie Pirat drogowy. :-D
Więc mammy takie samo podejście dziewczyny, fajnie, bo ostatnio spotkałam znajomą ( wielką znawczynie dzieci-bo 2x ode mne starsza- a jak jej sie Kmila urodzila, to w 2 miesiącu zycia bulke jeje do jedzenia dała) no i mówi, że kąpie mała raz, 2x dziennie, jak jej powiedzialam o barierz ochronej to mnie wysmiala i mówi, ze jak bedzi eczyste to bariery nie bedzie potrzebowala! No i zaraz pójdzie fama, że ja mam brudasa w domu...
uz, szkoda mi tylko tego dziecka. Ma prawie 90 cm wzostu i waży prawie 30kg! no ale ona wie jak karmic i czym:baffled:...:no:
No to rzeczywiście genialna mamusia. :no: Pewnie nie do końca zdaje sobie sprawę z tego, że krzywdzi własne dziecko. :wściekła/y: No ale takim się nie przetłumaczy. :dry:
...
Ksiądz na kolędzie wszedł i mówi: pokój temu domowi i ludziom w nim żyjącym w grzechu i z nieochrzczonym dzieckiem:wściekła/y: To mu mówie że dziecko chrzczone ale nie u niego:baffled:A slub ma być jak ksiadz na emeryturę przejdzie:baffled:Powiedział że albo ślub albo się rozejść mamy:szok:
...
Trzeba go było od razu na progu wywalić za drzwi. Jak się nie potrafi zachować jak człowiek to niech w ogóle wam nastroju nie psuje. :wściekła/y: Ksiądz to myśli, że on pan i władca i każdemu może mówić co i jak ma robić. :wściekła/y: Po prostu nie mam słów na takich... :baffled:
Witam sie porannie z wielkim strachem w oczach....wstaje rano i co zobaczyam....krew.....qwa a dziś sobota. Co ja mam teraz zrobić. Boję sięże czar może prysnąć:zawstydzona/y:
Kerna, dbaj o siebie i fasolkę. Nie przemęczaj się, nie dźwigaj i zrób tak jak pisały dziewczyny - poproś o pomoc, bo powinnaś jak najwięcej leżeć. Trzymam kciuki, żeby wszystko było OK! :tak:
j...
dziewqczyny, posżłam spać o 1 w nocy, a o 2 budzi mnie dzwonek do drzwi, taki mocno natarczywy-podchodze do wizjera a tam wielki gość, łysy, na czarno ubrany, leko się zataczał chyba, ale pewna nie jestem, czy np nie był zmarznięty. I dobija isę i dobija, łapie za klamkę i szarpie a ja z okiem w wiezjerze, serce wali jak młotem. Mała na szczęście się nei obudziła. Kilka razy zjerzdzał windą na dół i wjerzdzał spowrotem. Odszedł przed 3. Zanim zasnęłam była po 4, alecały czas miałam wrażenie, że szura pod drzwiami.
Nad ranem mialam pokichane sny, że Piciu wracał z ten nocki do domu, i winda zepsuta, to na pieszo wchodził po schodach. A tam gościu z nożem w plecach nieżywy leży. No i że on pomocy szukał, a nie pijany był. Jak się obudxiłam o 7 rano, to spocona, i chciałam o tej klatce się przelecieć, czy aby, ale odwagi mi brakło. Chłop jak dąb, raz w łeb bym dostała i o Bożym świecie nie wiedziała.

I co, żadna spostrzegawcza?:-D
O matko! :szok: Ale miałaś przeżycia! :szok:
...
Witam się sobotnio.
Na początek :Jestem HAPPY ,bo zaliczyłam dziś informatykę i to na 5 :szok::szok::szok::szok: sama jeszcze w to nie wierzę:-D:-D:-D
...
Zwłoki wyczuwają,że jestem zła.
Co Ci jest?
Coś nie tak?
Wypaliłam ZAMKNIJ MORDĘ wzięłam kasę i wyszłam.:-D:-D:-D:-D:-D
Nerwy i śmiech naprzemiennie mną do tej pory szargają.
Nie odzywam się do zwłok,bo z trupami się nie rozmawia.:baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D
Gratuluję zaliczeń! :tak::tak:
A co do chłopa... :-D:-D:-D Ubawiłaś mnie tą opowieścią. :-D No cóż, czasem tak bywa, a najlepsze, że oni nigdy nie wiedzą o co chodzi. :-D Albo tylko udają, że nie wiedzą :sorry2:
Ja zmykam bo moje wylegi wstaly i wolaja jesc:tak::tak::tak:
Postaram sie byc wieczorkiem:-)
Wylegi :-D:-D:-D:-D:-D:-D Takiego określenia to jeszcze nie słyszałam! :-D:-D

A tak w ogóle to witam niedzielnie! :tak:
Wczoraj nie mogłam zajrzeć, więc dziś trochę nadrobiłam. Ale chyba kilka cytatów gdzieś mi wcięło :baffled: No nic...

U nas w porządku. M właśnie pojechał z samochodem do mechanika, Piotruś zajada jabłuszka w cieście, a ja mam górę zmywania, bo wczoraj już mi się nie chciało. A najgorsze, że dziś też mi się nie chce. :-p:-p:-p

Naprawa samochodu będzie kosztować ok 150 zł, więc wielkiej tragedii nie ma, no ale 150 zł tez piechotą nie chodzi :dry::dry::dry:

Kupiliśmy Piotrusiowi nakładkę na sedes, ale nie bardzo chce na niej siadać - woli siusiać na stojąco. :-D
Zmykam, bo właśnie dzwonił m, że już skończyli robić auto, więc niedługo będzie!
Życzę wszystkim miłej niedzieli! :tak::-)

I ja witam sie niedzielnie:-)
Dzisiaj mialam ciezka noc bo jakos nie umialam spac a do tego mlodzi za wczesnie mi wstali:no::no::no:Na dworku nie bylismy bo niby jest tylko -2 ale tak wieje ze szok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::szok::szok:Dziewczynki juz w wyrkach i jak sie obudza to idziemy na obiad-aczkolwiek juz mi sie jakos odechcialo:no:
Ja pije capucinko i "probuje"serniczka ktorego wczoraj zrobilam:-);-)

A tak wogoel to w nocy mialam czolowke z drzwiami.Obudzilam sie na siku i najpierw poszlam zobaczyc czy dziewczynki sa przykryte.I nie myslac czy drzwei sa zamkniete,czy otwarte ruszylam na korytarz.No a drzwi byly tak pol na pol ze akurat weszlam w twarza w sam kant.Nawet mnie nie zabolalo ale tak mi krew leciala z dolnej wargi ze szok.I tylko patrzylam czy moja kielnia jest w calosci hehe

Ostatnia edycja:
reklama
Witam! Od rana włączyłam żelazko zamiast kompa;-) Teraz robię obiadek. A. usypia Zuzię. U nas takie wiatrzysko że szok:szok: Zuzia od rana puszcza bąki i za każdym razem pampers brudny-tak jakby biegunkę miała:baffled: Jeść nie chce-ugotowałam jej rosół z lanymi kluskami i troszke zjadła:tak:
Fotkę wstawię jak znajdę kabel od aparatu:sorry2:Nie wyszło tak jak chciałam ale zawsze inne samopoczucie:tak:Kupiłam m.in taki kolor
Londa Color Farba do włosów nr 45 - Czerwień Owocu Granatu
Hehe, wściekły ale słabo widać bo pasemka cieniutkie:sorry:

Ostatnio pani psycholog pyta ile ZUzia ma miesięcy to mówię że 1 rok i 8 m-cy. A ona do mnie że 18 m-cy i że źle liczę:wściekła/y::wściekła/y:. Zgłupiałam i teraz tak licze że 20 m-cy a ona chyba liczyła że rok ma 10 m-cy.:szok: A jest z maja 2008.

Do góry