reklama

Mamy z Austrii

Aniag ona cała w paski jest? Czy ma też brązowe elementy? Bo nie widzę połów na ramionach [emoji14]
Śliczny brzusio :) i gdzie ten m
nadmiar kilogramów? Bo ja tam nic nie widzę takiego ;)

Paula ooo to moje rejony bo ja z Nowego Sącza :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dziewczyny polecicie mi jakies lokale\miejsca gdzie moge wyjsc z moim maluszkiem. Wazne jest miejsce do przewijania albo nawet karmienia... Okolice Simmering i nie tylko.

Anitaka wszystkiego najlepszego! :-)

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Happy niestety pojęcia nie mam, ale pewnie w większości są przewijaki w toaletach. Ale chętnie się dowiem co tam przy Simmeringu jest :)

Cześć Dziewczyny, jestem nową członkinią Waszego forum. Tydzień temu dowiedziałam się iż jestem w ciąży (obecnie 6 tc). Moja wiedza na temat ciąży i porodu niestety jest znikoma. A z tego co mi lekarz mówił powinnam jak najszybciej zameldować się w którymś ze szpitali. Czy mogłybiście mi doradzić jakiś dobry szpital? Obecnie mieszkam w 22 Bez ale do czasu porodu zamierzamy przeprowadzić się do 12 Bez. Podobno dobry jest szpital St Josef ale gdzieś znalazłam opinię że prowadzą go siostry zakonne i stawiają na naturalne porody. Ja nie jestem jeszcze na 100% pewna ale chciałabym znieczulenie. I tu moje następne pytanie, czy jest jakaś opłata za to znieczulenie dodatkowa i czy dostanę je bez problemu w każdym szpitalu?

Witaj Asiorek87 :) fajnie, że nas coraz więcej...
Nie ma czegoś takiego jak płatne znieczulenie. Przynajmniej nie słyszałam. Wszystko zależy od szpitala, ale napewno mają anestezjologa [emoji14] musisz dopytać w szpitalu, albo spytać kogoś kto tam rodził. Ja rodziłam w 16. Bezirku. Najbliżej masz Donauspital, chyba że już poród w 12nastym będzie.

Dzięki Karolask87 za szybką odpowiedź, można wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć się z forum;-) Szczególnie jak człowiek zielony w temacie. A nie orientujesz się może jak to wygląda z tymi badaniami NT screening i Organscreening? Czy one są obecnie w większości szpitali wykonywane za darmo?

Asiorek niestety, ale w nie wszystkich szpitalach to wykonują (nie ma już tylu specjalistów od tego) i przeważnie trzeba zapłacić, ale dużo mniej niż normalnie. Możliwe, że jeszcze w jakichś szpitalach robią za friko. Jeśli masz facebooka polecam grupę Matki Polki w Wiedniu. Tam często się to przewija :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry