reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Bo soe az zanosi.Normalnie z placzu az kaszle i sie dusi :-(.Juz to tez wyprobowalismy .
Mysle ze przyjdzie czas ze nie bedzie tak plakac jak sie ja zostawi sama.Narzie to nierealne,ale i tak nocki so coraz lepsze :-)

reklama
Aha a propo zebow to moz bedziecie wiedzialy o co chodzi.
Oliwka ma juz wzystki 1,2,3,4, No to chyba jak narazie zostaly 5 :-).
Zaczelo sie od tego ze dziasla jej krwawily z gornych 2 :-(.
Dziasla ma strasznie czerwone i Oliwka nie da sie doknac .Nawet jak sie buzke myle to placze ,ale przeciesz to jej zabkow sie nie rusza.Kiedys fajnie sie jej mylo zeby ,od kilku di jej prawie nie myle bo lzy jak grochy .Jakby ja tam cos bolalo.I sama nie wiem co to moze byc.Jak ona sobie smoczka mocniej przygryzie to tez trzyma sie za buzke i placze :-(.
Nie wiem czy wybrac sie z tym do pediatry czy co?
To moze bedzie miała rany i bedzie bolało moze pokaż lekarzowi ?

Dorota z krwawiacym i napuchnietym dziaslem musisz isc koniecznie byc moze ma zapalenie dziasel.A je ci normalnie?

Co do placzu i samodzielnego spania to sa dzieci ktore by nie zasypiac same wymiotuja ale zostawie ten temat.Bo nie wiem czy baby slyszaly ze dzieci sprawdzaj rodzicow na ile moga sobie pozwolic:sorry: i widze ze wasze swietnie daja sobie rade:sorry::sorry:
Koncze temat:-D

ANKA masz racje koniec tematu :-).Kazda robi tak jak uwaza za stosowne :-).

Kurcze wlasnie ze Oliwka je normalnie.Juz nie krwawia jej dziasla ale widac ze ja bola i to bardzo :-(.

Oliwka zasnela :-)

Anka nie pale, a w sumie z powodu kasy głównie nie wrociłam, bo moglam:confused2: i nieraz mam ochote zapalić, alemówie sobie że, nie i tyle, wole sobie co innego za tą kase kupic, tyle że...... wlasnie tak to jest ze i tak tej kasy nie ma:eek::eek::eek:

byłam założyć te boki:-D
powiem Wam z eni ejest aż tak super jak sie spodziewałam- no ale zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy jak bede miala gotowy tez przód- no i dół chyba bede musiała wybielić choć troche żeby to idiotycznie nie wyglądało:eek:

No różne są na to poglądy :tak:niestety ja różnie Martynke usypiałam i kołysząc wożąc w wózku na rękach i też wszyscy mówili ze nie dobrze robie a z czasem przeszło i teraz bardzo ładnie zasypia.Mleczko mycie ząbków bajeczka i spanko i mysle ze Kamilek juz tez to załapuje.
A co jak położe go do łóżeczka zacznie płakac i mi wypadnie z łóżeczka na podłoge i cos sie stanie.?????????

a dlaczego ma wypaść,przecież nie zostawiasz go samego w pokoju,jak uczy sie dziecko spac samodzielnie to an początku siedzi się w tym samym pokoju i kontroluje sytuację.:tak::tak::tak::tak:

Dziasla ma strasznie czerwone i Oliwka nie da sie doknac .Nawet jak sie buzke myle to placze ,ale przeciesz to jej zabkow sie nie rusza.Kiedys fajnie sie jej mylo zeby ,od kilku di jej prawie nie myle bo lzy jak grochy .Jakby ja tam cos bolalo.I sama nie wiem co to moze byc.Jak ona sobie smoczka mocniej przygryzie to tez trzyma sie za buzke i placze :-(.

powinnas jak najszybciej iść do lekarza .na mój gust to zapalenie dziąseł tak jak mówi Anka:tak::tak::tak:

Co do placzu i samodzielnego spania to sa dzieci ktore by nie zasypiac same wymiotuja ale zostawie ten temat.Bo nie wiem czy baby slyszaly ze dzieci sprawdzaj rodzicow na ile moga sobie pozwolic:sorry: i widze ze wasze swietnie daja sobie rade:sorry::sorry:
jestem tego samego zdania.nie może dziecko rządzić rodzicami,pewnych rzeczy trzeba dziecko nauczyć,pewnie że nie jest to na początku łatwo ale dziecko jest mądre i kocu zrozumie ze tak musi być i nie będzie protestować.tak też jest z nauką samodzielnego zasypiania:tak::tak::tak::tak:

ANKA masz racje koniec tematu :-).Kazda robi tak jak uwaza za stosowne :-).

Kurcze wlasnie ze Oliwka je normalnie.Juz nie krwawia jej dziasla ale widac ze ja bola i to bardzo :-(.

Oliwka zasnela :-)
lali jak miala rok to miala zapalenie dziasel wtedy przepisala mi babka HascoSept to jest do psikania do buzi, przeciwbolowe i przeciwbakteryjne.I kazala smarowac fioletem czyli gencjana:tak:
lali tak miala bardzo ze jak pila mleko to na samoczku zostawala krew i pila tylko na snie za dnia ani kapki.Wszystko lyzcezka i rzadkie
Anka nie pale, a w sumie z powodu kasy głównie nie wrociłam, bo moglam:confused2: i nieraz mam ochote zapalić, alemówie sobie że, nie i tyle, wole sobie co innego za tą kase kupic, tyle że...... wlasnie tak to jest ze i tak tej kasy nie ma:eek::eek::eek:

byłam założyć te boki:-D
powiem Wam z eni ejest aż tak super jak sie spodziewałam- no ale zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy jak bede miala gotowy tez przód- no i dół chyba bede musiała wybielić choć troche żeby to idiotycznie nie wyglądało:eek:

fanie ze nie wrocilas do nalogu.Bab to zawsez madrzejsza musi byc:-D:-D
A co do zabkow to pewnie efekt koncowy bedzie inny niz teraz.Bedzie dobrze:-)

ide sie pomalowac i na jakis spacerek....

dzisiaj obiadu nie gotuje:no: niech M sobie sam gotuje, ja nie musze jesc:rofl2:
i z siebie kosciotrupa zrobisz jak jesc nie bedziesz :-p

Patrysia współczuję wizyt teściowej:crazy::crazy:
ja sobie tez wspolczuje ze ja mam :sorry:
A ja mam dzisiaj nerwa :wściekła/y::no: Szukam przedszkola dla Helenki :tak: bo ona chyba taka niedobra to z nudów jest :eek: Zabawy z mamusią już nie wystarczają :eek:
jak juz dziewczyny powiedzialy to prawdopodobne ona juz potrzebuje uwagi od kogos innego... dobry pomysl z przedszkolem :tak:
Witam i ja
wstalam o 10 ale i tak jestem niewyspana:no::no::no:Wlasnei zjedlismy sniadanko i moze bym sobie pranie wstawila bo musze wyprac wozek-zobacze czy bedzie mi sie chcialo hehe;-)
Pogoda taka sobie,w sumei to wczesniej bylo slonce a teraz juz nie ma:wściekła/y:Ale na dwor i tak wyjdziemy:tak::tak::tak:Wiktoria juz mi ryczy ze Ona chce jechac we wozku bo nie wiem dlaczego ale Ona ostatnio wcale nie chce mi chodzic:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Sorki ale nawet nie czytalam co pisalyscie bo jakos mi sie nei chce:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
heh ale z Wiki sie leniuch zrobil:happy:
Ja bylam z mlodymi na dworze ale nie cala godzinke bo mi caly czas po kaluzach biegali:no::no::no:
Pozniej posprzatalam sobei cala chatke i polozylam mlode:tak::tak::tak:
Tearz zajadam jablucho i popijam capucinko:-)

MH
Ja tez bylam chyba z tydzien temu w takim przedszkolu co jest ulice dalej niz moja:-)W grupie trzylatkow sa wolne miejsca ale jest to prywatne przedszkole i kosztuje 550 zł miesiecznie za jedno dziecko a do tego 450 zł wpisowe:no:Jakbym sie zdecydowala to praktycznie od jutra moga isc ale to troche duzo kasy jak dla mnie:no::no::no:A poza tym to nei wiem czy One by tak chetnie tam byly i czy by inne dzieciaki Ich nie staranowaly hehe
jakie ceny:szok: asakra
Witajcie .W koncu moge do was zajzec .Rano przyszli jacys faceci zalozyc plomby na grzejniki ale maja przyjsc jeszcze raz bo mieli zle plomby. Ja juz po 8 rano szlam do kolezanki .Zanioslam do niej Oliwke a sama pojechalam do gazowni zaplacic za gaz.Pozniej u kolezanki chwile poklachalam.Oliwka sie pobawila z 2 dzieci :-). W drodze powrotnej oli sie uspala w wozku i udalo mi sie ja wniesc do domu i spi w wozku przy uchylonym oknie :-). Ja posprzatalam i zabieram sie za obiad. U nas tez dzis fajnie cieplo az wiosny sie chce :-). Wczoraj bylam na klachach u przyjaciolki .G mnie zaprowadzil do niej .Nie musialam wozka ciagnac .On poszedl do klubu a ja do przyjaciolki.Pozniej G po mnie przyszedl i razem wrocilismy do domu :-). Umowilam sie z przyjaciolka ze w jakas niedziele ,chyba w marcu pojedziemy do ZOO.Fajnie bo oni maja samochod wiec nie bedziemy musieli tluc sie autobusami.Jeszcze jak sie uda to spotakmy sie z jedna kolezanka i jej dzieckiem :-).Byloby wesolo .Oliwka by sie cieszyla. No i przyjaciolka z mezem wezma nam Oliwke na kilka godzin a my mozemy isc z G do kina sami.Lub gdzies indziej :-).Tylko jeszcze nie wiem kiedy to bedzie :-). Przeczytalam tylko ze MEDEUSKA wczoraj wyszla z domu-no i dovrze :-).Zakupy udane.Ale powiem ci przerabane masz te z z tym twoim M.Wiecznie awantury I tez wypic sobie lubie SORKI :-(. Kurcze jakbym swojego widziala jeszcze niedawno :-(. Smutne to :-(.Nie kupuj mu juz kochana tych lekarstw niech sie truje jak tak woli :-(
no to byscie mieli fajnie...
my tez planujemy gdzies jechac w przyszlym miesiacu jak juz sniagu nie bedzie
chcemy jechac do krakowa albo do wroclawia :tak:
Dorota Oliwka ci chyba teraz w dzień lepiej sypia:tak:za to mój Antocha to ucina drzemki po 30-40 minut i mu starczy:sorry:dziś tez spał 40 minut:eek:
Dowikla fajnie mieć blisko przedszkole ale cena powala w u ciebie razy 2:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:
krotko spi :szok: mi Sewek teraz spi do 3 godzin :sorry:
Tak serio to mój Ksawier zaczął mówić dopiero w przedszkolu wcześniej mu sienie chciało,wiadomo zawsze jakoś go zrozumieliśmy ,a rówieśnicy mieli w nosie i nie starali sie rozumieć jego pólsłówek ,wiec nie miał chłopak wyjścia:tak:

Poszłabym do fryzjera wiecie ,teraz kaski niet ,ale sobie przegladam fotki i planyje ,chciałabym z powrotem być blond i skrócić włosy:tak:
ja tez chcialam isc do fryzjera ale dzis kupilam farbe i dupa blada :laugh2:
pokaz zdjecie jak chcesz sie obciac :tak:
witam się:-)
Mamita no co oni powariowali:szok::szok:
dowikla matko jakie ceny:szok: no szok!!
Malinka to cie zmusili do sprzątania..biedactwo:eek::-D:-D
A z tym żłobkeim to też sie zastanawiam..ale u nas też prywarne jest..ciekawe jakie ceny. no ale ile michał może tak sam bez dzieciaków.

a ja karmie małego i pisze.....ot takie uzależnienie:eek::eek:
heh ja tez tak czasem robie siedze pisze i karmie cycem mala :-D:-D:-D

wrócilam ze spacerku- oczywiście z przemoczonymi butami wróciłam:eek: normalka u mnie, ale cóż.... trzeba jakos zniesc, juz sie zima konczy:sorry::sorry:vtak to jest jak sie kupuje buty na zime za 30 zl:sorry::eek::eek:

kupiłam sobie majtki bo tez nie mialam w czym chodzic, chcodzilam wtakich szmatach babcinych co kupiłam sobie na połóg, bo przed ciążowe to tez juz sie do nicego nie nadawały i dawno wyrzuciłam:confused2:

na sczescie u mnie nna osiedlu jest fjny sklepik z tanimi majteczkami :tak:
ide sobie hot doga zrobić na obiad:rofl2::rofl2:

mamita
ja specjalnie telefonu nie wzielam:-D:rofl2:
a obiadu nie musze gotowac- sama zjem byle co, maks ma ze sloiczka, a ptryk u matki, dla M gotowac nie mam zamiaru, jak on twierdzi ze nic nie robie, tylko sie nudze jak on wielce pracuje, to nie robie nic co wiązane z nim:rofl2:
medea ja tez takie buty kupuje :sorry:
a i majtki to tez bym musiala sobie kupic nowe
jutro planuje wybrac sie do rybnika na targ...
Witam
Maja śpi to ja sobie do komputera zasiadłam - a miałam jej dzisiaj nie kłaść :sorry::sorry:
Przeziębienie znowu mnie rozkłada, nigdy wcześniej tak często nie chorowałam jak tej zimy, już sama na siebie jestem zła :angry::angry::crazy:
Pomysłu na obiad nie miałam dzisiaj żadnego a jak w końcu wymyśliłam że zrobię rybkę do ziemniaków to jak poszłam do sklepu okazało się jak na złość że żadnych ryb dzisiaj nie ma i w związku z tym na obiad jajko sadzone bo nic innego nie mam:sorry::sorry:
U nas przedszkole prywatne od 550zł wzwyż :sorry::sorry:, też się boję że w tym roku Mai nie przyjmą a ona tak chętnie tam chodzi i tak dużo się uczy, chyba bym się całkiem załamała, no a na prywatne to też mnie nie stać:no::no:
U nas zapisy też koło marca będą przez internet ale wcześniej pójdę i pogadam z dyrektorką tego przedszkola co Maja chodzi, zobaczymy co ona mi powie :sorry::sorry:
kuruj sie kobieto
Dowikla u Ciebie przedszkole jeszcze w miarę w normalnej cenie.
U nad za miesiąc jest 650 a od września 700 i wpisowe 500.
Zniżka na drugie dziecko 10% i do tego za zajęcia dodatkowe płacisz .
W cenie przedszkola jest rytmika ,plastyka i psycholog raz w miesiącu.:sorry:
To z grubsza nadrobiłam.
Jestem znów mega wściekła.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jakby mało kłopotów było to właśnie się dowiedziałam,że trenerka mojej klaczy zrezygnowała z pracy ,czyli zostałam na lodzie .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mało tego nie powiedziała mi o tym fakcie .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dopiero dziś jak Klaudia poszła na stajnię to ona się zjawiła .:eek::eek::eek::eek:
Klaudia była wściekła ,bo zauważyła ,że koń od co najmniej tygodnia nie był czyszczony i jej to powiedziała.
A ona z szyderczym uśmiechem ,nie czyszczona była przeze mnie od początku miesiąca,bo ja dla Was już nie pracuję .
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::crazy::crazy::eek::eek::eek::eek:
A wiecie dlaczego zrezygnowała?
W zeszłym miesiącu zostawiła derkę (czyli ubranie) konia na ziemi i psy poszarpały.
Nie miałam wyjścia i musiałam kupić nową.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zapłaciłam za nią prawie 300 zł i powiedziałam jej,że jest mi przykro,ale muszę jej 50 zł.odliczyć z wypłaty,za zniszczenie derki.:crazy::crazy::crazy:
I tak wzięłam symboliczną kwotę ,ale musiałam,bo słabo dbała o sprzęt,a to przecież kosztuje.:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:
A ona nic nie powiedziała,nawet smsa nie napisała,nic,:no: po prostu przestała przychodzić do konia .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dobrze,że Ori od ciągłego stania kolki nie dostała ,bo mogło by być po koniu.
:-:)-:)-:)sorry::sorry::crazy::crazy::crazy::crazy:
I weź się kurna nie denerwuj.:crazy::crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
to tez amcie sporo za przedszkole - ceny z kosmosu... - niektorych cala wyplata albo i pol :szok:
fajnie ze wpdlas, chlopa nie ma to chulaj babo na bb :-D:-D
no i siedze.... :laugh2::laugh2::laugh2:
idz z nia do lekarza... najlepeij bedzie jak on stwirdzi co to jest :tak:
Dorota z krwawiacym i napuchnietym dziaslem musisz isc koniecznie byc moze ma zapalenie dziasel.A je ci normalnie?

mnie Sewek zaczal samz asypiac jak mial 9 miesiecy - dawalam mu mleko kladlam spac gasilam swaitklo i wychodzilam zamykajac pokoj... on chwile sobie pogadal powiercil sie i zasypial i spal cala noc:-)

reklama
Do góry