reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Kerna skąd ja to znam:sorry::sorry:mieszkałam na tzw "kupie" miałam dość zawsze źle:no:tulam cię mocno nie denerwuj się pomyśl o groszku w brzuszku:tak:
Meduska my po śniadanku to juz dawno:-):-)kochana a zupke gotuję bo to mało roboty samo sie a będzie szybko gotowe:-D:-D:-D
MH a skąd wiesz że to trzydniówka?????ma wysypkę????bidulka:-(zdrówka dla niej i morza cierpliwości dla ciebie:tak:
Justa a ile Amelka ma już zębów????
Toni ma nową zabawę chodzi na korytarz puka w drzw wejściowe i mówi "tomtam???":-D:-D:-D:-D

reklama
Witam Was razem z wychodzacym sloneczkiem...
dzis obowiazkowy spacer:tak:
pranie sie robi ja juz posprzatane - w miare..., Sewek konczy sniadanie, mala spi, m po nocce tez spi a ja z kawka :-D
dzis nawet wyspana jestem...:tak:
Sewkowi wychodza wszystkie trojki - tzn jedna mun juz wyszla jeszcze gorna i dolne :sorry:

Witam i za chwile uciekam bo Wiktoria mi caly czas wyje i nie mam pojecia dlaczego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zdazylam tylko zobaczyc fotki PATRYSI-no Kochana slicznie wygladasz,ale jakos inaczej:tak::tak::tak::tak:Chyba musimy sie przyzwyczaic do PATI z grzyweczka;-):-)
no chyba chyba bo zamierzam jakis czas tak zostac :-p
Pati...co Ty wariatka! Spacerek kobieto, relaks!! A nie tam jakeiś sprzątanie;-)
wlasnie nie wiem czemu nie poszlam :eek: zostalam w domu i sprztajac sie relaxowalam :-D
a moze przyjedziesz do mnie na ciacho i kawusie?:-)
a z mila checia - jak znow siade za kierownica :-p
bo m pewnie sie nie bedzie chcialo chyba ze... :-D:-D:-D pogadam z nim :tak:
Pati a ty mi się z grzywką bardziej podobasz jak bez:tak:a gdzie byłaś u fryzjera????
u siebie w domku :-D ja sie zawsze sama obcinalam :-p
Własnie weszłam poczytać sobie co na świecie, a tu same boskie niusy :szok:

Leczył jajniki za pomocą stosunku seksualnego

Zmieńcie kształt parówek, są niebezpieczne dla dzieci

Nie wiadomo czy śmiac sie czy płakać :sorry2:
:rofl2::rofl2::rofl2: parodia

Kurcze mam gorszy humor z braku kasy.Musimy do piatku zaplacic rachunek za telefon 140 zl.G dostaje kase zawsze co tydzien i z tego chcielismy to zaplacic,ale teraz nie ma szefa od G bo gdzies pojechal i narazie kasy nie ma.A jak nie zaplace to nam tel wylanczal a pozniej sa dodatkowe koszta aby wlaczyli te telefony:-(.
Powiedzialam troche niefajnie G ze ma stanac na ciulu ale pozyczyc i wykabinowac ta kase.Ja sie nie puszcze.To on jest od zarabiania itp.
Moze to bylo troche niemile ale wkurzylam sie dzis strasznie.Od mamy nie pozycze bo same wiecie dlaczego po ostatniej histori:no:.
Powiedzialam mu ze ma rzucic palenie.Bo nas na to nie stac.
Powiedzcie mi czy najlepiej sie rzuca palenie krotkim cieciem.Od teraz nie pale i juz ,czy ograniczac?.
a nie ma kogos kto zastepuje dyrektora??? powinna byc taka osoba co da pieniadze :sorry:

dziękuję za podesłanie mi słonka no swieci cudownie:-D:-D:-D
to teraz jak któraś chętna to niech zabierze wiatr bo wieje mocno:-D:-D:-D
Julina odebrana ze szkoły:tak:po Wiki był tata:-p:-p:-p:-pale pani wychowawczyni prosiła go żeby podszedł do niej bo chce z nim porozmawiać bez świadków:eek::rofl2:a Julia mówi że dziś Wiki mówiła o tym pani:cool::-D:-D:-D
jeeee al;e wstydd

Z tym paleniem to jest prawda niestety:no::no::no:Ja ile razy kazalam rzucic palenie mojemu M jak bylam w ciazy z Dominikiem:no:I palil wlasnei cichaczem a mi wmawial ze nie pali:szok:Pozniej dalam sobei z tym spakoj i anwet raz chcial sam rzucic,kupil sobie jakies tabletki ale fatalnei sie po nich czul i tak pali do dzisiaj :tak::tak::tak:Ja sie mega ograniczam bo pale tak do 3 papierochow dziennie:tak::tak::tak:
Boje sie lata bo wtedy zawsze wiecej palilam:no:Chyba ze do tego czasu rzcuce definitywnie
trzymam kciuki bys rzucila :-D
No i , bo znów zapomnę, chciałam zapytać WAS dziewczyny, co sądzicie o usypianiu dziecka przed tv na bajkach i kołysankach?
Słuchajcie, moja kiedyś ( 2 tyg temu) byla padnięta o 19.40, ale koniecznie chciala baki jeszcze, wiec włączyłam jej mini mini i położyłam o łóżeczka, zasnęła w 15 minut.
No i tak zostało. Zawze kladłą się spać zaraz po misiu i kołysance na mini mini , czyli o 21 i zasypiała dść szybko. Ale budziłą sie w nocy przyjamniej raz czy dwa. Odkąd pozwalam jej oglądać bajki w łóżeczku ( tzn pół h-Miś w niebieskim domu i kołysanka) ona przesypia spokojnie całe nocki bez budzenia sie, rano butla i śpi dalej!
I nie jest to problem wyciszenia przed snem, bo zawsze oglądała tylko tą jedną bajkę i kołysankę u mnie na kolanach, a ja ją głaskałam, albo leciutko bujałam, albo po pleckach drapałam i spać.
Co Wy na to?
Mi się gdzieskiedyś o uszy obiło, że dzieci nie powinny zasypiać przed tv, ale dlaczego???
Odkąd pamiętam zasypiałam przy bajkach, najpierw z kasety ( co uważam za bardzo zdrowe, ale nie mam żadnego małego odtwarzacza na płyty do jej pokoju), póżniej na bajkach z wyświetlacza, a póżniej przy tv. I żadnego strasznego wpływu to na mnie chyba nie mialo.
mnie sie wydaje ze to nic zlego
mojm tak robil jak ja bylam w szpitalu i szybciej maly zasypial niz jak ja odstawiam go do siebie do pokoju :sorry:
:-D:-D:-D a mój M ma do Was pytanie:-D:-D:-D:-D:-D:-D
mam szok, no ale jak prosi.....
Pytanie brzmi:
"zapytaj się koleżanek czy nie potrzebują pily motorowej. Za tysiąca wraz z operatorem piły:confused2::confused2::szok:" :-D
haha ja tez bym wolala operatora...... :-D:-D:-D:-D
Kerna ,rozumiem ,ze twój m ,oferuje nam rżniecie:-D:-D:-D
nie przeszkadza ci to:rofl2::-D:-D
oj madziula Ty to the best jestes :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
to ja chyba utnę konwersację:-D:-D:-D robi się pikantnie:szok::-D
to ja lece na spacerek!! papa
no pikantnie bylo jak mnie nie bylo... :laugh2::laugh2::laugh2:
Dzwonilam do lekarza i mi wszystko w spokoju wyjasnil :tak::tak:
wiec tak oni przepisali jej ten spray bo dosc dlugo ma problemy z oskrzelami i antybiotykami nie da sie jej wyleczyc:wściekła/y::wściekła/y:
maja nadzieje ze ten spray na astme jej pomoze oczywiscie astmy nie ma ale jesli choroba bedzie sie nadal dlugo trzymac bez jakiej kolwiek poprawy moze to do astmy doprowadzic :wściekła/y::wściekła/y:
narazie mam sie niczym nie martwic i ja inhalowac:tak::tak::tak:
Rozmawialam z kolezanka i jej corka tez dostala ten spray bo dosc dlugo ma kaszel i nic jej nie pomagalo
teraz mam tylko nadzieje ze jej ten spray pomoze:tak::tak::tak:
no to fajnie... to niechn Emily zdrowieje :tak:
Czesc ja dopiero teraz :-) Dopadł mnie katar i cos kaszel łapie już.
M wykąpiał dzisiaj pierwszy raz dzieci i ma ich jeszcze uspic zobaczymy jak mu to pójdzie?
i jak poszlo ???
pati no prosze jaka zmiana :rofl2: tak jak dziewczyny piszą poważniej teraz wyglądsz i taka chudziutka się zrobiłaś na twarzy :tak::tak::tak::tak::tak: ładnie wyglądasz ale ja wolałam Cię bez,a może to kwestia przyzwyczajenia.zresztą ładnemu we wszystkim do twarzy :tak::tak::tak::tak::tak:
a dziekuje :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
witam.
Jestem i już mnie nie ma :-p
miłego dnia babeczki.:-)
a co tak szybko?
Wczoraj na wieczór wykąpałam Amelię. Oglądając "M jak miłość" usypiała obok nas jakoś kręcąc się , wiercąc, nie mogąc miejsca sobie znaleźć ( nie mówiąć już o tym, że dostałam kilka razy w oko) ,marudząc przy tym.:confused2: Patrzę jej czoło a takie jakieś cieplutkie.:eek: Dałam jej czopka na noc, ale nic nie pomógł. Młoda budziła się średnio co 20 min. z płaczem.:crazy:
Podejrzewam , że to część dalsza wyżynających się zębów.:confused2::confused2: Jak nie było, tak nie było. A teraz wszystkie na huuurraaa wychodzą.:confused2::confused2::confused2:
wspolczuje :sorry:

witam.
Jestem i już mnie nie ma :-p
miłego dnia babeczki.:-)
Witam
Dawno Cie nie bylo
Troche niewyrazne ale to moja ksiezniczka z wczoraj :tak:.Aha no i ksiaze hiihih:-D:-D:-D:-DZobacz załącznik 208791

Zobacz załącznik 208792

Zobacz załącznik 208793
Fajne foteczki:tak::tak::tak:

JUSTA
Wspolczuje nocki:no::no::no:

MH
Oby malej szybciutko przeszlo:tak::tak::tak:Teraz tez ma goraczke?

KERNUS
Kochana nie wypowiadam sie na ten temat:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jka dla mnie to jest jedno wielkie przegiecie:no::no::no::no:Ja to bym chyba zabila:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Anaconda to Maja budzi się jeszcze w nocy? Często? :confused:

P.S. Kiedy ty w tym Radomiu będziesz? Bo to już niedługo chyba.:tak:Spotykamy się gdzieś na mieście, kawiarni, bawialni dla dzieci , czy wybieramy bardziej zaciszne miejsce? ( czyt. zapraszam do siebie).

Niestety Maja nadal się budzi raz w nocy i mnie do siebie woła więc zmieniam lokum i do rana śpię już z nią :crazy::crazy:
Do Radomia jadę w poniedziałek tak więc od wtorku możemy się spotkać a gdzie? Myślę że gdzieś na mieście, ja mogę być sama albo z Mają tak więc dostosuję się do ciebie :tak::tak::tak:

za to Julka w nocy po domu chodziła jak zmora:sorry:mówiła że chciał jej się pić siku było jej gorąco:eek:a grzejnik u nich zakręcony i temperatura w pokoju 19 stopni to raczej nie za gorąco:eek:

Coś kiepską nockę miała i spać nie mogła :tak::tak:

A więc wczoraj jak wiecie przyjechało drzewo. Mój M porżnął i porąbał. Zajęło mu to ładnych kilka godzin. Zwiezienie drzewa i poukłądanie pozostawił hrabiostwu czyt. mój brat, karafka i ojciec. Matka jest za bardzo zmęcozna:confused2:
Wybrałam się do sklepu a brat nie widział że stoję obok i rzucał błotem na mojego! Że Sławka nie ma cały tydzień i nie nosi drewna do domu :eek: bo sławek powinien z łodzi przyjeżdżać specjalnie drzewa hrabiemu nanieść!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a jak przyjeżdża na wekend to jak do hotelu na wakacje:angry::angry::angry::angry::angry::angry: Że mój nic nie robi i tylko odpoczywa a ten zapierdala:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dodam że mój brat nic nie umie:eek: nic....nawet drzewa nie porąbie bo siekiera mu z rąk leci...jakby nie mój to nikt by drzewa nie zrobił bo nikt piły trzymać nie umie.....no *****!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:angry::angry::angry::angry::angry::angry: tak mi sie podniosło ciśnienie że myślałam że wyjde z siebie!!! Niestety przez to że mój M wszystko sobie sam zrobi to wszyscy troszczą sie co by mu sie nie nudziło. A to nosić płytki, ocieplić ścianę, porobić sufity...już o 7rano wczoraj ojciec po niego leciał żeby mu ponosił na drogę coś tam:angry::angry::angry::angry::angry: szlag mnie trafi normalnie.....nie odezwe sie do h....ja nigdy!!!!
sorki miało być z cenzurą ale nie daje rady:no:

To faktycznie nie ciekawa sytuacja :crazy::crazy:

Witam,
Anika ma trzydniówkę :eek:
Wczoraj neurolog stwierdziła, że podejrzewa zaburzenia integracji sensorycznej u Niki :confused2: To one moga byc powodem moich nieprzespanych nocy :eek: No ale to na razie podejrzenia, wszystko ma się okazać, rehabilitujemy się dalej
Zabawa urodzinnowa u kolezanki Helenki, bardzo sympatyczna :tak: Poza tym, że Niki obrzygała całe spodnie M :eek: ( dobrze, że nie moje :-p) i dostała temperatury, 39,5 :no: M był tak zarzygany, że poleciał odrazu po nowe spodnie :sorry: ( sala zabawa była w centrum handlowym ) Ja z Niki poganałam do domu walczyć z temperaturą :sorry: Mała teraz spi. Juto muszę pobrać mocz do analizy :eek:

Ja mam tonę sprzatania :eek:

Oj to się rozchorowała, ale trzydniówka szybko mija i śladów nie pozostawia :tak::tak:

Poznej was poczytam.Ja juz poscielilam lozka.Pranie wstawila,ubralam sie i nawet sie umalowalam troche coby na ludzi wygladac :-).
Mieszkanie ogarniete ,tylko odkurzyc mi zistanie,pranie powiesic i obiad zrobic.
Zjemy z Oliwka sniadanie i idziemy na dwor :-).

Pozneij zajze :-)

no a ja ide teraz wyplukac pranie bo sie zrobilo...
ale wiecie co ja dalej piore wszystko w tej zakichanej frani :wściekła/y::confused2:

bede z doskoku :-D

Dzięki kobitki :tak:

Malika, byłam juz u lekarza :tak: Potwierdziła, moje podejrzenia, dała mi jeszcze skierowanie na badanie moczu, żeby się upewnić. To dopiero pierwsza doba temperatury, więc się wszystko okaże :sorry:

Mała teraz spi. Ale temperatura jest. o 10 nastepna dawka leku :eek:

Ja spadam powoli:tak::tak::tak:Bo jak zwykle umowilam sie najpierw ze szwagrem ze podjedzie ze mna na pobranie krwi i poczeka mi z Klaudia i Dominikiem a ja wejde tylko z Wiktoria:tak::tak::tak:
Dominik nie idzie dzisiaj do szkoly bo oczywiscie nie zdazylabym Go odebrac do 14:confused2:
A ze szwagrem umowilam sie na 10 i jak zwykle sie spoznie:-p:-p:-p
Bo jak ja sie umawiam na 10 to przewaznie kolo 11 wychodze z domu:szok::-D:-D:-D:-D

Witam sie i ja:rofl2:
Nocka mineła wzorcowo,nikt nie płakał:-p,ale @dostałam ,a to juz mniej fajnie:eek:
MYSZUNIA super ,ze juz jesteś i ,ze z Zuzia sie wyjaśniło ,że wszystko ok ,szwów wspólczuje tez miałam po Klaudii ,ale spoko do wesela sie zagoi:tak:gratulacje dla starszego braciszka ,kochany facecik z niego:tak:

Wiktoria widać postępy ,sie ciesze bardzo i zyczę ci samych sukcesów w wychowywaniu m:-D:tak:

Agunia super ,ze zrzuciłaś troszke ,a duzo planujesz zgubić?

Agnes ale twoja mała głodna wczoraj była ,ale ciesz sie ,ze ma apetyt,znaczy zdrowa jak rybka:tak:

Dowikla komu będa krew pobierać tobie ,czy dzieciom ??No co ty ,śniegu:szok:a kysz:szok:

MH ,a to go córeczka doceniła:-Dale miał pretekst do zakupów:-Doby to trzydniówka tylko,zdrówka:tak:

A gdzie Anabubka ,ze jej nie było wczoraj i ledwo strone dopisałyście do końca:-D

Malinka fajny z Antka gadułka rośnie :tak:

Ja tez mam mnóstwo sprzątania ,a nic weny,zupę do ugotowania ,a nic weny ....ale cóz robić ,idę............:eek::rofl2:

reklama
Do góry