reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam porannie:-D
pewnie zdziwione co tak wczesnie ale
wczoraj dostalam @ wiec dzis nie dosc ze nie moglam spac przez ten upal to jeszcze bol mnie obudzil,wiec wzielam ketonal i juz jestdobrze.obym dzisiejszy dzien przezyla....
wiec pki laski spia postanowilam ze do was zajrze
przez ostatnie 4 dni mialam gosci-napierw MH pozniej p kolega z rodzina
ogolnie wszystko udane,dzieciaczki sie wybawily
Weronika od krzyku dostala chrypki ale juz jej przechodzi
nrmlanie maly terrorysta z niej rosnie
a ja niesttey czasami daje sie nabrac na te jej krzyki:dry::dry:

upal nadal masakra
wczoraj bylismy u mojeje mamyna obiedzie i przez wiekszosc dnia przesiedzilsimy u niejw domu bo u niej 24 stopnie w domu a u mnie 27 a to duza roznica
u mnie prawie caly dzien wiatark chodzi,bez niego bym umarla chyba z upalu

w tym tyg codzinenie wczesniejsze pobudki bo zapisalam Pauline na te zajecia z centrum kultury na caly tydzien od 9.30 do 14.30
wiec ona bedzie miala zajece a ja troche spokoju:tak::tak::tak::tak:
zeby nie ta @ to bym sie poopalala,ale pewnie jutro juz sie posmaze

mam dzis trocherzeczy do zrobienia

terapeutka juz zakonczyla z nami wspolrace z przyczyn osobistych
a szkoda.fajna babcia z niej i ja przyznje szczerez ze dzieki niej mialam sporo spokju bo wiele razy zajmowala sie obie dziewczynkami:tak::tak::tak:
Weronika ja pokochlaa jak swoja babcie wiec mialam ja odgniac?:-D:-D:-D

no i w sobote tescio postawil prawie cale sciany mojego wiatrolapu.dzis bedzie konzyl,ozniej jeszcze dach itd.

i najlpesza wiadomosc-p dzis w koncu poszedl do pracy po urlopie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

o 8 robie laskom pobudke po9 wsiadamy na rowerki i lecimy do szkoly na zajecia.sasiada tez zabieram

A mi dzisiaj piesek Maksia uciekł i polecial na droge i pech chcial i trafilo go auto i zabiło na miejscu :-:)-:)-(
Maksiu od rana chodził i go wołał i pytal sie mnie gdzie jest jego Łatek a ja nie miałam odwagi mu powiedziec prawdy i wymysliłam ze uciekl i pewnie ktos go sobie zabral bo był ładny a biegał samotnie po drodze to do auta go zabrali :-:)-(co mialam mu powiedziec prawde :no:pewnie by płakał a tak to chyba lepiej zniesie choc przed spaniem jeszcze go wołał bo pomyslał ze juz zgłodniał i moze wrócił:-:)-:)-(
)

dobrze mu powiedzials
jeszcze ma czas na waidomosci o smierci

Troszkę Wam opiszę.
Mamy 19 dzieci na tym turnusie.
We wtorek jestem z psem a w czwartek czyli dziś byłam z konikiem.
Pozostały czas jestem opiekunką wspomagająca te najmniejsze maluszki.
Mamy 3-4 latki jeszcze w pieluchach i warunkiem ich uczestnictwa było,że ktoś z opiekunów podejmie się zmieniania tych pieluch.
Zgadnijcie kto się zgodził :confused:
No oczywiście ja ,a jakże.
Pomyślałam sobie,że dla mnie to nie kłopot wielki,a dzieciaczki dużo stracą.
Od poniedziałku do pomocy już będzie moja szefowa,bo ona też się zgodziła na pieluchowanie maluchów.:tak::-D:-D
Ogólnie jest bardzo fajnie.
W tym tygodniu był temat ocean.
Była prezentacja tematu i potem różne zajęcia na ten temat.
Malowali rekiny i wieloryby takie ogromne na ścianę,malowali zwierzątka morskie z gipsu i robili ocean w butelce.
Niektóre naprawdę bajeczne były .
Do tego masa przeróżnych gier i zabaw,oglądanie bajek,bajkoterapia -czytanie bajek przez wujków i ciocie.
Chcemy też z nimi wystawić teatrzyk "Calineczka" :tak:;-):-):-)
Jak to wyjdzie to się okaże,bo każdy sam rolę sobie wybiera i układamy teksty dla dzieci z zależności od ich niepełnosprawności,możliwości i fantazji .
Kubuś jest " Duchem Lasu" ,który posiada moce i zdolność przemiany w różne zwierzęta :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
No to dał nam zadanie na 2 dni,żeby to jakoś z Calineczką połączyć :szok::szok::szok::szok::szok:.
Calineczką będzie dziewczynka na wózku ,więc jakoś to też odpowiednio trzeba przygotować z każdej strony.:tak:;-):-):-)
Oj nie nudzi nam się ,nie nudzi.
Mamy nieziemskie pomysły.:szok::szok::szok::szok::-D

fajnie i pracowicie

dziewczyny przepraszam ze mnie nie ma, ale nie mam czasu, ucze sie na jutro na egzamin, pewnie dopiero w poniedzialek do was sie odezwe.

a i chcialam sie pochwalic kacperek juz sie nauczyl siusiu wolac i robi na nocnik, 3 dni mu to zajelo,
chodzi bez pampersa tylko na spacer mu zakladam bo zapomina:)

super!gratki
jak egzamin?

I Antoni zmienił mamusi plany :-D:-D:-D:-D:-D:-Dpadł na dywanie :-D:-D:-D:-D:-D:-D
to mamusia myk za deskę i żelazko i wyprasowałam wsio co było :tak::tak::tak::tak::tak: teraz Tonik odsypia jeszcze a ja mam chwilę relaksu ziemniaczki nastawione się gotują wątróbka do tego z wczoraj i srówka gotowa colesław i obiadek będzie jami :tak::tak::tak::tak::tak:
więc już dziś raczej nie wyjdziemy najwyżej chłopaki pójdą na lac zabaw koło 19 jak mamusia będzie w pracy:tak::tak::tak:
na termometrze w cieniu iu nas 37* :szok::szok::szok::szok::szok::szok:ale upalne lato póki co :tak::tak::tak:wiosny nie było to lato ze zdwojoną siłą uderzyło :tak::tak::tak::tak::tak:
Natali obejrzałam filmik Czarusia masz bardzo mądrego synka :tak::tak::tak::tak:niewielka różnica między nim a moim Antonim a mój Antoni tak ładnie nie mówi :no::no::no::no::no::no: no i to siusianie do nocnika :tak::tak::tak:u nas jedno siku do nocnika 15 na podłogę :-D:-D:-D:-D:-Dale w końcu kiedyś się nauczy :-D:-D:-D:-D:-D:-D

kocana kup sobie wentylator koniecznie
tylko taki z siatka co bydziecko paluchow nie wepchalo

Ja caly dzien przesiedzialam albo przelezałam masakra jakas tylko pranie zrobiłam i nic wiecej ........a kto posprzata to nie wiem nawet obiadu nie zrobilam dobrze ze miałam gotowe pierogi to zjadlam z synem:tak::tak::tak: a wczesniej to była pizza wiec jakos poszło a jutro trzeba by pojechac na zakupy ...........:-:)-:)-(ciekawe kto pojedzie:-:)-:)-:)-(hmmmmm moze dam rade:confused::confused::confused:najwyzej znów sprzatanie pójdzie w sina dal:baffled::baffled::baffled::baffled:upsssssssss

olej sprztanie
wspoczuje Ci toczyc sie w takie uaply

Hej,
Czy przyjmiecie mnie do swojego grona ;) ?

Jestem mamą 2 dzieciaczków- córcia ma 3latka a syn 15 miesięcy, jestem z nimi w domku, nie pracuję zawodowo, mąż pracuje od rana do nocy-własna działalność, mieszkamy na totalnym odludziu więc net jest dla mnei niezastąpiony.
Miło byłoby wpaść do was na pogaduszki.
Pozdrawiam

zapraszamy i witamy

Witam,witam
Sorki ze tak malo sie odzywam ale przez te upaly to nawet mi sie nie chce przy laptopie siedziec

Odebralam wczoraj Wiktorii wyniki i znowu ma duzo leukocytow,wiec teraz dostaje Bactrim i umowilam Ja juz na usg brzuszka,a po zakonczeniu leczeia kolejne badania moczu.Oprocz tego znowu dostaje xyzal i sinecod na ten kaszel w nocy:no:
Klaudia ma zapalenie spojowek a zakroplenie jej oczu graniczy po prostu z cudem:no::no::no:jest jeden wielki krzyk i wycie:no::no::no:

Widze ze tutaj ostatnio straszne pustki,ale wogole sie nie dziwie:no:U nas dzisiaj 35 stopni w cieniu s do tego ani kawalka chmurki nie ma:tak:I z tego co mowia w pogodzie to takie temperatury maja byc niby do piatku

urcze nie moze sie od niej odczepic
bidulka

[

Musze sie Wam pochwalic ze co dzien systematycznie naciagam Klauduni ta siusiaczke i dzisiaj juz ja rozkleilam prawie do konca:tak::tak::tak::tak:takze jestem z siebie dumna:tak::tak::tak:I mala to kosztuje mniej bolu i stresu niz ten zabieg u gina:tak::tak::tak:
B]

to dobrze
moze sie obejdzie bez zabiegu
dobrze ze daje sobie rozciagac

h
wczoraj bylismy na urodzinach u Natalki,przyjaciólki Oliwki,ale było czadowo.
była 5 dzieci,dzieciaki się wyszalały.

był wielki basen więc większość czasu siedziały w wodzie,trampolina to mozecie sobie wyobrazić co sie działo istne szaleństwo.wariowali na rowerach,chulajnodze,grali w piłkę,balonami,budowali zamki z piasku i tak w kółko.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
poszliśmy na 15.00 to wróciliśmy o 21.00 bo komary już gryzły a poza tym dzieciaki już były marudne bo żadne nie spało w dzień więc oLiwka wczoraj odpłyneła dosłownie w2 minut tylko sie połozyła i już jejj nie było :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D

faktycznie moc atrakcji
ja wczoraj nabylam basen na allegro taki 240 srednicy na 66 wysokosci:tak::tak::tak:
i chlor od razu do niegi
mam nadzeje ze jutr przyjdzie
babcia obiecala dorzucic kawalek:tak::tak::tak::tak::tak:

W dniu swoich urodzin też bym sie byczyła.:tak:;-):-)
Wszystkiego najlepszego natalineczka.:-):-)
-(

dolaczam sie do zyczen

[
Dziewczyny jest późna godzina a na termometrze jest 32 stopnie :szok: w mieszkaniu mamy 37* wszędzie otworzyliśmy okna i wietrzymy :tak:w pracy myślałam że wyzionę ducha :-(nogi mi też spuchły jednak tyle godzin na nogach w big upale daje znać :baffled:ale tęskniliśmy zimą mroźną za tymi upałami to mamy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Djeszcze zimą będziemy je z łezką wspominać :tak::tak::tak::tak::tak::tak:/B]

w takie upaly to sie w nocy i nad ranem wietrzy w w dzien to sie zamyka i zaslania okna
ja jakbym tak w dzien wietrzyla to bym sie ugotowala w domu
poki co jest 25 w domu mimo ze caa noc okna bylypootwierane
nadworzu juz 22 ale czuc skawr
ale masz racje,jeszcze bedziey marzyc o tych upalach jak nam zima i jesein da poalic
teraz to woda w baltyku pewnie cieplejsza niz ja bylam;-)

reklama
Heeeeeeeeeeeeeeej dziewczyny, witam po tygodniowej przerwie.
Urlop i po urlopie, było cudnie. Wpadam tylko się przywitać i dać znać, że przeżyłam. Biorę sie za pisanie cv itp papierków. Wpadnę z wieczorka. Buźka.

witam porannie:-D
pewnie zdziwione co tak wczesnie ale
wczoraj dostalam @ wiec dzis nie dosc ze nie moglam spac przez ten upal to jeszcze bol mnie obudzil,wiec wzielam ketonal i juz jestdobrze.obym dzisiejszy dzien przezyla....
wiec pki laski spia postanowilam ze do was zajrze
przez ostatnie 4 dni mialam gosci-napierw MH pozniej p kolega z rodzina
ogolnie wszystko udane,dzieciaczki sie wybawily
Weronika od krzyku dostala chrypki ale juz jej przechodzi
nrmlanie maly terrorysta z niej rosnie
a ja niesttey czasami daje sie nabrac na te jej krzyki:dry::dry:

upal nadal masakra
wczoraj bylismy u mojeje mamyna obiedzie i przez wiekszosc dnia przesiedzilsimy u niejw domu bo u niej 24 stopnie w domu a u mnie 27 a to duza roznica
u mnie prawie caly dzien wiatark chodzi,bez niego bym umarla chyba z upalu

w tym tyg codzinenie wczesniejsze pobudki bo zapisalam Pauline na te zajecia z centrum kultury na caly tydzien od 9.30 do 14.30
wiec ona bedzie miala zajece a ja troche spokoju:tak::tak::tak::tak:
zeby nie ta @ to bym sie poopalala,ale pewnie jutro juz sie posmaze

mam dzis trocherzeczy do zrobienia

terapeutka juz zakonczyla z nami wspolrace z przyczyn osobistych
a szkoda.fajna babcia z niej i ja przyznje szczerez ze dzieki niej mialam sporo spokju bo wiele razy zajmowala sie obie dziewczynkami:tak::tak::tak:
Weronika ja pokochlaa jak swoja babcie wiec mialam ja odgniac?:-D:-D:-D

no i w sobote tescio postawil prawie cale sciany mojego wiatrolapu.dzis bedzie konzyl,ozniej jeszcze dach itd.

i najlpesza wiadomosc-p dzis w koncu poszedl do pracy po urlopie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

o 8 robie laskom pobudke po9 wsiadamy na rowerki i lecimy do szkoly na zajecia.sasiada tez zabieram
bubka widze ze u ciebie pracowicie:-D:-D
super ze wiatrolap juz prawie stoi:tak::tak::tak:

Witajcie wpadłam sie przywitac i pokazac fotki z 2 urodzinek Kamilka mam ich tylko pare:sorry:ale siorka ma wiecej to mi przesle.I jeszcze foteczka moja i dzieci w baseniku
mnia mniam torcik:tak:
a mamuska jeszcze bardziej mniam mniam:-p:tak::tak::-D:-D
dzieciaczki tez przeslodkie

witamy sie z rana
my czekamy na pana z sanepidu co by pobral wymazy:tak:
wczoraj przespalam pierwsze 65 minut meczu
:-D:-D:-D:-D
a tak zawziecie mialam ogladac ale ponoc byla to taka kopanina tylko wiec nic nie stracilam
najwazniejsze ze gola zobaczylam:-D

witam sie i ja:-)
w koncu moge sie odezwa.

anabuba dostalam 4 wiec jestem zadowolona:-D
a co do okresu, ja dostalam przedwczoraj i sie opalalam pol dni, ci slonce jakos wplywa na okres ze nie mozesz???

natalineczka spoznione wszystkiego najlepszego:tak:

wiktoria zdjecia super, urodzinki sie udaly?
ale mi zrobilam chrapke na tego torta:-D:-D

dziewczyny znajoma polevcila mi pewne miejsce na wakacje z dziecmi, same poczytajcie, wydaje sie fajnie, ale dla mnie to za drogo akurat
[url=http://www.magraclub.pl/pl/

WItajcie :-D:-D:-D:-D my już w domku :tak: droga super, ale duszno było w nocy. Zmęczeni jesteśmy jak cholera, jak Kuba będzie szedł spać to my też ;-) pogoda nam dopisała, codziennie na plaży byliśmy. Kuba się wyszalał chyba za wszystkie czasy bo cały czas w wodzie siedział :-) My z M zjarani jak nie wiem, mnie nie chciało na brzuchu i na nogach złapać :crazy: zwiedziliśmy wszystko co było do zobaczenia :tak: fotki wrzucę jak wrócę od mamy bo nie mam czytnika kart :tak: idę sprzątać dalej do potem :-)

Hej kochane poniedziałkowo:happy2:
Ale upał i to ma tak nadal trwać i trwać.......no w końcu mamay lato :-D:-D:-D:-D
Wiktoria torcik jami a ty......jak ty świetnie wyglądasz:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:oj mężowy pewnie o ciebie zazdrosny co?????:-p:-p:-p:-p:-p
Lunka witaj kochana po wyjeździe napisz coś więcej jak było:tak::tak::tak::tak::tak:i dziękuję za paczuszkę doszła ubranka boskie :tak::tak::tak::tak::tak:i jeszcze bardziej mi teraz przykro że moja paczka nie doszła :-:)-:)-:)-:)-:)-( nie ufam tej naszej poczcie jeszcze bardziej:no::no::no::no:moja mama też ma teraz z pocztą przeprawę koleżanka wysłała jej 3 tygodnie temu big paczkę z 10 kompletami pościeli z satyny dla wczasowiczów z ubrankami dla mojej Julki po jej wnusi z 10 parami majteczek dla Antochy sandałami dla Adama i co?????????????????amba fatima chyba się na kurierów przerzucę bo mnie normalnie szlag już trafia :wściekła/y:
Anabubka to ja czeam na fotki opalenizny basenu i wiatrołapu :tak::tak::tak::tak::tak:i witaj w klubie upałów a @:dry::dry::dry::dry::dry: ja dziś już lepiej bo to 3 dzień ale jak nigdy czuję się źle z tą @ jednak krew +hormony+ upały +praca = mega zle połączenie :cool2:
As kochana spokojnie jak znajdziesz wolny czas to mi wyślesz poczekam :tak::tak::tak::tak::tak:a o coś tą nogę w wodzie rozwaliła ??????????????????? mam nadzieję że dziś lepiej :tak::tak::tak::tak:zresztą kto jak kto ale ty wiesz co na to zaradzić :tak:ale niestety bólu nie ominiesz jeszcze przy tych upałach :dry: ja kiedyś jak byłam dzieckiem nie wiem miałam z 7-8 ;lat to w morzu nadepnełam na rozbitą butelkę i nawet tego nie poczułam tylko brat mi powiedział wychodzimy z wody a tam krwawa rana i ból do domu biegiem a potem z mamą do lekarza bo sie okazało że kawał szkła w nodze sobie tkwił w najlepsze :-(oj pamiętam ten ból i żel że wszyscy sie kąpią w morzu a ja nie mogę :dry:
Beatko czekamy na fotki z nad morza super że wyjazd udany :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Moje dziecię nagie śpi nawet pampersa mu nie zakładałam :no:za gorąco :dry:rano zrobilismy zakupy co by do 18 nie wychodzić z domu wszędzie zasłoniliśmy rolety wczoraj Pietruszka zamontował jeszcze roletę w kuchni bo tam nie mieliśmy a tam od rana do 15 mamy słońce :cool2: więc w domu narazie przyjemnie temperatura 24 * dużo dało nam to że od 21 do 7 rano okna były wszędzie otwarte :tak:
Pietruszka w pracy jeszcze tydzień i urlop :tak::tak:
dzieci nadal u babci dziś siedzą w domu mama mówi że na plażę nie idą bo za gorąco a do tego Adam się za bardzo spiekł mimo ciągłego smarowania i to faktorem 30 :szok: mama mówi że nic nie jedzą za to piją hektolitry mama kupiła w czwartek 5 zgrzewek wody i dzis muzą znów zakupić bo została jedna butelka :szok:zresztą my tez pijemy dużo codziennie schodzi 6 butelek wody a robię w dzbanku z mięta (mam świężą od teściowej:tak:) i plasterkami cytryny i lodem i taki 2 litrowy dzbanek juz od rana sama osuszyłam :cool2::cool2::cool2::cool2:

hej
ale upal matko droga ja cała noc mialam wiatrak właczony bo inaczej sie nie dało spac :tak:rano wstałam to mężus zrobił sniadanko jajecznice co mu sie nie zdarza bo on z gotowania to lewy:-D:-D:-Dale mnie dzisiaj zaskoczył miło :-):-):-)zjedlismy sniadanko i poszłam maksiowi basen nadmuchac bo niech siedzi i sie chlapie jak taki upal:tak::tak::tak:
Ja dzisiaj na 14 do gina ciekawe co powie mam nadzieje ze nie bedzie mi kazał isc polezec w szpitalu ze wzgledu na opuchlizne :confused::confused::confused:zobaczymy :confused::confused::confused:

jak wróce to dam znać:tak::tak::tak:

Wiki jaka z ciebie laska łooooooochoooochoooooo

Natali no tak chłopa nie ma to trzeba na BB zabijac czas:-D:-D

Malinka no to super ze dzieciom podoba sie u dziadków przynajmniej ty troszke odsapniesz od codziennosci:tak::tak::tak:

Beata witamy po urlopie no i czekamy na jekies foty:tak:

Lunka ty równiez po urlopie wiec na fotki jakies mamy nadzieje sie załapać:tak:

Oleńka gratuluje zdania egzaminu :-):-):-)

Ja spadam jakis obiadek szybko zrobic i pod prysznic wskoczyc jeszcze bo sie ugotuje :-D:-D:-Dmimo iz wiatrak 24h chodzi :-D:-D:-D

hej mamuski!!!
witam sie i ja z wami w ten piekny,upalny poniedzialek.pogoda jest swietna:tak:moje dziecko od soboty nic nie robi tylko siedzi w basenie.i ja tez korzystam z chwili wolnej jak tylko mam i chlepie sie z nim w tym basenie.;-)oje blizniaki teraz spia ja obiadek mam juz zrobiony i teraz nie mogło byc inaczej jak usiąsc z kawką przed bb.
na weselu bylo fajnie tzn.do 20 kicha ale potem imprezka sie rozkreciła i bawilismy sie do 4-30:tak:a o godz.8 byłam juz na nogach.ojjjj nie chcialo sie wstac:no:jeszce tylko 2 wesela przed nami w tym roku, ale nie moge sie ich juz doczekac.fotki wrzuce jak zgram na kapa.

milego dnia:-)

natalineczka-wszystkiego naj naj najlepszego!!!!
100lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
spóznione ale szczere zyczenia.

lunka,beatka-witajcie po urlopie!!!!
super ze wam sie podobalo i że jestescie wypoczete.

wiktoria-no,no ale z ciebie mamuska;-)
100lat dla synusia.

malinka,anabuda-@ w takie upaly-jednym slowem masakra!!!!!!!!

iwicik-kochana koniecznie daj znac jak tam po wizycie.
trzymam kciuki zeby Ci nie kazal do szpitala isc.

reklama
beatko witamy z powrotem :tak::tak::tak::tak:
czekamy na obiecane focie

malinka, bubka wspolczuje @, na szczescie jeszcze mam kilka miesiecy bez niej przed soba:tak:

Iwcik czekamy na wiesci od lekarza:tak::tak::tak:
oby cie do szpitala nie wyslal bo w taka pogode w szpitalu to masakra:sorry2::tak::tak:

witam popoludniowo juz wyspana:-D:-D:-D
mlody jeszcze spi a ja zupke pomidorowa robie
jak milo wejsc i miec co przeczytac:-):-):-)

Do góry