reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam ponownie :-):-):-)
Jakoś udało się na chwilkę usiąść i poczytać. My już po wizycie u laryngologa, jutro jeszcze tylko na konsultacje do naszej ale ta co przeprowadzała badanie słuchu mówiła że już wszystko dobrze, także kamień spadł mi z serca :tak::tak::tak:

reklama
Natali moja o 6-7 dostaje na dospanie butle kaszki ryżowej
wstanie około8-9 to zje kanapke koniecznie z asztecikiemz pomidorami, hehe
obiad staram sie robic dosc syte, bo tylko na jedn danie sie skusi
podwieczorek-owoc, biszkopty, danio, ostatnio galaretka zasmakowała, kanapka-do wyboru. kolacja butla gestej kaszki wielozbozowej na mleku.
Czasem obiad podziiumdzia i zostawi, albo wcale sniadania nie zje, ale zero narwow-czekaj do kolejnego posilku. czasem pomarudzi, ze chce ciacho alb cos, ale nie ma litosci-było jesc, hehe

kochana ja rano sobie chalupe ogarnelam i od tej pory siedze i sie obijam bo czarek sam sie ze soba bawi, poprostu olewam reszte domu:tak::tak:

a tu macie zdj z mojego balkonu:sorry::sorry:
znow czuje sie jak potwor z bagien:sorry::sorry:
to drugie ze sniegiem to tak dla porownania:sorry:
i dobrze, a pogody nie zazdroscze.
Widze, ze przy mgle masz takie widoki jak ja-żadne:-D

No mężus pojechał do pracy i tym razem zabrał mi ale moje autko a swoje zostawił:-D:-D:-D:-Dstwierdził ze musi sprawdzic czy wszystko dobrze chodzi w nim bo on mechanik wiec jemu ystarczy przejechac sie autem i odrazu wie gdzie i co stuka juz mi dzwonił i oznajmił ze bedzie trzeba w moim autku klocki hamulcowe wymienic :-):-):-)
Ja to tylko jezdze i nie zagladam pod maske to maż o to dba zeby nawet płyn do spryskiwaczy zawsze był:-D:-D:-D jak to dobrze miec mechanika w domu:-D:-D
A mi jakies znó zimorodki wyszły nabuzi mam nadzieje ze moja córcia nie odziedziczy po mnie tego cholerstwa:tak::tak::tak: jak nie opryszczka to krostki albo jak ja je nazywam zimorodki:-D:-D:-D i znów zgaga chyba córcia bedzie miała duzo włosków jak sie urodzi:-):-):-)

Natali a ty ie tak nie denerwuj wez włacz sobie jaka muze pokojna wypij szklanke herbatki zsokiem malinowym i olej wszystko , dziecku daj zabawki :rofl2::rofl2::rofl2:

Malinka jestes cudowną wróżką kurcze troche daleko mam do szczecina ale wypiłabym z tobą jaka flaszeczkę:-D:-D:-D:-D

Lidka ty tez kobito wrzuc na luzzzzzzz:-):-):tak::tak: hormony ci buzuja:tak::tak:

I zgadzam sie z KERNA bo wystarczy dziecku dac duzo picia i to ze nie je cały dzien to mu sie nic nie stanie jak zgłodnieje samo zawoła ja tez tak robiłam:-):-):-)

A co do widoków natali to u mnie tez mgły własnie naszly ale to cyba dobrze bo cały dzien pada deszz to moze jak gła opadnie to bedzie ciepło:rofl2::rofl2::rofl2:

O właśnie Iwcik zapomniałam ci pogratulować córeczki :tak::tak::tak:
I jeszcze dla As - super wiadomość że Kubuś dostał orzeczenie na 3 lata :tak::tak::tak:
Patrysia córeczka ślicznie gada :-D:-D:-D:-D

ja wlasnie tez ogladam powród 30 ciał do polski.straszny widok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jeszcze bardziej sie zdołowałam i popłakałam sobie.

anaconda-to super że z uszami majeczki juz wszystko ok.

natalineczka-pogoda u ciebie za oknam taka sama jak u mnie.

Dziewczyny, małej zaraz będę kąpiel szykować, później weźmiemy się za czytanie nowych bajeczek, kolacja i spać. Jutr jak pogoda dopisze przejde się do biblioteki zapisać, co by mieć co czytać. Jakaś nowa, pono fajna, zobaczymy. Póki co dziś się żegnam, chyba, że mała bedzie grzeczna i uda mi sie jeszcze zasiąśc, bo na razie jest mega marudna bo śpiąca, wstaje o 8 i o 18 ma kryzys, musze ją zabawić...ech...

Anaconda to super, że z uszami Maji wszystko ok:tak:
własnie, mi też to wyleciało.. As gratki orzeczenia:tak:

edit:Mam dla Was fotki mojego szkraba;-)
mama nie chciała mi dac więcej obiadku to chciałem zjeść śliniak:-D
bgxx1l.jpg

ciekawe czy uda mi się to całe wziąc do buzi....
6hlqb5.jpg

ale fajna zabawa:-D
2qnbjb9.jpg

no i o co Ci chodzi mamoooooo, ząbek mi wychodzi!
htw9i8.jpg

hmmmmm dobre to!
vmx4qb.jpg

Ostatnia edycja:
My bylismy drugi raz na spacerku ale niestety sie ochlodzilo i szybko wrocilismy do domku:no::no:
Oby jutro bylo cieplej:tak::tak::tak:
Obejrzalam sobie Majke i w sumie nic wiecej nie ma w tv:baffled:
Niech juz bedzie po 21 i niech dzieciaki ida spac

Natalineczka nie martw się. Zdrowe dziecko się nie zagłodzi. Gdzieś czytałam, że dziecko potrafi cały dzień nic nie jeść i chodzić zadowolonym:eek: A to dlatego, że inaczej rozkłada sobie zużywanie energii i dzieci mają ianczej niż dorośli. Ja mojego głodówką uczyłam jeść, bo jak tu opisywałam setki razy doszło do tego, że Mima jadł mleko:eek::eek: i jabłko...czasem obiad. A wiadomo dziecko potrzebuje wszystkich wit.
U mnie jeszcze problem jest w tym, że Mima ma nadwrażliwość wzrokową i jemu wystarczy, że coś nie wygląda jak powinno i nie będzie jadł. Ale z tym praktycznie się uporałam i teraz wystarczy 2h bez jedzenia i daje się przekonać. Ale bywały dni jak nie jadł mi cały Boży dzień. W takich wypadkach jest ważne, żeby duuużo pił maluch.
teraz Mima je tak:
śnaidanie-np.kanapka
przed drzemką flaszkę grysiku
obiad
owoc
kolacja
Ale czasami obiad je na kolację a śnaidanie na obiad...:sorry:Ale ja po prostu się tym nie przejmuję już tak jak kiedys i spokojnie zabieram talerz, mówie jak nie to nie i daję do picia wodę albo bardzo słaby sok. Bo wiadomo gęstym słodkim sokiem też można zaspokoić głód;-)
e no to sie troszeczke uspokoilam:tak::tak:
dzieki
Witam ponownie :-):-):-)
Jakoś udało się na chwilkę usiąść i poczytać. My już po wizycie u laryngologa, jutro jeszcze tylko na konsultacje do naszej ale ta co przeprowadzała badanie słuchu mówiła że już wszystko dobrze, także kamień spadł mi z serca :tak::tak::tak:
super ze z uszkami juz w porzadku:tak::tak::tak::tak::tak:
Natali moja o 6-7 dostaje na dospanie butle kaszki ryżowej
wstanie około8-9 to zje kanapke koniecznie z asztecikiemz pomidorami, hehe
obiad staram sie robic dosc syte, bo tylko na jedn danie sie skusi
podwieczorek-owoc, biszkopty, danio, ostatnio galaretka zasmakowała, kanapka-do wyboru. kolacja butla gestej kaszki wielozbozowej na mleku.
Czasem obiad podziiumdzia i zostawi, albo wcale sniadania nie zje, ale zero narwow-czekaj do kolejnego posilku. czasem pomarudzi, ze chce ciacho alb cos, ale nie ma litosci-było jesc, hehe
ale ona duzo je:szok::szok::szok:
edit:Mam dla Was fotki mojego szkraba;-)
mama nie chciała mi dac więcej obiadku to chciałem zjeść śliniak:-D
bgxx1l.jpg

ciekawe czy uda mi się to całe wziąc do buzi....
6hlqb5.jpg

ale fajna zabawa:-D
2qnbjb9.jpg

no i o co Ci chodzi mamoooooo, ząbek mi wychodzi!
htw9i8.jpg

hmmmmm dobre to!
vmx4qb.jpg
ale slodziak :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
jak wy to robicie ze wam takie duze zdj wychodz :eek::eek::eek:
mi zawsze takie male:-:)-(

mlody zjadl kanapke z serem cala pajde za pol godz do kapieli a pozniej ny ny:tak::tak:
przynajmniej sprobujemy:sorry::sorry::sorry:

reklama
madeuska-Boże jaki sodki,kochany jest ten twoj synus!!!!!
buziaczki od cioci z bb!!!

dowikla-ja też już maże aby moje szkraby juz spali.ne mam siły i nerwow dzis do nich!

Do góry