Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No niestety i tego nie mam.Mam tylko anmeldungNie możesz dźwigać, pracować po nocach i to wszystko co pisałam wcześniej. Ale cały czas masz prawo do odpoczynku i leżenia do góry pupą jak to mówią
Co do samej umowy. Typowej umowy nie ma obowiązku, jedyne co musicie dostać to zameldowanie do Krankenkasse i Dienstzettel. To jest jedna strona na której jest 15 istotnych informacji jak okres wypowiedzenia, pensja, dane osobowe, Kollektivvetrag i grupa do jakiej należy pracownik z latami pracy itp. I tu nie ma zmiłuj, jak nie ma zwykłej umowy o prace i pracujesz dłużej niż miesiąc, to ten Dienstzettel pracodawca musi dać.
Polską książeczke zdrowia możesz przepisać w austriacką( niemiecka tu nie obowiązujeMamusie wiecie może czy książeczkę szczepień polską można przepisać na niemiecką tu u lekarza ???
Młody miał przypominające w szkole i to nie zaszczepili bo ma polską książeczkę i mamy iść do urzędu gdzie szczepią i tak się zastanawiam czy problemów nie będą mi też robili bo wszystko po polsku.
Polską książeczke zdrowia możesz przepisać w austriacką( niemiecka tu nie obowiązuje) u lekarza jeśli się zgodzi i mówi po polsku, inaczej trzeba przetłumaczyć. To samo z książeczką szczepień.
Zależy od lekarza zapewne. Oficjalne dpkumenty powinny być tłumaczone przez przysięgłego, ale to już u źròdła trzeba pytać. Może przymkną oko.