Paulina na Babyexpo byłam już z małą na świecie. Ot wszystkie gadżety dla dzieci od wózków przez chusty, ciuszki, butelki i mniej bezpieczne wynalazki po wanienki. tutejsze firmy=tutejsze ceny. Ale nie żałuje, bo chociaż mała zamotana już była to z tamtąd przytaszczyłam info o Babywearing Day
Co do wózków... tu nepewno są droższe jak wszystko zresztą. Chyba, że mega wypasiony markowy wózek, to aż takiej różnicy w cenach między AT a PL nie ma.
Jeśli planujecie używać głównie wózka to tu bym nie oszczędzała, bo potem tylko będziesz się męczyć i wkurzać na wózek. Ja 3w1 dostałam od siostry i chociaż był w super stanie, po jednym drobniutkim dziecku i używany po asfalcie, a Laura i tak była po części chustowa to kupiłabym mimo wszystko nowy. Z czasem wózek jest po prostu wybity. Jakby to nie brzmiało. Gdyby kiedyś pojawiło się nowe dziecko to napewno wózek byłby nowy + plus 2 chusty na starcie [emoji23]
Alicja Anmeldebescheinigung możesz w każdej chwili wyrobić. Jeśli przekroczyłaś okres 4rech miesięcy od zameldowania to po prostu będzie kara do zapłaty i tyle.
Aaa jak już przy tym jesteśmy to taka wskazówka, żeby zerknąć w Meldezettle co tam macie. Hauptwohnsitz oszczędza problemów z upierdliwymi urzędnikami
Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk