reklama

Mamy z Bradford

Cześc dziewczyny!!!
Jakiś czas Was juz podczytuje i w końcu odważylam się żeby napisac.
Jestem mamą dwóch łobuziaków. Prawie 6-letniego Filipa i 2-miesięcznego Adama. Mieszkam w Bradford od ponad 2 lat. Obecnie na BD2. Mam nadzieje, że mnie przyjmiecie do swojego grona :tak:
Pozdrawiam serdecznie
Aaa i pozdrawiam Monike1213, z którą się znamy już jakiś czas :-)

reklama
witam kobiety!!!!!Ania1812-witamy serdecznie ,ja tu też jestem od nie dawna na BB i naprawde lubie tu zagladac i pisac:-) .U nas pogoda słoneczna tak jak już pisała bożenam ,ale to fajnie ,bo wczoraj pogoda nie dopisala,a jechalismy autobusem do koleżanki na Allerton.

Nie wiem czy już pisałam dzwonili ze szkoły i moja niunia idzie od listopada do St Columba"s ciesze sie ,że dostała sie ,bo mam blisko aby ją prowadzac.:-)

Czesc

U mnie od rana urwanie glowy. Trwa wielkie pakowanie. Jutro chcemy jechac, ale jeszcze nie wiemy dokladnie, gdzie spimy :-)
Dziewczyny, bylam dzis na Teddy Bear Picnic. Fajne spotkanko dla maluszkow, duzo spiewania i grania przez okolo 45 min, a potem piknik. Odbywa sie to w lokalnym kosciolku. Wszystko jest w oparciu o British Sign Language. Widzialam tam zaawansowane mamuski i ich pociechy (mlodsze od mojego Macka), ktore normalnie porozumiewaly sie z mamami poprzez wlasnie te znaki. I stwierdzilam, ze chyba sie zapisze na taki kurs, bo to fajna sprawa. U mnie w przedszkolu ulubiona pani Kubusia tak "machala" rekami i uczyla troche dzieci. Kubus tez sienizle bawil, i bylam w szoku jak recytowal cale teksty piosenek tatusiowi w domu, a ja pokazywalam :-):-):-)
Tu daje link, jakby kogos to zainteresowalo, przez cale wakacje sie o bedzie odbywac w kilku lokalnych kosciolach na terenie BD.
www.babiescansign.co.uk

Ania1812 - to my sie chyba poznalysmy na urodzinach "sredniego" Kuby; fajnie, ze napisalas :tak:

alexnow - to teraz dolaczysz do mamusiek latajacych do szkoly :-D

asinka_z - ja niestety nie pojawie sie, bo juz wyjezdzamy, mam nadzieje, ze poznamy sie przy innej okazji

Roksanna - alez Ty masz sny :-):-):-)

Ania1812 witaj na forum pisz czesto :tak::-)

roksanna1 no no jakie sny ciekawe co na to Sylwia powie :-p:-)

dziewczynki czy ktoras tez moze wybiera sie do asinki autobusem ??:sorry:

Kasiaj-fajna stronka naprawde,a chcialabym isc z moja niuia na takie zajecia ale ja nie znam angielskiego:-(wstyd sie przyznac ale taka prawda:zawstydzona/y:a chcialabym aby Aga troche załapała jezyk bo w szkole bedzie jej cieżko z komunikacja:zawstydzona/y:
Mam takie pytanko jak Wy dzieci przygotowywałyscie do szkoły:confused:Bo ja nie mam zielonego pojęcia jak to zrobic.

hej
Pogoda u mnie tez strasznie dziwna dzisiaj wybieralam sie na spacer 3 razy:wściekła/y:
kasia.j - Pisalam kiedys na ten temat, ale niestety nie bylo odzewu. Ja cwicze z Maja od kiedy skonczyla 4 miesiace i musze powiedziec, ze zaczyna lapac wczoraj pokazala znak "umyc" no to my ja do wanny a ona po kapieli pokazala, ze chce jeszcze:eek::laugh2: Ja mam filmik Signing Time "My first sign" i pare innych(jak bedziesz chciala moge Ci odpalic na plyte) i polecam strone Laury www.mysmarthands.com
Niestety ta strona jest platna, ale ja mam wiekszasc tych filmikow wiec jak cos to sie odezwij. A tu jeszcze link corka Laury :

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=2N_w5eawFyI&feature=channel"]YouTube - Baby Sign Language-Fireese teaches a baby sign language[/ame]
mojadzidzia- mnie sie wydaje, ze Ty porostu przechodzisz „baby blues” i nie dlugo wszystko sie ulozy. Sprobuj spac jak najwiecej i wykorzystywac wszystkich do okola;-)
roksanna1- ale sie usmialam:laugh2:mnie sie dzisiaj snilo, ze zalalam caly blok ....hmmm
Ania1812 - witaj!!!:-)

Alex - a Twoja niunia idzie do Reception, czu nursery?1 Ile ma lat? Moj Marcel tam chodził do Nursery teraz idzie do Reception.

Natalka - ja musze ustalic z moim P. co do obaidu itp w srode i auta i jak dojdziemy do porozumeinia i bd ziuszona jechac autobusem to chyab ja pojade!......

KasiaJ- gdzie dokładnie jedziecie czy jeszcze nie wiesz?!:-D

Gdzie reszta kobitek": Aniteczk, Kasia8118, Ampar, Doris, Monika itp..,.......wybaczyc ale nie pamietam ktora w PL a która w UK została:-D

Oj dziewczyny ostatnio coś mnie nie moc twórcza złapała. Cały czas myślę o przeprowadzce. Już kartonów zaczyna brakować a to już w sobotę:szok::szok::szok:
Do tego ok 10sierpnia chcemy jechać do Polski, wprawdzie bilet na prom jeszcze nie kupiony ale już się nastawiłam że jedziemy i do tego Robert wypaplał Adasiowi więc nie ma wyjścia. Inaczej żyć nam nie da:-):-):-)
Julka ostatnio nam się rozgadała,prawie:-D codziennie jakieś nowe słowo.

mojadzidzia marta84 ma rację wykorzystuj wszystkich dookoła ile się da

ania1812 witaj serdecznie na forum

reklama
hej:-):-)

po pierwsze Natalka przepraszam, że nie przyjechalam i nie zadzwonilam:zawstydzona/y:

wczoraj wieczorem wyladowalam w szpitalu z silnym krwotokiem:szok::sorry: okazalo sie ze zostaly mi resztki lozyska i to przez to:wściekła/y: musialam dostac kroplowke i jeszcze dzisiaj mnie czyscili, ale juz jestem w domu:tak: troche slaba i bardzo zmeczona ale i tak czuje sie o niebo lepij niz w nocy kiedy nawet do łazienki nie bylam w stanie sama pojsc:sorry:
na szczescie Olivia mogla byc ze mna:tak:

mojadzidzia i jak brzuszek Nadusii i Twoje samopoczucie??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry