reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Malinka ja tego mieszkania nie chciałabym kupić nawet jakby była taka możliwość bo jest ciut za małe no i bez balkonu a my przecież jakieś rodzeństwo jeszcze dla Mai planujemy. A babka trzyma to mieszkanie dla wnuczków a ponieważ najstarsza wnuczka chodzi do 3 klasy podstawowej to jeszcze trochę czasu nam zostało:-p:-p
Zresztą nawet nie ma szans że kiedykolwiek będzie nas stać na kupno mieszkania:-:)-:)-(
A co do męża to dostał teraz umowę w tej nowej pracy na 2 m-ce i na początku marca ma jechać na pięciodniowe szkolenie do Warszawy, on chce już tutaj w tej hondzie zostać mimo że wypłata mniejsza :-:)-:)-(

reklama
Anaconda no ból że kasa mniejsza oj ból ale zobaczysz stopniowo stopniowo będzie dostawał podwyżki pierwszą po szkoleniu dostanie:tak::tak::tak:
a może atmosfera lapsza bardziej jemu odpowiada???
widzisz mój Pietruszka jak był jeszcze ze swoją ex żoną pracował w arko hurtowni z nabiałem miał tam stanowisko kierownicze kase dużo większą jak teraz allleeeee praca na maxa tzn zaczynał pracę o 20 musiał być wcześniej co najmniej o 30 minut co by kirownik poprzedniej zminy wszystko mu przekazał praca do 11 ale to teoretycznie bo w praktyce kończył nawet o 15 powrót do domu drzemka w autobusie prysznic obiad chwila zabawy z córką i do pracy tylko w soboty kończył o 11 i miał wolne do niedzieli do tej teoretycznie 20 a w praktyce z domu wychodził o 18 po 2 latach miał dość szukał czegoś innego i znalazł casto:tak:jego ex był oburzna bo z kierownika z big kasą został robolem w jej mniemaniu za małe pieniądze:baffled::baffled::baffled:ale jak dla mnie liczy się atmosfera w racy tryb pracy i to by chciało się do niej chodzić:tak:pewnie że gdyby miał tak 1000 zł więcej było by super ale nie kosztem tego że by się zacharował i wcale bym go w domu nie miała:no::no:

Meduska ta ilość wizyt u dentysty mnie powala:szok::szok::szok::szok::szok:
i jak na wózek się zdecydowałaś???kiedy masz zamiar zamówić???
a do kiedy ty kochana masz jeszcze macierzyński???potem idziesz na wychowawczy??płatny??
Sto pytan do...hehe:-D:-D:-D:-D
nie ma ja dobrze wykorzystac chwile
Rozumie ze bojowki to ukochane spodnie:sorry2:

no czekamy na foteczki, zapewne cudnie bedzie wygladala:tak:

a jak dlugo juz stoi ten wozek?

Witam :)
Wczoraj glowa mnie bolala wiec poszlam spac zanim moj przyszedl do lozka to ja juz spalam:-D No ale moj nie dal za wygrana bo przed snem trzeba sie zmeczyc wiec mnie rozbudzil:sorry2::-p
No po silowni tak mi sie dobrze spalo ze o 9 laura przyszla mnie obudzic.Rano nawet nie wiem kiedy moj wyszedl z lozka:szok:
Lali wcina sniadanko wiec ide dolaczyc
No to zaszalalas Kochana;-)A raczej zaszaleliscie:tak::tak::tak:
Ja sie cwicze z ranca a Wy po nochach-no ladnie:-);-):-D:-D:-D:-D
A ja się zmobilizowałam i wszystko wyprasowałam :tak::tak::tak::tak:
zaraz sobie ziemniaczki do obiadu obiorę potem mielońce zrobie tylko mi miesko odmarznie:tak:
Medea tyłów z kasą nie zazdroszczę:no::no::no:ten dodatkowy tysiak becikowego by ci sie przydał oj przydał podreperował by troche budżet domowy:tak:
ja dostałam rachunek za wodę niby mniej zużyliśmy ale rachunk większy :szok:bo...woda kosztowała 3.20 a już 3.90 ścieki kosztowały 4.50 a już 5.70:szok::szok::szok:i jak tu oszczędzać chyba trzeba się w sniegu myć:baffled::baffled::baffled:
Moje dziecię jeszcze buszuje o chałpce ale za pół godzinki chyba go położę spać:tak:
a laski znieśli ten przepis co do becikowego że trzeba mieć udokumentowana wizytę do 10 tyg ciąży:tak:
Ja tez bede musiala sie wziasc za prasowanie bo wypadaloby wkoncu posciagac suche pranie z suszarki:szok::szok::szok:
To duzo Wam wychodzi za kubik zimnej wody ze sciekami:no:Bo ja mam caly czas 7,80:tak::tak::tak:
a wy wynajmujecie 2 pokojowe tak???
ile u was wynajem z czynszem??czy wy wynajem a czynsz właścicielka sama?
bo ostatnio fajne ogłoszenie znalazłam koło nas w blokach 3 pokojowe 60m za 1000 zł się ucieszyłam Pietruszka dzwoni babaka mówi że jeszcze media no to media to dla mnie prąd woda gaz internet kablówka itp a babka no że to co wymienilismy +czynsz a ten bagatela 540 zł no ale ogrzewanie w nim wliczone:baffled:
Kochana,bo jak sie wynajmuje mieszkanie w bloku to zawsze oprocz wynajmu dla wlasciciela mieszkania trzeba doliczyc czynsz do spoldzielni niestety:no:
Dlatego lepsze sa w domkach wielorodzinnych bo bezczynszowe,a najlepiej to miec swoje wlasne:tak::tak::tak:
Nam to z wynajmem to się super udało bo choć mieszkanko małe 32m i bez balkonu (tak 2 pokoiki i kuchnia) to płacimy 600zł w czym już jest czynsz tylko ta babka sama sobie go opłaca. my mamy jeszcze media czyli prąd, woda, kablówka bo gaz, ścieki, ogrzewanie już jest w czynszu. No oczywiście pomierniki na kaloryferach są i trzeba troszkę przykręcać ale jak do tej pory zawsze wychodzi na0zł. A tak to w Lublinie za wynajem mieszkania chcą od 800zł plus czynsz:tak::tak::tak:
No to rezczywiscie Wam sie udalo i bardzo malo placicie:szok::tak::tak::tak:

My juz po sniadanku:tak::tak::tak:Ale sie obzarłam-no ale po tych cwiczonkach nalezalo mi sie;-):-)Mlode gdzies tam sie bawia wiec mam chwilke na BB.
To sa zdjecia dywanow do dzieciakow

Dowikla piękne dywaniki:tak::tak:
Malinka to fakt, harować całe dnie to na dłuższą metę nie ma sensu nawet za wielkie pieniądze:no::no:
Mój w tej starej pracy nie miał źle, przede wszystkim lepsze godziny bo 8-16 a tu tydzień na 8-16 a drugi 10-18 czyli już odpada szukanie przeze mnie pracy w sklepie bo nie miałby kto Mai z przedszkola odebrać a jest zapisana tylko do godz.17. No nic może do końca marca uda mi się jeszcze przemówić mu do rozumu albo zostanie tak jak jest, może tu będzie z czasem lepiej - czas pokaże:confused::confused::confused:

Dowikluś dywaniki cudne:tak::tak::tak::tak::tak:
Moja Julka wypatrzyła sobie dywanik w casto jeden w księzniczki drugi w kwiatki ale.....mają wsólny pokój z adamem i narzie maja w miasteczko zielony i ulice ta są :baffled:bardziej chłopięcy to fakt :baffled:ale Julina często wkłada swoje małe miśki takie bruno w autka i się na tym świetnie bawi:tak:ja mam w głowie pokój marzeń dla mojej Juliny tki mega dziewczęcy z białymi mebelkami komódkami toaletka łóżkem białym z baldachimem no pomarzyć dobra rzecz:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Dowikluś dywaniki cudne:tak::tak::tak::tak::tak:
Moja Julka wypatrzyła sobie dywanik w casto jeden w księzniczki drugi w kwiatki ale.....mają wsólny pokój z adamem i narzie maja w miasteczko zielony i ulice ta są :baffled:bardziej chłopięcy to fakt :baffled:ale Julina często wkłada swoje małe miśki takie bruno w autka i się na tym świetnie bawi:tak:ja mam w głowie pokój marzeń dla mojej Juliny tki mega dziewczęcy z białymi mebelkami komódkami toaletka łóżkem białym z baldachimem no pomarzyć dobra rzecz:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
No ja tez wiem jak ma wygladac pokoj marzen dla moich dziewczynek ale poki co ja w nim spie wiec odpada na razie:-p
A tak poza tym to marzy mi sie domek z ogrodem hehe i wtedy tam bede miala pokoje ze hohoho;-):-)
Moj Dominik tez na poczatku chcial z tymi ulicami,pozniej z Autami az wkoncu zdecydowal sie na piratow

i fajnie że zdecydował się na piratów bo jest niepowtarzalny a ulice sa juz oklepane:tak:
Dowikluś ja też marzę o domku z ogródkiem takim big salonie z kuchnią i z tego wyjście na taras cały w kwiatach i ziołach:tak:i kuchni taka w angielskim stylu duże meble najlepiej białe przecierane duża kuchnia na środku taka wyspa big stół pod oknem...........ech marzenia:blink::blink::blink:

i fajnie że zdecydował się na piratów bo jest niepowtarzalny a ulice sa juz oklepane:tak:
Dowikluś ja też marzę o domku z ogródkiem takim big salonie z kuchnią i z tego wyjście na taras cały w kwiatach i ziołach:tak:i kuchni taka w angielskim stylu duże meble najlepiej białe przecierane duża kuchnia na środku taka wyspa big stół pod oknem...........ech marzenia:blink::blink::blink:
A ja chce na dole miec duuuzy salon,kuchnie z jadalnia i wyjsciem na ogrodek i ubikacje.A do gory trzy sypialnie,lazienke z bigerska wanna,pokoj zabaw i garderobe:tak::tak::tak:
W ogrodku chce miec zjezdzalnie,piaskownice,hustawki,trampoline i miejsce na basen latem:tak::tak::tak:
Oby te nasze marzenia sie spelnily i to jak najszybciej:-):tak::tak::tak::tak:

reklama
Do góry