reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

a mnie nadal boli głowa,nie wiem co sie ostatnio zemna dzieje.dzień w dzień boli mnie głowa,wczoraj to myślaąłm ze mi pęknie.i coraz częsciej kręci mi sie w glowie,wczoraj miałam takie dziwne zawroty głowy w pracy.zaczynam się niepokoić.:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
kochana moze to przesilenie wiosenne, taka pogoda do kitu ze masakra, ale badania i tak bym zrobila na twoim miejscu:tak::tak::tak::tak::tak:
edit: No to sobie pospałam ...tylko czemu w wannie???:szok::szok::szok: :-D:-D
Teraz to mi się nie opłaca kłaść spać ,bo za kilka minut młody wstanie:baffled::baffled:.

witam więc porannie :-D:-D
nie ma to jak mokra pobudka :sorry2::sorry2::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Pamiątki w formie zdjęć , czy filmiku na DVD. :tak:
U nas przedstawia się to tak:
- zdjęcie portretowe, na którym dziecka buźka jest w formacie A4 - 10 zł
- zdjęcie grupowe + 6 zdjęć - 3 z księdzem i 3 przy ołtarzu samego dziecka - 45 zł.
- płytka z filmem- 45 zł
- zdjęcia ze mszy ( ja dziecko bierze komunię , siedzi w ławce), ot taka zbieranina- 5 zł. za szt.:szok:

Składka na różaniec, książeczkę i medalik wyniosła u nas 60 zł.:tak:
Koszt alby chłopięcej - 130 zł, dziewczęcej 150.:baffled:
A gdzie buty, koszula....

Nie wiem co z pamiątką w postaci obrazka.:no:

Pewnie będzie kolejna składka na to. Ksiądz coś napomniał , że w tym roku troszkę wszystko podrożało i trzeba będzie dołożyć.

Składek innych nie wliczam.:dry:
no masakra jakas az strah pomyslec co to bedzie jak moj bedzie szedl do komuni :szok::szok::szok::szok:
MH ksiądz na samym wstępie ustalił z rodzicami, że wszystkie dzieci będą miały wszystko jednakowe :tak:- od medalików, po właśnie różańce i książeczki. Po to właśnie by na mszy nie było dyskusji pomiędzy dziećmi, chwalenia się , że " ja to mam ładniejsze od ciebie", " a moja książeczka ma obrazki".:tak: W sumie to dobrze.:tak: Nawet cieszę się.:tak: Bo wśród dzieci wtedy nie ma podziału na biedne i bogate. :tak:
To samo dotyczy alb. Za moich czasów były to białe sukienki.:tak: Kogo na co było stać , taką miał.:tak: A w kościele istna rewia mody.:baffled:
ja takze jestem za tym zeby wszystkie dzieci szly jednakowo ubrane itd, u nas tylko jedna dziewczynka szla w bialej takiej prawie weselniej sukni, ale to wlasnie dlatego ze ie stac ja bylo na albe a ta miala po siostrze :tak::tak::tak::tak::tak:
Justa ceny zabójcze ,a nie moglibyście sami zdjęcia robicć ,np.wyznaczylabyś mężowi fuche:-D
bo 5 zł. to zdzierstwo za zdjecie.Płytkę z fimem mozecie sobie odpóścić ,to tylko wydaje sie potrzebne ,zreszta zawsze mozecie pozyczyć i skopoiować sobie sami.:tak:
Alby nie mozesz kupić z drugiej reki??
Obrazek nie był drogi ,ja nie pamietam ile to było ale nie duzo za sama pamiątkę ,moja Klaudia konmunie miała 2 lata temu ,a kolejną mam za 2 lata:baffled:
To żniwa dla ksiedza ,fotografów sprzedawców AGD I RTV a nie przezycie duchowe dla dziecka,no niestety takie czasy:tak: Ciężko coś poradzić ,bo znam ból:baffled:
nie wiem jak u was, ale u nas nie mozna robic samemu sobie zdjec bo fotograf musi miec licencje na zdjecia na wesela, chrzty komunie itd, zreszta wiem ze to by taniej wyszlo ale nie wiadomo czy zdjecia by wyszly bo jakby tyle tatusiow doszlo do wniosku ze chce zaoszczedzic na foto to by dopiero bylo :tak::tak::tak::tak:

witam was wtorkowo, my dzis wstali przed 12 :zawstydzona/y::-D:-D:-D:-D
wlasnie koncze inke i zaraz mykam chyba na spacerek z malym i do sklepu bo nie wiem co dzis na obiad a w lodowce echo :szok::szok::szok::szok::szok:

reklama
... nie wiem jak u was, ale u nas nie mozna robic samemu sobie zdjec bo fotograf musi miec licencje na zdjecia na wesela, chrzty komunie itd, zreszta wiem ze to by taniej wyszlo ale nie wiadomo czy zdjecia by wyszly bo jakby tyle tatusiow doszlo do wniosku ze chce zaoszczedzic na foto to by dopiero bylo :tak::tak::tak::tak::
Dokładnie o to mi chodzi:tak::tak::tak:, u nas też nie ma możliwości latania po kościele i pstrykania fotek tylko swojemu dziecku. Dlatego jest zamawiany jeden czy dwóch kamerzystów i ekipa fotoreporterów.:tak:

madziulanatasza więcej fotek jak 2 tych za 5 zl. nie zamierzam zamawiać. :no: Zależy jeszcze jak wyjdą te zdjęcia.:dry: Nad skopiowaniem płytki zastanawiałam się. Ale jak to bedzie wyglądało jak mój syn będzie miał czołówkę ze zdjęciem koleżanki, czy kolegi.:confused::baffled:

Nie mam możliwości kupienia alby, bo trzecioklasisci mają przeciez powtórkę.:tak: Nie każdy chce sprzedać.:sorry2: Wiesz jak to jest... jak masz znajomą to i dogadasz się , że pół na pół.... Ale z obcym.:no: A dwa lata temu alby były inne.:baffled:

Witam kochane środowo :happy2:
przeczytałąm wszystko ale nie dam rady narazie odpisać więc w skrócie Antek miał noc masakra budził się milion razy Adam wstał o 5.30 wyspany i mu się nudziło więc obudził Julię ta niewyspana więc zła opierniczyła go na czym świt stoi a że głosik ma donośny to obudziła nas i Antka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wstałam z mega bólem głowy bolącym gardłem katarem i bólem wszystkich mięśni:no: za oknem ponuro i kropi deszcz:dry: Antek marudzi Julka przysypia w fotelu przed tv Adam na rekolekcjach Pietruszka w pracy w domu burdel a mi się nic nie chce poza spaniem:-:)-:)-:)-:)-:)-( wpadnę za chwile jak nastawie zupe i odgruzuje kuchnie :dry:

wspólczuję nocki :-( u nas spokojnie atakow krtaniowych u Gabi nie ma inhalacje pomagają

Justa ceny powalajace ja też ma w tym roku w maju komunie Zuzi ale powiem szczerze że jakos to jeszcze do mnie nie dociera Zuzia chce sporo osob zaprosic a ja jak pomysle ile mnie to bedzie zdrowia sily i kasy kosztowac :szok::szok::szok::szok:najlepiej jak bym sie połozykla spac 28 maja a obudzila dopiero 30 juz po wszystkim :baffled::baffled:
jakis zwariowany dzis dzień wszystko mnie drażni :no::wściekła/y:

My juz po spacerku i zakupkach:tak::tak::tak:No i w sumie to bylo zimno na dworze:no:Dominik sie bawi,dziewczynki zasypiaja a ja siedze przy capucinko i serniczku;-):-)
KERNA jest juz po zabiegu i do wieczora musi lezec pod kroplowa bo ma skurcze jak cholera-ale to normalne:szok:Jak wszystko bedzie oki to w piatek wyjdzie do domku:tak::tak::tak:Aaa i snila Jej sie Hiszpania:tak::tak::tak:

MADZIULKA
A jak wagowo i wzrostem wypadla ksawek na bilansie:confused:Moj Dominik tez ma jaderka ok,siusiaka naciaga sobie sam w kapieli,ale oczywiscie musze Jemu przypominac.Wazy tak 16-17 kg i ma 106 cm wzrostu

kobity potrzebna mi pomoc w sprwie pielęgnacji roślin doniczkowych zaraz zrobie zdjęcia jakie mam kwiatki moze ktoras wie jak sie nazywaja :baffled:
dawaj, dawaj :tak::tak::tak::tak::tak:
My juz po spacerku i zakupkach:tak::tak::tak:No i w sumie to bylo zimno na dworze:no:Dominik sie bawi,dziewczynki zasypiaja a ja siedze przy capucinko i serniczku;-):-)
KERNA jest juz po zabiegu i do wieczora musi lezec pod kroplowa bo ma skurcze jak cholera-ale to normalne:szok:Jak wszystko bedzie oki to w piatek wyjdzie do domku:tak::tak::tak:Aaa i snila Jej sie Hiszpania:tak::tak::tak:

MADZIULKA
A jak wagowo i wzrostem wypadla ksawek na bilansie:confused:Moj Dominik tez ma jaderka ok,siusiaka naciaga sobie sam w kapieli,ale oczywiscie musze Jemu przypominac.Wazy tak 16-17 kg i ma 106 cm wzrostu
bidulinka, kurcze ale dobrze ze juz po wszystkim :tak::tak::tak::tak:

to moje biedne zaniedbane kwiatki :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:poradzcie mi wiem ze na pewno musze przesadzic a le nawet nie wiem jak sie nazywaja :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Załączniki

• 031010143230..jpg
    031010143230..jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 37
  • 031010143308..jpg
    031010143308..jpg
    22 KB · Wyświetleń: 33
  • 031010143318..jpg
    031010143318..jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 37
  • 031010143218..jpg
    031010143218..jpg