Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Anitaka no to super, że wszystko ok. U nas kontrola ze szczepieniem 19.11. Zobaczymy czy coś urośnie i przytyje...narazie na mojej wadze 8300 i 70cm :/
Patrzcie jaka pierruche tesciowa przyslala to jakas salatkowa podobno i troche ostrzejsza w smaku od zwyklej...moge to dawac malej czy to jakis mutant czy cos...bez pestycydow bo z wlasnego ogrodka
Dzięki za wszystkie rady Dokładnie tak nie mam jeszcze meldunku tutaj więc najszybszy i najprostszy sposób to ślub cywilny i będzie mniej problemów z załatwianiem. Tylko teraz musimy podjąć decyzję gdzie prowadzenie całej ciąży, tym bardziej że zatrudniona jestem w Pl i tu pewnie później L4.
Hej dziewczyny jak to u was bylo z wnioskiem o Kinderbetreuungsgeld. Uzupelnialyscie same czy macie jakies polskie tłumaczenia albo księgowe ktore sie tym zajmuja ?? Z gory dzieki za wszelkie pomoce
Witam wszystkie mamy, jestem nowa. Urodziłam w listopadzie 2015 roku synka, wybrałam wariant 12 miesięcy, przy czym w pracy dostałam Karenz na 2 lata, okazało się, że jestem w drugiej ciąży. Czy któraś z mam orientuje się czy po tych 12 miesiącach muszę wracać do pracy czy mogę siedzieć z dzieckiem w domu do ukończenia 2 roku.