reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Myszunia te kupki to rzeczywiscie mogą być ząbki, u nas też się czasem zdarzało, u mojej chrześniaczki zaraz problemy z gardłem i nosem były, co dziecko to inaczej.

Malinuś dzięki za donos bezdomkowych półek, trza wpaść, ale dopiero po wypłacie, bo choć miesiąc leki było, to ja jak zjawiam sie w biedronce to bez opamiętania potrafię za dużo wydać, ale to i tak świetny sklep, bliżej mogli by mi otworzyć...
Co do pracy, no na razie nic ciekawego, trzymam kciukasy za Ciebie!!!&&&&&&&&&&&

A my po obiadku, Piciu moim rosołkiem jak zwykle wniebowzięty( niech żyje skromność, ale on mnie tak za te zupy wysławia, że chyba jednak sa pyszne:-D:-D:-D). Odpoczniemy i zwijamy sie na spacer, moze plac zabaw, a może połazimy. Miał w planach kino, ale teściówka odmówiła opieki nad młodą:baffled:. No cóż, nic na siłę, co nie?

No to ide dokończyć wlewanie wody do akwa i zbieram familię:-D

A jeszcze mi się przypomniało, zapisujemy sie z Piciem do dawców szpiku kostnego dla chorych na białaczkę. Teraz już nie pobierają z kręgosłupa, tylko z krwi. Przysyłają do domu pałeczkę na wymaz z policzka i czekasz aż ktoś Cię będzie potrzebował. Piciu już dostał, ja czekam na kopertę. Polecam. Im nas więcej tym nadziei więcej! Stronka DKMS.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny Klaudia opowiedziała mi dzisiejszy sen.:-D:-D:-D
Śniło jej się,że ją wkurzyłam i do mnie strzeliła wiatrówki.:szok::-D:-D:-D
Rzecz się działa w salonie u moich rodziców.
Dostałam 3 kulki w głowę i dalej z nią gadałam.:szok::szok::-D:-D:-D
Klaudia się dziwiła,że mi krew nie leci a kulki drugą stroną głowy nie wyleciały.:szok::-D:-D
Kłóciłam się z nią co ona zrobiła,że chciała zabić własną matkę.
A Klaudia krzyczała Boże ,dlaczego Ty żyjesz?
Przecież nie jesteś nieśmiertelna !!! :szok::szok::-D:-D:-D:-D

Teraz coś do niej mówię i ona się na mnie boczy...
Po czym pada tekst.
Bo zaraz Cię do dziadków do salonu zaprowadzę i..... i w śmiech.:-D:-D:-D:-D
No to mi dziecko przyszłość szykuje ...:szok::szok::szok::happy2::happy2::-):-):-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Witam dopiero teraz :sorry2: znowu mi internet z rana nie działał :crazy: no jak jeszcze takie coś będzie to chyba zrezygnuje z tego neta i wezmę gdzie indziej :tak: u mnie wczoraj w nocy też mega burza była :tak: teraz troszkę popadało i zaraz do sklepu muszę skoczyć :tak: M jednak w domu, nie pojechali na powódź bo odwołali :tak: w niedzielę gdzieś na kompanię honorową jedzie :sorry2: a potem będzie brać wolne bo ma aż 12 dni :sorry2: nadrobię potem teraz lecę do sklepu :tak:

As :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dnie dość że turbodymomen to jeszcze nieśmiertelna jestes nad człowiekiem lub jak mawia Julka nad ludziem :-D:-D:-D:-D:-D
Lunka czy dobrze czytam koszt takiego badania to 250 zł tak ?????????????
My po obiadku a mnie tk krzyż boli że chyba zwariuję :-:)-:)-:)-( a tu niedługo trzeba iść do pracy :-:)-:)-:)-(

Klaudia się dziwiła,że mi krew nie leci a kulki drugą stroną głowy nie wyleciały.:szok::-D:-D

Po czym pada tekst.
No to mi dziecko przyszłość szykuje ...:szok::szok::szok::happy2::happy2::-):-):-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
:-D:-D:-D
As :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dnie dość że turbodymomen to jeszcze nieśmiertelna jestes nad człowiekiem lub jak mawia Julka nad ludziem :-D:-D:-D:-D:-D
Lunka czy dobrze czytam koszt takiego badania to 250 zł tak ?????????????
My po obiadku a mnie tk krzyż boli że chyba zwariuję :-:)-:)-:)-( a tu niedługo trzeba iść do pracy :-:)-:)-:)-(
Tak, badanie kosztuje 250 zł, jeżeli masz chęć to Ty za nie płacisz, jeśli nie, poktywa koszty ta fundacja.

A my po spacerku, po lodach, teraz pompa jakaś idzie, zdążyliśmy jak wczoraj hehe, do domku dojść.
Lecę do męzulka, bo mu sie na pieszczoty zebrała, a ja okresowa jestem:baffled:
Pa

ellooo

Ja nadal w Polsce podczytuje Was ale nie odpisuje bo nie mam na tyle wolnego czasu.
Dzis bylysmy z Iwona w Rzeszownie na zakupkach i pochwale sie ze kupilam boskie buciki oczywiscie udalo mi sie je kupic na wyprzedazy bo normalnie to byly troche drogie ale po przecenie cena przystepna :)) Do tego dokupilam pasek. Buciki w kolerze srebra , sa cudne :))
dzieciaczki biegaja po dworze a maja ubaw bo zwoza tu ziemie i oboje maja frajde :D Lenka wlasnie na cycu zaraz bedzie kapana wiec powoli trzeba sie zbierac.

As ogladalysmy z siostra corke :))
Patrysia jak spotkanie z Aga? Nie upijcie sie za bardzo :))
Natalineczka takie planowanie to najfajniejszy okres :))
Dowikla super ze z mama lepiej :D

Witam nocnie.
Widzę Natali,że spać nie możesz.:-D:-D:-D
Fajne wesele sobie planujesz.:tak:
Tanim kosztem i zapowiada się całkiem przyzwoicie.:tak:;-):-):-)
Byłam na kilku takich weselach i były naprawdę super :tak::rofl2::rofl2::rofl2:
Ja poszalałam z D 3 godzinki w łóżku i też spanie mi minęło.:szok::-D:-D:-D
On już śpi,a ja wstałam do kompa i może trochę poprasuję.

Nieco nadrobiłam :sorry2::sorry2:
Malinka ten wypadek Adama nocny z łóżkiem to emocje i sny...
Tak często się xdarza w tym wieku niestety.
Ja pamiętam jak kiedyś Klaudia wstała w nocy i łaziła po pokoju ,w pewnym momencie usiadła na brzegu łóżka ,ściągnęła spodnie od piżamki i nasikała na podłogę :szok::szok::szok:.
W pierwszej chwili byłam w totalnym szoku,potem ją pytam co ona robi???:szok::szok::szok:
A Klaudia odpowiada ,no przecież sikam.:crazy::crazy::crazy:
Ja pytam,ale zobacz gdzie :baffled::baffled::baffled::baffled:
a ona ,no na kibelku :szok::szok::szok::szok::szok:
Rano nic kompletnie nie pamiętała :no::no::no::baffled::baffled::baffled:

Iwcik mała królewna jest przesłodka ,a Maksio super chłopak.
Opalony,że :szok::szok::szok::szok:.Jest bardzo delikatny na buźce,już widać,że dziewczyny za nim będą szalały :-D:-D:-D:-D

Ana widzę,że ty znów kobieto szalejesz.
Miałam się do Ciebie wybrać w wakacje jeszcze,ale chyba czasu nie starczy...:baffled::baffled::baffled:

Widzę,że i Patrysia się pokazała.
Zaglądaj do nas częściej.:tak::-):-)

Wiki też mogłabyś częściej zaglądać.
Dobrze ,że wszystko dobrze u Was i ,że dzieciaczki zdrowe ,bo to najwazniejsze.

I chyba tyle co pamiętam...:baffled::baffled::baffled:
Idę poprasować.
Dobranoc.
poprasowac :szok::szok:
no kochana ty to masz sily

Natali spakowałaś się w końcu? Ja spakowana na wyjście -tak kompletnei to byłam już w 6 miesiącu:-D:-D:-D
nie mam weny jakos:zawstydzona/y::-D:-D
czekam na m az mi przyniesie ubranka z piwnicy wtedy wszystko w jeden dzien obrobie i wozki wyprac i łóżeczko chyba caly dzien na to bede musiala poswiecic:tak::tak::tak:
a LASECZKI moje kochane w biedronce (czyli ulubionym sklebie bb mamusiek) są fajne pudełka takie z 3 szufladkami i tanie bo 16.99 3 rodzaje różowe z barbi (oczywiście jest Julki) niebieskie z autami (oczywiście jest Adama) i pomarańczow żółto zielone:tak::tak::tak:super ja im kupiłam na biurko na kredki mazaki itd a mam już takie jedno to ma w nim w łazience Julki gumki spinki opaski itp:tak: a i pampersy hugisy takie gigant paki w kartonie te z kubusiem puchatkiem za 36 zł chyba :baffled:albo 38 :sorry2: jakoś tak :-D a i fajne majteczki dla dzieci(u mnie chłopięcych brak a takie mi są potrzebne dla Tonisława:baffled:) buty sportowe a plecaki szkolne pumy tez jakoś tanio bo coś ponad 50 zł ..i masa innych różności jak to w bezdmoce :-D:-D:-D:-D
U nas wczoraj ponad godzinę wieczorem nie było prądu i mój chłop cierpiał bo wyszedł po papierosy a tu d... blada :-Dwłączyli prąd on w te pędy na stacje paliw a tam awaria kas a nic czynnego w pobliżu (czytaj 3 km) po godzinie 22 nie ma :-D:-D:-D:-D:-D:-D
była mega burza ale gdzies na drugim końcu szczecina bo u nas widać było tylko jak jasne jest niebo i ledwo grzmoty ....ale dziś rzynajmniej powietrze jest boskie :tak::tak::tak:
A wiem Dowikluś super że z mamą lepiej:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
no to Ci sie chlop nalatał po nocy:-D:-D:-D
a u nas biedronka niby jest ale taka jakas niedostepna ze szok
teraz druga buduja wiec bede czesciej odwiedzac:tak::tak::tak:
A my po obiadku, Piciu moim rosołkiem jak zwykle wniebowzięty( niech żyje skromność, ale on mnie tak za te zupy wysławia, że chyba jednak sa pyszne:-D:-D:-D). Odpoczniemy i zwijamy sie na spacer, moze plac zabaw, a może połazimy. Miał w planach kino, ale teściówka odmówiła opieki nad młodą:baffled:. No cóż, nic na siłę, co nie?

No to ide dokończyć wlewanie wody do akwa i zbieram familię:-D

A jeszcze mi się przypomniało, zapisujemy sie z Piciem do dawców szpiku kostnego dla chorych na białaczkę. Teraz już nie pobierają z kręgosłupa, tylko z krwi. Przysyłają do domu pałeczkę na wymaz z policzka i czekasz aż ktoś Cię będzie potrzebował. Piciu już dostał, ja czekam na kopertę. Polecam. Im nas więcej tym nadziei więcej! Stronka DKMS.
kurcze sama bym sie zdecydowala na takie badanie
tylko ja teraz pewnie nie bede mogla:sorry2:
a co to za fundacja?

Po czym pada tekst.
no to fajne ma sny nie ma co:-D:-D:-D:-D
ja pamietam moje to sie z mama smiejemy ze powinnam je spisywac i swietny zbior opowiadan by z tego wyszedl:-D:-D
i to takich paranormalnych lub kryminalnych
teraz dawbno juz mi sie nic nie snilo:no::no::no:

a co do wesela dziopki to narazie takie nasze obliczenia i znajac zycie przyjedzie małż i zrujnuje mi te moje marzenia twierdzac ze i tak nie mamy kasy i nie uda nam sie zrobic takiego wesela:sorry2::dry:
grunt to optymizm nie:sorry2:

mlody wlasnie zarzyczyl sobie krecika i oglada
ja mialam zchudnietego robina ogladac ale czekam juz jak mlody zasnie:tak:
zaraz pojdzie nyny to ja sobie mykmyk kolacyjke pierdzielne i zasiede przed tv
dzis juz karton pyknelam i zobaczymy jak wena pozwoli to moze drugi walne;-)
ale na sile nic robic nie bede;-)

Witam wieczornie :tak: ja tylko na moment bo głowa mnie zaczęła boleć jak cholera :no: aż oczy mnie bolą :baffled: M poszedł się kąpać a mi jak zwykle usypianie Kuby zostawił :crazy: ja zaczęłam dzisiaj ścianę w dużym pokoju malować :tak: jak na razie jeden kolor jeszcze trzy i będzie gotowe :tak: tylko najgorsze że nie mam słoików żeby tą farbę wlać :sorry2: bo kupiłam farbę w takich saszetkach, więcej mi nie trzeba :tak: ale i tak jedną będę musiała dokupić bo na kuchnie mi nie starczyło :sorry2: jak skończę to się Wam pochwalę jak uda mi się połączyć aparat z laptopem :tak: no i Kuba siedzi mi na kolanach :tak: oto jak moje dziecko ostatnio zasypia :dry: idę obejrzeć robin hooda dawno nie oglądałam ;-) miłej nocki życzę :tak:
,, hhygthbnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnffrguikhdsdewwretyuiuioppoihgfddcv
A to od mojego syna dla Was :-D:-D:-D:-D:-D dobranoc Dziewuszki ;-)

Ej, zepsułyście się... :-p Mnie tu raptem pół roku nie było, a wy tak mało piszecie :szok:

Malinka, no powiedziałam przecież, że postanowiłam się wdrożyć, to się staram jak mogę :-p:-p:-p:-p

As sen twojej Klaudii mnie powalił :-D:-D:-D:-D

Anka, to miłego wypoczywania. :tak: A ja nawet nie wiedziałam, że jesteście w Polsce, a może znajdziesz chwilę na wizytę w Łodzi?:-)

Natali, szykuj torbę, szykuj, bo teraz to już na dniach pewnie ;-)

Ja też chyba jestem skłonna twierdzić, że to ząbki powodują te biegunki. Ale mam już ich dość. A jak wasze maluchy tak miały, to co im podawałyście?
Nie chcę jej dawać elektrolitów, bo oznak odwodnienia nie ma. Dostaje klej ryżowy i dicoflor 30, a jak jej do jutra nie przejdzie to dorzucę smectę do zestawu :zawstydzona/y: Dziś kupek 4 - więc niby tendencja zniżkowa :-D

Narobiłam się dzisiaj, ale doprowadziłam do ładu ten poweekendowy bajzel. Jak zwykle mieszkanie wyglądało, jakby niemały tajfun przez nie przeszedł! :-p:-p:-p

No to miłej nocy kobitki! :-)

reklama
Do góry