yowka
Fanka BB :)
Witaj! Odpowiadam na dreczace Cie watpliwosci,ze jest to w UK zupelnie normalne.Swoj pierwszy scan tutaj mialam w 20 tyg. ciazy a pierwsze pobranie krwi jakos w 4 miesiacu ciazy.Pierwszego scanu nie mialam..choc niektore dziewczyny maja ten zaszczytCzesc Dziewczyny! We wtorek ide na moje pierwsze spotkanie z midwife i nawet niewiem o co ja pytac. Powiedzcie mi czy w tym kraju to normalne ze tak dlugo sie na wszystko czeka. Zaczynam prawie 11 tydzien a tu zadnych badan,na spotkanie z midwife czekam juz prawie miesiac. Napiszcie czy to normalne? Juz mnie zaczyna denerwowac ta niepewnosc. Pozdrawiam Was goraco!!!!!!!!:-)
..mi polozna powiedziala,ze nie trzeba bo nie krwawilam..haha..wiec po co nie?
kolejny scan mial byc w 36 tyg. ale juz w 20 na pierwszym scanie Pani powiedziala mi,ze jest on zbedny..i szlag mnie trafil.Nie bede juz miala ani scanu ani wizyty ginekologicznej jak to w Polsce jest regula.Jezdzac do Polski za kazdym razem odwiedzam ginekologa i robie USG i badania jak mam tylko czas...wiec jak masz okazje to wykorzystaj to...no wiec nie przejmuj sie i zacznij myslec troche jak angole..oni do ciazy tu podchodza jak do czegos zupelnie naturalnego z czym nie nalezy przesadzac w sensie badan,kontroli itp.wyluzuj..bo zwariujesz..a powiem Ci,ze chyba kazda miala takie odczucia na poczatku.pozdrawiam :-)
Lece teraz dziewczyny na kurs anglika wiec odezwe sie pozniej..pa kochanienkie

:-), jak jutro tez jej nie bedzie to mozemy byc pewne ze jest w szpitalu. Co wy na to ?
i tam przez te kilka godzin beda malym sie zajmowac kompetentne osoby.W sumie dobre takie rozwiazanie tylko kurcze troche dlugo bede czekac...
-sorry ..niestety wczoraj cale popoludnie spedzilam na sprzataniu domku:-)-odkurzalam, pralam, zrobilam kolejny raz porzadki w szafie, mylam okna a wieczorkiem przytualnko
a pozniej jak usiadlam wieczorkiem do komputera to jakos zle sie poczulam..zaczelam czytac co u Was i nagle zrobilo Mi sie nie dobrze,na wymioty Mnie wzielo,uderzenia goraca,twardy brzuch jak skala-Maluska sie ruszala delikatnie.. a jak poszlam do ubikacji to za przeproszeniem na kibelek Mnie posadzilo..wsumie od rana latalam i siedzialam na p.klopku:sick:
Chyba Mnie oczyszcza