reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Chrzanowa

reklama
Witaj, fajnie ze sie ktos odzewal:)W Chrzanowie mieszkam dopiero od roku, dlatego szukam kontaktu z innymi mamami bo czasem nie mam sie do kogo odezwac, pojsc na spacer. Jak widac w suwaczku mam synka-Emila i jestem z nim w domu.Jak dlugo to sama jeszcze nie wiem.
A z ktorej czesci Chrzanowa jestes?

Hej!
Mieszkam na Oświęcimskiej w bloku przy rondzie,a ty?Ja mieszkałam w Chrzanowie od dziecka ale potem wyjechałam i w sumie mi się kontakty ze znajomymi pourywały.W grudniu się ponownie przeprowadziłam tutaj z mężem.To mamy dzieci w podobnym wieku:-)
Pozdrawiam

hej!

Chwile mnie nie bylo bo troche pojezdzilismy ostatnio po grillach i wracalismy juz noca.I zawsze to jakas odmiana;)
U nas jest tak, ze ani ja ani maz nie jestemy z Chrzanowa, po prostu przyjechalismy tu za mieszkaniem. Mieszkamy na Fabrycznej.Mamy mieszkanie z ogrodkiem, wiec Emil ma sie gdzie bawic, choc niestety czesto sam, a zalezy mi tez zeby mial czesty kontakt z dziecmi Niestety do najblizszego placu zabaw troche trzeba isc bo to chyba taka zapomniana dzielnica i nikt tu sie nie spieszy zeby glupia hustawke postawic:wściekła/y:

Ja na szczęście mam park po drugiej stronie ulicy i plac zabaw też blisko,tylko jak jest gorąco to nie da rady się tam bawic bo nie ma wogóle cienia.Ja jestem z Chrzanowa a mój mąż jest z Brzeska i właśnie jezdzimy tam często na weekendy bo tutaj nudno.Patryk ma tam kuzyna i kuzynkę w podobnym wieku to jest wesoło no i urozmaicenie dla nas.Tutaj nie mam żadnych znajomych z małymi dziecmi,także na spacerki chodzimy sami.A wy skąd przyjechaliście do Chrzanowa,macie tu blisko rodzinę?

Ja jestem z Gorlic, a maz z Wadowic.Do rodzicow mam 200 km wiec na czeste wiztyty nie ma szans. Do tesciowej blizej, ale tez trzeba troche podjechac. Tutaj nie mamy zadnej rodziny. Bylas moze ze swoim synkiem u ortopedy, bo szukam dobrego w okolicy.

Hej!
Ja byłam jak Patryk miał 4 miesiące u dr który nazywa się Bogdan Wziętek i przyjmuje w prywatnym gabinecie na Sokoła.Zrobił Patrykowi usg i stwierdził,że wszystko w porządku.Jest on specjalistą chirurgii ortopedyczno-urazowej.Byłam u niego tylko raz,więc za dużo o nim nie mogę powiedziec ale byłam zadowolona z wizyty.Nie pamiętam w jakie dni przyjmuje ale mam numer telefonu:605 085 018.
Ja byłam z Patrykiem w sumie 3 razy u ortopedy.Rodziłam w Jaworznie i tam matki po urodzeniu muszą się zgłosic z dzieckiem na badanie bioderek do przychodni przyszpitalnej.No a potem lekarz powiedział,żebym z nim jeszcze szła jak skończy 4 miesiące sprawdzic czy bioderka się dobrze rozwijają.

Dzieki za namiary. Emil mial oczywiscie robione USG bioderek i bylo wsyztsko ok, ale teraz chcialabym sprawdzic jego stopki. Choc na moje oko tez nie jest zle.
Hmmm...Czy tylko my na tym forum jestesmy z Chrzanowa?:eek:

reklama
Wygląda na to,że tak.O stópkach nie pomyślałam,że coś może byc nie tak.Ale też myślę,że wszystko jest w porządku,nie zauważyłam niczego niepokojącego.

Jakie masz plany na dzisiaj?Ja jadę dopołudnia do koleżanki a popołudniu albo pojadę do kuzynki na wieś albo ona wpadnie.Obiad mi został z wczoraj,więc nie muszę dziś nic robic.

A napisz coś więcej o twoim synku.Mój jest niestety alergikiem.Od urodzenia ma stwierdzoną skazę białkową.Karmiłam go do 6 miesiąca piersią,dłużej już nie wytrzymałam bo miałam strasznie ograniczoną dietę.Jezdzimy do alergologa i teraz zaczęłam mu podawac serki takie jak danonki czy bakusie.Nic mu się po nich nie dzieje.

Uciekam bo Patryk juz nudzi:-)
Miłego dnia

Do góry