reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

anet tak juz troche lepiej... prawie dwa tygodnie nie wychodzilam na zewnatrz ale najgorsze za nami :-)

My mielismy wczoraj wizyte. Maly jeszcze sie nie odwrocil. Mialam spotkanie z anestozjologiem wrazie cc. Za dwa tygodnie kontrola usg i sprobujemy akupunktura zachecic maluszka do odwrocenia sie.

aniag78 odpoczywaj.. zobaczysz za chwile czas zacznie bardzo szybko uplywac... ja w tym tygodniu zaczynam 32 tydzien a niedawno bylam w 16 nie wiem kiedy ten czas zlecial ;-)

co do szumow dla dziecka... ja wlasnie na amazon kupilam tanio cd z odglosami odkurzacza, pralki, suszarki itp.

Dziewczyny pralyscie czesci z wozka albo fotelika samochodowego? Czy wystarczy ze wywietrze? Oba produkty nowe i jeszcze zapakowane.

Napisane na SM-C115 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja prałam wszystko, ale dostałam od siostry. Schowała wszystko poza spacerówką ( jeszcze niedawno używała) wyprane, ale długo leżało więc przeprałam :)

Dziewczyny jak tam we wiedniu?? Tez sie na burze zbiera??? U mnie strasznue wiatr wieje az roletami trzesie po oknach bo mam zewnetrzne... ;)jeszcze same jestesmy w domu. ;)

Happy78 nie martw się, jeszcze jest trochę czasu, żeby dzidzia się obróciła :)
Ja z wózka i fotelika nic nie prałam, też były nowe. Wózek i tak zawsze czymś wykładałam, np pieluszką flanelową na wypadek ulania :)

Anitaka w Wiedniu to samo, straszna ulewa, uciekaliśmy z dworu do domu. Jutro ma cały dzień lać :( ale za to weekend słoneczny się zapowiada :)

No tak, jak zwykle zaczęło lać, jak tylko umylismy okna :oo:
Ja też nie prałam ani wózka, ani fotelika, ale przyznam, że przed porodem wyprasowałam ubranka Mai z obu stron, bo gdzieś przeczytałam, że tak trzeba:rofl:

Angaben zur Partnerin/zum Partner, von der/dem Sie nicht dauernd getrennt leben, oder zur Lebensgefährtin/zum Lebensgefährten
Czy mam tam cos wpisywac ww wniosku do fbh??? Niezbyt to.rozumiem...

reklama
Albo i nie? Bo on jest drugim rodzicem w zasadzie :/ a nie ma tam gdzieś miejsca na drugiego rodzica? Bo wczesniej napewno zaznaczałaś, że dziecko z drugim rodzicem będziesz wychowywać... to ja już nie wiem. Musisz pytać kogoś kto wypełniał wniosek, bo ja nie wypełniałam nic na papierze :/

Do góry