Kobietki 2 tematy do poruszenia mam, tak że wiecie...wypowiadać się co wiecie i co myślicie
1. MENINGOKOKI - szczepiłyście? szczepicie? planujecie szczepić? Nie koniecznie chce wiedzieć dlaczego tak, albo dlaczego nie. Są zwolennicy i przeciwnicy szczepień, a to rodzi niepotrzebne spory. Każdy i tak zrobi jak uważa. Z czystej ciekawości, jak przeszły szczepienie wasze maleństwa, czy znacie przypadki zachorowań itd.
2. MROŻENIE POKARMU - wszędzie pełno info, jak odciągać, ile czasu, gdzie i w czym przechowywać i naturalnie jak odgrzewać. Brakuje mi info jak zamrozić. Chodzi mi o tempo zamrażania. Schłodzić do temp. pokojowej i dopiero do zamrażarki? Czy może jeszcze do lodówki na chwile? Świeżego i jeszcze ciepłego przecież do zamrażarki odrazu nie wsadze :/ co nie??
A nie chciałabym, żeby przez złe zamrożenie pokarm stracił na wartości. Chcę zrobić małe zapasy bo u mnie w rodzinie skłonność do nagłego zanikania pokarmu w 3mscu panuje :/ i to w kilka dni potrafi całkiem zniknąć

i żadne pobudzanie nie pomaga. Liczę cały czas, że mnie to ominie, ale się nie zapowiada. Już muszę małą dokarmiać...a to napewno nie pomaga, dlatego pompujemy dodatkowo...
Kiedyś słyszałam, że są jakieś leki na pobudzenie laktacji. Serio jest coś takiego i jest to bezpieczne??