reklama

Mamy z Austrii

reklama
Za pobyt w szpitalu się nie płaci, jednak za wyżywienie już tak :-)
Elu, jeśli karmiłaś piersią, to rachunku nie dostaniesz, matki karmiące mają pobyt w szpitalu darmowy. Ja leżałam z małym 7dni, karmiłam mm. Stawka dzienna w St. Polten to 16 euro. Rachunek doszedł po miesiącu.
Teraz leżałam po operacji usunięcia pęcherzyka żółciowego, rachunek przyszedł po dwóch tygodniach.

My teraz będziemy składać w Krankenkasse wniosek o darmowe leczenie. Mamy mały przychód na osobę, także przez bodajże dwa miesiące nie płacilibyśmy za jakiekolwiek leki, wizyty u lekarza itp.

hej dziewczyny

Pewnie kilkakrotnie padło takie pytanie tutaj ale po przez szukanie wątków nie bardzo moge znaleźć.
Byłam dzisiaj pierwszy raz tutaj u lekarza z Olgą. Poszłam do tej Claudi T... w 16 bez, bo mieszkam zaraz obok. Ma ona różne opinie ale biorąc pod uwagę mój kiepski niemiecki poszłam tam. Nie jestem zadowolona, jak widziałam jak dziecko bada to byłam w szoku, o szczepieniu nie wspomnę-nie chce na nią gadać, ale nie mam ochoty tam więcej isć bo szkoda mi dziecka.

Znalazłam polskich pediatrów jeden w 19 bez Michael Gleicher, i babka w 23 Anna Lomnicka-Matyaszczyk - nie wiem czy to aktualne, ale może któraś z was cos o nich słyszała? lub może polecić jakiegos innego lekarza?????

Anetaz szanowna pani dr lomnicka w bardzo bezczelny sposob poinformowala mnie niedawno,ze nie przyjmuje nowych pacjentow... jaka jest lekarka, nie wiem. Chyba,ze cos sie juz u niej zmienilo.

gabi placi sie za jedzenie stawki chyba pomiedzy 14 a 18 euro ale spisz na normalny lozku i nie martwisz sie o nic.No a jak masz dodatkowe ubezpieczenie szpitalne to odzyskujesz kase...
co do lekarza to nie pomoge bo ja nie z Wiednia

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry