reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

a wracajac do mojego dnia
pomijaac fakt mojego stanu fizycznego to moje buty sie nie nadjaa do chodzenia
narazie sie susza jutro bede je kleic
pewnie bymm nowe kupila z przeceny ale nie mam kasy
a jutro u nas ma byc paskudnie wiec zadzwonilam do tescia czy dzieci jutro nie odbeirze
i odebrala tesciowa
wiec skoro i tak bylam wkurzona to jej powiedziala o calym dzisiejszym zajsciu
od razu zaczela synka bronic:[[[
ze trzeba sobie pomagac ze musimy sie dogadac itd
wiec ja jej ze przeciez impomagamy jak trzeba,a teraz to byla nagla i powazna sytuacja anie jakas *******a ktora mogla poczekac,

powiedzialam jej jak bylo w tamtym roku
moze opiwadlaam ale wam powiem

w maju mielsimy wesele u p w rodzinie
tesciowie pojechali wczesniej nas moj brat wiozl
moja mama przyszla po dziewczyny,odeszly juz kawalekod domu i pzyszla nagla ulewna burza.a akurat szwagier z zonka byli jeszcze wtedy na budwie bo jeszcze nie mieszkali
mowie do p zadzown do brata to pojedziecie wezmiecie dziewczyny i matke i zawieziecie je do domu,najgorsza burza bo dewzcz to pikus

zadzwonil iw wieceie co uslyszal od brata?
ze ona teraz je obiad i mu ostygnie,ze jak zje to moze jechac...

ale sie wpienilam!!!!!!!!!!!!!!!!!
zadzwonil szybko do sasiada a ten rzucil wszytsko i nawet swojego mlodszego 8 letniego syna samego w burze zostawil zeby po moje dziewczyny jechac......

ta to wlasnie jest
dla niego to trzeba rzucac wszytsko i mu leciec pomoc...
a ja pamietliwa jestem...
pewnie sie pogniewa ze naskarzylam na niego do tesciowej ale mam to gdzies!
juz wole sie telepac z wozkiem przez bloto....

reklama
Jestem:-pAle jakaś padnięta, śpiąca:eek: A. mnie własnie przepraszał ale nie pójdzie tak łatwo o nie. Nie tym razem:no::no:
Zuza śpi. A wpadam na chwilke i zamykam chyba do łóżka:zawstydzona/y:

Mamita fajne masz sąsiadki ale i tak masz lepiej niz ja bo ja po śasiedzku mam warsztat stolarski i od mojego domu stoi jakies 150m:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja mam sąsiadki marsjanki:cool:Po prostu je kocham:cool:

Monik jakos z czasem sie przyzwyczaiłam i moj dziecko tez dobrze ze zawsze o 20 wyłancza te maszyny bo bm chyba zwariowała a przez zime to nawet spokój bo chyba im tam zimno:-D:-D:-D:-D:-D

Malinka normalnie juz bym sie cieszyła :-):-):-)jak bedzie córka to masz flaszke u mnie w poniedziałek nastepny mam usg wiec mze mi powiedzą jak sie dzidzius dobrze odwróci:tak::tak::tak::tak:

Dziewczynki ja sie z wami żegnam na kilka dni bo jade do syna na ferie:-)a niestety tam nie ma neta nikt:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mam nadzieje ze nadrobie troche po powrocie chociaz kilka dni to wy tu sporo naskrobiecie

Pozdrawiam was wszystkie i bedzie mi was brakowało :-:)-:)-(
Bez neta i BB? To jak na odwyku:-D:-D:-D:-D

Madziula pilnowanie wszystkiego co by było na czas to big robota:tak::tak:
ja jak mam poranny pospiech to czasami mam wrażenie że żyję w wariatkowie:eek:dobrze ze Pietruszka ma teraz do pracy na 9 i nie musze rano Antka ubierac szykowac karmic tylko starszą 2 :eek:i tak budzik dzwoni o 6.30 :crazy:ja powtarzam sobie no trzeba wstać:eek:wstaje po jakis 5 min budze dzieciaki wchodze do kuchni i pije szklanke wody potem szybka poranna toaleta znów do dzieciaków do pokoju no wstawać bo się spóźnimy!! droga do kuchni im szybko płatki na mleku i śniadanie do szkoły +picie zjawiają się moje zmory w kuchni jedza płatki i gadają gadaja gadają ja ich poganiam w między czasie sprawdzam czy spakowali śniadanie pościelili łóżka....oni idą do łazienki myć zęby ja wchodze do Antka chwilę na tulaki z nim i wkładam go Pietruszce do łózka :eek:i dzieciaki ubierają buty kurtki przepychaja sie w korytarzu :eek:oni schodza na dół Antek im robi papa ja ubieram buty kurtkę i idziemy....więc to cała machina poranna:-D:-D:-Dwychodzimy z domu o 7.10-15 potem 2.5 km spaceru wchodzę z Juliną do zerówki Adam idzie do szkoły dalej czyli jakies 300 metrów a ja wracam do domu po drodze zakupy w biedronce i znów spacer powrotny:crazy: no i znów szybko bo Pietruszka obi najczęściej śniadanie Antek już je szybka kawa z Pietruszką i wygnanie go za drzwi do roboty:-p:-p:-pi mówię najczęściej ufffffffff............trochę spokoju:-D:-D:-D:-Dtak więc my mamuśki to jesteśmy zorganizowane machiny:-D:-D:-D
Nie wiedziałam, że Ty taka ułożona kobitka:-D:-D

ja oglądałam- wg mnie bez rewelacji- coś ala pokanontaz:confused2:
Też słyszałam że bez rewelacji. Ale niektórzy lubia fantasy:sorry:

M wrocil z pracy z browarami:sorry: teraz to ju wogóle niech sie w zad pocałuje-na pewno w niczym mu nie pomoge:no::no:
Musi się skoncentrować:eek:

Myszunia ogromne gratulacje,
no i masz córcię!!!!!

Anaconda
, ale po co stres i nerwy-skoro od 2 lat mięli ja rozebrać to się nie doczekała a nasłuchała i sama siępołożyła. NO życie. A co, teraz masz iść ją postawić na nogi? Bo nie rozumiem po co z tym do Ciebie///
Iwcik, no to wypoczywaj i relaksuj się ile wlezie, opowiesz jak wrócisz, no i zdjęcia koniecznie rób!

Kamcia dużo zdrówka i miłości dla Córeczki.

Joasiu fajny ten torcik, jak będe pamiętac to zrobię taki włąśnie na 3 latka-super.

Miała wpaść dziś bratwa, no i nie iwem teraz co robić. Telefonu ne odbiera ( pewnie jeszcze śpi!) a ja na zakupy musze lecieć, po chleb, obiad szykować ( no ale z obiadem to dam rade tak czy siak) . No ale jak juz na te zakupy ide to bym jakiegoś ciacha kupiłą, bo obie lubimy wypieki z takiej małej piekarni tutaj , ale dla siebie samej to nie bardzo mi się chce tam lecieć.

Nie iwem o której zaczęłam tego posta. KOńczę teraz-zalało mi mieszkanie duży pokuj, łazienka i pokój małej. Uporałam się z ciurkiem po ścianie. Padam na ryj.
Zalało mieszkanie:szok:Wspólczuję:sorry:

hej
ehhhh
ledwo zyje....

koniec eseju:rofl2:
sorki ze tak wulgarnie ale musialam sie wygadac:-p
:-D
Ale z tym śniegiem to nieciekawie:no:
A co do słoneczka to dzisiaj u nas tak blazowało, że musiałam okulary w aucie założyć:-D
Anabuba biedulko ciezi dzionek nie dziwne ze sie musialas wyladowac.tez bym sie wku...jakby mi taki przychodzil i jeszcze pytal czy odwalam snieg:wściekła/y:
Jeszcze te buty przemakajace:eek: szok, jutro to ty rak nie bedziesz czula:eek:

Kolezanka byla u mnie od 12 do 14
Ja w tym czasie ugotwalam zupke, nakarmila Laure i zawiozlam ja do domku a sama z Lali pojechalam do parku nakarmic zwierzatka chlebkiem. Sloneczko niezle dawalo.
O 16 wrocilysmy do domku zrobilam kisiel i wspolnie zjedlismy.
Teraz Lali pochlonela jogurt i oglada bajke Elmo

Ja musze poprasowac ale jak patrze na te mokre pranie na suszarce to myslke ze jutro zaczne prasowac:-D:-D:-D
Ja też mam pełną suszarke ale prasowanie na jutro odkładam:tak:

Ja to wcale nie zostawiam.Ostatnio szlam do banku i chcialam Laure w aucie zostawic braklo mi odwagi.Szybe rozwala dziecko wezma a Ty potem kombinuj:-(
Strach wychodzic z domu
Ten swiat to na psy spada:-(

Mamita widze ze robisz tak jak ja co masz zrobic dzis zrob jutro bedziesz miala wiecej laby:-D:-D

Ja nadrabialam nk bo jakos nie bylko kiedy:sorry:
Spadam na filmik.Przytule sie i poogladam co nieco:-D

Dobranoc

Patrysia tesciowa to czesty gosc:sorry:

Agnes miala babka szczescie szok

Beata u mnie z dziaslem luzik nie potrzebuje nic.A lodem okladalas?
Na te zarciki czytaj kawaly to moze watek zalozcie bo duzo miejsca zajmuja

A ja gadalam z Agnieszka i u nas porwali 4 letniego chlopca:szok::szok::szok: helikoptery, auta policyjne mnostwo policji mysleli ze bank okradli bo to kolo banku bylo.A tu kurde porwano dziecko.Teraz strach chodzic samemu z dzieckiem po deptaku:szok:

:szok::szok:Szo normalnie co się wyrabia:szok::no:

:szok::szok::szok:Ja to tez juz sie boje:no::no::no:Nawet juz nie zostawiam Ich samych na podworku bo normalnie az strach:no:A jak widze jak dzieci stoja we wozkach przed sklepem a mamusie robia sobie zakupy to normalnie szkoda slow:no::no::no:
Mnie też denerwuje jak ktoś dzieciaka zostawia przed sklepem:wściekła/y:

uuuuuuuuuu niebezpiecznie
dzis w rmf mowili o dziewczynie ktora ktos zaatakowal w Koniku nowym,miedzy mna a wawa,nie przezyla:no::no::no::no:
jakas 15letnia
Nie słyszałam:szok:

Mamita widze ze robisz tak jak ja co masz zrobic dzis zrob jutro bedziesz miala wiecej laby:-D:-D

Ja nadrabialam nk bo jakos nie bylko kiedy:sorry:
Spadam na filmik.Przytule sie i poogladam co nieco:-D

Dobranoc
Dobranoc. ja też uciekam

No hej smutny wieczorek siedzę sama i wpatruję się na ekran komputera ,zdjęcia są suwaczki też ale najważniejsze jeszcze do mnie nie dotarło te moje odpowiedzi na więcej postów waszych:sorry:
i tak będę siedziała aż w końcu załapię i od powiem wszystkim :-).Miłego wieczorku .pozdrawiam
Ale postępy na BB ogromne robisz i jaka wytrwałość;-):tak::tak: - szacun ogromny:tak::cool::cool:.
Jest a przynajmniej był bo go ze 2 lata temu zakładałam. O tu https://www.babyboom.pl/forum/mamy-bedace-w-domu-f123/wesolo-nam-14748/
Będę później bo chlebka pilnować muszę i na AXN CSI leci całą noc.

reklama
skonczyło se na tym ze wyszlam z domu i powiedziałam mu ze ma sie sam Maksem zajmować- bo narzekał jak mu go dałam na ręce, bo chciałam sikuuuu!!!!!!!!!
oczwysicie skonczylo sie awanturą ze on wielce przyjdzie z pracy zmeczony a ja nic nie rbie i od razu mu dziecko daje jak ons ie nie zdazyl wykapaci zjesc.... :crazy:

to ja mu powiedzialam ze jak ma sie czas za piwo łapac to xnaczy ze nie jest głodny i ze kąpac tez mu sie widocznie nie chce i ze mnie nikt nie pyta czy ja mam sie czas wykapac czy nie:crazy: maks spi 2 godziny dziennie i ostatmio jest non srtop marudny i chce uwagi ale jego to nie obchodi!!! wazne zeby przyjsc polozyc sie i sie browara napisa c a potem isc spac i bron boze nic przy dziecku:crazy:
i oczywiście jak brałam klucze z auta to znalazłam w kieszeni fajki!!!!!!!! i wtedy jak juz się wur... na maksa to wszystko latało po mieszkaniu, a jego tabletki polecisły przez balkon, powiedziałam mu, ze może zdychać, ja mu tabletek ju nie kupie, bo miał wyvbrac albo tabletki albo fajki, wielce miał nie palić już.. przysięgał, ale......
jego wybór, ja się martwić już o niego nie bede:no: i powiedziałam że nawet jak pojdzie do lekarza po nowe tabletkii nawet jesli sobie je wykupi bo znów je wyrzuce i za to mu dam paczke fajek:wściekła/y:

wyszłam o 18 wróciłam teraz:sorry:

byłam pochodzic po CH ale nic nie było:confused2: znaczy było.. ale jak po precenie spodnie byly po 20-30-40 zł to nie na mnie:crazy:
maksowi kupiłam fajne spodnie eleganckie w reserved była wyprzedaz- za 14zł i sweterek tez za 14zł pqsujacy idealnie do tych spodni:tak: tyle że nie mam koszuli:confused2:
aaaaaaaaaaaaaaaaaa nie maaaaaaaaaaam:rofl2: od Anki dostałam- akurat tez roziar 74;-) bedzie pasowała:tak::tak::tak::tak:

ale i tak musze kupić białą- bo białą najbardziej widzę do tego zestawiku:tak::tak::-)

anabuba
wspólczuje dzisiejszych przejsc- a na szwagra szkoda słow:confused2:
Patrysia tesciowa to czesty gosc:sorry:

Agnes miala babka szczescie szok

Beata u mnie z dziaslem luzik nie potrzebuje nic.A lodem okladalas?

A ja gadalam z Agnieszka i u nas porwali 4 letniego chlopca:szok::szok::szok: helikoptery, auta policyjne mnostwo policji mysleli ze bank okradli bo to kolo banku bylo.A tu kurde porwano dziecko.Teraz strach chodzic samemu z dzieckiem po deptaku:szok:
:szok::szok::szok:

wątek juz jest- tak jak marta napisala:tak:

PS.Też idę spać jak Was nie ma;-) Ciekawe czy ktoś wejdzie jeszcze do rana czy wejde i bedzie mój ostatni post tylko:-p

Do góry