Natalineczka555
kocham kochać :)
kochana moze to przesilenie wiosenne, taka pogoda do kitu ze masakra, ale badania i tak bym zrobila na twoim miejscua mnie nadal boli głowa,nie wiem co sie ostatnio zemna dzieje.dzień w dzień boli mnie głowa,wczoraj to myślaąłm ze mi pęknie.i coraz częsciej kręci mi sie w glowie,wczoraj miałam takie dziwne zawroty głowy w pracy.zaczynam się niepokoić.![]()

nie ma to jak mokra pobudkaedit: No to sobie pospałam ...tylko czemu w wannie???![]()
Teraz to mi się nie opłaca kłaść spać ,bo za kilka minut młody wstanie.
witam więc porannie![]()

no masakra jakas az strah pomyslec co to bedzie jak moj bedzie szedl do komuniPamiątki w formie zdjęć , czy filmiku na DVD.![]()
U nas przedstawia się to tak:
- zdjęcie portretowe, na którym dziecka buźka jest w formacie A4 - 10 zł
- zdjęcie grupowe + 6 zdjęć - 3 z księdzem i 3 przy ołtarzu samego dziecka - 45 zł.
- płytka z filmem- 45 zł
- zdjęcia ze mszy ( ja dziecko bierze komunię , siedzi w ławce), ot taka zbieranina- 5 zł. za szt.
Składka na różaniec, książeczkę i medalik wyniosła u nas 60 zł.
Koszt alby chłopięcej - 130 zł, dziewczęcej 150.
A gdzie buty, koszula....
Nie wiem co z pamiątką w postaci obrazka.
Pewnie będzie kolejna składka na to. Ksiądz coś napomniał , że w tym roku troszkę wszystko podrożało i trzeba będzie dołożyć.
Składek innych nie wliczam.![]()

ja takze jestem za tym zeby wszystkie dzieci szly jednakowo ubrane itd, u nas tylko jedna dziewczynka szla w bialej takiej prawie weselniej sukni, ale to wlasnie dlatego ze ie stac ja bylo na albe a ta miala po siostrzeMH ksiądz na samym wstępie ustalił z rodzicami, że wszystkie dzieci będą miały wszystko jednakowe- od medalików, po właśnie różańce i książeczki. Po to właśnie by na mszy nie było dyskusji pomiędzy dziećmi, chwalenia się , że " ja to mam ładniejsze od ciebie", " a moja książeczka ma obrazki".
W sumie to dobrze.
Nawet cieszę się.
Bo wśród dzieci wtedy nie ma podziału na biedne i bogate.
To samo dotyczy alb. Za moich czasów były to białe sukienki.Kogo na co było stać , taką miał.
A w kościele istna rewia mody.
![]()

nie wiem jak u was, ale u nas nie mozna robic samemu sobie zdjec bo fotograf musi miec licencje na zdjecia na wesela, chrzty komunie itd, zreszta wiem ze to by taniej wyszlo ale nie wiadomo czy zdjecia by wyszly bo jakby tyle tatusiow doszlo do wniosku ze chce zaoszczedzic na foto to by dopiero byloJusta ceny zabójcze ,a nie moglibyście sami zdjęcia robicć ,np.wyznaczylabyś mężowi fuche
bo 5 zł. to zdzierstwo za zdjecie.Płytkę z fimem mozecie sobie odpóścić ,to tylko wydaje sie potrzebne ,zreszta zawsze mozecie pozyczyć i skopoiować sobie sami.
Alby nie mozesz kupić z drugiej reki??
Obrazek nie był drogi ,ja nie pamietam ile to było ale nie duzo za sama pamiątkę ,moja Klaudia konmunie miała 2 lata temu ,a kolejną mam za 2 lata
To żniwa dla ksiedza ,fotografów sprzedawców AGD I RTV a nie przezycie duchowe dla dziecka,no niestety takie czasyCiężko coś poradzić ,bo znam ból
![]()

witam was wtorkowo, my dzis wstali przed 12

wlasnie koncze inke i zaraz mykam chyba na spacerek z malym i do sklepu bo nie wiem co dzis na obiad a w lodowce echo