reklama

Mamy z Austrii

reklama
IMG_0675.jpg takie Aniołeczki np. robie

judith jesli jeste w AMS zameldowana to musisz do nich isc i powiedziec ze hccesz na kurs NOVA Waff berufsorjentierung
Beabea w c&A czasem sa
U nas w Mikolaja wierza dzieci , jak mamy rodzine , lub do rodziny jedziemy to ktos sie przebiera ale w domu nie bo szybko Max by sie zorjentowal ze to tata. W domu dziei ida po wigilii z Tata pierwszej gwiazdki szukac , a mama podklada prezenty :) List oczywiscie piszemy

Na mokolajki czyli 6 grudnia dzieci dostaja cos pod poduche , maly drobiazg
W przedszkolu nie ma mikolaja jako pana bo male dzieci sie boja ale mikolajkowe prezenty i imprezka tak

Ja staram sie dzieci nie odzierac z wiary w MIkolaja , jak i w dobre wrozki , anioly, duszki etc. Kiedys one beda mogly same zdecydowac co jest tylko mamy opowiesciami a co prawda.

Klaudia ja chce taki wisiorek do kluczy

Witam
Co do stroju mikolaja to ja tez nie pomoge...niestety.U nas w poniedzialek mikolaj do przedszkola przychodzi.Dzieciaki nie potrzebuja wzedy jause i tez dostaja drobnostki a pojemniki czy inne cuda do czego wkladaja prezenty robia sami w przedszkolach.Ja daje mlodemu kolo lozka w nocy z 5 na 6 i rano juz ma.A powiem wam,ze ja cale zycie jak mieszkalam w domu z mama to znajdowalam prezent przy lozku.Wiadomo,ze juz nie wiezylam heheh ale mimo wszystko mama nam nie dawala tylko zawsze w nocy podrzucala jakies drobnostki i to bylo bardzo mile.
klaudusia ja poprosze wiecej zdiec i czy wysylka tez wchodzi w gre??
Co do ciastek to ja chyba w przyszlym tyg zaczne ...u mnie to zalezy od pracy kiedy wolne i wogole.

chyba macie racje z tym mikolajem! :-)
w tym roku Maja jeszcze za mala ale w przyszlym pomyslimy o Mikolaju
No a pod poduszke to dostanie jak najbardziej prezencik! Juz rok temu dostala
vici, ja tez dostawalam zawsze pod poduszke, nawet jak mialam 25 lat :-)

No to witam w klubie mikolajowym hehehhe i chyba sama przyznasz,ze to bylo urocze??Ja niestety krocej bo wyporowadzilam sie majac 21 lat...pierwszy mikolaj po slubie bylismy akurat w Wadowicach i 6 grudnia prezent byl dla nas w skrzynce:-D Dopiero po wyprowadzce do Austrii sie skonczylo ale mimo wszystko naprawde mil to wspominam i sama bede tak robila:tak::tak:

kathinka, nie jestem zapisana w AMS bo jestem jeszcze na Karenz ale wczoraj siedzialam przed laptopem i znalazlam strone tego Waffu i tego programu NOVA i mam zamiar isc na to pierwsze spotkanie informacyjne.

klaudusia, piekny ten wisiorek, jak bedziesz miala gdzies to na stronie to daj namiary chetnie kupie :-)

A co do Mikolaja to powiem wam ze ja bardzo dlugo w niego wierzylam bo rodzice mi wciskali kit ale bylo w tym cos magicznego i nie zamiezam odbierac tego Igorowi. Niech wierzy i niech sie cieszy ze Mikolaj jest i przynosi prezenty. Na odiwedziny brodacza jest w sumie jeszcze za maly ale w przyszlym roku bedziemy cos kombinowac zeby i do nas przyszedl :-)

reklama
Dziewczyny ja Wam w sobote dodam zdjęcia i ceny, jesli bedziecie chcialy to się jakos umówimy-albo u mnie do odebrania albo gdzies sie mozemy spotkac:)

Vici- z wysyłka to chyba się nie opłaca wysyłac takiego jednego Aniołka.
Dodam Wam zdjęcia albo zrobie stronke, dziś będe świeczniki robić:D zobaczymy jakie wyjdą;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry