reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Oj Dowikluś to marzenia mamy podobne :tak::tak::tak:
spełnia nam się jak się w coś mocno wierzy i bardzo bardzo chce to się to osiąga wiem to:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
To ja w takim razie chce bardziej niz bardzo i mam nadzieje ze w tym roku mi sie spelni:-p:-);-)

Ja bede powoli zmykac bo dziewczynki zaczynaja sie bic a poza tym czas wyjsc na dwor

reklama
Witam! Zuza poszła z Tata na sanki bo słonko świeci ładnie więc trzeba korzystać. Ja czuję się fatalnie. Gardło mnie boli i głowa. Normalnie łykać nie mogę. Wzięłam na noc polopirynę i teraz rano też. Oby tylko Zuza nie złapała. :baffled:
Biorę się za obiad.

wspolczuej bolu
ja bym 2godz nie wytrzymala,ale jak z przodu to wiadomoze wystarczy tylko lekko gebe otowrzyc
w kazdym razie nie zazdroszcze.moaj siiosrta miala podobnei jak Ty lae do tego jeszcze miala ciete co tam bo jeden zab nizej,cuda na kiju,ale w ogole nie iwdac ze ma sztuczne,ale miala scigany kamien i wybielane reszte zebow

o mamo!]takiej to dobrze
ja nawet jak chora to nie moge polezec
i wlaznie znow cos mniew nosie kreci ale wzielma traflu i mam nadzieje ze mi przejdzie

u lalala
nie boj sie
z racji ze masz PCO to dobrze ze szybko zaslzas w ciaze:tak::tak::tak::tak::tak:
ale po ciazy bedziesz musiala sie leczyc,bo na dluzsza mete ta choroba moze zrobic wiele zlego w oragniznie kobiety
a co szyjki=teraz zakldaja taki specjlany krazek,tyle ze o ok200zl kosztuje,ale jak Cie nie stac to moga zaszyac,ale ponoc lepiej ten krazek

ale spokojnie.dobrze bedzie

oj dzien swira:tak::tak::tak::tak:]
PCO to zespół policystycznych jajjników
Nie słyszałam o tym PCO:confused::confused:

Hej mamuski ,ja spac od 4 nie umiem wiec weszlam popisac troche i pojde spac jak jeszcze Oliwka mi pozwoli:tak:.
Dzis 2 raz szok spaniowy .Spala od 22.30 do 4 .No no pomalu i jej sie ten czas spania wydluza:tak:.Jeszcze ja swoj sen wydluze i bedzie git:-D.

Na wczorajszym spotkaniu kobiet w klubie abstynenta bylo bardzo fajnie.Bylo nas 5 babek .Ja i jeszcze taka jedna starsza bylysmy 1 raz.Wszystkie ciesza sie ze ja i M zaczynamy tak wczesnie bo one wszystkie zaczely od takiej grupy za pozno,jak ich malzenstwo sie rozwalilo i jak juz sa calkiem roztrzesione przez to co akohol uczynil zlego w ich zyciu.Tam mamy zasade to co uslyszalysmy tam pozostaje to tam .Nie wynosi sie tego na zewnatrz:tak:.
Dowiedzialam sie ze ja bede miala swoja terapie i G swoja:tak:.

G idzie dzis na chwile po pracy do tego klubu abstynenta .A jutro na 15.30 ma swoja pierwsza terapie grupowa.W sobote kolo 16/17 planujemy isc tam cala nasza trojka:tak:.Podobno w soboty jest tam najbardziej rodzinnie,wiec chcemy sie przejsc.Wiecie oni sie tam traktuja jak jedna wielka rodzina.Siedza i klachaja.Jak masz problem mozna przyjsc sie wyplakac .Mozna przyjsc poogladac tv .Poprostu jak nie masz co z czasem zrobic a nie chcesz isc do klanjpy to tam mozna isc .Plus jeszcze ten prezes uklada nam z psychologiem terapie wiec jest ok.No ja planuje co srode chodzic na te kobiety ,chyba ze cos mi wypadnie a w miedzy czasie czasem z G tam sie przejsc :tak:.

Jesli chcemy nalezec do klubu to placi sie na miesiac 10 zl taka skladka no to u nas 20 zl i w czerwcu podajze 21 czerwca jedziemy na darmowe tygodniowe wczasy z nimi:tak:.Fajna sprawa.
Fajnie, że są takie terapie i ośrodki. No i dobrze, że się tak zgraliscie bo czasami jest tak, że jeden chce chodzic a drugi juz nie:sorry2:

Witam
Melduje ze wyprawilam Dominika do szkoly a ja jestem juz po cwiczonkach:szok::tak::tak::tak::tak:
Tak,tak moje drogie postanowilam ze od dzisiaj zaczynam cwiczyc;-):-)Jak dlugo to potrwa to nie wiem ale postaram sie:-):-p:tak::tak::tak:
To wytrwałości Ci życzę:tak: Bo ja 2 dni ćwiczę a potem lipa:-(

Malinka no jesce sporo tego bedzie:dry:
po skonczeniu tez jeszcze bede musiaka sporo chodzic zeby dol wyleczyc:dry: ale bede musiala kase znow jakas nazbierac:dry::dry::dry:

a spacerówke bede tamta kupowac, ale narazie nie mam na to funduszy- pewnie dopiero ze zwrotu z pitu, albo pozyce od mamy- i tak mam u niej 2 tys dlugiu na eby juz i na zycie praktycznie nie mamy bo M teraz ma wypowiedzenie w pracy, nie moga go zwolnic wczesniej a kasy tez nie dostanie bo do roboty nie chodzi:sorry2:

i mieszkanie zalegle 1500żł:baffled: w sumie to juz luty jest wiec 2000:baffled:

nie wiem jak ten miesiac przezyjemy- nie wiedzielismy, ze tak bedzie, no a jak ju zaczelam robic to musze skonczyc, bo teraz tak zostawic nie moge:sorry2:

macierzynski mam do pierwszego tygodnia marca jakos- potemsladam o dodatkowe 2 tygodnie macierzynskiego potem 2 dni opieki nad zdrowym dzieckiem, apotem zalegly i z tego roku urlop:tak:

wiec do maja chyba jakos orzeeci- potem wychowawczy- jest bezplatny- ale bede sie starac o zasiłek i zobaczymy czy dostane:p to jeszcze zdąże o następny tysiak becikowego poprosić:-D
Dodatkowe 2 tyg macierzyńskiego??
A co do kasy to my też mamy tyły, oj mamy:-:)-(

A ja się zmobilizowałam i wszystko wyprasowałam :tak::tak::tak::tak:
zaraz sobie ziemniaczki do obiadu obiorę potem mielońce zrobie tylko mi miesko odmarznie:tak:
Medea tyłów z kasą nie zazdroszczę:no::no::no:ten dodatkowy tysiak becikowego by ci sie przydał oj przydał podreperował by troche budżet domowy:tak:
ja dostałam rachunek za wodę niby mniej zużyliśmy ale rachunk większy :szok:bo...woda kosztowała 3.20 a już 3.90 ścieki kosztowały 4.50 a już 5.70:szok::szok::szok:i jak tu oszczędzać chyba trzeba się w sniegu myć:baffled::baffled::baffled:
Moje dziecię jeszcze buszuje o chałpce ale za pół godzinki chyba go położę spać:tak:
a laski znieśli ten przepis co do becikowego że trzeba mieć udokumentowana wizytę do 10 tyg ciąży:tak:
Wszystko idzie w górę; woda, prąd-rzygać się chce normalnie.
A nie wiedziałam, że znieśli o tym becikowym. Słyszałam tylko że szopki były bo lekarze źle wypisywali te zaświadczenia i co niektórzy nie dostali becikowego:baffled:

Sto pytan do...hehe:-D:-D:-D:-D

No to zaszalalas Kochana;-)A raczej zaszaleliscie:tak::tak::tak:
Ja sie cwicze z ranca a Wy po nochach-no ladnie:-);-):-D:-D:-D:-D

Ja tez bede musiala sie wziasc za prasowanie bo wypadaloby wkoncu posciagac suche pranie z suszarki:szok::szok::szok:
To duzo Wam wychodzi za kubik zimnej wody ze sciekami:no:Bo ja mam caly czas 7,80:tak::tak::tak:

Kochana,bo jak sie wynajmuje mieszkanie w bloku to zawsze oprocz wynajmu dla wlasciciela mieszkania trzeba doliczyc czynsz do spoldzielni niestety:no:
Dlatego lepsze sa w domkach wielorodzinnych bo bezczynszowe,a najlepiej to miec swoje wlasne:tak::tak::tak:

No to rezczywiscie Wam sie udalo i bardzo malo placicie:szok::tak::tak::tak:

My juz po sniadanku:tak::tak::tak:Ale sie obzarłam-no ale po tych cwiczonkach nalezalo mi sie;-):-)Mlode gdzies tam sie bawia wiec mam chwilke na BB.
To sa zdjecia dywanow do dzieciakow

Dywaniki śliczniusie:-)

Malinka ja tego mieszkania nie chciałabym kupić nawet jakby była taka możliwość bo jest ciut za małe no i bez balkonu a my przecież jakieś rodzeństwo jeszcze dla Mai planujemy. A babka trzyma to mieszkanie dla wnuczków a ponieważ najstarsza wnuczka chodzi do 3 klasy podstawowej to jeszcze trochę czasu nam zostało:-p:-p
Zresztą nawet nie ma szans że kiedykolwiek będzie nas stać na kupno mieszkania:-:)-:)-(
A co do męża to dostał teraz umowę w tej nowej pracy na 2 m-ce i na początku marca ma jechać na pięciodniowe szkolenie do Warszawy, on chce już tutaj w tej hondzie zostać mimo że wypłata mniejsza :-:)-:)-(
No to macie sporo czasu :)) a kiedy planujecie rodzenstwo?
Co do meza to napewno do tamtej pracy sie przywiazal no i zna ludzi.Moze sie jeszce przekona do tej bardziej platnej
Sto pytan do...hehe:-D:-D:-D:-D

No to zaszalalas Kochana;-)A raczej zaszaleliscie:tak::tak::tak:
Ja sie cwicze z ranca a Wy po nochach-no ladnie:-);-):-D:-D:-D:-D

Ja tez bede musiala sie wziasc za prasowanie bo wypadaloby wkoncu posciagac suche pranie z suszarki:szok::szok::szok:
To duzo Wam wychodzi za kubik zimnej wody ze sciekami:no:Bo ja mam caly czas 7,80:tak::tak::tak:

My juz po sniadanku:tak::tak::tak:Ale sie obzarłam-no ale po tych cwiczonkach nalezalo mi sie;-):-)Mlode gdzies tam sie bawia wiec mam chwilke na BB.
To sa zdjecia dywanow do dzieciakow

Kazda pora dnia czy nocy jest dobra:-D
A dywany super Ten dziewczynek Laureze napewno by sie spodobal:tak:
Dowikluś dywaniki cudne:tak::tak::tak::tak::tak:
Moja Julka wypatrzyła sobie dywanik w casto jeden w księzniczki drugi w kwiatki ale.....mają wsólny pokój z adamem i narzie maja w miasteczko zielony i ulice ta są :baffled:bardziej chłopięcy to fakt :baffled:ale Julina często wkłada swoje małe miśki takie bruno w autka i się na tym świetnie bawi:tak:ja mam w głowie pokój marzeń dla mojej Juliny tki mega dziewczęcy z białymi mebelkami komódkami toaletka łóżkem białym z baldachimem no pomarzyć dobra rzecz:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
ja jak bylam mala to sie bawlam brata autkami a Jula widze poradzila sobie na dziewczecy sposob :))
A ja chce na dole miec duuuzy salon,kuchnie z jadalnia i wyjsciem na ogrodek i ubikacje.A do gory trzy sypialnie,lazienke z bigerska wanna,pokoj zabaw i garderobe:tak::tak::tak:
W ogrodku chce miec zjezdzalnie,piaskownice,hustawki,trampoline i miejsce na basen latem:tak::tak::tak:
Oby te nasze marzenia sie spelnily i to jak najszybciej:-):tak::tak::tak::tak:
ja tez mam podobne marzenia:-)
To ja w takim razie chce bardziej niz bardzo i mam nadzieje ze w tym roku mi sie spelni:-p:-);-)

Ja bede powoli zmykac bo dziewczynki zaczynaja sie bic a poza tym czas wyjsc na dwor

zycze Ci tego! milego spacerku

Mamita na gardlo syrop z cebuli

MOj byl na snaidanku, pojechal wiec musze sie wziasc za obiad a potem za oponki :)
Bede z dolotu

A ja się zmobilizowałam i wszystko wyprasowałam :tak::tak::tak::tak:
zaraz sobie ziemniaczki do obiadu obiorę potem mielońce zrobie tylko mi miesko odmarznie:tak:

ja dostałam rachunek za wodę niby mniej zużyliśmy ale rachunk większy :szok:bo...woda kosztowała 3.20 a już 3.90 ścieki kosztowały 4.50 a już 5.70:szok::szok::szok:i jak tu oszczędzać chyba trzeba się w sniegu myć:baffled::baffled::baffled:
a laski znieśli ten przepis co do becikowego że trzeba mieć udokumentowana wizytę do 10 tyg ciąży:tak:
o i u Was mielone? :-) A z rachunkami to ja nawet nie chce mysleć ile nam teraz przyjdzie.....za prąd 250zł, a woda 180!!!!!A nas tylko dwójka..bo ile to bejbes zużyje..masakra a z tą ustawą to w końcu coś normlanego zrobili, jakiś chory pomysł ktoś miał:dry:

ANACONDA dzieki :-)
LUNKA no to mala do przedszkola id wrzesnia a ty bedziesz szukala pracy?
U mnie plany sa 2 a nie wiem ktory wypali.
1 plan ale ten co raczej chyba nie wypali bo sama bym nie chciala hihii.To teraz w marcu bede starala sie aby Oliwka poszla do zlobka .Musi sie dostac wiec nie wiem jak to bedzie.
Jakby sie dostala i jakbysmy sie zdecydowali ze od wrzesnia by tam poszla to ja szukalabym pracy.
2 juz niestety bez kasy bede po sierpniu tego roku .I najlepiej jakby Oliwka poszla do przedszkola za rok we wrzesniu Mialaby wtedy 3 latka a ja do jakiejs pracy .TYlko tez musze sobie ja znalesc .
dorotka ja też miałam plan dać małego do żłobka ale teraz musowo odwlekę chyba... najlepsze jest to, że mój M w tej pracy ma dużo znajomków i ostatnio przyszedł i mi mówi: słuchaj taki Adam ma żonę i ta żona ma sklep adidasa....pracę masz od ręki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:qwa!!

i fajnie że zdecydował się na piratów bo jest niepowtarzalny a ulice sa juz oklepane:tak:
Dowikluś ja też marzę o domku z ogródkiem takim big salonie z kuchnią i z tego wyjście na taras cały w kwiatach i ziołach:tak:i kuchni taka w angielskim stylu duże meble najlepiej białe przecierane duża kuchnia na środku taka wyspa big stół pod oknem...........ech marzenia:blink::blink::blink:
ojej, ojej!!:szok: to ja lepiej nie będę zaczynać z moimi marzeniami bo nikt nie doczyta do końca kilometrowca:-D:-D:-D ale chętnie odwiedziłabym Was w tych haciendach:tak::tak::tak:
Dowikla dywaniki cudne! sama myslę czy małemu też nie kupić jakiś dziecięcych do sypialni:tak:
Witam się w południe zawsze wtedy jak nikogo nie ma:-D:-D
dzięki diewczyny za miłe słowa, już nie przejmuję sie tym wszsytkim...ale ta lekarka jakos tak strasznie medycznie podeszła do tematu...zamiast mnie uspokoić to tylko mnie straszyła....:baffled::baffled::baffled:
Kuchnie wypucowałam, kibelek jest w trakcie i nie iwem jak to zrobić żeby sraczyk wyczyścic a nie nawdychać się za bardzo:dry:. Bejbes nakarmiony śpi a ja czuję sie fajnie boooooooooooooo...........M wraca jutro:-D
Kurcze chciałąbym Wam podać fotkę mojej Julki/Mai/Filipa ale mam zespute to cholerstwo....hmm moze brat mi go w końcu naprawi....filmik z bijącym serduszkim jest mega krótki, ale dobre i to:tak:
U mnie śniegu niesamowite ilości a wczoraj jak jechałam do tej gin to takie zamiecie były, że myślałam, że nie dojade:no: no coś strasznego. Przez jeden dzień to było mnóśtwo wypadków bo ta droga jest na wielkiej przestrzeni i zawsze tam pizga. Jade, jade i na środku drogi zaspa:szok: no zawał....dzis jest łądnie i słonko śiweci ale z wózkiem nie ma szans:no: pójde z bejbesem na zakupy w poszukiwaniu zabawki ciufci, która się całkiem zepsuła a on łazi z nią i rozpacza:baffled: a że tania była to mu kupię druga jak znajdę.
Już nawet śniło mi się ,że nasz prezydent obecny przyjechał tą ciufcie naprawić i siedział ze śrubokrętem i grzebał w kabelkach:-D:-D:-D to musiał być znak...:-p
edit.
Myszunia wypadek w łazience horror!!! Dobrze że tylko tak się skończyło......

Ania ja poproszę o przepis na te oponki :tak:jadłam je kiedyś jako dziecko mój kolega z podstawówki Tomek czasami je przynosił:tak:nomen omen jego mama ze śląska pochodziła z piekar śląskich:-)
Mamitka oj wsółczuję tego bólu gardła mogę ci polecić mucoangin ietruszce kupiłam pani w aptece zachwalała a tantum werde na niego już nie działa:no:ani do ssania ani w psikaczu:no:i mówi że te tbletki mu super pomogły najpierw jest wrażenie że masz zmrożone gardło a potem podobno niesamowita ulga:tak:to tak z farmaceutyków a z domowych sposobów to chyba Anabubka zachwalała płukanie solą czy zachwalany przez Anię syrop z cebuli a mój niezawodny sposób to na łyżeczkę nakładamy miód a na jej koniec pieprz czarny mielony wszystko na raz do buzi polknąć i popis szklaną letniej wody:tak:mi pomaga zawsze:tak:

Kerna prezydent ze srubokrętem naprawiający ciufcię:-D:-D:-D:-D:-D:-Dno wyję ze śmiechu:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ja dziś też miałam pochrzanione sny że babka jakas jeździła samochodem niby duży fiat czerwony ale pikap i woziła dwa ranne wielbłady tylko ich zady widziałam i strasznie szukała weterynarza co by im głowy znalazł:szok::szok::szok:jeździła jak szalona aż się bałam w tym śnie chodzić:szok::szok::szok:co to za głupoty w nocy w głowach się rodzą:szok::szok::szok:

Hej Kochane. Ja tylko jak po ogień zaraz lecę obiad robić i M na miasto po misę do samochodu bo nigdzie wczoraj nie było :no: i niestety z wyjazdu do Wrocka nici :no: no trudno kiedy indziej :tak: Kubek właśnie zasnął M się kąpie i zaraz go wyganiam :tak: przyzwyczajenie robi swoje już wolę sama w domu siedzieć ;-) pogoda nawet fajna, ale jakby nie wiało byłoby o wiele lepiej :tak: więc trzymajcie się cieplutko :-D

Beatka tradycyjnie jak po zapałki:-D:-D:-D:-D
Kerna no bynajmniej nie o wielbłądach bez głowy myślę:-D:-D:-D:-D
idziemy z Antonio się przebrać bo sie przesikał po pachy:szok:potem deserek zje i trzeba obiadzio podszykować bo dziś tatuńcio o 15.30 wraca:baffled: a potem z kawką wpadne w między czasie chyba u dzieciaków coś z meblami pokombinuje co by im niespodziewankę zrobić jakąś:sorry2::-D:-D:-D

reklama
Uff,przebrnełam ,ale napisane:szok:
MH ślicznie wygladąsz:tak:
Dowikla bardzo ładne wykładziny w pokojach u dzieciaków,moi tez mają ulice,a to naprawde oklepane ,bo w co drugim mieszkaniu dzieci maja taką wykładzinę:tak:
U nas woda 3.20 ,a kanał 4.90 bodajze,ale ja z tych rachunków o słabo umiem cokolwiek wyczytać:baffled:
Anabuba ,zyczę ci dzis przyjemnego odpoczynku ,nawet nie wiesz jak dobrze cie rozumiem:tak:
Ja sie odchudzam dietą MŻ,zelixę mam przetrenowaną ,a po niej jo-jo wiec nie chce wiecej :no:ale ja sie codzienni ruszam 3razy w tygodniu chodzę na siłke ,a 2 razy na aerobic,ale też nie pracuje wiec mam czas,bo jak pójdę do pracy to sie mi ukróci ta forma ruchu:sorry2: Myszunia chyba każdy mały mężczyzna musi przejśc przez poierwsze próby golenia Ksawier z rok temu sobie brodę pociął ,przyleciał z płaczem z łazienki i na nasze wystraszone pytania dlaczego mu krew leci mówił że nie wie:wściekła/y:mały cwaniaczek,skończyło sie na eleganckich prostych kreskach strupów które z duma prezentował w przedszkolu ,ze to po goleniu:-D

Mnie sie też dziś głupoty sniły,jakieś węze mnie pogryzły,w ogóle banialuki takie że nie ma czym sie chwalić.

marzenia dziewczyny macie piękne,moje ,podobne i choć mam własny dom i podwórze,to absolutny brak finansów który by pozwoił na realizacje marzeń:no:
U mnie dziś domowe przedszazkole ,do Ksawka przyszedł kolega i objeli dom we władanie,:nerd:
K dalej czeka na wypłatę ,szlag mnie trafia:wściekła/y:

Dorotka bardzo sie cieszę ,ze tarapia sie udała ,ze takie duze wsparcie tam dostaliście:tak:zyczę samych sukcesów:tak:

Do góry