reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

mam już gotowy rosołek-zeraz b.edziemy jeśc, narazie M usypia Maksa bo ten jakis dzisiaj marudny:sorry2:
a ja ide sie malować bo musze wyskoczyć wywołać zdjęcia na dzien Babci:-p
ja rano tez juz ok.tyle ze ja mialam ciete dziasla:sorry2:
a duzo zaplacilas?

a Ty u kolezanki i na kompie siedzisz???????nieladnie:no::no::no::-):-)

mala sie obudzila bo slysze ze gada.ale poki lezy to mnie nie ma;)))))))))
o to nie wiedziałam:baffled:
nic nie płacilam- chodze na NFZ- ale koron porcelanowych na NFZ nie robią dlatego musze potem tyle zapłacić:no:
Medeuska ,piękne zdjecia ,a to rodzinne,śliczne ,miło na was popatrzeć ,w końcu twojego A zobaczyłam:tak:Ale cie te zęby pociagną po kieszeni:szok:

Mh z tym mówieniem bywa róznie ,Ksawier jak miał 3 lata dopiero zaczynał mówić i nikt mnie do logpedy nie kierował ,a mówił bardzo niewyrażnie, każdy uważał ,ze ma czas,a szkoda ,bo uważam ,ze jakbym wtedy reagowała na pewno nie miał by teraz problemów z mową ,bo on jak sie spieszy to strasznie zniekształca słowa.Także uważam ,ze dobrze robisz:tak:
dzieki:-)
no niestety pociągną pociągna ale musze je zrobić bo niedługo całkiem szczerbata bede chodzic:sorry2: teraz wyrwalam 4 i5 u góry zz jednej strony, za tydzien z drugiej strony te same- więc chodziłabym tylko 1-3 z przodu:-D i jeszcze wszystkie popsute:szok::-D:-D:-D:-D
tak mi Maks zabrał zeby:sorry2::-D

reklama
MH ja robię takjak normalne mielone ,przyprawiam ,jajko ,cebulka ,bułka robię owalny kształt z mięsa zawijam w folię( można do srodka dać jajko na twardo i pocietą w ćwiartki ugotowaną marchewkę to potem ładnie wygląda przykrojeniu) i do piekarnika ok,godzinki,taka zwykła pieczeń,albo na obiad ,albo na kanapki ,dzis trochę pokombinowałam ,mam nadzieje ,ze nie za bardzo i że da sie zjeść:-D

Medeuska bedziesz mogła mu to wypominac jak dorośnie ,że cie zeby kosztował ,albo jak zacznie zarabiać niech oddaje:-D:-D

Cześć moje Kochane. Korzystając z chwilki wolnego zajrzę na chwilę do Was. Kubek śpi ale coś już się kręci :dry: mogło by to dziecko trochę pospać bo ostatnio budzi się wcześnie :sorry2: Wczoraj M zapisałam na wizytę przed tym zabiegiem. Znaleźliśmy tańszy i bliższy ośrodek :tak::tak: dobrze że jego rodzice zgodzili się pokryć koszt zabiegu :tak: zapisałam go na piątek na wizytę wstępną i jeśli wszystko pójdzie dobrze to już we wtorek może mieć zabieg :-D ale się cieszę bo tak szybko to załatwiają :tak: a do wrocławia to tylko dwie godziny autostradą ode mnie :tak: wybaczcie że nie poczytam ale zapewne tyle żeście naskrobały że nie dam rady :-( może uda mi się zajrzeć jeszcze wieczorem tym czasem miłego dnia Dziewuszki :-D

Witam sie i ja:-)
Do poludnia jak zwykle spacerek zaliczylismy:tak::tak::tak:Dzisiaj juz nie bylo tak cieplo jak wczoraj:no:a niby od jutra maja wrocic mrozy brrr:no::no::no:
Mlode juz spia,zupka sie gotuje,Dominik pozera serniczek na zimno a ja siedze sobie z capucinko:-);-)
Moje dziewczynki od wczoraj wieczora byly mega grzeczne az do spaceru dzisiejszego:tak::tak::tak:Na spacerku Wiki troszke pomarudzila bo bylo jej zimno,ale spac juz poszly bez ryczenia i bez fochow:tak::tak::tak::tak:
Oby jzu takie zasypianie i pobudki bez ryczenia Im zostaly:tak::tak::tak::tak:
Lece troszke poczytac:-)

Witaj Beata ,to dobrze,ze tak szybko zabieg może dojść do skutku,ze tak dobrze sie wszystko złożyło,życzę prędkiego powrotu do zdrowia dla m:tak:

A moja kombinowana pieczeń wyszła pyyyszna,taki mięsno warzywny smak,pychota.
Dziś ma Ksawek kolegę w domu od 14 takiego hałaśliwego ,rozwrzeszczanego dzieciaka,którego najmniej lubię:baffled:,ale cóż czasami trzeba sie przemęczyć,Ksawek go lubi:tak:

....Ja jak byłam mała to nie chciała księdza z domu wypuścić, do drzwi go goniłam, żeby buzi mi dał:-D:szok:
:-D:-D:-D:-DNiezle;-):-D:-D:-DI co dawal Tobie buziaka:confused:
Ja tez jako male dziecko lubilam jak przychodzil ksiadz po koledzie:tak::tak::tak:
A tearz ma przyjsc w piatek a ja to bym najchetniej wybyła z domu:tak::tak::tak:
Myszunia wspolczuje.ja kazda ciaze przenisolam po 10dni wiec doskonale cie rozumiem.ale jeszcze troche:tak::tak::tak::tak:
a badanie na celiakie to z krwi-wiesz co to za choroba?w kazdym razie z tego co pamietam organzim nie dosc ze przyjmuje glutenu i innych to w ogole wlasnie ma problem z przyswajeniem pkarmu bo cos jest nie tak z kosmkami jelitowymi.skleroza nie boli.poczytaj w necie.ale moze warto by sprawdzic bo 9 kg moja Weronika dawno temu wazyla:-)
chciaz ona jest w ogole wysoka i jesc lubi:tak:

ja na szczescie dlutowanie chirurgiczne tych miaam za darmo na nfz :tak::tak::tak::tak:
tylko podroz mnie kosztowala 30zl niecale :tak::tak::tak: i czas,ale autem byloby to samo.
ale wiem ze chirrurgiczne dlutowanie 8 to wlasnie u chirurga tylko na nfz ale to tez w niweielu miejscach
Mozna robic badania na celiakie z krwi:tak::tak::tak:To sa Iga i IgG chyba:tak:
Ale mozna to tez stwierdzic pobierajac wycinek jelita zeby zobaczyc jaki jest zanik na tych kosmkach:tak:Moi mieli pobierany ten wycinek podczas gastroskopii i mieli tez badania z krwi bo wszyscy tez sa tacy mali i chudzi.Ale na szczescie celiakia zostala wykluczona jako pierwsza:tak::tak::tak:
Witam nie było mnie wczoraj bo cały dzien malowalismy u nas kuchnie a później sprzątanie i tak zeszło .Odrazu przepraszam ze nie poczytam ale sporo tego.
Nataleczka Gratuluje.

A ja mam do was takie małe pytanko czy po piersiach mozna sie skapowac ze sie jest w ciąży:baffled:
Mozna stwierdzic po piersiach ze jest sie w ciazy:tak::tak::tak:
A moze zrob sobie test i bedziesz miala pewnosc
Piotruś zawsze był drobniutki i z wagą i wzrostem krążył wokół 3 centyla, no ale teraz jeszcze schudł, więc należałoby wszelkie możliwe badania zrobić. A chciałabym się z tym uporać zanim drugi maluch się pojawi. :tak: A z jego jedzeniem raz jest lepiej raz gorzej - wczoraj np rano wypił 200ml kakao, później zjadł jabłko, później kanapkę, banana, sporą miskę krupniku, płatki kukurydziane - tak na sucho, dwa serki homogenizowane i wieczorem znów ze 150 ml kakao, więc jak na niego to ogrom jedzenia. :szok: Zobaczymy jak dziś będzie. :sorry2:
No to bardzo ladnie zjadl:tak::tak::tak:Z dziecmi jest tak jak z doroslymi ze nie zawsze maja taki apetyt jakbysmy chcieli:tak::tak::tak:No i nie ma co zmuszac dziecka do jedzenia bo to bedzie jeszcze gorzej
Zdrowe dziecko z glodu nie umrze;-):-)
Myszunia jak dobrze czytam to badania na celiakie sa bardzo drogie:szok::szok::szok::szok:ale moze da sie jakies wstapne testy tylko zorbic.najlepiej jakbys poprosila lekarza o skierowanie albo cos.Paulina miala robione ale w CZD z racji autyzmu,badali zaleznosc autyzmu od chorob trzewnych,wiec mialam za darmo
Jak ja znajde ile ja placilam za te IgA i te drugie to napisze:tak::tak::tak:Ale napewno nie bylo to 600zł:szok::szok::szok::szok::no::no::no:

MH sos możesz dać jaki chcesz ,pieczarkowy,pomidorowy czy pieczeniowy,ale ja najbardziej lubię to z puree i z buraczkami ,a wtedy sosu nie trzeba:tak:
Na zimno jest dobre do chleba,a tak to w mikrofalówce.

Ja mam ksiedza jutro i koliduje mi z siłką ,najchętniej to bym wybyła z domu i albo zdąrzymy wrócic ,albo nas nie zastanie:zawstydzona/y::-p wiem ,ze na nas ma konczyć ,wiec moze zdąrzymy wrócić ,bo około 19 wracamy ,a chodzi do 20 wiec jest nadzieja:baffled:

MADZIULKA
Moja znajoma kiedys czesto robila taka pieczen wlasnie z gotowanym jajem w srodku:tak::tak::tak:No ja ta pieczen uwielbialam i zawsze Jej podjadalam na chlebie:tak::tak::tak:
Jak bede miala piekarnik to napewno tez beda ja robila

reklama
Do góry