reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

As jak ty to robisz:confused::confused::confused::confused::confused::szok::szok::szok::szok:
kochana nie dziwie Ci sie ze przed kompem zasnęłaś:no::no::no:
ja jestem ciekawa co ty bys zrobiła jakby cie tak wysłac na bezludna wyspe i zabrac wszystkie zmartwienia:confused::confused::confused:
to by bylo ciekawe doswiadczenie
ale chyba umarlabys z nudów :-D:-D:-D:-D:-D
Troszkę Wam opiszę.
Mamy 19 dzieci na tym turnusie.
We wtorek jestem z psem a w czwartek czyli dziś byłam z konikiem.
Pozostały czas jestem opiekunką wspomagająca te najmniejsze maluszki.
Mamy 3-4 latki jeszcze w pieluchach i warunkiem ich uczestnictwa było,że ktoś z opiekunów podejmie się zmieniania tych pieluch.
Zgadnijcie kto się zgodził :confused:
No oczywiście ja ,a jakże.
Pomyślałam sobie,że dla mnie to nie kłopot wielki,a dzieciaczki dużo stracą.
Od poniedziałku do pomocy już będzie moja szefowa,bo ona też się zgodziła na pieluchowanie maluchów.:tak::-D:-D
Ogólnie jest bardzo fajnie.
W tym tygodniu był temat ocean.
Była prezentacja tematu i potem różne zajęcia na ten temat.
Malowali rekiny i wieloryby takie ogromne na ścianę,malowali zwierzątka morskie z gipsu i robili ocean w butelce.
Niektóre naprawdę bajeczne były .
Do tego masa przeróżnych gier i zabaw,oglądanie bajek,bajkoterapia -czytanie bajek przez wujków i ciocie.
Chcemy też z nimi wystawić teatrzyk "Calineczka" :tak:;-):-):-)
Jak to wyjdzie to się okaże,bo każdy sam rolę sobie wybiera i układamy teksty dla dzieci z zależności od ich niepełnosprawności,możliwości i fantazji .
Kubuś jest " Duchem Lasu" ,który posiada moce i zdolność przemiany w różne zwierzęta :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
No to dał nam zadanie na 2 dni,żeby to jakoś z Calineczką połączyć :szok::szok::szok::szok::szok:.
Calineczką będzie dziewczynka na wózku ,więc jakoś to też odpowiednio trzeba przygotować z każdej strony.:tak:;-):-):-)
Oj nie nudzi nam się ,nie nudzi.
Mamy nieziemskie pomysły.:szok::szok::szok::szok:

Kochana a na bezludnej wyspie to zawsze można ziarenka piasku liczyć i już jest co robić.:-D:-D:-D:-D:-D
A jak by się jakaś palma znalazła to jeszcze kupa listków na początek do liczenia.:-D:-D:-D:-D:-D

hej laski

jestem i ja byla dzisiaj u mnie kumpela która ma rodzic za dwa tygodnie wiec wspólnie sobie ponarzekałysmy ona na chłopa a ja na całokształt mój , bo jak widze jej nóżki to az mi sie płakac chce dlaczego ja nie moge miec normalnych a u niej juz trzecia ciaza bez komplikacji .takim to tylko rodzic

A mi dzisiaj piesek Maksia uciekł i polecial na droge i pech chcial i trafilo go auto i zabiło na miejscu :-:)-:)-(
Maksiu od rana chodził i go wołał i pytal sie mnie gdzie jest jego Łatek a ja nie miałam odwagi mu powiedziec prawdy i wymysliłam ze uciekl i pewnie ktos go sobie zabral bo był ładny a biegał samotnie po drodze to do auta go zabrali :-:)-(co mialam mu powiedziec prawde :no:pewnie by płakał a tak to chyba lepiej zniesie choc przed spaniem jeszcze go wołał bo pomyslał ze juz zgłodniał i moze wrócił:-:)-:)-(

Natali nie obiadaj sie tak na noc ,bo ja juz mam 20kg do przodu:szok::szok::szok:

Pati super ze u ciebie dobrze no i nie ma to jak sie czarownicy pozbyc na dwa tygodnie:-D:-D

Lidka faktycznie jakos ostatnio cos mi doskwiera nie dosc ze wszystko mnie denerwuje to jeszcze jakies same nieszczesci spadaja albo smutne wiadomosci .........masakra jakas:baffled::baffled::baffled:

MH udanego wypadu do anabubki:-):-)
Bardzo dobrze mu powiedziałaś.
tak to łagodniej zniesie.
Ja też tak zrobiłam jak kotek nam się na kaloryferze powiesił.:-:)-:)-:)-(
Klaudia miała nieco ponad 2 latka.:baffled::baffled::baffled:

Iwcik ja tak z czarkiem mialam do konca 20 kg przytylam a teraz narazie ino 5:tak::tak::tak:
tak jak mowia ze sie chodzi z chlopcami tak ja teraz z dziopa chodze a z czarkiem jak z dziewczynka chodzilam:tak::tak:
taki odwrotowiec jestem
jedyne co mi sie sprawdzilo to pasek na brzuchu:tak::tak::tak::tak:
teraz nie mam a z czarkiem mialam piekna sciezke milosci:-D:-D:-D:-D

A ja miałam pasek i z jednym i z drugim.:-D:-D:-D:-D:-D
Z Klaudią chodziłam na chłopaka ,a z Kubusiem na dziewczynkę.:tak::-D:-D

reklama
Troszkę Wam opiszę.
Mamy 19 dzieci na tym turnusie.
We wtorek jestem z psem a w czwartek czyli dziś byłam z konikiem.
Pozostały czas jestem opiekunką wspomagająca te najmniejsze maluszki.
Mamy 3-4 latki jeszcze w pieluchach i warunkiem ich uczestnictwa było,że ktoś z opiekunów podejmie się zmieniania tych pieluch.
Zgadnijcie kto się zgodził :confused:
No oczywiście ja ,a jakże.
Pomyślałam sobie,że dla mnie to nie kłopot wielki,a dzieciaczki dużo stracą.
Od poniedziałku do pomocy już będzie moja szefowa,bo ona też się zgodziła na pieluchowanie maluchów.:tak::-D:-D
Ogólnie jest bardzo fajnie.
W tym tygodniu był temat ocean.
Była prezentacja tematu i potem różne zajęcia na ten temat.
Malowali rekiny i wieloryby takie ogromne na ścianę,malowali zwierzątka morskie z gipsu i robili ocean w butelce.
Niektóre naprawdę bajeczne były .
Do tego masa przeróżnych gier i zabaw,oglądanie bajek,bajkoterapia -czytanie bajek przez wujków i ciocie.
Chcemy też z nimi wystawić teatrzyk "Calineczka" :tak:;-):-):-)
Jak to wyjdzie to się okaże,bo każdy sam rolę sobie wybiera i układamy teksty dla dzieci z zależności od ich niepełnosprawności,możliwości i fantazji .
Kubuś jest " Duchem Lasu" ,który posiada moce i zdolność przemiany w różne zwierzęta :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
No to dał nam zadanie na 2 dni,żeby to jakoś z Calineczką połączyć :szok::szok::szok::szok::szok:.
Calineczką będzie dziewczynka na wózku ,więc jakoś to też odpowiednio trzeba przygotować z każdej strony.:tak:;-):-):-)
Oj nie nudzi nam się ,nie nudzi.
Mamy nieziemskie pomysły.:szok::szok::szok::szok:

Kochana a na bezludnej wyspie to zawsze można ziarenka piasku liczyć i już jest co robić.:-D:-D:-D:-D:-D
A jak by się jakaś palma znalazła to jeszcze kupa listków na początek do liczenia.:-D:-D:-D:-D:-D

A ja miałam pasek i z jednym i z drugim.:-D:-D:-D:-D:-D
Z Klaudią chodziłam na chłopaka ,a z Kubusiem na dziewczynkę.:tak::-D:-D
As podziwiam Cie naprawdę :szok::szok::szok::szok::szok:
ty jesteś robocop a nie człowiek:no::no::-D:-D:-D:-D
a ciąza tak jak ja, juz pisalam ze ja odwrotowiec:-D:-D:-D:-D

no własnie natali ja tez z maksem miałam pasek od pepka a teraz nie mam ale nigdy nie zastanawiałam sie nad nim:-D:-D:-D

As z ciebie to fajna babka musi byc albo jestes robokop albo na akumulatorki działasz:tak::tak::tak:
szkoda kota ale tak dramatycznie sam sie powiesił:szok: samobujca:confused::confused::confused:

Dostałam fotki to wklejam kilka.
dogoterapia - mój pies z koralami z frolików.
Śpiewał ,bo tyle żarcia mieć na sobie i nie potrafić zjeść to skandal.:-D:-D:-D

Zabawy ruchowe-wg Weroniki Shernborne

Bajkoterapia

Kubuś dziś na koniku -hipoterapia ze mną

Zobaczcie jakie uśmiechnięte buźki,aż miło popatrzeć.:-):-)
I właśnie dla takich chwil warto to robić i się poświęcać dla dzieciaczków.:tak::-):-)

As ty jesteś jednym z tych aniołów zesłanych na ziemie by pomóc nam zwykłym ludziom

to jest moje zdanie na Twój temat:tak::tak::tak::tak::tak:
a to moja pociecha :)

[video=youtube;65RsL8CRAEE]http://www.youtube.com/watch?v=65RsL8CRAEE[/video]

As ty jesteś jednym z tych aniołów zesłanych na ziemie by pomóc nam zwykłym ludziom

to jest moje zdanie na Twój temat:tak::tak::tak::tak::tak:
a to moja pociecha :)

[video=youtube;65RsL8CRAEE]http://www.youtube.com/watch?v=65RsL8CRAEE[/video]

Natali super mówi ten wierszyk :-D:-D:-D:-D
A mojego smyka to na fotkach tych wklejonych widać.
Na koniku to on we własnej osobie,na reszcie fotek też mocno wybijający się z tłumu.:-D:-D:-D:-D,bo zawsze robi coś innego niż inni.:-D:-D:-D:-D

Ps.
Dzięki za miłe słowa w stosunku do mojej osoby.:-):zawstydzona/y:
Miło mi bardzo.Naprawdę.

Ostatnia edycja:
ja juz po 8 bylam ale ikogo nie bylo wiec zniknelam i ja :-D:-D:-D:-D
mlody baje na 1 oglada ja juz kicham az sie boje co bedzie pozniej:baffled::baffled::sorry2:
macie jakis pomysl na obiad:confused::confused:

a i wczoraj gadalam z ciotka mowi ze sasiadka chciala chodzic na jagody ale nie ma zbytu :no::no:
i mowi ze jakby ktos chcial to ona moze zbierac i sprzedac po 6 zł za litr :tak::tak::tak:
wiec zamowilam sobie z 5 literków:tak::tak::tak:
raczej mi sie oplaca bo w kamiennej to po od 10-12 zl za litr sprzedaja:tak::tak::tak:
pierwsze co narobie pierogów:tak::tak::tak::tak:
mmmmmmmmniam:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
dziewczyny przepraszam ze mnie nie ma, ale nie mam czasu, ucze sie na jutro na egzamin, pewnie dopiero w poniedzialek do was sie odezwe.

a i chcialam sie pochwalic kacperek juz sie nauczyl siusiu wolac i robi na nocnik, 3 dni mu to zajelo,
chodzi bez pampersa tylko na spacer mu zakladam bo zapomina:)

Do góry