reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

Czesc mamuski!
Ja tylko na chwile sie przywitac i wybywam z domku na wizyte do lekarza z mamuska,chyba ma anemie bo wyniki krwi zle wyszly ale dowiemy sie wszystkiego na miejscu

reklama
Hej laseczki ja tez dzisiaj niewyspana :no:.Oli często się budzi w nocy na jedzenie po tej chorobie.Jeżeli chodzi o Krystiana to zasnął wczoraj na sofie o 17.40 i tak już się w sumie nie obudził.Tylko ja go przebudziłam tylko na chwile żeby go przebrac w piżamę dac mleko i umyc zęby:tak: i dalej spał aż do 6 rano:tak:.Chyba go wykończył wczorajszy spacer po przedszkolu:tak::-D.Muszę częściej robic mu takie maratoniki :tak::-D.Dzisiaj rano miał focha i stwierdził że nie idzie do przedszkola,ale jakoś udało mi się go przekonac:tak:.Jak już wypchnęłam go za drzwi mieszkania to jakoś zachciało mu się isc:tak:.Dziwak mały.
Graziul ja to bym nawet chętnie wpadła do Ciebie na spotkanie:tak:.Ale nie pasuje mi wtorek i piątek jak będzie w jakiś inny dzień to bardzo chętnie:tak:.
ampar3 to może jutro wpadniemy na kawę tak o 16?Daj znac czy wam pasuje i czy A ma wolne:tak:.
ewelina w sprawie śmieci nie pomogę :no:.
agaam to z małej niezły uparciuch:tak::-D.
Tynia i wiki to mała już zaliczyła pierwszą kąpiel w tym sezonie :tak::-D.Masła aparatka:-D.
Dzięki dziewczyny za odpowiedz w sprawie kubeczków i maści:tak:.

Dzień Dobry

Ale dzisiaj jestem nie wyspana. Julka złapała katar i całą noc kwękała.

doris78 może nie masz Adobe Reader, bo to jest dokument w tym programie. Nie wiem czy jest tam coś ciekawego bo nie chciało mi się czytać.

ewelina jeśli masz trawę albo inne zielone np. coś żywopłotu to trzeba zadzwonić pod numer 01484414700 i obierają za darmo. Do zielonych pojemników plastik i papier. Szary pojemnik wszystko co się nie nadaje do recyklingu.

Witam!

Niestety pogoda nam się zepsuła. No ale najważniejsze, że jeszcze nie pada.
Dziękuje za wczorajsze spotkanko. Jak zwykle było bardzo miło. Wczoraj byłam na wywiadówce w szkole Filipa. Nasłuchałam się samych pochwał i oczywiście jestem bardzo dumna z mojego starszaka:tak::-) To troszke się pochwale- dzieciaki za dobrą prace dostają pieczątki gwiazdki i Filip ma ich największą ilość. Tzn. ma ich już maksymalną ilość a reszta dzieci jest daleko w tyle:-):-):-)

Ampar- super, że Szymonek jednak przekonał się do przedszkola. Oby tak zostało. I oczywiście zazdroszcze urlopu
Dominisia- jak się udała wizyta u fryzjera?
Ewelina- moge sobie tylko wyobrazić jak ciężko jest z bliźniakami. Chociaż pewnie im starsze tym lepiej. Co do odpadków z ogrodu to nie powinno się wrzucać do kosza (mogą nie zabrać:eek:). Są takie zielone torby do których się je wrzuca. Pewnie na stronie councilu znajdziesz informacje w jakie dni je zabierają
Kasia8118- ja polecam żel Dentinox głownie dlatego, że można smarować nim dziąsła co 20 min a innymi przeważnie co 2-3 godz. Co do niekapków to teraz mamy Tommee Tippee i moim zdaniem łatwiej go domyć niż Aventa.
Agnieszkauk- jak Nicolka? Mam nadzieje, że już lepiej się czuje:tak:Buźka dla niej
mojadzidzia- super, że Nadusia tak szybciutko rozwija nowe umiejętności. Zdolniacha z niej:-) A zdjęcie na NK jest bossskie:-D Mam nadzieje, że ze zdrowiem mamy to nic poważnego
Agaam- niezły cwaniaczek z małej. Może śpi na podglądzie;-):-)
jstysiak- ciacho było pierwsza klasa. Jeszcze raz dziękuje za gościne
Graziul- a jaka była nagroda?;-):-D Co do spotkania to dostosuje się do reszty.
Tyniaiwiki- niezła aparatka z Wiki:laugh2:
Doris- J znowu będzie jechał na 12 dni? Jak przygotowania do remontu?
Natalka- nie zazdroszcze nocki. Niestety nic już nie poradze bo nie mam pojęcia co mogłoby pomóc. Może dobrze byłoby się przejść do lekarza:confused::confused::confused:
Żaneta- eh te dzieciaki. Czemu one tak bronią się przed snem? Z Adamem często jest podobnie. Ledwo może utrzymać otwarte oczy ale macha rękoma i nogami byleby tylko nie zasnąć:confused2::eek:
Sylwia- jak poszło w konsulacie? Nie było problemów ze zdjęciem?
4muchy- zdrówka dla Julki

Ale się rozpisałam:szok:
Pozdrawiam

To i ja dołączam do grona niewyspanych, choć trochę dłużej było mi dane podrzemać. Matylda od kilku dni narzeka na brzuszek i ma straszne kupki, a dziś w nocy to chyba osiągnęła apogeum bólu i do tego doszła gorączka,bardzo wysoka więc i ja się nie wyspałam. Teraz moje dziecko słodko śpi. Wiecie naprawdę ja musiało zmóc bo nawet z łóżka nie chciała wyjść dziś.

Dziewczyny nie narzekajcie na pogodę bo podobno jest cieplutko, z resztą zapowiadali na dziś kilkanaście stopni, cieplej jak wczoraj.

Zdrówka życzę wszystkim dzieciaczkom.

Doris mnie to się otwierało co dawała 4muchy i faktycznie ona ma rację że potrzebujesz adobe.

Ostatnia edycja:
kasia8118 -nie ma za co ;-) a co do kubka to my uzywalismy praktycznie wszystkiego z tomme tippe a moja siostra z aventu i wydaje mi sie ze tt sa wytrzymalsze .
Tym co mialy okropna nocke wspolczuje.
ewelina -podziwiam ,mi tez sie troszke marza blizniaki ,jedna ciaza a dom bylby juz pelen dzieci :-)
Zauwazylam ,ze wyrosly mi dwa male kwiatyszki w moim ogrodzie ,ktory de facto wola o pomste do nieba ,a nastepnie Dominik z predkoscia swiatla po nich przebiegl :wściekła/y:.Wlasnie sobie wyobrazilam jak te kwiatki beda wygladac w ogrodzie ,kt.wyglada jak pustynia :zawstydzona/y::-(.Nie posadzilismy trawy ,bo od 1 marca mieli wymieniac plotki i tak czekamy i czekamy....

Czesc mamuski:-)

Ja dopiero teraz mam chwilke moja corcia oglada swoja ulubiona dobranocke Pocoyo zapatrzona jest w nia jak nie wiem co. Chyba jedyna bajka na ktora naprawde poswieca sie w calosci:-D bardzo ja lubi czasami nawet jak chce ja usadzic na chwile w spokoju to pszczam jej na laptopie i moze tak ogladac i ogladac:-D
Mimo tego ze sloneczka dzis raczej nie bylo to i tak pol dnia z Mala spedzilysmy na dworzu bo bylo bardzo przyjemnie i cieplutko:tak:

Renuska nie za pozno sie odezwalam z tym voucherem dla mnie? bo dzis Kasia napisala ze juz ma a nie wiem czy wyslalas tyle zeby starczylo tez dla mnie:zawstydzona/y:
A co do kwiatkow to gratulacje bo ja nie mam do tego reki:zawstydzona/y: kwiatki mam juz kupione jakis miesiac ale jeszcze nie zabralam sie za nie i nie wiem kiedy sie zabiore:-p

Kasia ja uzywam na zabki dentinox i jak dla mnie jest bardzo dobry a co do kubkow to ja mam tommytippe ale moja Mala jakos nie jest tym zachwycona i pije z normalnej butelki aventa ze smoczkiem wiem ze powinnam juz ja przestawic na kubek ale za slabo sie za to zabieram:zawstydzona/y:

Ania gratki dla Filipka:tak: domyslam sie jaka jestes z niego dumna:-) ja jestem dumna z mojej niunki jak cos potrafi nowego a co dopiero Ty jak masz najzdolniejszego synka z calej klasy Super:tak::-)

Graziul ja niestety odpadam ze spotkania bo jak juz mowilam moja rodzinka przyjezdza wiec musze im poswiecic troche czasu ale na pewno nie raz jeszcze bedzie okazja:tak:

Tynia i Wiki no to Mala juz rozpoczela sezon:-D brrrr az mi sie zmino robi na sama mysl:tak:

4muchy zdrowka dla Julci:tak:

Sylwiam i jak w konsulacie wszystko zalatwione bezproblemowo?? :-)

mojadzidzia
i jak mama? wszystko w pozadku? Zdrowka dla niej:tak:

zaneta lacze sie z Toba w bolu apropos usypiania naszych pociech:-p:tak:

Oki ide troche pomeczyc moja gwiazde co by sie zmeczyla troche przed snem pozniej kapiel i nauki zasypiania ciag dalszy:szok: az sie boje no ale coz jak sie czegos podjelismy to trzeba w tym wytrwac:-)trzymajcie kciuki oby dzis poszlo lepiej niz wczoraj no i poza wczoraj i tak dalej niby sie mowi ze z dnia na dzien powinno byc lepiej ale chyba nie u nas bo poki co jest bez zmian no moze minimalne:-p
Zajrze moze pozniej co jeszcze naskrobalyscie a poki co bye :-)

Ania1812 gratulacje, nic dziwnego że jesteś dumna, najlepszy w klasie super

roksana jak tam Matylda, lepiej już. Bo umnie niestety gorzej. Julka strasznie marudna była koło południa, wyglądało jak by ją coś bolało. Dałam jej nurofen i poszła spać. Jak wstała miała strasznie podpuchnięte oko. Poszliśmy do lekarza(prawdopodobnie uczulenie na nurofen) dał syrop na uczulenie i powiedział że jak do jutra nie zejdzie to żeby zgłosić się jeszcze raz:no:

Agaam trzymam kciuki, życzę wytrwałości

reklama
CZEŚĆ DZIEWCZYNY:-):-) JA DZISIAJ SPOTKAŁAM SIĘ ROMI BYŁO MIŁO , DZIĘKI ZA MIŁY SPACEREK:tak::tak: OBIAD U NAS DZISIAJ NIE BARDZO :baffled: BO MAMA MIAŁA LENIA I BYŁO JAKO SADZONE Z MIZERIĄ :tak::tak::confused2: DZISIAJ WYSZŁAM PO ZA TEREN MOJEGO OGRODU Z DZIECIAKAMI I Z SĄSIADKI CÓRKĄ:szok::szok: TROSZKĘ POŁAZIŁYŚMY BYŁO WESOŁO NIE DAWNO PRZYSZŁYŚMY A SĄSIEDZI WZIĘLI JESZCZE KAJKĘ NA FARMĘ :tak::tak: TO DZIEWCZYNA DZISIAJ PADNIE JAK MUCHA:tak::-D:-D OSCAR WŁAŚNIE POLEGŁ:tak::tak::rofl2::happy:
ANIA 18112 GRATULACJE DLA SYNA :tak::tak: BRAWO :happy:OBY TAK DALEJ:tak:
A U FRYZJERA BYŁO TROCHĘ PŁACZU IROKEZA JESZCZE NIE MA :no::no: ALE WŁOSKI KRÓTKIE MA :tak::tak: ZA MIESIĄC DRUGIE PODEJŚCIE:happy:
4MUCHY ZDRÓWKA DLA MAŁEJ :tak::tak: JAK OCZKO LEPIEJ PO TY SYROPIE??
GRAZIUL A KIEDY BY MIAŁO BYĆ TO SPOTKANIE ?? BO I JA MOŻE BYM SIĘ SKUSIŁA :sorry: OCZYWIŚCIE JAK BYM MOGŁA:zawstydzona/y: TYLKO TERAZ TAK POMYŚLAŁAM ŻE TYLKO MOGĘ W PIĄTEK W NASTĘPNYM TYGODNIU:sorry::tak:
MOJADZIDZIA I CO Z MAMCIĄ ???WSZYSTKO OK???
EWELINA JA TAM WRZUCIŁAM TE ZIELONE WORKI DO ZWYKŁEGO ŚMIETNIKA:zawstydzona/y::tak: ALE BYŁO ICH TYLKO DWA:eek::baffled:
DLA TYCH CO SIĘ NIE WYSPAŁY ŻYCZĘ OBY DZISIAJ BYŁO LEPIEJ :tak::-D:happy:
POZDRAWIAM

Do góry