reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam dziewczyny, nie zaglądałam bardzo dawno na ten wątek a siedzę w domku z pociechą :)) poczytam sobie troszkę może coś zakumam co tam macie teraz na tapecie :) pozdrawiam i mego dzionka :)

reklama
medea nie zazdroszcze ci powodzi w kuchni:no::no::no:

Dowikla zazdroszcze pogody u mnietak zimno ze nawet z łóżka nie chce mi sie wychodzi i leze z laptopem :-D:-D:-D

As jaki zaplanowany dzien , przynajniej nudzic ci sie nie bedzie:-):-):-)

Patrycja witamy

Siostra no a ty tego casta podrzuc:-) no i wybacz dowikli widzisz przynajmniej fotką sie podratowała:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a ja dalej leze jak byk wzielsku i nawet na mysl mi nie przychodzi zeby wstawac :-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:

Witaj olu pisz co popadnie a po kilku godzinach sama wpadniesz w trans:)

Ostatnia edycja:
Moje dzieci mają AZS a starszy synek ma tak ciężkie że musi znowu iść do szpitala:-( a najgorsze ze niewiedzą co jest przyczyną:-( a dziecko bardzo się męczy od stycznia siedzi w domu i narazie o przedszkolu może zapomnieć a bardzo tęskni za dziećmi:-(
Oj Biedne dzieciatko.... współczuje :-(

zdjęcie czaderskie i ujecie super:tak::tak::tak::tak::tak:
No No No pełne profeska hahaha:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
helo lesencje:-)
o mamo od rana w biegu i dopeiro teraz usiadlam:baffled:
rano Pauline do szkoly wyprawialm i przyjechal tescio pociac nam drzewo wiec musialam mu przytrzymac,mojemu znow sie dyski przesunely wiec tyle co do roboty jeszdzi a w domu nic nie robi
poza tym wrocil o 9 a o 16 znow pojechal do roboty,wiec tylko sie przespal i zjadl i tyle go wiedzieli:eek:
pozniej pranie,itd,podgotwac zupe
pozniej do szkoly po dzieciaki,powrto ze szkoly,nakarmic dzieciaki i na zebranie do szkoly
tylko tam siedzialam prawie godzine:baffled: bo kolejka
Panie zadowolone z Pauliny,jedynie ostatnio gorzej sie zachwouje,ale to i przesuilenie i zmeczenie calym rokiem szkolnym,poza tym oceny super
niestety w dyktnadzie nie przeszla dalej ale byla druga w klasie bo zrobila tylko 3bledy-w tym jeden ortograficzny i 2 male ale przez to ze malo znane wyrazy i nie doslyszala koncowek i zamienila lietry
zreszta blad ortograficzny zrobila w wyrazuie-zażegnany,wiec trudne slowo

dumna z niej jestem:-) i dzis dostala 5 z angielksiego za czytanie
a za ostatni sparwdzian z matematyki odstala 4- tylko dlatego ze nie roziwazlaa wsyzytkich zadan bo mialagorszy dzien

jak wrocilam z zebrnai to poszlam wlaczyc z drezwem-sprztalam je do kotlowni i ukladalam pod komorka,w miedzycazie rozpailima w piecu,sprztanelam posciel ,pranie itd itd
na koniec jeszcze poodkurzlaam bo sie trocin nanioslo,ale juz nie mam sily zmywac:baffled:
jutro pozmywam:tak::tak::tak::tak::tak:

dziewczyny dzis pol dnia na podwroku
Weronika bardzo chetnie mi pomagala i ukladal mniejsze klocki drzewa na kupke:-D
maly pomocnik a wygladala jak [artyzant i do tego polowe dnia w piaskownicy:rofl2:
no i w koncu mala poszla spac po 21 a Paulina jakies pol godz temu

ufffffff

to ide poczyytam,ale pewnie znow jestem sama:baffled:
No cieżki dzionek.... :confused2:

witamy
jakl Ty dajesz rade jeszcze sie 2 obcygh dzieci zajmowac?
uklony w Twoja strone:tak::tak::tak::tak:
a ile godzine dziennie?
piekne chlopaki
a ja 80 :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
stara dupa juz jestem
dzielna kobieta
ja swoje czasami babci sprzedaje ale nie imprezy tylko zeby sobie odpoczac albo cos zalawtic
no oszukuje-na panienskim i siostry bylam na duicho:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Wiesz co z tym pilnowaniem to różnie... raz mam ich od 6:30 do 14:00 a raz od 12 do 15 zależy kto dzieci odbierze czy tata Czy macocha :-)(;-);-)
MEDEUSKA wszytskiego najlpeszego z okazji rocznicy!!!!!!!!!!!!!
co by Twój chłop w końcu zmądrzał a Tobie życzeę więcej pogody ducha;))))))))))
naj naj naj
i koljenych 100lat razem:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Dołączam sie do życzeń..... Juz 4 rocznica ... fajnie nam stuknie niedługo 5 ... ah... jak ten czas leci ;-)

kurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ja nie wytrzymam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

rwelacyjnie zaczął mi się znów dzień
wszystko zalane!!!!!!
znów mi poszło kolanko w tym zaj.... zlewie!!!!!!
teraz to jeszcze wiecej wody bo wylatywało tylem szafki i wszystko wlatywalo mi pod nogi ale nie czułam!!!! igdyby nie to że maks zapłakał i chciałam do niego isc i byms ie prawie wywaliła to pewnie i nawet salon bym zalany miała:eek:

ja pierd..... no to super dzien dziś mam nie ma co...

mam tylko nadzieje, że sąsiedzi mi zara nie przylecą że mają zacieki na suficie:-(

a c do wieczoru to w sumie nie mamy w koncu nic zaplaowanego.. idziemy na kolacj ei moze ma kregle.. zobaczymy jak nam sie bedie chcialo, jak nei to do domu
i tak mi sie cieczka dziś nie skonczyła....::confused2::confused2: wiec naprawde rewelacyjny dzień:confused2::confused2:
oj no rzeczywiście dzien zaczął sie troche nieciekawie ale pewnie wieczór Co to wynagrodzi :-)

A u mnie nocka taka sobie Kuba sie budził co chwile :-( Teraz gada do karuzelki.....

Iwcik wstawaj z tego wyrka!!!!

Laura zamiast wcinac zaczela sie bawic zwierzatkami i chyba ma juz po sniadanku
Zaraz lece robic ciasto bo pololudniu jade do Agi i zabiore polowe:tak: do kawy jak znalazl :)

Jeszcze trezba ogarnac i sie ubrac bo w szlafroku siedze:-D:-D

bede z dolotu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
CZy wyście wczoraj oszalały :szok::szok::szok::szok::szok::szok:tyle napisać przez jedno popołudnie i wieczór:szok::szok::szok:no co niektóre to i noc np AS :-D:-D:-D:-D:-D
Witam piątkowo :happy:
za oknem ponuro kropi deszcz i ogólnie jest ble :baffled: a ja miałam dziś szalony poranek bo Pietruszka miał na 7 do pracy więc całą ekipą musiałam iść do szkoły :baffled:a to już logistycznie ciężkie zadanie :eek:wstałam o 6.20 zrobiłam gadom śniadanie ,obudził się Toni dostał kanapeczę on wcinał a ja dawaj budzić starsze potwory ,sama szybka toaleta poranna pokrzykiwanie na nich podciąganei rajstop ,sprawdzenie czy wszystko zabrali,czesanie Julki ,przypominanie o myciu zębów ale o 7.20 wyszliśmy z domu ufffff:eek:dzieciaki już w szkole chłop w pracy Toni śpi ja zaraz mykam zupke nastawiać ale musiałam choć trochę poczytac co u was no i kawkę dopić :tak:
Myszunia rośnie ci pięknie księżniczka :tak:moja Julia brała to samo żelazo i miała problemy z brzuszkiem i my najpierw dawalśmy Debridat ale mało pomagał a potem przeszliśmy chyba wszystkie dostepne kropelki na kolki a pomógł nam sab simplex jak dla mnie rewelacyjny środek :tak:
Anabubka ty to masz zabiegany dzień :szok::szok::szok::szok::szok:no i gratuluję Paulinie super wyników i jej matce heterze super zdolnej dużej córki i super pomocnicy małej córki :-Da te bociany to wiadomo jak czytać ..masz 2 córki to te 2 boćki a ten jeden klekot to zwiastun synka no proste:-Dwiem że się cieszysz ja razem z tobą ;-):-D
Kernuś ale masz zdolnego synka no arcydzieł cudne :tak::-D:-D:-D:-Da jeszcze podparte mocnymi argumentami synka nic tylko dopisać pod tym datę i chwalic zdolne dziecko :-D
mój Toni nie maluje po ścianach już (chyba że mu sie przypomni)ale książki to dzieciaki przed nim muszą chować bo bierze w łapki do tego szybko długopis i "pisiu pisiu":-D
Iwcik no to jak po łyczku winka ci córcia szaleje to wiadomo imprezowa kobietka ale to u was chyba rodzinne ;-):-Du was kobietki imprezowe :-D:-D:-D:-D a masz jakiś klucz do nadania imienia np na jaką literę itp????
Medea po pierwsze WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU 4 ROCZNICY KOLEJNYCH WIELU WSPÓLNYCH NO I SPOKOJU MIŁOŚCI I SPEŁNIENIA :tak:
po drugie jeżeli ta sukienka jest dobra na mnie czytaj pod biustem 85 a w biuście 112 to biore :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
po trzecie zalania mieszkania współczuję :-(
Lidka gratulacje za zębolka :tak:
Natalineczka lakier wąchasz :szok::-D:-D:-D:-D:-Dno ja kiedyś kredę szkolna jadłam :-D
Witam nowe mamusie Patrycje i Julke (wszystkie Julki są boskie :-D)
pisałyście o AZS w moim mniemaniu to nie choroba :no:aczkolwiek uciązliwe to cholerstwo i bardzo trudne dla dzieci polecam diete dla mnie to klucz do sukcesu :tak:proponuje nawet u nas na forum dział gotowanie wg PP tam kobietki tym naprawdę z tylu przypadłości wyciągneły swoje dzieciaki:tak::tak:polecam poczytać
Anka i Iwcik fotka bossssskkkkkkaaaaa no taka miłość siostrzana to cud :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
MadZiula pytałaś o laryngologa i Julię tak mamy wizytę 5 maja :eek:zostawie to bez komentarza :baffled:ale ostatnio wypadł Juli z ucha korek woszczyny takiej zbitej wielkości połowy kciuka :szok::szok:no i czekamy na wizytę :tak:zdrówka dla Klaudi i Ksawka :tak:
Anaconda super że z Maja zakończyłyście wizyty laryngologiczne oby na zawsze :tak:
Lunka a co ty taka wyautowana co??????????? kochana paczkę wysyłam w poniedziałek bo dopiero wczoraj dostałam pensję :eek:
Pati te buty maja obcas 12 cm ty sie w nich nie zabijesz:szok:ale ładniusie są :tak:
Agnes a czego szukasz na allegro??????
Iwcik ja na komuni synka byłam w ciąży i miałam czarne spodnie ciążowe na kancik i bluzkę biało czarną ciążową taką w stylu japońskim ze stujeczką super się czułam i wyglądał to ok :tak:
tyle zapamiętałam :zawstydzona/y:cytatów jak zwyklenie zaznaczyłam :zawstydzona/y:
A jeszcze Wiki przemywasz czymś ten policzek kaskadera???no tak najpierw on Martynke po policzku potem murek Kamilka po policzku :sorry:oj dzieci nasze słoneczka kochane :-D

ale mi dobrze w wyrku córeczka kopie wiec po co wstawac :-):-):-)ooooooooo to juz 10 upssss

Malinka nie niemam nawet pomyslu podoba mi sie imie Lena ale kazdy przeksztalca je na magdalena i denerwuje mnie to , mze ty wrózko mi podpowiesz :) i dzieki za podpowiedz chyba tez kupie czarne spodnie i bluzke luzna z rekawami:):)

Ostatnia edycja:

Witam :-):-):-)
Ale wczoraj szła produkcja :szok::szok::szok:
U nas od rana leje a ja muszę do centrum skoczyć i chciał nie chciał mus parasol brać w rękę i zmykać :sorry::sorry:
Maja odmówiła dzisiaj pójścia do przedszkola bo się nie wyspała a spała 11godz. :baffled::baffled: więc ją postraszyłam że nie pojedzie do babci Tereski i jakoś się w końcu zebrała :tak::tak::tak:
As ty to niezniszczalna kobieta jesteś :tak::tak::tak:

Wszystkiego najlepszego z okazji 4 rocznicy dla medeuski i jej lubego
kwiatymilosc9.gif
i77nd3.jpg

Przyłączam się do życzeń dla naszej Medeuski , a rozwalonym kolankiem pod zlewem się nie stresuj, w taki dzień nie warto zwracać uwagi na takie drobiazgi ;-);-)

My juz ze sniadankiem
mlode zazyczyly sobie takie kanapeczki ze teraz nie moga paszczyli otworzyc zeby je zjesc;-):-D

IWCIK
A lez Ty sobie w tym wyrku do woli:tak::tak::tak:tez bym tak chciala

MALINUS
Ale zes wysmarowala dlugasnego posta:szok::szok::szok:
A wypadu do szkoly z cala ferajna tak z ranca to wspolczuje:no::no::no:U mnie juz by to nie przeszlo

reklama
Witam się nocnie.
Nadrobiłam.
U mnie kolejny dzień świara.

Wczorajszy dzień w mega skrócie.
rano z młodym do szkoły,potem Wołomin i odebranie orzeczenia.Biegiem z powrotem po małego do szkoły .Od 14 fundacja i zajęcia dogo.Wróciłam na 18.30 ,a 18.45 zajęcia dogo w drugiej fundacji.W drodze do domu użarł mnie pies.:crazy::crazy: Powrót do domu -obiadek :-D:-D:-Di okazało się,że z tego biegania zapomniałam do sklepu iść.Godzina 20 tuż po a ja do sklepu idę :szok::-D:-Dpo chleb :-D:-D:-D.
Potem z młodym lekcje i relaksik w wannie do 5 rano ,bo usnełam :-D:-D:-D:-D
Dzisiejszy dzień.
Pobudka jak zwykle 6.30 i z małym na 8 do szkoły.
na 9.30 dogo w przedszkolu (2 grupy) ,na 11.30 po małego do szkoły,więc dyrektorka przedszkola mnie przywiozła ,bo autobusem bym sie nie wyrobiła.
Odebrałam młodego z kolegą razem,bo Jędrzej do mnie na dogo.
W domku szybkie tosty,dogoterapia Jędrzejapotem przyszła mama Jędrzejka to sobie posiedziałyśmy godzinkę przy kawce,herbatce :tak:
Na 15.30 biofeedbeck małego,więc znów na pełnych obrotach,powrót do domu autobusem a młody bunt :szok::szok::szok:on chce na piechotę.
Mówię,że noga mnie boli,bo mnie pies ugryzł.
a młody:
Mnie jak nogi bolą to mówisz ,że mi nic nie będzie to Ty mamcia też przeżyjesz
:szok::szok::-D:-D:-D(no ma chłopak rację)
Uskuteczniłam wówczas spacer 3 przystankowy :-D:-D:-D:-D
w drodze młody się przyznał,że wział sobie do zabawy klucze pana od sali szkolnej :szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ukradł drań mały klucze od biofeedbeckowej sali :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::crazy::crazy:
telefon do Zbyszka,przekazanie info.Załatwione Zbyszek przyjedzie po klucz po zajęciach.:sorry::sorry::sorry:
W domu 16.50 ,a na 17 umówione kolejne dziecko na dogoterapię:szok::szok::szok::szok:
Maciek jest autystykiem,więc trochę łapię się w temacie.
Bardzo fajny chłopak mocno zadaniowy,ale wszystko za niego robią w domu,więc nie mówi,bo nie ma potrzeby.
U mnie po 15 minutach zajęć przemówił,bo udałam,że nie wiem co chcę od niego.
Damy radę,młody odzyska równowagę społeczną.Będą z niego ludzie .:tak::-):-)
Potrzebny tylko czas,czas,czas i samozaparcie mamy Maciusia.:tak::-):-):-)
Przeprowadziłam zajęcia na swój sposób ,oj dużo pracy przed nami ,ale wiem co i jak.:tak:
Rodzice zadowoleni ,dziecko ostatecznie też,choć w trakcie zajęć pobił mnie chyba 5-6 razy,ale to norma u autystyków :-D:-D:-D.
Tym oto sposobem zarobiłam dziś 280 zł.dniówki :tak::-):-)
Potem zrobiłam obiadek,wypad do sklepu,z młodym lekcje ,powrót męża,więc 3 dziecko w domu i totalne zamieszanie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Ogarnełam haos tatusiowy i rozmowa z młodą,potem z małym toaleta,bajki(encyklopedia zwierząt świata):-D:-D:-D,pacież i spanko.
Ja mam czas dla siebie.
A ***** prawda.
Przed północą młoda przychodzi i mówi,że ma problem...:baffled::baffled::baffled::baffled:
Problem okazał się być szybki do rozwiązania.Nerwy ukojone,dziecko szczęsliwe a ja zasiadłam do obrazu i na BB.
Teraz jestem z Wami :-D:-D:-D:-D:-D
Dobra laski idę spać ,bo pobudka o 6.30 :szok::szok::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D
:szok::szok::szok::szok::szok:
u ciebie wiczny dzien swira :szok::szok:
ja bym chyba zeswirowala:-D:-D:-D:-D:-D
Witam i ja z rana prosto z łózka jeszcze :-):-):-)
Maksiu pojechał z sasiadeczką do szkoly , męża dzisiaj nie mam w domu to ja poklikam troche z wami:-):-):-) bedzie trzeba wstac i zaglądnąć do kuchni bo po mału czuje ze mój żołądek przyklei sie do krgosłupa:-D:-D:-D

U mnie dzisiaj tez nalesniki z serem ale naobiad bo syn sobie zażyczył jak wróci z przedszkola to on chce alesniki jeść no to baaaaaaaaaaa beda nalesniczki:)

Widze ze klikałysciejeszcze troche wczoraj , a z tym wąchniem to dobre jestescie ja nie mam czego takiego:)
nalesniczki:eek: moze i ja sie skusze i zrobie dzis:eek::eek:
kurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ja nie wytrzymam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

rwelacyjnie zaczął mi się znów dzień
wszystko zalane!!!!!!
znów mi poszło kolanko w tym zaj.... zlewie!!!!!!
teraz to jeszcze wiecej wody bo wylatywało tylem szafki i wszystko wlatywalo mi pod nogi ale nie czułam!!!! igdyby nie to że maks zapłakał i chciałam do niego isc i byms ie prawie wywaliła to pewnie i nawet salon bym zalany miała:eek:

ja pierd..... no to super dzien dziś mam nie ma co...

mam tylko nadzieje, że sąsiedzi mi zara nie przylecą że mają zacieki na suficie:-(

a c do wieczoru to w sumie nie mamy w koncu nic zaplaowanego.. idziemy na kolacj ei moze ma kregle.. zobaczymy jak nam sie bedie chcialo, jak nei to do domu
i tak mi sie cieczka dziś nie skonczyła....::confused2::confused2: wiec naprawde rewelacyjny dzień:confused2::confused2:
tulam na nerwa:tak::tak::tak:

ale ja Ci mówie to taka dobra wróżba:tak::tak::tak::tak:
wrozy sto lat szczescia u boku ukochanego mezczyzny:tak::tak::tak:
Zobacz załącznik 236355
witam dziewczyny, nie zaglądałam bardzo dawno na ten wątek a siedzę w domku z pociechą :)) poczytam sobie troszkę może coś zakumam co tam macie teraz na tapecie :) pozdrawiam i mego dzionka :)
witam my sie chyba nie znamy;-);-);-)

madea jak bys mogla wrzucic mi jeszcze raz tego linka do tych spodni ;-):-):-)
bardzo mi sie podobaja a wlasnie sie mierze i nie pamietam ile im tam bylo:sorry:

Do góry